Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

Ако е напълно същата добре, но така ли е и второ, ако е с по висок дебит няма ли да има разминавания, нали стандартно има определен дебит който трябва да се подава?

@OvivO в този случай смяната на филтър по правилната процедура би ли имала ефект?

сменял ли си горивния скоро? Ако е скоро и след това имаш проблем, може в сервиза да са объркали нещо.

Не сменяй горивен. Прочети колата за грешки и ги пусни тук. Допълнително може да свалиш датчика на ГНП и да снимаш какво се вижда. 

В кое населено място си?

@zdrash Имаш ли информация какво е необходимо за преминаване към чугунена помпа на фейса? Просто бодваш чугуна и излиташ или трябва софт, кабели, крепежи и т.н.?

В сервизната история на моята гледам, че са сменяли горивния филтър на 60к км и аз така.

Колеги,забелязах,че ми играе нагоре надолу фланеца излизащ от предния диференциал на дясната полуоска.
Някой да е правил ремонт там?
Някой лагер ли е или втулка?

16 hours ago, OvivO said:

сменял ли си горивния скоро? Ако е скоро и след това имаш проблем, може в сервиза да са объркали нещо.

Не сменяй горивен. Прочети колата за грешки и ги пусни тук. Допълнително може да свалиш датчика на ГНП и да снимаш какво се вижда. 

В кое населено място си?

Пловдив, другата седмица имам час за диагноистика, ще кажа какво излиза. Мисля че е сменян преди 6к, но съм сигурен че не е по процедурата която описа.

Колеги подгрева на задното стъкло работи само в долната част,  някой може ли да помогне с идея как да го оправя

Сложих нови сензори за ТПМС,защото два бяха фъснали,но като ги засече,кара 3 минути и ги губи.
Свалих всички антени на калниците и има захранване,има и маса,има и събуждащ сигнал отвреме навреме.
Къде може да е проблема?
Дали антената R96 е проблемна?
Набива следната грешка.
Датчиците са активни като ги засичаме с гумаджията с четеца.8c650067529ace5471a40862b7e8b1c3.jpg

преди 10 минути, ники 125кс. написа:

Сложих нови сензори за ТПМС,защото два бяха фъснали,но като ги засече,кара 3 минути и ги губи.

Из сложих нови преди година и половина и е същото. Разликата е, че работят 9 минути. После рестартирам системата и си тръгват пак за 9. Иначе си показват коректно налягането и температурата. Ако намериш решение, моля да го споделиш. Аз си карам така и когато искам да проверя гумите си инициализарам системата. Понякога 10 пъти, ако пътувам далеч.

Ще търся антена R96 ,да я сменя.
Слагам друг модул за ТПМС, с по стара версия ,,но там пък веднага набива грешка за четирите сензора на колелата.
А си работеше като го рртрофитнах идеално,ама предишниъе сензори бяха HUF.
Ама колкото и да са китайски боклуци тези сега ,няма логика да губи сигнала.

@ники 125кс.  Аз си мисля, че е от китайските датчици, но нямам време и нерви да търся проблема и си карам. Все пак винаги, когато пожелая мога да си погледна температурата и налягането. Веднъж даже спуках гума и веднага ми сигнализира.

@OvivO на Делфи диагностика излизат 3 еднакви грешки с код p0087

- горивна магистрала/система налягане- твърде нисък, прекъсва.

- горивна магистрала/система налягане- твърде нисък, прекъсва.

- горивна магистрала/система налягане- твърде нисък, постоянно

Днес съм нямал никакви проблеми и със светещ чек, но не мигаше подгрева. Като изчистихме грешките, също. Но това за 20-на км. Предполагам пак ще почне.

На 24.08.2023 г. at 10:13, Vasil82 написа:

Колеги подгрева на задното стъкло работи само в долната част,  някой може ли да помогне с идея как да го оправя

@Sion Коя помпа имаш предвид? Тази в резервоара електрическата, или механичната помпа за виско налягане? Така или иначе линк нямам, но намери някой, който да ти отвори резервоара и да провери цедката първо.

аз си чистих сам цедката, нямах и прашинка там. При мен имаше същите грешки за ниско налагяне, но аз съм с чугунената помпа. След сваляне, стенд и почистване на ГНП при мен се оправи.

Трябва да се хване какво точно е при колегата @Sion

@OvivO ще видим като мина и през порше в сряда да видим там какво ще кажат..Че като гледам много неща явно могат да са.

Някаква добавка би ли имала ефект или няма смисъл да пробвам?

Edited by Sion

• 2 weeks later...

Колеги, някой случайно да е ползвал машинката за автоматично плащане (егнатиа пасс) на тол станциите в Гърция?

С една дачия нямаше проблем машинката, но с моята кола не иска да работи. Чудя се дали е от предното ми стъкло, защото е леко лилаво.