netizen Публикувано 28 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 28 Декември 2009 Знам че има изписани 3 кофи мастило по темата, но има ли все пак вариянт от тест драйв да разбера дали са му заминали валове/кобилици ? Предложиха ми вчера един авант на атрактивна цена и мисля да ида да го огледам и покарам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TDI_Fan Публикувано 28 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 28 Декември 2009 Зимаш едно светодиодно фенерче и отваряш капачката дет се налива маслото и с повече кьорене виждаш две от кобилиците от който да добиеш представа.Гледай общото състояние -в крайна сметка ако колата е ОК 2000 лева за валове и кобилици няма да ти счупят живота.Ако колата е ОК мотора трябва да работи и да ти се струва ,че е повече от 150 коня. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
netizen Публикувано 28 Декември 2009 Автор Доклад Share Публикувано 28 Декември 2009 На тези кобилици какво да им гледам? ръб нещо ? нямам идея Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 28 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 28 Декември 2009 От малкото теми за 2.5тди съм останал с впечатление, че проблема не са само валовете. Всичко по двигателя е доста усложнено. Но пък ако си мазохист може и да си заслужава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TDI_Fan Публикувано 28 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 28 Декември 2009 По-скоро колко е ръба.Примерно моя е половин - един милиметър вав високата част.Виждал сам и почти без ръб-само с променен цвят в ена морга.Валовете сая истинскя проблем на тоя мотор - всички дпуги магарии са в рамките на всеки един В6 - просто всичко е по-трудно за достигане и лоша поддръжка.Друг проблем е филтъра за картерни газове - трябва да се сменя-ако не е сменян през щеката на маслото ще те отвее - ако е така не го взимай.Помпите се чупят при върртене на място като попадне въздух в системата - примерно калпав майстор като ти сменя филтара. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
optimist Публикувано 28 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 28 Декември 2009 Колега ако правилно разчитам в момента караш C4 2.3 Avant quattro за чии ти е тая тухла с5 с тва недоразумение като мотор Няма читав душегуб на ниска цена тия дето са в не прединфарктно състояние са по 15+ лв и никои не ги внася щот са стари а скъпи.150 кс е толкова пробит мотор ,че въобще няма такова нещо като да смениш валовете и т.н такава кола над 200х км е ходеща развалина.Валове задължително ще смениш ако не сега до година каране с тях се сменят доста неща и ако я правиш за теб не са 2000х лв със сигурност, електрониката на помпата умирга внезапно и тва не е прецедент оставаш на пътя, като всяка турбо кола и турбината сеи заминава ако е на 10 г кола пиши я бегала. Автомата ако е автоматик също е мега кирлив с такива настроики че просто съчетано с мотора е доста зле а се чупи и тои.Като цяло в с5 леко е подобрена возията и интериора колата се накланя една идея по-млко и дотам всичко в с4 е по-добре направено и здраво от до. Тва е вечна тема защитници на 2.5 да искаш ще почнат да носят от девет кладенеца вода ама факта си е факт АКН и AФБ никога освен ако нямаш много свободно време и парички да ги трошиш за "любимата" Казвам ти го като бивш собственик на такава подводница имам и с4 с 2.5тди и е железна вече 6 година кара в Бг и няма грешка бащата я наследи и се роди с нея. Ако толко си се запалил по с5 търси с 163 кс мотора и ръчка дано имаш късмет Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
netizen Публикувано 29 Декември 2009 Автор Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 т.е. да разбирам, че без значение дали е поддържана колата и аз щя я поддържам - валове и кобилици ще се сменят, просто е въпрос на време? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 Бе мани ги тия спецове какво ти говорат,това са хора събрали мнения от теми,кадето са писали същите хора като тях,никога не са имали и карали 2.5 ТДИ.Един път говорат как 2.5 ТДИ ги купуват за да ги карат много и ставали милионници,а в следващия момент казват колко са калпави двигатели.И винаги съм ги питал,как може да са калпави а да прават по 1мил. км?Обаче до сега отговор не съм получил!Виж,намери си колата,закарай я на един обстоен преглед,да огледат какво и има и какво и нема,та ако си заслужава се меткай без да се замисляш.Аз вече направих 2 месеца и 10к км от как съм я взел моята,и не съм съжалявал ниту за миг.Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Grayfox Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 Аз като човек карал Ц5 2.5 ТДИ и каращ в момента Ц4 2.5 ТДИ бих ти препоръчал да не си сменяш Ц4-ката. Вкарваш се в приключение без край. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 т.е. да разбирам, че без значение дали е поддържана колата и аз щя я поддържам - валове и кобилици ще се сменят, просто е въпрос на време?Ако смениш на време кобилици и повдигачи,няма да имаш ядове с валове. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ACE Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 Аз вече направих 2 месеца и 10к км от как съм я взел моята,и не съм съжалявал ниту за миг.Успех!Ти тепърва ще съжаляваш, ама тва е друга тема Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TDI_Fan Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 Ако смениш на време кобилици и повдигачи,няма да имаш ядове с валове.С какво ще помогне това? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 Ти тепърва ще съжаляваш, ама тва е друга тема Всеки който кара каквато и да е кола,в бъдеще го очакват проблеми и ремонти.И сега какво,да спрем да караме ли.Ако намериш кола дет нема да се счупи във времето,свиркай,да си напазарувам една и аз. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 С какво ще помогне това?Когато се износят кобилиците падат,следствие на което пада налягането на маслото и мазането.От там започва големия филм.Падат още,тръгват валове и т.н.Паднали кобилици ако се хванат на време,удължават доста живота на валовете.Аз имах две паднали и разбрах за това когато свалих капаците на главите.Валовете не бяха мръднали все оше.Около 1000лв са всичките,но нямах пари тогава и смених само двете.От сервиза ме обедиха,като събера да сменя всички и да избягам от проблема с валове. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zoro Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 (Редактирано) Но пък ако си мазохист може и да си заслужава.Ае стига пак с твойте глупости бе човек.Остави ме мен, аз не ти се връзвам, ама не усещаш ли че обиждаш някой хора.И какво , ако не турбо на газ значи е боклук така ли ?Дай да се видим, ше ти дам да покараш 2.5TDI , мултитроник, ще кажеш дали ти харесва или не, ще ти кажа че за 2 год.-40 000 км. освен смяна на консумативи друго НИЩО не съм правил и тогава вече давай мнения на тази тема. Редактирано 29 Декември 2009 от zoro Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlobil Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 (Редактирано) Знам че има изписани 3 кофи мастило по темата, но има ли все пак вариянт от тест драйв да разбера дали са му заминали валове/кобилици ? Предложиха ми вчера един авант на атрактивна цена и мисля да ида да го огледам и покарам.Принципно аз сменях кобилици , повдигачи , лопатки и валове на една а4-ка 2.5 ама и при а6-цата е същата работа.Колата спря просто да върви , не се "режеше" до край , никой така и не успя да разбере от какво е - просто паднали кобилици.Не претендирам че няма да кажа някоя глупост обаче в сервиза в който я правиха ми обясниха че няма как да се види дали са ОК докато не се свали капака на главата. Казаха ми че щом колата не е вървяла навярно на някой от цилиндрите съм имал паднала кобилица и това е бил проблема , така колата можело да се кара известно време и след като падне втора кобилица на същият цилиндър колата умирала. Колата работи бая странно с доста паднали , няма как да не я усетиш На тези кобилици какво да им гледам? ръб нещо ? нямам идея Ръб да , аама аз се съмнявам някой да ти даде да отваряш глави и т.н......... т.е. да разбирам, че без значение дали е поддържана колата и аз щя я поддържам - валове и кобилици ще се сменят, просто е въпрос на време?ако е 2.5тди двигателя - да , рано или късно ще сменяшспоред повечето сервизи на 150-160К км трябвало да се сменят , тоест горе долу толкова им бил живота с някои изключения . проблеми със смазването имал тоя двигател Редактирано 29 Декември 2009 от zlobil Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
optimist Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 Всеки който кара каквато и да е кола,в бъдеще го очакват проблеми и ремонти.И сега какво,да спрем да караме ли.Ако намериш кола дет нема да се счупи във времето,свиркай,да си напазарувам една и аз. Сло приятел мнения на други за в6 ТДИ не ми трябват нагледах се на тоя боклук пардон мотор и ако си мислиш че се заслужава реставрацията на тва чудо Аз съм на друго мнение. Пък и не виждам защо индиректно се засягаш като твоя мотор има подобрение точно в проблематичния момент при 150 и180 кс версии от първите 3-4 години на v6. Всяка кола има нужда от подръжка а тази като стане на километри забележи ,които при други аудита са нищо почва да се разпада сори но тва е тъжната истина и въобще не става въпрос за "милионници" . Ако си способен да издържиш психически и да се хвърляш в ремонти ок за мен не си струва предвид ,че колата не е нищо особено и няма нито едно изявено + качество спрямо стария хеле па за новия модел както се казва Мир по празниците Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ghostdog Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 (Редактирано) я кажи какви са подобренията, че ми е много интересно какво ще кажеш Редактирано 29 Декември 2009 от Васко Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ц Е Ц О Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 За последните няколко месеца имах удоволствието да карам 180к.с. мотора на Ц5 2001 на един приятел.Наистина много приятен за каране мотор с куатрото и типтроника,но добре , че не го поддържам.Дотук колата му струва 6-8 бона само за ремонти.Направо не знае къде се намира.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
optimist Публикувано 29 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 29 Декември 2009 (Редактирано) я кажи какви са подобренията, че ми е много интересно какво ще кажешМисля че в другите теми има достатъчно по въпроса и няма смисъл да прехапваме темата по един и същ стереотип Цецо 6-8 бона си е добре лошото е че не е като да ги налееш и да забравиш пък и то колата колко струва, че да даваш такива суми къде е тая яката икономия от точно тоя дизел невървежник Редактирано 29 Декември 2009 от optimist Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLO Публикувано 30 Декември 2009 Доклад Share Публикувано 30 Декември 2009 (Редактирано) Сло приятел мнения на други за в6 ТДИ не ми трябват нагледах се на тоя боклук пардон мотор и ако си мислиш че се заслужава реставрацията на тва чудо Аз съм на друго мнение. Пък и не виждам защо индиректно се засягаш като твоя мотор има подобрение точно в проблематичния момент при 150 и180 кс версии от първите 3-4 години на v6. Всяка кола има нужда от подръжка а тази като стане на километри забележи ,които при други аудита са нищо почва да се разпада сори но тва е тъжната истина и въобще не става въпрос за "милионници" . Ако си способен да издържиш психически и да се хвърляш в ремонти ок за мен не си струва предвид ,че колата не е нищо особено и няма нито едно изявено + качество спрямо стария хеле па за новия модел както се казва Мир по празниците Бе знаеш ли за какво се дразна.Когато си купих Пасата,преди 4-5години,всички "доброжелатели" ми говореха колко гадно съм се пр....л,как едва ли не съм купил най-големия боклук евър мейд,как съм си вкарал главата в торбата...и какво ли още не.Едни за "капризния" помпа-дюза двигател,други за "калпавото" окачване.Същите прикизки,същите глупости.А съгурен бях че по това време едва ли повече от 5% от тези дето писаха,бяха карали П.Д. а вообще да не говорим за да са имали такава кола.Обаче всички бяха мнооого компетентни и много нахъсани.Не ми се търси сега,иначе ще изрова темите да ги видите.И какво стана на края,за 4-5години или към без малко 100к км,по тази кола нищо,ма баш нищо не се счупи.Ниту скъпите дюзи дето щеха да ми резнат главата,ниту калпавите носачи дет бяха една торба пари....нищо.За толкова каране само даде фира компа на ESP,и за 2 часа срещо 300лв. беше оправено.Сега същото става и тук.Какъв гроб е 2.5,какъв незнам какво..незнам що.Ми да така е,ма когато искат да карат кола за 15к(примерно) а купуват най-евтиния боклук на пазара за 8к,само и единствено да е А6 или Б6.Сегашната ми Б6-ца я гледахме с Мишо,сваляхме капаци на глави,всички деталйни прегледи,диягностики и какво се сетиш.Ми нема абсолютно никакви следи от износване по тоя двигател,нищо че е на 250к км.Единствено умната дюза не му хареса на Мишо и веднага я подменихме с оригинална.Колата си пали,работи,върви перфектно(да чукна на дърво).И как да се съгласа с хората дет карат Б4 от 92г. а обаждат компетентност за коли след 2000г.Или те са по-наясно от тези дет имат обсъжданите коли,ма понеже са тарикати си карат Б4.Това ме дразни,винаги едно и също! Редактирано 30 Декември 2009 от SLO Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
katzo Публикувано 5 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 Прав си Брато ! Аз карах 2.5TDI Direct Injection ( пояснявам , щото тук ги бъркат много яко ) и я задаржах 8години - не що нямах пари да я сменя , ами просто бе много добра . Един път отидох на сервиз \ като го купих - да сменя ремъци,ролки ... \ и от там го поддаржах сам . Карах само ARAL - full syntetic и смяна на маслото на 7 500км \ - това го прочетох в фирмен цилкуляр на Audi - и е логично - за да пазиш T/C,\турбината\ \, маслото така си беше прозрачно . Никакви гърбици и валове не бяха мръднали - а термини от рода на паднали и .......... не са известни в инжинерната дисциплина Да поясня - износва се цементацията на клапановия механизъм , т.е. слоя които се закалявя и просто са за боклука! Като се кара с псевдомасла - заминава всичко !!! И от цилиндровата група и лагерити няма да остане нищо ! Части си порачах само с контролиран произход - само с фирмен знак от официалния дилър! Всичко е как е поддържана и от кого колата !!! Сега карам A6 2.7TDi Multitronic - напомпана с всичко , от магазина на 000км и мога да ти кажа че няма забележки Предното го подарих на един приятел и дори тези дни чух че го продал с печалба Аиде ако имаш интерес ще ти кажа някои елементарни правила за бърз оглед на една кола ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitsubishi galant Публикувано 5 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 И аз съм притежавал 2.5 ТДИ дори внос от Италия. Просто я свалих от един автовоз , обслужих я тотално в началото и после 50 К км. само каране. Ако не броим един прав носач и 2 накрайника за ремонт, както и един маншон на карето. А щях да забравя и дебитомер и модул на централното общо за 200лв, значи това беше мнооого скъпата подръжка. Писнало ми е да пиша в тези теми, защото е пълно с малоумници, които никога не са имали такава кола и по разкази на очевидци и слухове от квартални майстори, твърдят неща със такава категоричност, все едно са се сблъсквали с тях десетки пъти. Хубаво е да се внимава при покупката и да се избира внимателно. Според зависи кой е мотора, задължително филтъра на картерните газове да се смени и е много препоръчително, едно рециклиране и профилактика на турбото. Удължава му се живота, вижда се за потенциални проблеми и колата става друга. Аз също карам с Арал и с нищо друго всичките си коли и не съм имал проблеми, за разлика от други. В няколко представителства на Ауди и ФВ в Германия съм виждал само и единствено да се продава Арал, като на едно място дори влезнах отзад в сервиза от любопитство , но и там нямаха Кастрол, което пък в БГ се спряга за "оригинално" за тези мотори. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ц Е Ц О Публикувано 5 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2010 Ми да така е,ма когато искат да карат кола за 15к(примерно) а купуват най-евтиния боклук на пазара за 8к,само и единствено да е А6 или Б6.Ето за това става въпрос.Купуват се най-евтините коли на пазара,не само Ауди, и после - скъпа поддръжка ,много се разваля,ебати боклука ит.н.Казвал съм го и в други теми,че тук тия коли са милионници,поддържат се лошо от Ганчо от с.Страшилище и оттам са им проблемите и лошите приказки,а не че двигателя е лош.Няма как 2003 Ц5 да е 13 000 и да е перфектна според мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valka Публикувано 15 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 15 Януари 2010 Да спомена на тия дето са нямали АФБ , случили са на ефтин БОКЛУК , и други такива чули и украсили че най - голям пазарен дял по салоните има точно АФБ . Ами как ще чуете лоша дума за мотор на S6 , S8.... като се броят на пръсти ??? Скъпа му е поддръжката , верно е ............валове , кобилици.... блабла ама като му кажат на Ганьо 120 за картерния филтър и почва да се кръсти , а проблема с тия валове идва най-често оттам . Останалите там помпи , турбини , дебитомери .... съм виждал да се продават и за други марки , що ли ??? ............душегуб бил , те му върнали километража веднъж жабарите , после тука ... не ми се говори какво съм сменял по мойта щот е смешно на фона на служебния ми автопарк - къде по-нови и по-чупливи .....аре със здраве Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване