Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

Колеги здравейте. Някой знае ли заводско на колко км дават смяната на верига на а6 ц6? Или на колко по принцип трябва да ги сменяме?

преди 5 минути, Sion написа:

Някой знае ли заводско на колко км дават смяната на верига на а6 ц6? 

В завода не мисля, че някой очаква колата да доживее смяна на вериги. 400-500 хил.км. изкарват без проблем. Тия, които сменят на 200, по-скоро нямат идея за истинските километри на колите си.

на CDYA на 180 хиляди почнах да чувам обтегачите, колата се караше от почти нова в БГ.

Преди 1 час, kpematop написа:

на CDYA на 180 хиляди почнах да чувам обтегачите

Моята е ASB на над 320, като до 250 маслото е сменяно на 30 и нямам проблеми. От 250 до сега я карам с хубави масла и сменям на 10, или по-често. Чуя ли при първо палене леко притракване, веднага сменям. Карам предимно извън града, което също има голямо значение според мен.

Здравейте, да ви питам при вас интервала за смяна на масло мени ли се? Защото миналата седмица при градско каране основно ми показваше 13500 оставащо…след 600км извънградско днес го видях,че полазва 14300…и ми стана странно…

Да, то си смята някакви цикли и тази цифра се мени .... като караш извънградско се увеличава генерално пробега

Колеги от няколко дни ми набива грешка за сенсора за светлина и дъжд главно сутрин.  След като покарам малко и 3-4 пъти спра и тръгна или я напече слънцето се оправя . Дали сензора заминава или гела който е между него и стъклото.

20230214_110700.jpg

20230213_064357.jpg

22 hours ago, venko74 said:

Моята е ASB на над 320, като до 250 маслото е сменяно на 30 и нямам проблеми. От 250 до сега я карам с хубави масла и сменям на 10, или по-често. Чуя ли при първо палене леко притракване, веднага сменям. Карам предимно извън града, което също има голямо значение според мен.

Moята я проверих в Порше, километрите са реални, въпроса е може ли да ми пратите линк към клип да чуя как тракат обтегачите, за да знам когато това се случи?

Благодаря, определено се чува доста.

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

Моите не тракаха, но превативно смених вериги и обтегачи  с ОЕМ. След 40к км се разтракаха. Смених за втори път и четирите обтетача пак с ОЕМ. Като е загряла добре и я загася за час-два изтраква при палене. Когато е студена или е поизстинала не трака. Ако не трака повече от 3сек не ги пипай.

Edited by zdrash

Да, явно от жегата поотпускат веригите, като не са за първоначално вграждане. Като не е добре загряла не трака. И от Порше изток ме предупредиха да не ги пипам заводските, че имали страшни драми. И основните лагери и повдигачите и гумичките и те са нови.

И моят CDYA трака като не е изстинал напълно след няколко часа, особено в жегите. Ако не я карам 2-3 дни, не трака. На 32 VCDS канал, когато трака стойностите се отклоняват до 612.7 и 688.9, иначе си стоят на 607.1 и 691.8, които не са мръднали от както е при мен - 4г. / 60к км. Мисля, че когато е студена, по-бързо качва масло и съответно по-бързо оптегачите си свършват работата, като най-вероятно проблема е в тях. Маслото е Ravenol VMP. Колата е на 235000 км.

Edited by tsborissov
Добавяне км

На 31.07.2023 г. at 15:07, Vasil82 написа:

Колеги от няколко дни ми набива грешка за сенсора за светлина и дъжд главно сутрин.  След като покарам малко и 3-4 пъти спра и тръгна или я напече слънцето се оправя . Дали сензора заминава или гела който е между него и стъклото.

20230214_110700.jpg

20230213_064357.jpg

Никой ли незнае нещо по въпроса 

Четох в един западен форум, че тази грешка се оправя след смяна на сензора.

Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk

@Vasil82 гела не помага,сменил съм го.Като при теб ми светваше чат пат особено при мръсно стъкло.Стъклото бях сменил преди пет години с асоларно и нямах никакви проблеми.Сега се обажда при всяко палене на колата.Явно датчика е умрял.Само не знам дали може да се кодира за по-малка чувстителност.