Swimsas Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Здр на всички от няколко дена приключих членството си в мазда форума тъй като се сдобих с една чудна а3-ка 2006 година 1.9 (105)И разбирасе има някои дреболии за отстраняване ,първо не мога да повярвам че колата няма подгрев на страничните огледала ,мислех че всички коли с ел.настройка на огледалата имат и подгрев ,та въпроса ми е имам някаква не изправност или просто я нямам тая екстра. И второто е когато карам дори и по леки неравносто с над 70-80 задницата започва да се клати не естествено наляво на дясно доста е некомфортно осещането ,дали някой се е сблъсквал с това.Също не ми работи задната чистачка ,но още не съм стигнал до нея и затова нямам никакво инфо за проблема ,дали е някой стандартен проблем или аз съм просто каръкМерси предварително на всички Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kup0nq Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) Здравей и честито! Мога да помогна за задната чистачка - писали сме достатъчно в тази тема http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=165678 ПС. Ако колата има книжка - може да видиш в нея и да се ориентираш по кодовете на екстрите дали имаш подгрев на огледалата за странично виждане или не. Edited September 18, 2015 by kup0nq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonland Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Честито и добре дошъл!!Как разбра, че нямаш подгрев, как опита? В топло време няма как да го усетиш така или иначе. Какво е индицирано на ключа за стр. огледала?За задницата - звучи ми съвсем като да си за нови амортисьори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swimsas Posted September 18, 2015 Author Report Share Posted September 18, 2015 Принципно подгрева на страничните огледала е включен заедно с подгрева на задния прозорец,а съм сиготен че не работи защото огледалата стояха запотени 15 мин след като съм го пуснал.А и един друг проблем не ми бачкат и двете бели лампи които трябва да светят като вкараш задна .Трябва да разглобя стопа да ги погледна ,но ме сънмява да изгорят и двете ,така че си мисля че е датчика за заднатаSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrishki Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 За задницата, ходи да ти измерят геометрията, но на място където правят и реглаж на заден мост. Може само с това да се разминеш.А за огледалата, щом са запотени, значи е топло, а щом е топло как да се оправят с подгрев ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamenbv Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) Честито, колега! И добре дошъл! На моята A3-ка подгрева на страничните огледала се пуска от ключа за регулиране на огледалата. Когато ключа е в средна позиция, огледалата греят: Edited September 18, 2015 by plamenbv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonland Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Няма такъв филм. Когато ключът е в средна позиция огледалата греят, но само ако е пуснат подгрева на задното стъкло! Имаш ли поне символа на врътката, Swimsas? petrishki - какво точно ще му регулират на задния мост? Виждал ли си заден мост на A3 8P? Лично аз не знам какво има да му се регулира. Трябва му тресачка (тест за амортисьори). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swimsas Posted September 18, 2015 Author Report Share Posted September 18, 2015 Ей голям съм кърък проверих лампите не са изгорели излиза че е датчика за задна скорост ,някой знае ли къде се намира .и да явно я нямам тази екстра Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonland Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Мда, очевидно я нямваш. Което не значи, че е невъзможно да се добави Разрови се в темата с модификациите, имам някакъв спомен, че и друг се канеше да го прави преди доста време и дискутирахме, дали окабеляването е налично или не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swimsas Posted September 18, 2015 Author Report Share Posted September 18, 2015 А за датчика който отчита че си на задна ,някой знаели къде се намира и от къде да достигна до него.Поне свърших една полезна работа проверих всички бушони с мултицетаSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrishki Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 petrishki - какво точно ще му регулират на задния мост? Виждал ли си заден мост на A3 8P? Лично аз не знам какво има да му се регулира. Трябва му тресачка (тест за амортисьори). Значи, че цялата кола може да е крива от удар и прочие ... Моята беше така След такава случка и наместване на предницата, много хора не ходят на реглаж на заден мост и и стоят криви колите и се клатя, на легнали полицай най-вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonland Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Не казваш само как и какво се "регулира" на задния мост на A3 8P? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrishki Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) Щото не съм монтьор, режлажчик и прочие. Звъниш в сервиза, казаваш какъв ти е проблема и те хората ти казват "Да, за нас е или Не, не е за нас". Не може ли целия мост да си стой накриво 2 санта примерно и от там вместо задното и предното колело от двата края на колата да отстояват на еднакво разстояние, те да се разминават? Което обеснява заклащането по неравности, щото фактически стъпва първо едното колела, после другото ... Edited September 18, 2015 by petrishki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_Ch Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 За светлината за заден ход... само дясната крушка би трябвало да свети, а не и двете. Първо погледни дали не ти е изгоряла (ако имаш FIS би трябвало, ако е изгоряла да я отчете) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bsdnikolov Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 За светлината за заден ход... само дясната крушка би трябвало да свети, а не и двете.Напротив. Колегата е със Sportback. Светят и двете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swimsas Posted September 18, 2015 Author Report Share Posted September 18, 2015 И въпроса е че свалих въпростната крушка и мултицета казва че работи Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swimsas Posted September 18, 2015 Author Report Share Posted September 18, 2015 (edited) Аз по скоро си мислех за тампони някакви. Смених едните и сякаш има подобрение ,но забелязах че има поне още 2 двойки ако не и повече .А за амортисьорите не че го отхвърлям но не мисля че са те няма нито хлопана нито тропане а и се проявява при скорост над 70 някъде и нагоре Sent from my iPhone using Tapatalk Edited September 18, 2015 by Swimsas Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcorp Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 (edited) Амортисьорите са.....по принцип при коли с пробег над 100 000 работата е яснa....но тука идва финансовият проблем....и хоп пак редовният въпрос: "стрували си да се купува кола на старо от подобен клас ?".....Аз вече съм на мнение , че оптималният вариант е нова кола на лизинг....връщаш и следващата ,и така......Sent from my LG-D855 using Tapatalk Edited September 18, 2015 by venomcorp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolfgar Posted September 18, 2015 Report Share Posted September 18, 2015 Моон, не знам какво точно, но се регулира и задния мост. Аз отидох да ми правят реглаж на предницата, че малко дръпаше. Останах много изненадан, когато ми казаха, че на тази кола се прави и на двата моста реглаж. Гледах като го правеха и си пипаха по щангите нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonland Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Колеги, моля да се придържате към темата [emoji779]️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonko2.0T Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Ако тая A3/8PА/ е с независимо окачване отзад,има реглаж на задният мост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TeRRaNoiD Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Аз само да кажа, и на моето копче за огледалата няма символ за подгрев, но като пусна задните реотани и огледалта греят и изсушават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venomcorp Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Моето копче също няма символ...но с пускането на затоплянето на задният прозорец се пуска и подгрева на страничните....А относно реглажа на задният мост - да тази кола има реглаж на преден и заден мост.....Два пъти съм я водил до сега на два различни сервиза , направиха ми реглаж на двата моста , мога да постна и снимки на стойностите "преди" и "след" ако искате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swimsas Posted September 20, 2015 Author Report Share Posted September 20, 2015 Еми ако е така ще пробвам с един реглаш,а това за подгрева на страничните огледала не знам как да проверя имам ли подгрев който не работи или просто нямам Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moonland Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 Ако махнеш стъклото на огледалото би трябвало да можеш да видиш дали отдолу има подгрев заедно със съответните кабели или не. От конфигурацията на автомобила (кодовете) мисля също би трябвало да можеш да разчетеш дали го имаш като екстра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts