Jump to content

Тонколони A3 8L


icaka95

Recommended Posts

Здравейте колеги, бих искал малко помощ от ваша страна относно няколко тонколонки, които съм харесал за колата. 

За отпред са 10см и трудно, но намерих нещо, което като усилиш трябва да радва - http://www.avitel-bg.com/hertz-emv-100-5-mid

Отзад на корите са 16-17см и съм харесал три модела, но не знам кои то4но да избера и някой ще ме насо4и ли към то4но определен модел ? 

1. http://www.avitel-bg.com/hertz-dsk-170-2-way-customfit , тези са хубави, защото монтажа им ще е много лесен, но не знам дали ще се 4уват добре, попринцип съм фен на ниските 4естоти и искам тази колона да върши такава работа (същото ще се отнася и за останалите две, които ще покажа). 

 

2. http://www.avitel-bg.com/hertz-ev-165l-midbass - тези изглеждат доста добре и ги дават басови говорители както другите, но максималната мощност е друга. 

 

3. http://www.avitel-bg.com/hertz_energy_ev165-5_car-audio-midbass - тези са като вторите и по4ти нямат разлика.. 

 

Идеята ми е ако някой има такива говорители да сподели как се 4уват или също така някой разбира4 от музика да обясни с какво се разли4ават тези три модела (без да вклю4вам 10сантиметровите). Ако някой има по-добри предложения за колони да дава ( 10-20лв не са проблем ако са по-скъпи) , искам ка4ество :)

 

Благодаря предварително  :balloon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 66
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз съм със Хертц...Вече година и половина съм със тази музика и мога да ти кажа,че назад не дава.Хертц е много добра марка и спор в качеството и няма.Каквито и говорители да вземеш(в съответствие със см. на отворите на вратите няма да сбъркаш). Аз съм отпред с 2,отзад на вратите с 2 и на корите 2 елиспи имам.Са кои ще ти харесат на теб,ходиш и тестваш на място.Май ще ти трябва и усилвател.Мен музиката ми опря накрая близо 500 лева със всичко+труда и усилвател.Успех,добре си се насочил към марка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Монтирай едни 13 сантиметрови отпред и две елипси отзад и ще заспи - елипси може да си намериш за към 120-140 (по спомен) лева да речем комплекта от авител - pioneer или Херц - и двата избора са екстра, понеже имам колежка от офиса с пълно озвучение Pioneer, което е 2 предни, 2 задни, 4 пищялки и 2 на кората и вътре ако усили става бясна дискотека с хубав бас и качество на звука  :all_coholic: 

Ако искаш вече да си царя на купоня, слагаш JBL и създаваш сърцебиене на чакащите тролея хорица  :bgdev:

Редактирано от Sonny
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да направя като 4арли, но не знам тези 10сантиметровите дали няма да гъгнат като се усили, а искам да са си с оригинален размер :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задължително си монтирай отпред 13см. Има си фланци и си пасват отлично ( аз съм с такива) купих ги от тук: 

http://www.proton-bg.com/Products.aspx?Category_ID=253&SubCategory_ID=0

Колата ми е със 4бр. колони на Pioneer и съм много доволен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само гледай,като вземеш говорителите,предварително виж дали няма да опират,отзад в ламарината...ако случайно опират леко сложи памук,помага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изолационна подложка за ламиниран паркет ще свърши по добра работа от памук, и както каза колегата по-горе, там наистина се мокри. Друг вариант е такава подложка дето е сложена между матрицата и клавиатурата като си купиш лаптоп. Ама тва за паркета ще го намериш най лесно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло не бива да има контакт със задната ламарина!! Това ще води до резонанс и влошаване на звука! А поставянето на водопоемащ материал като разделител пък е върха на сладоледа!!! Надали има по-НЕподходящо нещо за целта от ПАМУК!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да опират отзад в ламарината 100% съм сигурен. Има достатъчно място може и елипси да вкараш както се вика.

Ако искаш може да сложиш няква стара риза или тениска за изолация, или направо напълни вратата с пяна и да се знае. Хаха

Има си материали за изолиране на звука и са страшно скъпи, но в БГ сменяме предназначението на битумната лента и я залепяме по колите си за изолация и дори се и получава, ако изолираш това е най-евтиния вариянт. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид,отзад на корите,много ясно,че отпред сухо не остава...На мен отпред за много малко не опряха,за което се радвам,но отзад опряха...Пуснах ги и се чуваше лек,дразнещ звук.След което сложих "ПАМУК" и се оправи на 100% пък ако искате вярвайте...Сега дали помага или не,могат да кажат хора само,които са го пробвали.Тези които си нямат на понятие какво се получава е излишно да коментират...Moon... сега на теб като ти е BOSE музиката и не я пипаш,щото си свири перфектно,много ясно,но понякога се изказваш много предварително за някои неща,без дори да знаеш какво се получава...Не те упреквам в нищо и признавам,че знаеш доста за доста неща,но....

Редактирано от Чарли
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз все още не разбирам къде "отзад" си напъхал памук, но ако е зад колоната тем се стича цялата вода във вратите и водопоемащ материал е последното, което има място там! Това имах предвид и ме извини ако съм те разбрал погрешно, не съм искал да те засегна, но пак казвам, че поне аз все още не разбирам на кое казваш отпред и отзад.

Иначе нямам BOSE и си много лошо информиран за пипането.... ;)) разгледай темите в раздела, може да се изненадаш ;) пък нека да не знам как се получават някои неща ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , поръ4ах си колонки и се надявам утре да дойдат и ще си дам мнението :)

 

П.С. : Някой има ли идея от къде мога да си взема преходници от 10 към 13см колони, защото в сайта на Протон ги няма ..

Редактирано от icaka95
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш предвид фланци, трябва да ги имат в повечето аудио магазини. Аз си взех от Авител - виж дали имат магазин в града ти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цитиране на предходен пост!

 

неска си поръ4ах колони от тях , егати късмета ... сега пак доставки 

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да питам как е по-добре:

1. С тонколони отпред 13см, но гледам че те са по 50w най-мощните и отделно отзад елипси около 60-70w?

2. С много мощни елипси отзад - http://www.avitel-bg.com/hertz-hcx-690 и без никакви колони отпред?

 

В момента отзад съм с елипси Sony 60w, а отпред съм изключил колоните, защото почнаха да пръщят и не издържат явно на темпото на елипсите. Чудя се дали да купя и аз преходници 13см и да сложа нови колони отпред или да сменя елипсите отзад с много мощни и пак нищо да не ми работи отпред във вратите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз винаги съм бил фен на съраунда - бих избрал 13 отпред, 17 отзад и 20 на кората :hilezh:  Просто нямам средствата да го реализирам в момента :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм с 13 отпред, 17 отзад и каса в багажника. Това според мен е най-добрия вариянт. Ако слагаш на кората просто няма смисъл от задни 17см, защото писъците ще станат много силни отзад, а отпред няма да е така и става неравномерно. Това е лично мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се занимавах и монтирах задните колони и съм много доволен. Взех си колони на Херц с хартиена мембрана за 104лв. без доставка. За отпред се надявам да успея скоро да сложа 13см херцове, а за най-задна линия ще реша в последствие каса с усилвател или елипси пак с усилвател :)

Редактирано от icaka95
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, кажи какви сложи отзад, че смятам да заменя оригиналните. Отпред съм с 13см ето такива http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/hertz-dsk130-13-cm-mid-component-takimi-sifir-32671540. Кажи какви 13ки си харесал и ти, че мойте във високите са страшни, но при малко повече усилване и почват да се дънят на ниските...

Редактирано от VaLy0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Колега,

 

И аз като теб се чудих какво да взема.

Спрях се на два варианта - по-евтин и по-скъп

 

1.по-евтин - http://www.aval-bg.com/car-audio/pioneer/govoriteli/pioneer-ts-g1723i

2.по-скъпичък http://www.aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-165

 

Разликата идва в пищялката... че трябва да се монтира отделно. Но при всички положения май двукомпонентната система е по-добре.

 

Аз взех Pioneer, като имам уговорка с приятел, който иска същите пайнери че ако не ми хареса как свирят ще му ги продам за същата цена която съм ги купил и ще си взема херца.

Тази събота ще ги монтирам и след това ще пусна коментар как са :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросните Пайери ги взех от Техно Маркер във Варна, след големи ядове в навирането им отпред, накрая се оказа, че свирят много под очакванията ми, и огириланите 13см бяха в пъти по-добри. След малко каранице в магазина се съгласиха, че имам пълното право да си искам парите обратно и взех въпросния в коментара ми Херц по-горе. А отностно тези, които си предложил ти, един колега има такива и свирят доволно впредвид цената, макар и отнотно под очакванията ми. Явно проблема е в мен отностно качеството, което искам в колата си :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...