metalinvest7777 Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 Здравейте ! Собственик съм на Ауди А8 2012г 4.2ТДИ и от известно време имам много неприятен и дразнещ проблем. Автомобила чука , все едно ходовата част или окачването му е тотално разбито. Най-много се чува при малки неравности , дори и с бавна скорост при преминаване на легнал полицай ... СМЕНЕНИ СА : всички носачи вътрешни и външни кормилни накрайници биалетки амортисьори няма оправяне , ходих в няколко сервиза и нищо ... Моля , ако някой е имал подобен проблем да сподели Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaka Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 (edited) Огледай внимателно корите дали са закрепени хубаво. Аз имам подобен проблем в Д3, всичко е прегледано и няма нищо разбито, но при малки бабунки се чува едно потропване. Стабилизиращата щанга прегледахте ли й тампоните? Edited April 22, 2020 by Mustaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen sf Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 Преди 9 часа, metalinvest7777 написа: Здравейте ! Собственик съм на Ауди А8 2012г 4.2ТДИ и от известно време имам много неприятен и дразнещ проблем. Автомобила чука , все едно ходовата част или окачването му е тотално разбито. Най-много се чува при малки неравности , дори и с бавна скорост при преминаване на легнал полицай ... СМЕНЕНИ СА : всички носачи вътрешни и външни кормилни накрайници биалетки амортисьори няма оправяне , ходих в няколко сервиза и нищо ... Моля , ако някой е имал подобен проблем да сподели Имал съм същия проблем на А8 2012г. Смених всички изредени от теб неща и пак почукваше,точно с малка скорост и по неравности... Оказа се преден десен амортесьор,откриха го в сервиз за рециклиране на възглавници и амове.Рециклираха го и се оправи.Мисля че 400лв ми взеха,но това беше 2016г.,сега трябва да е по евтино.Сервиза е Вабонти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
metalinvest7777 Posted April 22, 2020 Author Report Share Posted April 22, 2020 Благодаря много ! Аз също се съмнявах в амортисьора ... то май само той остана 🤣 изключително много благодаря , ще проверя и ще пиша ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen sf Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Пиши какво е станало 😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaka Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Че горе колегата е писал, че ги е сменил Link to comment Share on other sites More sharing options...
V I P E R Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Имал съм същото чукане и при мен беше амортисьор, смениха ми и двата гаранционно. Ама в първия пост пише, че амортисьорите са сменени, не знам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
metalinvest7777 Posted April 23, 2020 Author Report Share Posted April 23, 2020 6 hours ago, plamen sf said: Пиши какво е станало 😃 разбира се! 👍 сменен е, но е сменен преди доста време , около година назад. Останалите написани неща са сменени , преди 2 седмици... Извинявам се , че не уточних кое и кога е сменявано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaka Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 Ако е сменен само единия е възможно другия да е разбит сега. Обикновено се сменят по 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen sf Posted April 24, 2020 Report Share Posted April 24, 2020 Помна че на моя беше разбито нещо чашката горе?И от там е това потропване.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaka Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 Можеш ли да се сетиш за повече детайли, защото тоя амортисьор не е като обикновен и явно чашката е някъде вътре между корпуса на възглавницата и амортисьора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen sf Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 Не знам такива подробности....но го диагностицираха бързо и го оправиха веднага,казах къде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaka Posted May 4, 2020 Report Share Posted May 4, 2020 Според мен е от този тампон. Чакам амортисьор за проба и ще видя какво е положението: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yavor20v Posted May 4, 2020 Report Share Posted May 4, 2020 Тва че са казали, че е сменен , не винаги значи че е Така в един автоматиков сервиз казаха, че са ми сипали редлайн-а , който им занесох ама.... не би .... некой си го прибра за вкъщи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_PETKOV Posted May 4, 2020 Report Share Posted May 4, 2020 Мдааа сервизите и мега "майсторите" филм безрай ... добре, че все още има читави сервизи където хем си вършат работата хем няма проблем ако искаш и да гледаш какво точно правят Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 А рейчицата как е? Когато леко навиеш волана вляво или вдясно потропва ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mustaka Posted July 12, 2020 Report Share Posted July 12, 2020 +1 за рейка или минимум накрайници. Сменях амортисьор за проба - не е той. Имах съмнение за единия носач, смених го и пак си има тропане.Sent from my Pixel 3a using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
metalinvest7777 Posted July 12, 2020 Author Report Share Posted July 12, 2020 Колеги, след страшно ходене по мъките , много нерви и различни майстори се установи , че е тампона на амортисьора... Проблема сега е , къде продават такива тампони ? рейката е здрава, няма потропване от нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted July 13, 2020 Report Share Posted July 13, 2020 Тампона отгоре над възглавницата или вътре, ударния тампон? Търсенето на отделните компоненти от този амортисьор с възглавницата като цяло е безрезултатно занимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
st@nislav Posted October 3, 2020 Report Share Posted October 3, 2020 Същият проблем го има и при мен. Леко долувимо чукане при много ниска скорост по неравност... Всичко по окачването е прегледано и сменено. В сряда имам запазен час за сервиз и ще споделя ако има развитие по въпроса Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted October 7, 2020 Report Share Posted October 7, 2020 Ако успееш да видиш номер на тампона ще е супер. Ако въобще има де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
svetlozar.ivanov@outlook.c Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 Ами и аз да се включа. При преминаването на легнали полицаи и вдигната кола скърца и то яко отпред в ляво... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VBI Posted December 2, 2020 Report Share Posted December 2, 2020 Може би тампони на горни/долни носачи или биалетка. Трябва да си огледаш окачването в сервиз да ти кажат как са тампоните им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen sf Posted December 15, 2020 Report Share Posted December 15, 2020 И на тая кола ми се появи същото тропене отпред вдясно,както на предишното А8,писал съм по нагоре в темата.С малка скорост на дупки и неравности удря мноого гадно.Пак имам съмнение че е от амортесьор като преди.Поне преди месец всичко беше здраво по ходовата. Ааа и при рязко чукване на спирачката с много малка скорост 5км.ч пак там отпред вдясно тропа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted December 17, 2020 Report Share Posted December 17, 2020 (edited) С чукването на спирачката може да е проблем със спирачните апарати. Водачите им или сами съпорти да са поизносени. Аз изпосмених половината предница и още има тропане. Сега мисля един моргаджийски амортисьор да го дам за рециклиране и да сложа него да видя дали ще утихне. Edited December 17, 2020 by ma3xa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts