Jump to content

Покупка на AUDI A4 - B8


Recommended Posts

Здравейте Колеги,

 

Търся „надежден“ семеен автомобил от предпоследна генерация. Имам бюджет от 20к БГН и съм се спрял на Ауди А4 Б8 и един от братовчедите, но това не е за тук.

Средно на година карам около 30-50‘000км. Живея извън София и карам с колата до метрото от там се придвижвам с перфектния ни градски транспорт :hilezh: и след работа отивам и си взимам колата на входа на София и се прибирам на село или въртя из центъра – предимно след задръстванията – но се случва и да се набия вътре, нормално все пак – европейска столица.

Нямам претенции дали да е бензин или дизел, мисля че с тези километри ще е сходен разхода.

Много четох вече из форумите за конкретните мотори (TFSI, TSI, FSI и TDI), и ми е ясно какво горе долу да очаквам :steinigung:, но все пак бих се зарадвал за вашите впечатления.

Издирва се автомобил който е вече в БГ и по-точно в София, не ми се занимава да го вкарвам – правил съм го, удоволствие е, но за съжаление нямам никакво време. А за другите градове, просто не ми се търсят майстори на които ще трябва да им се доверявам и тн.

Засилил съм се в ценовия диапазон до 18к БГН, за да има малко резерва за бърза интервенция при успешна покупка.

Като екстри нямам огромни очаквания, задължителен автопилот, всичко друго е плюс като един от топовете такива е подгряване на предните седалки – няма нищо по-хубаво след един разтоварващ ден на пистата да седнеш на топло – и парктроник.

Следните коли съм изровил от монополиста мобиле.бг и се надявам да си дадете обективните коментари:

http://www.mobile.bg/11450262000255869

http://www.mobile.bg/11454704792258084

http://www.mobile.bg/11476988531942291

http://www.mobile.bg/11463599283708681

http://www.mobile.bg/11476708239411485

 

http://www.mobile.bg/11432136498428242 - вече 20к гледания, доста ме стряскат.

http://www.mobile.bg/11475523256907158 - когато прочета „уникат“ и настръхвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз аз 15к б7-ца не мога да си намеря, хората пазаруват б8-ци :D 
Според мен, отправна цена за една такава кола е 20к.
Тия уникални 2.0тди на предно, автоматчета на незнаини километри ... по-добре си вземи друга марка подобна кола и си свиркай 

Редактирано от petrishki
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мнението ти Колега, наясно съм че бюджета ми е "меко казано" на ръбът. 
Ще разгледам пазара и ако не изпадне нещо подходящо, ще се преориентирам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тоя пробег, защо не се замислиш за нова кола, или някоя на малко километри, били те и от друга марка? Колите от линковете са на доста километри. 

ПП: Ако ще е ауди, нека е куатро с голям мотор.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бензиновите мотори ги изключи от търсенето си имах такова бензинови Ауди 2.0тфси е няма такъв масларник при 1.8тфси също гори масло но в по малко граници,разкарах го веднага при положение,че го купих от чужбина на 3 ,години и с пробег реални117234 км.търси дизел ръчка но с по малък пробег,вярно бюджета ти не е голям и ако се окоти нещо,ремонтите при този модел на Ауди са си цифра.Евтините коли от марката са си риск.Търси кола с малък пробег и по възможност от човек купувана тука от България за до можеш да и проследил историята.Колите от автокъщите са с много километри.Мога да ти дам пример,аз като купувах мойто Ауди през 2014г тогава колата беше на 3г взимах я от Италия от частно лице оставена да се продава в представителство на марката,преди да отида да гледам тази кола гледах и доста други коли но от автокъщи,повечето коли тогава  от 2008г модели дизели бяха с пробези над 310000 км това бяха тогава 6 годишни коли през2014 когато купувах мойта кола.Направи ми впечатление за двама братя от Дупница които си говореха,че до 400000км по километраж не ги притеснява защото като ги върнат до 140-160000км. Не опирали на пазара.защото салонът и всичко на тези Аудита интериорно не издават големия им пробег ,а всичко което е на малко километри е със зверски удари.Така че повечето коли в този диапазон на цена до 18-20000лв. Са си на доста пробег при положение,че ти въртиш доста километри на година си търси запазена кола или както казаха колегите от друга марка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тоя бюджет по разумното мисля е В7 1.8TQ 163 коня в перфектно състояние

Бюджета ти не е на ръба, той предполага проблеми отсега. Всеки си мисли, че ще има късмет, а всъшност си е едно надлъгване :)

Редактирано от Fitil4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинетиии...... човека не питаше ли за А4 В8?  Поне аз не видях да се интересува от Шкоди....В7....В6 .....за да изпреваря следващото предложение, и от В4 не се интересува.

Никъде не е написал и че го притеснява 2.0 TDi на преднуу... след уточнението, че доста е чел.....

