Jump to content

Въпрос за елиминирането на ПАЯК


RED-AUDI

Recommended Posts

Вчера както си седях удобно в едно заведение в кв. Борово (което се намира точно на колелото на тролей 9) и пристигна паяк. Странното е, че наоколо имаше много коли , които бяха спрели неправилно, но при това и пречеха на движението - по спирките. Странното е, че тъпата шапкарка-сержантка (НАИСТИНА МНОГО ТЪПА) кацна да събира колите от място, където движението не е ВЪОБЩЕ затруднено!

Та, както и да е - народа започна да я псува яко, един през друг собствениците на "захапаните" автомобили тичаха с по 15 лв в ръка и слушаха обяснение: КОЛАТА ВЕЧЕ Е СНИМАНА!" (и снимката от цифровия фотоапарат не може да бъде изтрита!).

Та пристигнаха две мадами и си откупиха ГОЛФа, а аз много се чудех дали да не ида и да им кажа . качете се и двете в колата, не давайте никакви пари - и да видим дали ще ви вдигнат....ама не посмях.

Та въпросът ми е следния - ако видя, че колата ми е все още на земята, въпреки, че вече и защипват скобите на гумите - какъв ще е ефекта ако влеза най-нахакано вътре и им кажа да си гледат работата?

Помня, че веднъж бяха направили грешката да вдигнат кола с човек вътре и беше се вдигнала страшна патаклама....

А лично аз за вчера бих направила следната ситуация - ще кача приятелката ми вътре в ГОЛФА и ще я предупредя да казва, че няма книжка, а аз ще се усмихна на Фуражката и ще и кажа, че отивам да си напазарувам на пазарчето :roll: :( 8) :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях чувал някъде, че ако си завъртиш волана в крайно дясно или ляво положение, нямат техническа възможност да ти вдигнат колата с паяка. А пък до това, дали има човек в колата - аз ако се поставя на мястото на полицая, бих го помолил най-учтиво да напусне превозното средство. Ако човека откаже, сигурно има в закона някакъв начин за въздействие. То ако не беше така, като ме спре някое ченге и иска нещо, ще му кажа да пътува за някъде... А патакламата може да си я вдига единствено човека в колата, щото ония от фирмата с паяка ще си вършат работата и хич няма да им дреме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ati от БМВ форума твърди, че ако само едната гума е качена на тротоара нямат техническа възможност да вдигнат колата... Или по-скоро им е неудобно и рисковано... Аз по принцип избягвам да спирам на забранени места в центъра, а ако се налага, обикновено си возя някой с мен, който да чака в колата! Ако я вдигнат и ударят, или недай Боже, изпуснат, ще ги съдя до края на живота ми :(:(:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ati от БМВ форума твърди, че ако само едната гума е качена на тротоара нямат техническа възможност да вдигнат колата... Или по-скоро им е неудобно и рисковано... ми  :(  :(  :(

Трябва много да си мразиш колата за да я оставяш така за по дълго време.

Друг вариант е да спреш под дърво или много плътно до тротоара,но това също не е много здравословно ако решат да ти издърпат колата настрани.Наистина е най добре да се избягват такива ситуации когато е възможно.Ня мен ми се е случвало да си оставям колата на платен паркинг ,когато няма кой да стои вътре дори и да става дума за 15 минути.По добре 2 лева отколкото 30+ цялата мизерия след това.

.. КОЛАТА ВЕЧЕ Е СНИМАНА!" (и снимката от цифровия фотоапарат не може да бъде изтрита!)...
Защо ли ми е трудно да повярвам :roll: А да вдигнат кола с човек вътре е някакъв абсурд.Ако смяташ че си прав в случая може да ги направиш диви и щастливи :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо да не я оставя така за няколко часа? Нали не мислиш, че ще се осуче купето? :(:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ati от БМВ форума твърди, че ако само едната гума е качена на тротоара нямат техническа възможност да вдигнат колата... Или по-скоро им е неудобно и рисковано... Аз по принцип избягвам да спирам на забранени места в центъра, а ако се налага, обикновено си возя някой с мен, който да чака в колата! Ако я вдигнат и ударят, или недай Боже, изпуснат, ще ги съдя до края на живота ми  :(  :(  :(

ами явно не съм се изразил ясно.

