Jump to content

Какъв акумулатор да си сложа


PRESLAV1980

Recommended Posts

Здравейте . Може ли някой да ми каже какъв акумулатор точно е необходим по сервизна книжка за AUDI A4 1.8 - 1996 година - 125 коня. Ако някой има такав модел моля да сподели какъв точно акумулатор е необходим . Аз като я купувах преди 4 месеца колато явно са ми изтарашили оригиналния акумулатор щото имаше една кошница 52 ампер часа дет ми струваше че е от втората световна война. Сега се чудя не е ли малко за цялата тая електроника тия 52 ампер часа . Лятото нямах проблеми но вчера и тая сутрин ми запали от третия път .Както знаем взе да става хладно сутрин.Дали ще ме устройват 65 АН или ???? А какво мислите за тия без подръжка дет не са долива дестилирана вода дали са по добри.благодаря ви отговорите предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

65 Ач е достатъчен. Сухите акумулатори са по-издържливи, но и друг да вземеш - става. Иначе все пак ние бензинджийте палим лесно, слагай смело - какъвто и да е нов ще ти свърши работа, важното е да има добра гаранция, аз лично се възползвах от моята и ми го подмениха наскоро.

Малка корекция - "сух" не е съвсем правилно, води се "необслужваем" и някои производители предлагат такива акумулатори - всъщност обикновени киселинни, но с добавки да не се изпарява толкова електролита и без опция за доливане на вода.

Редактирано от stef_nikolaev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз когато ходих да купувам човека погледна в един каталог и ми каза че за този мотор (и аз съм със същия 1.8 125 96) и ми каза че го дават 55 Аh и такъв си и взех и нямам проблеми. И аз тъка реагирах като ми каза 55 че му викам няма ли да е малко а тои ми даде един пример за 2.6 куатро и ми каза 4е е от порядъка на .... да не ви излъжа че беше отдавна ама някъде 45 - 50 Аh той ми каза че стартовият ток бил по-важен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих ти препоръчал марката Banner. Имал съм два и съм много доволен. Колегата КОКО 100 С4 може да ти помогне при покупката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях изумен, като видях моята с 44Ah, включително и няколко майстора се чудеха едва ли не как пали.

След справка по VIN се оказа, че колата си е излязла от завода с 44Ah, а по някакъв каталог е с 44 или 55Аh.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес точно обсъждахме темата с един приятел с B5 1.8Tq и се забучих да ровя в ЕТКА - на B5 за различните мотори дават:

44Ah/220A

61Ah/330A

72Ah/380A

82Ah/420A

въпроса е, че на моето ETKA като му набиеш шаси и не ми скрива несъвместимите части не знам защо?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според ЕТКА на тази кола се монтират от 44 до 82 Ah, без да е указан някакъв принцип на коя кола какъв се монтира.

От опита ми досега - чрез декодиране на VIN, всички бензинови А4-ки, които съм проверявал заводски са окомплектовани с 44Аh.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По голям ,по скъп и същевременно евтин ,но качествен. :bia:

Без майтап ,един MONBAT неубсложваем 75 ампера ще ти дойде екстра.

Алтернативата, BOCSH SILVER ,повече парички и същата работа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Днес си поднових Гражданската, влизам в колата да сменя стикера. Отключвам с дистанционното на алармата, тя пиука, изгасва. Но - изненада - вратите си останаха заключени. Отворих с ключа. Тръгвам да паля - йок - светят само няколко индикатора на таблото и то доста мижаво. Изгасват като завъртя ключа докрай. Акулуматорът е, нали? Не бях я палил изобщо около 2 седмици, но преди това при снега и големите студове я припалвах на два пъти, иначе не съм я карал от около 20 ноември.

Сега като че трябва да сменям акумулатор. А4 1,8 1997 г. Какъв да взема? На картинката е сегашният ми, на който не пише амперчасове, а само амперите, ако разчитам правилно :flipoff:

post-9220-1229460787_thumb.jpg

Редактирано от Satyr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

65 си стигат. Ако имаш някакъв измервателен уред можеш да си провериш колко ток има още в него, иначе по тия симптоми - акумулатор ще да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам измервател... А размерите стандартни ли са? Тъй като ще го купя отделно и сменям на място, да не се окаже, че "не влаа" :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...