Jump to content

Окачване от Б6 на Б7

Dorian

Recommended Posts

На 16.03.2017 г. at 22:29, Dorian написа:

Да се похваля,след слагането на подложките вече не съм със изсипана задница,даже обратното вече е една идея вирната.

По ролетка преди подложките  задницата беше 15мм. по-ниска,а сега е точно отпред и отзад,но странното е че визуално ми изглежда че задницата дори е по-вдигната.Може би защото съм свикнал да я гледам изсипана и затова сега като е равна ми се вижда неестествено висока отзад.

колега може ли да споделиш от къде ги купи подложките и на каква цена, че и аз мисля да слагам, но немога да си намеря такива подложки. Благодаря предварително

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Само пружините ли смени, колега? Не е ли лошо това за самия амортисьор?

Аз съм с 1BV и задната част ми е изсипана - бих искал и аз да я вдигна малко...та за това питам.

Провери си задните пружини да не са се смачкали прекалено с времето.Аз също съм с 1BV окачване на комби и беше страшно клекнала даже от шофьорската страна беше повече клекнала но след смяна само на задните пружини (и то с оригинални за 1BV)придоби много добра стойка,сега има лек устрем на пред колата задницата е една идея по висока от предницата и разстоянието между калника и гумата и отпред и отзад е еднакво

Изпратено от моят TA-1032 с помощта на Tapatalk

ето аз като смених задните пружини с такива от куатро авант задни и стана много вирната отзад. Моите са 4-рите Ейбах и сега тъся подложките за да си върна Ейбаха. Ето снимки

DSC_1406.jpg

IMAG2880.jpg

IMAG2881.jpg

Edited by vankata__098

Аз съм с Audi A4 B6 Quattro avant 3.0 v6 как мога да разбера какво ми е окачването защото искам и аз малко да повдигна колата. По същия начин задницата е малко клекнала. 

1 hour ago, dedomras said:

Аз съм с Audi A4 B6 Quattro avant 3.0 v6 как мога да разбера какво ми е окачването защото искам и аз малко да повдигна колата. По същия начин задницата е малко клекнала. 

Ето как изглежда същият автомобил с 1BV (спортно) окачване, със сменени оригинални задни пружини, амове и биалетки:

20170325_140203.jpg.fcadbe1dcc46d118f44e20820b1d59dc.jpg.ee2c1b053f87a62d13931e6bdf773fa2.jpg

Добре изглежда и с джантите е супер! Къде се намира тая лепенка да разбера какво е окачването? Не знам дали ще сложа спортно, но искам да я поизправя ;)

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

Под задната седалка,в багажника при резервната гума,или сервизните документи на колата от завода/ако са налични такива/.

Търсиш-1BA,1BE,1BV.

преди 6 минути, tonko2.0T написа:

преди 6 минути, tonko2.0T написа:

Преди 2 часа, royce написа:

Полезна информация! Ще проверя, но каква е разликата между трите вида?

@dedomras

On 19/06/2016 at 10:54 AM, ivailo_slavov said:

Окачването може да бъде:

1BA - Standard Suspencion - стандартно

1BE - Sport (20mm Lower than 1BA) - Спортно 20мм по-ниско от стандартното

1BD - Sport (Audi S4) - това е само в S4-ките

1BR - Comfort (Heavy Duty - 13mm higher than 1BA) - комфортно или го водят за лоши пътища - 13мм по-високо от стандартното

1BV - Sport Suspension (Quattro Gmbh) - For special sports design - това пак е спортно, но реално незнам дали е някакво по специфично за Quattro или е винаги такова.

Тоя код + PR кодовете за предните (0J...) и задните пружини (0Y...) трябва да ги има на лепенката в багажника или под задната седалка. Така може да се идентифицира окачването и пружините.

Ето ти разликите, на първа страница на темата са ...

Та да се коригирам - аз съм с 1BE, а не с 1BV ...

Edited by royce

И по внимателно надигай седалката, че се чупят щипките в които влизат щифтовете за закопчаване на седалките.

А аз д попитам само задната седалка само с издърпване на горе ли се сваля или има и друго

Изпратено от моят TA-1032 с помощта на Tapatalk

• 1 month later...

Здравейте, и аз съм с окачване 1BE като колегата royce, и немога да намеря задни пружини. Търсих и афтър маркет, но удрям на камък. Или са по-къси и по-дълги или са по-широки като диаметър и ще опират в моста. Обадих се в Ауди и ми казаха цена от 245 лв. за един брой с обяснението, че окачването ми било поръчково. Моля за съвет.

След обстойно търсене намерих прословутите пружини за A4 B7 s-line - Sachs външен диаметър 116 мм, височина 252мм, диаметър на телта 14мм за s-line окачване 1BE. Който се интересува мога да дам координати на човека, който ми ги намери.

И моята е ниска,сега като четох коментарите проверих лепенката и там пише че е с окачване 1BA... дали някой тъп италианец си е правил експерименти?

29261444_1860657840620131_2585407137794490368_o.jpg

• 2 weeks later...

Здравейте колега. Искам да попитам какви амове сложихте за 1BV окачването. Миналата година сменях мойте с TRW (само такива излизат по номер на рама), но се разтропаха. Не са изпуснали, но страшно тропат. Сменил съм цялото окачване и се стигна до тях. А едно момче дето работи в един магазин ми каза,че има доста рекламации от ТРВ-то. Поздрави.

Edited by VBI

Не,16ки карам ги само лятото,зимата съм на 15ки с по-високи гуми

Edited by VBI

Колеги отново моля за помощ. Оригиналният номер на мойте амове е 8e0 413 031 BT- (Монро). Окачването, както писах по горе е 1BV. Колата е А4 Б6 1,9/ 130кс/комби. Мога ли да ги заменя с тези - номер 8e0 413 031 BH, които също се водят за спортно окачване и ги има на всички производители. Благодаря предварително. :zustimm:

• 3 weeks later...