Мисълта ми беше, че техническа възможност си имат, не им пречи, то е нещо като негласна уговорка, на която не може да се рзчита, но пък може и да свърши работа, поне при мен досега е работила. Качвайки едната или двете гуми леко на тротоара и имайки в наличност други нарушители около теб, които не са качили гумите като чели предпочитат да вдигнат първо тях (пък може и да им е по-лесно, знам ли). Ако няма никой друг наоколо сигурно ще вдигнат и кола, спряла по този начин. Аз предполагам, че качвайки едната гума им е с една идея по-трудничко да я вдигнат и затова избират другите.

Абе общо взето ако не помогне, поне не вреди.

Май като си чета поста нищо не съм казал, но то все едно да се опиташ от законова гледна точка да обясниш защо светкаш, когато видиш пътни полицай.

Ати

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:(:(:(

Да, така е. Естествено е, да им е по-трудно и да си избират други коли... То е ясно, че ако ще сържиш колата там цял ден, няма какво да те спаси, освен инвалидна регистрация или пропуск на СОС, но да има поне някакъв номер като този, за да го използваме, когато си зарязваме колите за по 1-2 часа :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пък на мен ми казаха, че ако ти сложат скоба на гумата, ако не ти трябва колата за деня, си я оставяш там. Те вечерта трябва да отчетат скобите и си ги прибират по някое време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз имах един приятел който си беше свил една такава скоба и като отиде някъде я вади от багажника и си я слага сам ... и да го духат тъпите общински куки дето са с паяка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

az vidiah vednaj kak edin pich otiva pri kolata si i gleda skoba na gumata. Nervira se iako. Rachka, blaska, treska, izvadi skobata i ia zahvarli i si zamina. Ne znam na kakav princip sa, no dali ako se napanat naprimer sas shtanga niama da se schupiat? iasno che sa ti zapisali veche nomera, no pone shte moje chovek da si tragne s kolata

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каква е процедурата при вече сложена скоба.Звъни се пак на Паркинги и гаражи и после се чака да дойдат да ти я махнат и да им кихнеш съответно :?: :(

А не може ли да се махне ако си изпуснеш гумата примерно :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неможе... Но пък се продават едни флексове на батерии...Едно приятелче има такъв, аз пък му имам номера на бързо избиране...Нека ми плеснат скоба :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ami скобата не може да обхване плътно гумата и с малко подритване на скобата тя сама пада, аз съм го правил тоя номер за последно на Паметника Левски пред Института за заразни и паразитни болести.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи много сте ми интересни.

Всички си мислите как да ги преебете на паркинги и гаражи.

НЕ СТАВА и това си е!

Не казвам, че те винаги са прави. Но в повечето случай - ние сме грешни.

Значи, проблема на ПиГ е, че тях не ги интересува изгодата на движението а просто ги интересува да вдигнат най-много коли.

Предпочитат да вдигнат твоята кола, спряла в някакво спорно положение, отколкото да вдигнат десетките коли спрели на автобусните спирки по Младост и Люлин. Но за да се ходи до кварталите се харчи повече нафта.

Така, за хилядите неща които си мислите, че може да станат и да ги преметнете - закона е на тяхна страна!

1. Ако си седиш в колата, полицая ти нарежда да излезнеш. Ако не го направиш - Неспазване на нареждане на котролен орган. Проверете си в закона какви са санкциите.

2. Ако си паркираш колата с гумите до тротоара. Пак я вдигат, без да се замислят. Да.. Малко ги затруднияваш, но съвсем спокойно си ти закачат другите 2 гуми, издърпват ти колата с 10 сантиметра, слагат другите две скоби и те вдигат. По този начин вдигната едно БМВ 7ца пред очите ми. Това е, че при положение дойде паяк от тия дето слагат държачите на гумите. Ако дойде от онези дето са като подемник и те хваща за гредите - ако искаш и 4те гуми ги опри на бордюра.

3. Ако си се качил с гумите на бордюра - вдигат те без да се замислиш. Нищо не им пречи да те повдигна първо от едната страна, докато се изравни колата с бордюра и после да ти вдигнат цялата кола.

4. Ако си завил гумите... Ами... помислете малко с какво би ги спряло това ? Какво би им попречило да те вдигнат ?

5. Скобите... Ако си сложиш скоба - вероятно ще ти се размине.

6. Ако махнеш скобата - ще ти се стъжни. На всяка кола която на която е сложена скобата се записва номера.

7. Ако ги чкаш да си махнат скобите - пак не става. Пращат ти фиша по пощата, защото пак са ти записали номера.

