Sion Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 Колеги здравейте. Някой знае ли заводско на колко км дават смяната на верига на а6 ц6? Или на колко по принцип трябва да ги сменяме? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venko74 Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 преди 5 минути, Sion написа: Някой знае ли заводско на колко км дават смяната на верига на а6 ц6? В завода не мисля, че някой очаква колата да доживее смяна на вериги. 400-500 хил.км. изкарват без проблем. Тия, които сменят на 200, по-скоро нямат идея за истинските километри на колите си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 на CDYA на 180 хиляди почнах да чувам обтегачите, колата се караше от почти нова в БГ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venko74 Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 Преди 1 час, kpematop написа: на CDYA на 180 хиляди почнах да чувам обтегачите Моята е ASB на над 320, като до 250 маслото е сменяно на 30 и нямам проблеми. От 250 до сега я карам с хубави масла и сменям на 10, или по-често. Чуя ли при първо палене леко притракване, веднага сменям. Карам предимно извън града, което също има голямо значение според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cikata Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 Здравейте, да ви питам при вас интервала за смяна на масло мени ли се? Защото миналата седмица при градско каране основно ми показваше 13500 оставащо…след 600км извънградско днес го видях,че полазва 14300…и ми стана странно… Link to comment Share on other sites More sharing options...
BECKO Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 Да, то си смята някакви цикли и тази цифра се мени .... като караш извънградско се увеличава генерално пробега Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 Колеги от няколко дни ми набива грешка за сенсора за светлина и дъжд главно сутрин. След като покарам малко и 3-4 пъти спра и тръгна или я напече слънцето се оправя . Дали сензора заминава или гела който е между него и стъклото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sion Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 22 hours ago, venko74 said: Моята е ASB на над 320, като до 250 маслото е сменяно на 30 и нямам проблеми. От 250 до сега я карам с хубави масла и сменям на 10, или по-често. Чуя ли при първо палене леко притракване, веднага сменям. Карам предимно извън града, което също има голямо значение според мен. Moята я проверих в Порше, километрите са реални, въпроса е може ли да ми пратите линк към клип да чуя как тракат обтегачите, за да знам когато това се случи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venko74 Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 @Sion Първата секунда след паленето се чува. https://www.google.com/search?q=4f+chains+noise&oq=4f+chains+noi&aqs=chrome.1.69i57j33i160l4.25997j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:6ff63a29,vid:FzrzmT8dawI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sion Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 (edited) Благодаря, определено се чува доста. Edited August 7, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikson1979 Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 Добре де,чува се Ок,но 1 секунда проблем ли е.Не мисля... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sion Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 (edited) Aз предполагам това се увеличава във времето, по запознати да кажат. Edited July 31, 2023 by Sion Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrash Posted August 1, 2023 Report Share Posted August 1, 2023 (edited) Моите не тракаха, но превативно смених вериги и обтегачи с ОЕМ. След 40к км се разтракаха. Смених за втори път и четирите обтетача пак с ОЕМ. Като е загряла добре и я загася за час-два изтраква при палене. Когато е студена или е поизстинала не трака. Ако не трака повече от 3сек не ги пипай. Edited August 1, 2023 by zdrash Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted August 1, 2023 Report Share Posted August 1, 2023 с нови биелни и маслена помпа пак ли тракат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrash Posted August 1, 2023 Report Share Posted August 1, 2023 Да, явно от жегата поотпускат веригите, като не са за първоначално вграждане. Като не е добре загряла не трака. И от Порше изток ме предупредиха да не ги пипам заводските, че имали страшни драми. И основните лагери и повдигачите и гумичките и те са нови. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsborissov Posted August 2, 2023 Report Share Posted August 2, 2023 (edited) И моят CDYA трака като не е изстинал напълно след няколко часа, особено в жегите. Ако не я карам 2-3 дни, не трака. На 32 VCDS канал, когато трака стойностите се отклоняват до 612.7 и 688.9, иначе си стоят на 607.1 и 691.8, които не са мръднали от както е при мен - 4г. / 60к км. Мисля, че когато е студена, по-бързо качва масло и съответно по-бързо оптегачите си свършват работата, като най-вероятно проблема е в тях. Маслото е Ravenol VMP. Колата е на 235000 км. Edited August 2, 2023 by tsborissov Добавяне км Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted August 3, 2023 Report Share Posted August 3, 2023 На 31.07.2023 г. at 15:07, Vasil82 написа: Колеги от няколко дни ми набива грешка за сенсора за светлина и дъжд главно сутрин. След като покарам малко и 3-4 пъти спра и тръгна или я напече слънцето се оправя . Дали сензора заминава или гела който е между него и стъклото. Никой ли незнае нещо по въпроса Link to comment Share on other sites More sharing options...
stilioza Posted August 3, 2023 Report Share Posted August 3, 2023 Четох в един западен форум, че тази грешка се оправя след смяна на сензора.Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted August 4, 2023 Report Share Posted August 4, 2023 Въпроса е че не го прави всеки път Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdrash Posted August 4, 2023 Report Share Posted August 4, 2023 @Vasil82 кабелче, студена спойка ... нов Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted August 4, 2023 Report Share Posted August 4, 2023 @zdrash ще пробвам ако не стане ще го сменя Link to comment Share on other sites More sharing options...
rugbista Posted August 9, 2023 Report Share Posted August 9, 2023 @Vasil82 гела не помага,сменил съм го.Като при теб ми светваше чат пат особено при мръсно стъкло.Стъклото бях сменил преди пет години с асоларно и нямах никакви проблеми.Сега се обажда при всяко палене на колата.Явно датчика е умрял.Само не знам дали може да се кодира за по-малка чувстителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ники 125кс. Posted August 9, 2023 Report Share Posted August 9, 2023 Може Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted August 9, 2023 Report Share Posted August 9, 2023 @ники 125кс. На кой канал Link to comment Share on other sites More sharing options...
ники 125кс. Posted August 9, 2023 Report Share Posted August 9, 2023 Като мога ще вляза да проверя къде беше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts