Михаил Радославов Публикувано 7 Май 2011 Доклад Share Публикувано 7 Май 2011 Както всички знаем колите на повечето от нас вече не са толкова нови колкото би ни се искало на нас. Следователно от амортизацията на компонентите следва, че те малко или много започват да губят своят първооблик. А какво по-лошо от това да не се чувстваш уютно в собствения си автомобил. Поради липса на работа (все пак един почивен ден отгоре) реших да се позанимавам с колата си малко, защото отдавна се канех да пребоядисам някои детайли. При евтината изработка на купето на А3 са взели някои решения които всички с тези коли ненавиждаме всеки божи ден, но това е друга тема ... който не е доволен от нещо има къде да го каже. Средната конзола, држките на вратата и барчето, където може да се поставят дадени предмети и пепелника имат "страхотно" покритие ... което често още с покупката на колата е надрано, а и да не е с процес на ползване на колата се надира. Преди време го бях боядисвал, но резултатът не беше това което исках, но поради липса на време го оставих така и близо година карах по този начин. Но намерих време и нерви и се захванах.1. Нужните ни неща за тази манипулация - тук си признавам че използвах и друга тема от този раздел, а именно тази http://audibg.com/fo...howtopic=101106 : - шкурка за сух шлайф № 400,водни шкурки с № 120,280,500,1000,2000, грунд-за пластмаса/Пластофикс/,шприц-кит и черен мат.Ако искате ефекта да е като на фабрично боядисан елемент не си спестявайте ... цените са от 0.50ст. до 1 лев за шкурка (те са или на метър или на блокчета), 5-7 лв. спрей с боя , шприца е в различни разфасофки аз взех този който беше първи пред очите ми 10 лв. , но беше повече милилитри. 2. Важно е да знаете че тази операция изисква време, монтажа и демонтажа, както и съхненето на отделните елементи ... Как се демонтират елементите които искаме да пребоядисаме : барче : Маха се задният пепелник след което се отвиват болчетата които са под него Тук има още няколко стъпки които се отнасят само до хората които имат подлакътник в колата. Първо се издърпва чопчето което законтря подлакътника след това се издърпва нагоре подлакътникът, без много да се напъва, просто се разлаща леко наляво-надясно. Ето на тази снимка съм отбелязъл всички точки на които има болтове за развиване. Под ръчната спирачка има декоративна пластмаса, която трябва да се издърпа нагоре. В двете страни на барчето, долу ниско м/у краката, има 2 по 2 болтчета които трябва да се развият. На снимките по-горе е отбелязано. След това се издърпва топката на скоростния лост нагоре, тя излиза заедно с мехчето. Махате капачето на буксата за ваг-ком : Вече можете да преминета към махането на барчето. Аз лично включвам на 4-та, лоста на ръчната е в най-долно положение. Започвате да повдигате отзад (откъм задния пепелник), след това се натиска копчето на ръчната, за да може да мине барчето и да отиде над него : След това изтегляте цялата конзола ... като ВНИМАНИЕ разкачете буксата за ваг-ком !!! Отваря се пепелникът, той се държи само на 1 болт : След като се развие пепелникът пада, трябва да разкачите 2 - те букси - за запалката и за осветлението. Зад него вече се виждат болтовете които държат средната конзола - развивате.Махате CD-то : Разкачат се кабелите за колоните и за антената. Планките които са встрани от CD-то са с едни чопчета които се натискат, за да излезе планката : Под тях има 2 болта - тук важно е да запомните кое от коя страна е, не че има какво да се обърка, но ще загубите време в лутане после ... Като започнете от долу на горе издърпвате внимателно конзолата, като внимавате да не счупите нещо. Вече сте свалили пепелника, конзолата и барчето ... не съм снимал как се свалят корите на вратите може да видите това ето тук в тази тема - http://audibg.com/fo...opic=49309&st=0Самите дръжки трябва да се свалят като се отлепи изолацията, държат се на 4 болта. После изолацията трябва да се залепи отново!!! Свалените детайли започват да се третират последователно, по номера на шкурките. Измиват се с вода, за да падне прахът от тях. Барчето може и да не го миете цялото поради обема му, просто с мокър парцал го избършете повече от 2 пъти, примерно. После грунд, шприц, боя ... и обратно в колата. На всеки продукт пише колко време трябва да се изчака преди да се пристъпи към следващо действие. На боята пише колко време е нужно за повърхностно изсъхване ( за нанасяне на 2-ра ръка) и колко за пълно ... тогава вече се монтира в колата. Аз изчаках 24 часа, за да съм сигурен че всичко е 100% готово. Ето и няколко снимки на готовите детайли : Снимките са малко кофти, но ползвах телефона ... Ще се радвам да помогна на всеки който се интересува от тази процедура, ако не физически, то поне с приказки И който колега направи тази процедура да не забравя да сложи снимки тук в темата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy-the infant prodigy Публикувано 7 Май 2011 Доклад Share Публикувано 7 Май 2011 Справил си се много добре....аз миналата година боядисах средната конзола, но не остана време и за дръжките, тия дни и на тях ще им дойде реда....че днес бяха наред джантите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Михаил Радославов Публикувано 7 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 7 Май 2011 аз в началото само средната конзола боядисах, но сега така и така свалях дръжките и реших и нея да оправя Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanik Публикувано 7 Май 2011 Доклад Share Публикувано 7 Май 2011 Станало е много добре и със сигурност е много по-износоустойчиво от оригиналното гумирано покритие.Технологията е точно такава,като само да добавя,че пръскането със спрейовете трябва да става в колкото е възможно по-обезпрашено помещение/аз за целата напръсквам с вода наоколо/,защото иначе се лепят всякакви прахоляци по-детайлите,а на черното си личат страшно много.Нанасянето на спрея трябва да става без излишни повторения,за да не стича боята,като и да не сте покрили хубаво детайла от първия път,това ще го направите на следващата ръка пръскане. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ros81 Публикувано 8 Май 2011 Доклад Share Публикувано 8 Май 2011 Браво на колегата и аз мисля да правя тази процедура. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lizard Публикувано 8 Май 2011 Доклад Share Публикувано 8 Май 2011 (Редактирано) Колега а тунела от скоростите до задния пепелник третира ли го, при мен той е доста надран? Редактирано 8 Май 2011 от Lizard Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 9 Май 2011 Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 грунд-за пластмаса/Пластофикс/Колега, това има ли го в някоя голяма верига? От къде се купува? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 9 Май 2011 Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 Браво на Михаил, много добре изглежда. Ето и линк към фирма, която извършва подобни услуги Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шуши Публикувано 9 Май 2011 Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 ) Браво на колегата! Много добре се е получило..Иначе за фирмата от горния линк- отдавна съм решила да им ползвам услугите и за волана, и за топката на лоста и всеки друг изтъркан детайл, ама още нямам възможност да направя всичко наведнъж и отлагаМ Цените според мен са си доста добри и резултатите изглеждат на ниво- поне от снимките Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 9 Май 2011 Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 Абе тва е много неприятен недостатък на ранните А3-ки и на късните B4-ки..... Други модели страдат ли от лющене? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
S8_TDI Vasko Публикувано 9 Май 2011 Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 А как да запазим указанията отбелязани върху дръжката на вратата, така че при шлайфането със шкурка и последващите операции нарисуваното да си остане? Става въпрос за Б5? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Михаил Радославов Публикувано 9 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 (Редактирано) Колега а тунела от скоростите до задния пепелник третира ли го, при мен той е доста надран?да, но не съм го снимал, при него е същото ... гуменото покритие вътре се изважда Колега, това има ли го в някоя голяма верига? От къде се купува?в едно квартално магазинче тука в моето село ... имаше всичко на едно Абе тва е много неприятен недостатък на ранните А3-ки и на късните B4-ки..... Други модели страдат ли от лющене?май до фейслифта всичките а3 страдат от този проблем А как да запазим указанията отбелязани ...страхувам се че няма как да стане ... Редактирано 9 Май 2011 от Михаил Радославов Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Magic Публикувано 9 Май 2011 Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 Евала колега..добре е станало..Един ден..ако имам подобни проблеми..на моята Б 4/ка ще се възпозлвам от темата... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Михаил Радославов Публикувано 9 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 9 Май 2011 (Редактирано) не мисля че ще имаш ... там работите още са правени като хората аз по спомени май на мойта само дръжките на вратите бяха позаминалиБраво на Михаил, много добре изглежда. Ето и линк към фирма, която извършва подобни услугития и преди съм им гледал сайта и направо пребиват, не знам хора възползвали се от тях дали са доволни, но като гледам снимките ме плашат ... но аз докъто стигна до там по-добре да си викна "неволята" да ми помага ... Редактирано 9 Май 2011 от Михаил Радославов Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
strumi Публикувано 2 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 2 Юли 2011 Здравейте колеги!Ето как се получи при мен , след отстраняването на гуменото покритие и използването,на пластификатор ,черен мат и лак мат.В скоро време ще пръсна и дръшките. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AlphaMale Публикувано 9 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2011 (Редактирано) Колега, strumi. От къде я взе тая топка за скоростния лост и.. лайсната около скоростите ? Много добре стой и виждам , че колата ти не е фейслифт ( както и моета ) и се чудих дали ще паснат идеално лайсната и такава топка ( ако намеря от къде да си ги купя разбирасе ). Редактирано 9 Юли 2011 от AlphaMale Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
strumi Публикувано 9 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2011 Колега AlphaMale ,топката я купих от една морга като предварително бях свалил мойта за да ги сравня дали са същите и се оказа същата.Алайсната заедно с прастмасата я купих от един колега ,но нея трябва да я преправиш.А имено трябва да се нагрее с горещ въздух и да се огъне като за твойто барче,защото на преди фейслифта е леко огънато ,а на фейса е право. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AlphaMale Публикувано 9 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2011 (Редактирано) Колега AlphaMale ,топката я купих от една морга като предварително бях свалил мойта за да ги сравня дали са същите и се оказа същата.Алайсната заедно с прастмасата я купих от един колега ,но нея трябва да я преправиш.А имено трябва да се нагрее с горещ въздух и да се огъне като за твойто барче,защото на преди фейслифта е леко огънато ,а на фейса е право.Сещам се какво имаш впредвит. Мерси за обяснението колега. А топката,която си купил от моргата.. от каква кола е свалена да знам от каква да търся? Фейслифт? :> А.. и колега сега забелязах че на духалката горе и на пепелника имаш хромирани лайсни.. те от морга ли са от фейслифт, ако са от фейслифтова а3 пасват ли идеално? и.. на пепелника ти ли си си я слагал тая хромирана лайсна ? Редактирано 9 Юли 2011 от AlphaMale Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
strumi Публикувано 10 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 10 Юли 2011 Топката мися че е от голф-5 бензин с 5 скорости ,но не съм на 100% сигурен.мисля че от а3 фейс също става без проблем защото съм виждал с такава ,а също и от голф 4.Духалките също пасват без преправяне .А за пепелника тово ми остана от един хром пакет за километража и просто реших че там на това вдлъбнато мъсто ще седи добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AlphaMale Публикувано 12 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 12 Юли 2011 10x колега! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pNkLr Публикувано 21 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 21 Юли 2011 Много добре е станало На моята боядисвах само дръжките и бях пропуснал шкурките от 1000 нагоре, та леко си личаха драскотини като се вгледаш Между другото на дръжката на лявата врата имаше по абсолютно същия начин отчупено парче Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lizard Публикувано 22 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2011 Xax, и при мен го има. Мистерия.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grafa Публикувано 30 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 30 Септември 2011 Как се разглобява пепелника на А4? Понеже не се отваря, ми се иска да го измия, като за начало, но преди това трябва да махна запалката, което не ми е ясно как става. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
strumi Публикувано 2 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 2 Октомври 2011 Колеги ето и още малко подобрение по интериора на А3ката ,благодарение на колегата eskalero1 ,на когото много благодаря за корите на вратите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vas4e Публикувано 6 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 6 Октомври 2011 Здравейте колеги ,интересуваме спрея с боята специален ли е за пластмаса на дръжките на вратите,искам да си оправя А4 ката, благодаря ви предваритално . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts