Jump to content

Гуми и джанти за A3 8P

Moonland

Recommended Posts

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ясно,от Али Експрес си ги взех, 4те бяха под 20 кинта и паснсха чудесно!

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Колеги, търся джанти за 8L. Може ли да ме ориентирате в коя тема да пиша, тази ми излиза като най - близка до търсенето.. Мерси!

Преди 10 часа, yanitsa1 написа:

Нали ме пита към какво съм се насочила.. трябваше да те игнорирам ли? :D 

Игнор,ха ха!🤣 Мисълта ми беше,че ЦО на 8Р е 5х125..

На главното меню на форума най-отдолу има раздел "купувам/продавам,гуми и джанти" пробвай там!

Джанти има доста и пак успех! 😉

Преди 4 часа, jery написа:

Мисълта ми беше,че ЦО на 8Р е 5х125..

Това не е вярно, да не вземем някой да се излъже заради коментара ти. ЦО на 8P  е 57.1 , а междуболтовото разстояние е 5x112, сигурно е написано поне 20 пъти в темата.

Прав си,някакви глупости съм написал! 😉

Edited by VBI

• 4 months later...

Здравейте, колеги бихте ли казали дали ще имам проблем ако сложа джанти 16 с ЕТ35 и гуми с размер 205 55 16 на А3 8П с две врати

• 3 weeks later...

Здравейте, откраднаха ми капачките на джантите (парт номер 8H0601165B). Някой има ли представа къде могат да се намерят някакви в същия размер? Не откривам като моите в интернет по никакви сайтове, а нови с отстъпка са 77 лв/бр....

RIM.jpg.0ddefb07b539e42e522be94334de587b.jpg

s-l400.jpg

Edited by kup0nq

Зависи от ширината на джанатата, но принципно би трябвало да опира доста. Доколкото съм чел минималното, което може да се сложи без да опира е ЕТ43 при18х8J джанта. Виждал съм А3-ка с такива джанти с гуми 225/40 и изглежда доста грозно, защото предните гуми излизат извън калниците около 1см. Аз в крайна сметка си взех 18-ки, които са си за А3-ка с ЕТ54. 

• 3 weeks later...

Колеги,джанта 17-ка ,7 инча,ет 43 ,ще опира ли, и дали ще излиза извън калника..окачването ще е s line?

Edited by nuvoari

Здрасти колега, ето тук можеш да направиш сравнение между сегашните ти джанти/гуми и тези, които искаш да сложиш. Принципно не би трябвало да имаш проблем с размера, който си посочил.

• 1 month later...
  • 8 months later...
На 27.09.2014 г. at 0:48, Moonland написа:

Тази тема е посветена на всички въпроси и отзиви свързани с гуми и джанти за A3 8P. Моля използвайте я, вместо да създавате нови теми.

Здравейте, имам питане джанти SPEEDLINE с параметри 5x112 9jx18 ET 52 ще станат ли на А3 8П 2.0 тди 2004г.

• 4 months later...

Здравейте, имам оригинални джанти от ауди а4 б6 , 7j 5x112 15 ET 39 (8E0601025).Искам да ги карам на ауди а3 8p 2005 2.0 tdi 140 hp BMM.Дали ще имам проблем при положение,че колата не излиза фабрично с 15 цолови джанти (дали ще опират в апаратите примерно).Предните дискове са 288мм.Благодаря предварително.

• 2 weeks later...

Зимните ми гуми са 15-ки. Аз също съм с дискове 288 и не опирам в апаратите. Джантите по предписание за нашия модел трябва да са 6Jx15H2 5x112 ET 47, а тези които сложих аз са с ЕТ45, защото тогава такива намерих (от Пасат 6). Паснаха идеално и вече 8 години нямам никакви проблеми с тях. За ЕТ39 при това 7J, трябва да провериш дали не се изнасят много на вън и да не ти опират в калниците при дупки.

Edited by bsdnikolov

• 3 weeks later...

Здравейте, карал ли е някой audi a3 8p с нормално окачване на гуми 235/40/18.Дали ще е проблем да се карат и дали ще изглежда естетически добре.

Здравейте, колеги!
Дойде време и аз да си купувам нови зимни гуми за моята А3-ка, като искам да бъдат най-високите, които могат да станат на колата и да са 16-ка. В момента съм с 205/50/17. Ще се радвам на смислени съвети и ако знаете някой калкулатор, който сте сигурни, че показва с точност разлика в диаметъра, ще бъда много благодарен да го споделите. 

сподели малко повече инфо за колата: година, мотор, коне...

Edited by VBI