Jump to content

Чукане / Тропане отпред. Помощ...

metalinvest7777

Recommended Posts

Здравейте !

Собственик съм на Ауди А8 2012г 4.2ТДИ и от известно време имам много неприятен и дразнещ проблем.

Автомобила чука , все едно ходовата част или окачването му е тотално разбито. Най-много се чува при малки неравности , дори и с бавна скорост при преминаване на легнал полицай ...

СМЕНЕНИ СА :

всички носачи

вътрешни и външни кормилни накрайници

биалетки

амортисьори 

няма оправяне , ходих в няколко сервиза и нищо ...

Моля , ако някой е имал подобен проблем да сподели 

Огледай внимателно корите дали са закрепени хубаво. Аз имам подобен проблем в Д3, всичко е прегледано и няма нищо разбито, но при малки бабунки се чува едно потропване. Стабилизиращата щанга прегледахте ли й тампоните?

Edited by Mustaka

Преди 9 часа, metalinvest7777 написа:

Здравейте !

Собственик съм на Ауди А8 2012г 4.2ТДИ и от известно време имам много неприятен и дразнещ проблем.

Автомобила чука , все едно ходовата част или окачването му е тотално разбито. Най-много се чува при малки неравности , дори и с бавна скорост при преминаване на легнал полицай ...

СМЕНЕНИ СА :

всички носачи

вътрешни и външни кормилни накрайници

биалетки

амортисьори 

няма оправяне , ходих в няколко сервиза и нищо ...

Моля , ако някой е имал подобен проблем да сподели 

Имал съм същия проблем на А8 2012г.

Смених всички изредени от теб неща и пак почукваше,точно с малка скорост и по неравности...

Оказа се преден десен амортесьор,откриха го в сервиз за рециклиране на възглавници и амове.Рециклираха го и се оправи.Мисля че 400лв ми взеха,но това беше 2016г.,сега трябва да е по евтино.Сервиза е Вабонти.

Благодаря много !

Аз също се съмнявах в амортисьора ...

то май само той остана 🤣 

изключително много благодаря , ще проверя и ще пиша !

Имал съм същото чукане и при мен беше амортисьор, смениха ми и двата гаранционно. Ама в първия пост пише, че амортисьорите са сменени, не знам...

6 hours ago, plamen sf said:

Пиши какво е станало 😃

разбира се! 👍

сменен е, но е сменен преди доста време , около година назад.

Останалите написани неща са сменени , преди 2 седмици...

Извинявам се , че не уточних кое и кога е сменявано.

Можеш ли да се сетиш за повече детайли, защото тоя амортисьор не е като обикновен и явно чашката е някъде вътре между корпуса на възглавницата и амортисьора.

Според мен е от този тампон. Чакам амортисьор за проба и ще видя какво е положението:
image.png.bb5cd04e26e0424372b5b804be015f4d.png

Тва че са казали, че е сменен , не винаги значи че е :hilezh:

Така в един автоматиков сервиз казаха, че са ми сипали редлайн-а , който им занесох ама.... не би .... некой си го прибра за вкъщи.

Мдааа сервизите и мега "майсторите" филм безрай ... добре, че все още има читави сервизи където хем си вършат работата хем няма проблем ако искаш и да гледаш какво точно правят :)

• 1 month later...

А рейчицата как е? Когато леко навиеш волана вляво или вдясно потропва ли?

• 2 weeks later...

+1 за рейка или минимум накрайници. Сменях амортисьор за проба - не е той. Имах съмнение за единия носач, смених го и пак си има тропане.

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Колеги, след страшно ходене по мъките , много нерви и различни майстори се установи , че е тампона на амортисьора... 

Проблема сега е , къде продават такива тампони ? 

рейката е здрава, няма потропване от нея.

Тампона отгоре над възглавницата или вътре, ударния тампон? Търсенето на отделните компоненти от този амортисьор с възглавницата като цяло е безрезултатно занимание.

• 2 months later...

Същият проблем го има и при мен. Леко долувимо чукане при много ниска скорост по неравност... Всичко по окачването е прегледано и сменено. В сряда имам запазен час за сервиз и ще споделя ако има развитие по въпроса

• 1 month later...

Може би тампони на горни/долни носачи или биалетка. Трябва да си огледаш окачването в сервиз да ти кажат как са тампоните им.

• 2 weeks later...

И на тая кола ми се появи същото тропене отпред вдясно,както на предишното А8,писал съм по нагоре в темата.С малка скорост на дупки и неравности удря мноого гадно.Пак имам съмнение че е от амортесьор като преди.Поне преди месец всичко беше здраво по ходовата.

Ааа и при рязко чукване на спирачката с много малка скорост 5км.ч пак там отпред вдясно тропа?

С чукването на спирачката може да е проблем със спирачните апарати. Водачите им или сами съпорти да са поизносени. Аз изпосмених половината предница и още има тропане. Сега мисля един моргаджийски амортисьор да го дам за рециклиране и да сложа него да видя дали ще утихне.

Edited by ma3xa