 

За едно обаче съм съгласен....... за по-малко от 25 000 лева няма как да си намери кола на не много километри, освен разбира се ако не е удряна. Нямам нищо против продаването на ударени автомобили, стига ударите да не са били зверски:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 minute ago, Fireblood said:

за по-малко от 25 000 лева няма как да си намери кола на не много километри

Това имах предвид, като казах, да се насочи към Б7 и също факта, че в Б8 няма тръц

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами В7 са хубави коли и честно казано за 15 - 16 хил. мисля че може да си намери супер колица. Само да е наясно, че ако вози високи хора на задната седалка, особено ако и той самия е висок, ще им се стъжни. Всичко останало мисля е ок:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При толкова много километри които навърта на година, моята единствена препоръка към колегата е да търси със спортни седалки.  Уникално удобни са.  Двигателя е въпрос на предпочитание, аз исках бензин, но много писания в този и в немските форуми ме отказаха заради проблеми с разхода на масло.  Дизелите пък ако не са от сигурен източник, вероятно са на поне 300 х. км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да хваща да си купува една Б4-ка. Да се види в кола човека. Няма смисъл да я търси на реални километри, при тея коли километрите нямат значение, те са вечни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми добре тогава, ебавайте се

После дървото ше го яде друг.... а дървото при този бюджет Е СИГУРНО !

На чужд гръб и сто тояги са малко

Всички искаме да сме гъзари, но на много от нас ни миришат чорапите....

 

Колега AJP , ти не си по хитър от другите купувачи, нито от джамбазите ... ако си купиш за 18К А4Б8, ще ядеш дървото рано или късно...

Както вика циганина- Като ти го казвам, ти го казвам наистЕна :scherzkeks:

Май като гледам, ще разчиташ на тази кола, понеже не живееш в София. Още една причина в повече да не се изхвърляш в Б8 или да вдигнеш бюджета на поне 25К или да смениш марката ....

 

Редактирано от Fitil4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за градивната критика колега – за съжаление и мойте чорапи миришат, и то доста, но това е друга тема. :hilezh:

Да ви питам тогава за предложения от вас, за коли които си струват и съответно надминават „първоначално“ зададеният ми бюджет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 18к спокойно може да се намери що годе читава Б8, но не от тук, а ако ти се занимава да си я вкараш/докараш сам.

 

Света не започва и не свършва с 1.8Т.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 2.0ТФСИ върви много по-добре от 1.8 и двата съм карал. Тва че нямаш не означава че тря да плюваш по него.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, нещо бъркате.... Не съм казал, че не става и че не върви,напротив върви много по добре от 1.8Т. Казах, че има конструктивен декет и харчи по 4-5 литра масло на 10000, и има нужда от не евтин ремонт за да спре. 

А това че нямам, значи, че не го искам...

Редактирано от Fitil4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11477306257737253&slink=gbbx3j

 

Тази е на колега, утре влиза в сервиза за чисто нов маховик. Колата е добра и си заслужава оглед според мен, спрямо цената. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако вземе 2-ка дизелак и я вкара за пълно обслужване в порше що ли си мисля, че 2к. няма да стигнат? Не знам дали в този бюджет са заложени и едни около 1,5к за каско и др.?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,накрая взимай такава В8,която ти е бюджета после ще правиш това което се е прецакало и така.Върви покарай,пробвай примерно различни коли,които да се доближават до парите които си склонен да дадеш.Казах ти за бензиновите мотори,че горят масло но ако това не те бърка и притеснява гледай и бензиновите мотори.Другия вариант се ориентирай към дизел,кото и те си имат своите проблеми с помпи,дюзи и други.Каквото и да избереш,поне гледай да не е със някакви зверски удари,мотор ,кутия и ходова част се прави.Успех с покупката!!!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само малко като цени на дизелите -помпа със дюзи за 2.0 тди е около 1800 втора употреба,а за 3.0 дизел е около 2500 .Не е като да не съм продал по няколко комплекта.Маховиците и те не карат по много км и са около над 2 хилки нови .Та по добре да си пробва късмета с бензинова ,ако не е решил да налива много пари

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, аз покопах по твоето питане и виж какво  намерих:

 

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=229719878&usedCarSeals=Any&scopeId=C&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&minFirstRegistrationDate=2011-01-01&maxPrice=15000&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=1

 

Колата е директно от Ауди Германия и има гаранция на 50к километра е но НЕ ВРЪЩАТ ДДС при експорт. 

 

Тази е за експорт, пак от Ауди:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=230687908&sortOption.sortOrder=ASCENDING&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&usedCarSeals=Any&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&scopeId=C&maxPrice=15000&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=2&action=topOfPage&top=1:1

Сега, понеже аз повече финансово гледам. Това че цената в таз обява е 14к евро да не те стряска, защото е експорт. Тоест регистрираш си една фирма с 2 лева капитал ЕООД купуваш колата и си зимаш обратно ДДС. ( И си стои фирмата и всичко през нея прекарваш, има ползи, a и ще трябва да запишеш колата като стока и само при продажба ще платиш ддс ) Другото е че ще ти направат и отстъпка от 800 -1500 евро според зависи.

И така влизаш в бюджет 20к лева ( и по малко)

Ма нека и колегите кажат тоз екземпляр струва ли си, щото аз много много не съм по техническата част :)

 

ПП>>Мен първата обява ме кефи повече, кво кат не е експорт за 50к километра директно от Ауди с 3к лв повече, ще се избият по десет а и после като я продаваш ще продаваш кола под 100к километра с доказана история. Няма да имаш голяма загуба на стойност.

Редактирано от Teo Teo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те фирми регистрирани по ДДС лесно се откриват, но трудно се закриват. Специално заради таквиа схеми после, тая фирма трябва 4 години да съществува :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...