Wolf1

Проблем при отваряне на Google резултати

Recommended Posts

При мен бутона за повдигане на тема липсва.

Ползвам Mozilla Firefox, рестартирах браузъра и пак няма.

Share this post


Link to post

при мен работи но бутона е на Англииски. не е проблем де, просто съобщавам.

Share this post


Link to post

И при мен се появи бутона за повдигане на темите, надписа му е на английски, но си работи.

Share this post


Link to post

При мен бутона за повдигане на тема липсва.

Ползвам Mozilla Firefox, рестартирах браузъра и пак няма.

Аз също, бутона си е там.

И при мен се появи бутона за повдигане на темите, надписа му е на английски, но си работи.

 

Ок,

мерси .. Wizi e факир и ще го смени :)))

Share this post


Link to post

на light скина бутонът го няма. на стандартния си е наличен.

Share this post


Link to post

Извинявам се, че съм ви подвел,

но е точно така, както го са го описали колегите nicoldi и VBI.

 

п.п. Повечето ползвам light версията на скина и заради това.

Share this post


Link to post

Проблемът с редиректа през Гугъл резултати изглежда е решен. При мен поне всичко вече е наред.

Share this post


Link to post

Съжалявам, че първия ми пост е в тази тема, но проблема пак е наличен.

 

Пробвам от 2 различни компютъра.

При един приятел също е така.

Винаги първия клик на сърч от google препраща към url4short.info

Share this post


Link to post

Така е, лошото е, че това изглежда да е експлойт, свързан с прпуск в платформата, а не в самия форум. Като имам време, ще чета какво новов има каот решение.

Share this post


Link to post

Ако информацията помага, на мен ми го показва периодично и през таблета, независимо дали е през Data или Wifi.

Не ползвам Tapatalk.

Share this post


Link to post

Проблема си е на платформата, не на нашия форум конкретно. Уж го бяхме разрешили генерално, но явно не перманентно <_<

 

Ще видим какво можем да направим по въпроса

Share this post


Link to post

Проверете си файла "/forum/cache/skin_cache/cacheid_1/skin_global.php".

Edited by nytro

Share this post


Link to post

Здравейте,

 

от доста време насам ми прави проблем с отварянето на форума или на тема от него. Включва ми се антивирусната програма и блокира достъпа до сайта. 

 

Прикачвам и снимка за да видите: ТУК

 

 

Кажете нормално ли е или ... ?

 

 

 

Поздрави!

 

 

 

Share this post


Link to post

Според мен имаш проблем с браузъра не с форума.

Пробвай с друг браузър да го отвориш или изтрий този файл,който ти е излязал и ня да имаш проблеми.

Поздрави!

Share this post


Link to post

Точно в този файл е проблема (както каза в горния пост nytro).
 
Повече инфо може да набавите от тук

Share this post


Link to post

Да потвърдя, че ефекта с url4short още е наличен.

 

Най-простото е ако имате достъп до ssh на хостинг-а, грепнете за този стринг и вижда някои файл да не се е омазал....че ако са докопали файловете, редиректването ще е най-малкият проблем, макар и видим :)

 

С малко четене из нета се разбира, че нещо ви inject-ва допълнителен код в IPBV форума (или както се казва).

 

Уж оправията е лесна за ssh достъп. И правете backup преди това :)

Share this post


Link to post

Благодарим за съветите, но нито един от тях не сработва. Файловете, които сте посочили, са чисти. Отделно IPBoard си имат конкретна процедура за почистване, която изпълняваме, но явно не намира нищо.

 

Има основен ъпдейт на платформата, който ще инсталираме веднага щом сме сигурни, че ще сработи с два плъгина, които използваме. 

Share this post


Link to post

Дано обновяването реши проблема. Той лесно се възпроизвежда, просто човек трябва да си изтрие "lang_id" кукито. Ако то присъства, редирект няма.

Аз бих пуснал един греп за някава част от кода на бекдора. Примерно тея променливи  - $rsa, $pka, $pkb едва ли се срещат на друг място, освен там.

Share this post


Link to post

Това може да помогне :

 

http://peter.upfold.org.uk/blog/2013/01/15/cleaning-up-the-ip-board-url4short-mess/

 

явно grep-a не трябва да е за url4short, а за по-специфичен стринг.

 

Иначе в момента, при първо посещение на форума се "правят" доста кликове на дадени реклами за сметка на трафика към темата...та някои си печели добре на гърба на форума :)

Edited by Gruber

Share this post


Link to post

Потвърждавам, проблема си седи, рекламите си излизат поголовно на всеки резултат. Оправете го, защото накрая ще го перне гугъл и няма да излиза никъде, много е кофти. Ако не можете, мога да ви помогна да го изчистите.

Share this post


Link to post

Това верно ли няма кой да го погледне или просто някой от админите си трупа парички? Ако така нещо се спонсорира клуба или форума кажете, но е мега дразнещо и 1 година седи вече

Share this post


Link to post

Дококоот знам, само минаванеот на новата версия ще реши перманентно проблема.

Васко да каже.

Share this post


Link to post

Васко да каже.

Васко от тези неща не разбира нищо. Дано Wizi и HITMAN намерят някакво решение...

Share this post


Link to post

Хм, аз мисля, че минаването на по- новата версия е свързано с плащане- не е безплатно. Наистина, нека Анди и Хитман да кажат така ли е.

Share this post


Link to post

Ако имате нужда от ice bucket да си охладите стратите моля посочете адрес, кън който незабавно да изпратим куриер за сметка на администраторския екип.

 

Най-малкото докато плъгина за повдигане на теми не почне да поддържа новата 4та версия няма да правим ъпдейт. 

 

Прегледахме нещата вече няколко пъти и всичко е чисто. Не знам каква е новата зараза, може и да е нещо променено и за това да не го откриваме, но ще се поровим отново.

 

Това е положението за момента.

Share this post


Link to post
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.