Ама помислете преди да Ви кажат нещо. Недейте се хвърляите ей така, като някой ти каже, че БМВ-то му ускорява от 0 до 200 за 10 секунди.

Единственият начин да избегнете паяците и скобите е да паркирате там където е разрешено.

Другият е, да спирате на разрешените места и да има друг човек в колата който е шофьор така, че да се водите СПРЯЛ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Xalax, taka e, kato spresh nepravilno i primerno ti lepnat skobi iasno e che shte ima globi. I poneje znam che shte me globat, za kakvo da chakam niakakvi si da idvat da mi mahat skobite, bih predpochel direktno az da gi izkartia i da si gi svalia. Vajnoto e che tezi bokluci niama da mi provaliat speshnata rabota koiato imam.

Inache vinagi gledam kade spiram i dosega nikoga ne sa mi slagali skobi ili vdigali s paiak ili neshto podobno

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Po принцип си много прав но апри положение че има в София места за паркиране а то държавата е като мутрите, не осигурява места за паркиране но те чака да спреш и да ти вдигне колата НЕ ЗА ДА ВЪВЕДЕ РЕД В ДВИЖЕНИЕТО А ЗА ИЗКАРА НЯКОЙ ЛЕВ, РАЗБИРАЙ ДЪРЖАВАТА. Що се отнася до скобата ако си я махна сам, нека в съда докажат че е била сложена, оставил съм си колата, те минават, слагат скоба според техните си документи, след 3 часа отивам до колата си и нямам скоба, може някой просто да си я е откраднал за да си я слага на колата когато пракира по забранените места. Скобата не са ми я зачислили, не съм се подписал че са ми я монтирали, откъде да знам че наистина е монтирана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте, но според закона колата се вдига с паяк, не когато е извършено нарушение на правилника з движение по пътищата, а когато ПРЕЧИ на движението - това са различни неща! Именно това не се спазва от ПиГ. Едно е глоба, а съвсем друго такса за вдигане на колата - е поне юридически де :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... държавата ...

ne go priemaj kato zajazhdane, ama zashto reshi che darzhawata e dlazhna da ti osigurjawa parkin

podoziram che ochakwash i da e bezplatno

njama takiwa filmi

slawa bogu socializma swarshi

ako iskash polzwaj platen parking

ako wizhdash che njama parking tam kadeto ti udobno - naprawi takaw i pecheli pari

mnogo ostro li beshe izkazwaneto mi pak :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте, но според закона колата се вдига с паяк, не когато е извършено нарушение на правилника з движение по пътищата, а когато ПРЕЧИ на движението - това са различни неща! Именно това не се спазва от ПиГ. Едно е глоба, а съвсем друго такса за вдигане на колата - е поне юридически де :(

За съжаление не си прав според закона.Много пъти в медиите се обсъждат различни законопроекти и човек остава с впечатление ,че те са факт,като например десен завой при червен светофар без да се пречи на движението както е в западна Европа,но после се приемат други закони.Според закона колата могат да ти я вдигнат с паяк,ако има поставен указателен знак ,че колата ти може да бъде вдигната по този начин.И това въобще не зависи дали пречиш на движението или не пречиш.В София ако паркираш,без да платиш в синята зона,по никакъв начин не пречиш на движението,но колата ще ти бъде вдигната защото навсякъде има указателния знак с паяка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега остава общинарчетат да измислят знак 'Бомбичка' и да не се потят да разкарват паяка ами да ни взривяват на място.

Само дето не знам после как и за какво ще ни накарат да им плащаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами защото държавата казва къде не може да се паркира, слага знаци за целта и ти праща паяка или скобата ако не спазваш тия знаци. Преди това обаче трябва да каже къде МОЖЕ да се паркира и да осигури съответните места по същата логика както е построила КАТ за да си регистрираш колата и ако не го направиш да те санкционира. По твоята логика утре може да се окаже че ще ни глобяват защото се движим по улиците и булевардите на града, държавата по твоята логика не е длъжна да строи пътища :( . За какво плащаш данъци по твоята логика освен за тлъстите задници на държавните чиновници???? Не очакваш ли за всичките данъци и такси които плащаш да получиш нещо повече от Паяка и Скобата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що бе, бате? Какво лошо има в паяка? Просто общината се грижи за тебе, да не ти откраднат колата, и ти прави услуга, като я премества на охраняем паркинг, само за сумата от 29.99 с доставката! :( Това е държава, как да не си плащаш данъците с кеф? :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...