Jump to content

Избор на wireless рутер за домашно ползване

Recommended Posts

Пак ти казвам - 3600 има проблем с 5GHz мрежа, не с друго. И така като слушам проблема май е бил при мен :hilezh: При Недко dd-wrt се държи чудесно, при мой колега от офиса, който е супер гуру, също никакви грижи с dd-wrt. Само аз продължих да страдам с трансфера при 5GHz и минах на openwrt където вече всичко просто заспа! :wub:

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Пак ти казвам - 3600 има проблем с 5GHz мрежа, не с друго.

Само аз продължих да страдам с трансфера при 5GHz и минах на openwrt където вече всичко просто заспа! :wub:

Aз имам  един лаптоп на 5GHz, един на 2,4 и 2-3 други устройства (телефони, киндъл...) също на 2,4.

Според вас каква трябва да е нормалната скорост на прехвърляне на един голям (6-7-8GB) файл от 5GHz лаптопа към жично свързан към рутера десктоп?   :gruebel:

• 1 month later...

Имам един D Link Dir615 който ползвам доста години на къщата на родителите ми, обхвана е разширен щото му боднах усилващи антени и ме устройва като скорост и т.н. но нещо не се разбира с apple устройствата ми (дори след като му сложих последният firmware наличен)  и редовно губи връзка с тях, понеже там ходя рядко не ми се иска да давам пари за нов и реших да видя какво мога да направя с този, тъкмо се засилих да му пробвам тва чудо openwrt и видях че b2 версията не се поддържа. 

Дайте идея как да го излъжем или нЕма шанс ? 

Edited by zlobil

Виж Wireless channel-а да не би случайно да е на Auto. Ако е то го сложи ръчно на 1, 6 или 11-ти канал, ако е бил на друг го премести на един от тези. Ако работи кофти на един от трите, избери друг. Избери винаги нещо+AES за защита на мрежата.

Общо взето това са основните неща, които гарантирано можеш да настроиш с всеки един firmware, оригинален или не, с оглед да си подобриш нещата.

Никва промяна..... за 100тина лв може ли да се намери нещо прилично което да не ми се налага да сменям следващите години ? 

Мога да ти предложа N Power.

След смяна с южно американски софт децибелите на радиото стават зверски.

Пряка видимост - два километра поинт ту поинт (лично тествано).

Не забива и държи на бой, пряк заместник на пословичния 5470.

Еми нещо по ефтинджак търси тогава.

Аз предлагам изпитано у-во.

п.с гледаш друго у-во..

тоя 450 е скъп и е с друг таргет.

Тоя дето ти предлагам е 60$

http://www.argo-contar.com/?cid=20&cat=308&id=0611032009&kol=1.00&promo=0

Edited by SunShine

Зачетох се мисля че няма да има проблем.

Покрай биткойните борим едно tp link mr3020 бая понаучих покрай него от обща култура за рутърите и флашването  :hilezh:

Иначе на тоя туч му дават бати обхвата  :stupid:

Директно заръчвам 1. 

Ако се окаже хубав и в нас може да си бодна 1 такъв. 

обхвата е това което пише, в смисъл съвсем реален си е

power1.jpg

В нас имам WDR3600 и WN-200R.

Само имената им имат нещо общо, малкия не съм го рестарирал за пет години нито веднъж, факт!

(освен ако не спре тока).

Тъпия линк ми е фрий и него го спуквам от смяна на фърмове с цел рисърч и учене... ми б@хти парчето смотано.

Последната изцепка на официалния фърм е, че нямам достъп от външна мрежа до него когато е закачен с порт форуардинг зад другия рутер.

Само от вътрешната, и единствената опция за достъп е от vnc на някой от компютрите в нас, че чак тогава някакъв достъп в него.

Писах на съпорта.... глас в пустиня.

Това лесно се преодолява.
Директива забранява толкова голямо печене с евро фърма.
Естествено тайванците са си оставили вратичка и решението е изцяло на собственика колко да надуе радиото.
Като "излъже" дивайса, че живее до брега на амазонка :lol: .

Бахти, това сигурно грее въздуха около него :hilezh:

Вземи един TP-LINK TL-WDR3600, сложи му Openwrt или dd-wrt и мисля ще бъдеш щастлив.

Аз съм с един TPLink, чийто модел не помня, но бил почти най-високия клас за марката, с две мрежи, от които едната на 5GHz. Всичко е ок, но не хвърля добре през стените до края на апартамента и в спалнята едва долавям нет. Как може да му се помогне на обхвата?