Jump to content

Избор на wireless рутер за домашно ползване

Recommended Posts

Тва предполагам не е никак сериозно, да предлагаш човек да си сложи в къщата 1 ват на 2,4гхз рутер  :stupid:

Ти си слагай квото си искаш, ташаците са си твои  :stupid:

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Напротив, предлагам му устройство което може да контролира.
Защо реши, че трябва да е пуснато на макс радиото :stupid: ?
Според това което съм видял и на 50% от това което може ще му върши работа!
В случая ще има предимството пред останалите да си вдигне рейнжа ако се наложи.
А не да го рита защото "просто" толкова си може.

Edited by SunShine

Определено не ти е ясно. 

Прави си опити върху себе си, не въвличай други хора, че явно не ти стига пипето да проумееш нещата.

Аз съм с един TPLink, чийто модел не помня, но бил почти най-високия клас за марката, с две мрежи, от които едната на 5GHz. Всичко е ок, но не хвърля добре през стените до края на апартамента и в спалнята едва долавям нет. Как може да му се помогне на обхвата?

Тони, кажи ни точния модел на рутера? Принципно на доста места съм пробутал TP-Link-ве както и аз самия доста време се радвах вкъщи, но практиката ми показва, че стандартният им софтуер не е толкова добър и сериозно може да се оптимизират нещата като им се качи един алтернативен софтуер. За целта обаче трябва да кажеш модел и hardware version също (на етикета на гърба на рутера ги пише).

Тогава ще се опитам да го обясня така.

Злобил-а казва, че ще го ползва в къща

Имам един D Link Dir615 който ползвам доста години на къщата на родителите ми, ...........

Как може да ми твърдите, че ще си пече топките при положение качен на тавана и пуснат на 21dB.... (или колкото му трябва за да постигне задоволителен обхват) примерно?

sensitivity_control.JPG

И в същото време да ми обяснявате как с глупавия тъп линк дето и той е пак с такива децибели и сте си го боднали у стаята щяло да не си пече ташаците?

33jk1lu.jpg

Кирията на тоя е, че има силата да пусне и повече.

Не, че е някакво извънземно, надявам се тоя път да ме разберете правилно.

d63a5b1f22aa6c3e.png

Edited by SunShine

Вземи си един wi-fi range extender - 60 - 80 лева са, бодваш го в контакта, и имаш обхват още 10 метра, като не ти трябва - спираш си го. Аз си взех един на tp-link, много съм доволен.

Range extender който да прихваща по въздуха ми е струва ташак работа.

На този рутер му се слага едно Openwrt което аз лично почвам в пъти повече да предпочитам през dd-wrt и нещата смятам рязко ще се подобрят. Поне при мен случая беше такъв, ако питаш Недко вероятно ще ти предложи да си останеш на сток фърмуера :)

Нека и дедо ви даде една идея. Сетнете локация United States и вижте какво става.

Range extender - а ми върши страхотна работа - аз съм на къща, рутера ми хвърля до кухнята, дори в единия край на кухнята няма обхват, и на двора зад къщата няма никой. Сложих си екстендъра в кухнята и целия двор - 30-35  метра има обхват, където преди това е нямало и след кухнята има още 2 стаи, сега и там има. Аз не виждам какво имате против най-простото решение - буташ го в контакта и забравяш - 2 минути работа.

Edited by STEFAN8898

За 3600 не съм казвал, че работи по-добре със стоковия, с последните релийзи и на OpenWRT и DD-WRT работи чудесно. 4300 не работи добре с тях. 

@grizzly, по подразбиране всички устройства тръгват да работят в regulatory domain US, само дето за да получиш маалко повечко мощност е по-добре да се намираш в регулация Germany.

Клевър куесчън :hilezh:

Като се има в предвид, че се държат масово тея фурни в апартаменти.

Аз моите съм ги изнесъл възможно най-далеч и с намалени децибели (до колкото е възможно).

Най ми е шок като ги видя наредени около тв-то или боднати в спалнятя.

За печките с антените става дума, естествено надупени на макс за да мяткат и на пракинка долу :lol: .

Което не пречи на злобил-а да забоде една фурна в края на двора и да има рейндж в целия квартал.

Нямам идея чесно казано колко е вредно е въпросното "облъчване" никога не съм се интересувал но в понеделник рутъра на Шайн-а ще е при мен. Така или иначе стои в престройка извън къщата така че няам големи притеснения чесно казано.

Ще пиша как е. 

Дворното място е 600м2 с D-LINK-a с 2 антени по 9dBi имах почти навсякъде обхват без няколко петна на края на двора, ще видим с тоя как ще изглежда картинката. 

Нормалната мощност на WIFI е 70 mW. 70 миливата = 0.07 Вата

Мобилните телефони са по 0.8 Вата (едно време бяха до 2.5 Вата). Мое да не се стресирате толкоз.

Range extender - а ми върши страхотна работа - аз съм на къща, рутера ми хвърля до кухнята, дори в единия край на кухнята няма обхват, и на двора зад къщата няма никой. Сложих си екстендъра в кухнята и целия двор - 30-35  метра има обхват, където преди това е нямало и след кухнята има още 2 стаи, сега и там има. Аз не виждам какво имате против най-простото решение - буташ го в контакта и забравяш - 2 минути работа.

Range Extender, който прихваща само по въздух е адски лимитиран в скоростта, която предава нататък, ако това е от значение. Най-добрият случай е, ако можеш да го вържеш със жица към рутера - тогава загуба няма никаква. Това единствено имах предвид, сори че не се доизказах :gut:

Недко, последно си спомням, че беше най-доволен от сток фърмуера на този Тъп-линк 3600, който имахме заедно по едно и също време. Аз не бях щастлив, минах на dd-wrt и бях щастлив, но за огромно съжаление за сравнително кратко. Накрая финиширах с openwrt и бях адски доволен! Сега положението ми с новия рутер (Netgear WNDR4300) нещата са абсолютно аналогични и отново съм с Openwrt въпреки че при него конкретно сток фърмуера е базиран също на старо Openwrt и не предполагах проблем, но.... Явно съм си карък или просто очаквам повече.