grizzly Публикувано 21 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2011 Това е продължението на темата Малка питанка отностно А6 4F - част 1Темата е разцепена с оглед улесненото търсене. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MSM Публикувано 22 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 22 Септември 2011 (Редактирано) А пък тази тема на Verter е също толкова хубава и сходна на тази, а е малко позабравена за съжаление, а и двете са еднакво полезни за всички с 4f-ки. Може и нея да си я спретнем в 200+ Редактирано 22 Септември 2011 от MSM Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wasaby Публикувано 23 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2011 Колеги, дайте съвет, какво да е това дълго и остро нещо с което да си настроя пръскалките? Верно се чуствам технически неподготвен с тая кола Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MSM Публикувано 23 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2011 А защо да е дълго? Аз отварям капака и ги разкачам оттам - лесно е. С обикновена по- голяма игла мърдам мноого леко нагоре или надолу и така от два три опита ги пасвам перфектно. Размърдват се най- вече от пароструйката Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 23 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2011 Аз карах 3 месеца с криви дюзи. Секретарката така и не донесе подходяща игла. С нормална игла, кламер и подобни не се получава.Накрая при бащата намерих леко извита (от него) ГУБЕРКА с изтънен връх и с нейна помощ настройките ми се получиха идеално.Обаче той си е я е направил като инструмент :-) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baba Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 (Редактирано) Автоматите преди фейслифта и след него еднакви ли са?Скоростните кутии имам в предвид.Може ли кутия от автомобил 2008 да работи с комп от 2007ма? Редактирано 24 Септември 2011 от baba Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wasaby Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 Дам, с нормална игла се отказах Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BECKO Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 Автоматите са еднакви мисля, но трябва да се напаснат софтуерно - т. е. в компа от 2007 да се налее софта за новата кутия... сравни хардуерните номера на компютрите дали са еднакви Ако не можеш, вземи двата VIN-a (на донора и на колата, където ще слагаш) и ще ти кажа къда да ги пратиш с въпросчето Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baba Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 За съжаление има само номер JML.А това е от моята кутияAddress 02: Auto Trans Labels: 09L-927-760.lbl Part No SW: 4F2 910 156 F HW: 09L 927 156 C Component: AG6 09L 3,0 TDI RdW 0030 Revision: --H01--- Serial number: 4317966 Coding: 0001001 Shop #: WSC 02331 758 00200 VCID: 28537BA3CBF3 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 Проблем с кутията ли имаш? Звучи притеснително. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baba Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 Не нямам, или поне никой не знае че имам Както бях писал имам едно виене, което не успяха да ми диагностицират в Ауди Бургас, и в сервиза където ми поддържат колата.И за двата сервиза където правиха диагностика всичко е в норми и работи перфектно.Въпреки това мен нещо ме човърка Намерих една кутия на 28К Км 2008ма година в Немско и май ще е взема.Няма комп, но моделите JML според няколко сайта са за комп с версия SW: 4F2 910 156 F HW: 09L 927 156 C какъвто е моят.Че така за всеки случай, да има! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 Днеска се изненадох. На ФИС ми показваше врата отворена, пък вратата беше затворена. При отваряне и затваряне се оправи. Някакви идеи? Бравата е чисто нова на вратата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 Нашите кутии не бяха ли Z... нещо си?Аз имам друг проблем – при рязък десен завой с висока скорост започва да ми мига лампа и три звукови сигнала червена удивителна в кръг на ФИС-а и индикатора за ръчната. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 Виж си нивото на маслото в спирачната система Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 25 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 25 Септември 2011 Гледах го, там е. Не записва грешка, за да се насоча към нещо. Нещо друго е... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BECKO Публикувано 25 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 25 Септември 2011 Някой от двата кабела на ръчната ти се е понапукал и ти играе номера .... ще трябва да ги огледаш, евентуално спойка за временна спасение на ситуациятаИначе нов кабел с датчика на ЕСП-то е под 100 лв. вече Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 25 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 25 Септември 2011 Почти съм сигурен че е от предното колело. 1-2 пъти се случи при хлътване в пропаднала шахта да се активира алармата, още преди да влезе задното колело. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BECKO Публикувано 25 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 25 Септември 2011 (Редактирано) Почти съм сигурен че е от предното колело. 1-2 пъти се случи при хлътване в пропаднала шахта да се активира алармата, още преди да влезе задното колело.Индикатор-а за ръчната е различен, няма нищо общо с предните колелета ... или знака, който виждаш е другМодула за ръчната следи напрежението към електромоторите през цялото време и при спад под 12 волата логва грешка Редактирано 25 Септември 2011 от BECKO Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MSM Публикувано 26 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 26 Септември 2011 (Редактирано) Днеска се изненадох. На ФИС ми показваше врата отворена, пък вратата беше затворена. При отваряне и затваряне се оправи. Някакви идеи? Бравата е чисто нова на вратата.Ти нали си със серво затваряне. Да не би моторчето да не затваря добре или нещо да му пречи?. Що не пръснеш малко течна смазка по триещите части преди да раглобяваш.Мужду другото на мен така ми светва и свирва понякога сигнализация за непоставен колан - издава от един до три сигнала и спира, а колана си е поставен . Пръснах малко смазка и сега е по-рядко. Като размърдам заключалката спира. Редактирано 26 Септември 2011 от MSM Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MSM Публикувано 26 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 26 Септември 2011 Аз до оня ден не знаех че колата сама си ползва спирачките на режим автопилот при спускане по наклон. Мислех че поддържа скоростта чрез двигател/скорости, но не. В тъмното виждах как пътя отзад се осветяваше от време на време. И има голяма логика в това отзад да виждат че спираш или просто поддържащ една скорост по наклон. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BECKO Публикувано 26 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 26 Септември 2011 Ти нали си със серво затваряне. Да не би моторчето да не затваря добре или нещо да му пречи?. Що не пръснеш малко течна смазка по триещите части преди да раглобяваш.Мужду другото на мен така ми светва и свирва понякога сигнализация за непоставен колан - издава от един до три сигнала и спира, а колана си е поставен . Пръснах малко смазка и сега е по-рядко. Като размърдам заключалката спира.Има чудесно решение на проблема с колана - гасиш индикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MSM Публикувано 26 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 26 Септември 2011 ...и оставам без точки за непоставен колан половината ми нарушения са за това Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 27 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2011 Аз до оня ден не знаех че колата сама си ползва спирачките на режим автопилот при спускане по наклон.Пробвай да свалиш рязко скоростта на темпомата, като задържиш лостчето надолу... тогава вече наистина ги използва Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 27 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2011 Механизма и моторчето са чисто нови. Кабелите също. Само компа е стар, но много странно, че се получава така. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baba Публикувано 27 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2011 Много интересно....Щом колата сама намаля(ползва спирачки) по-надолнище на автопилот, значи помпата на АБС-а получава сигнали от компа - също като при адаптивният круиз контрол. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts