Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

Колеги с vcds може ли да се разбере дали крушата на фара или запалката е заминала,понеже сега програмата не е при мен

Не, няма да извади... евентуално ако има окъсен кабел някъде ще го даде като проблем.

Но просто размени крушките или запаките на ксенона и виж какъв ще е резултата.

Няма да отчете на диагностиката дали е крушка или запалка. Размени крушките и запалките. Ако пак не свети, то ще се окаже  баласт или проблем с инсталацията в инсталацията. 

Нямат завиване ,сменях лупите преди 2-3 години

Друг въпрос защо след като няколко пъти прецъкам къси-дълги грешката на таблото изчезва

Колеги здравейте. Имам нужда от малко помощ. Миналата година по това време, когато стана топло, паля и почва да мига подгрева и влиза в авариен режим, няма мощност, или пък директно си изгасва докато е на място. Тази година  днес по същия начин. Като изгася и запаля на ново, се оправя след първия или втория път. Не го беше правила от миналото лято, сега пак. В Порше Пловдив бях на диагностика, казват ми ниско налягане в горивната система и до там, не знаят къде е проблема. Това го прави и с пълен до горе резервоар. Та ако някой е минал през това, ще се радвам да каже къде е проблема. Благодаря.

Edited by Sion

диагностика и грешката?

Иначе може да е всичко от цедка в резервоара, горивен, клапан на ГНП, най-вероятно е самото ГНП за стенд и почистване, ако е чугуненото, след това дюзи или двата сензора на двата рейла, както и маркучите на дюзите за обратната нафта.

@OvivO Грешката е P0087 - горивна магистрала/система Налягане- твърде нисък или прекъсва. Но защо го прави само когато стане 30 градуса? През останалото време няма проблем.

Edited by Sion

• 2 weeks later...

Здравейте колеги, вчера ми се случи случка, без никакви признаци докато пътувах по магистралата колата изпуши,изхвърли антифриза от към лявата предна гума пуснах веднага мигач да отбивам и сложих на N защото започна да ме спира и изгасна. При опит за въртене първо не искаше, след това запали, но тресе и има шум. Докато чаках платформата се опитах да видя какво е станало поне, но видимо отгоре нищо нямаше. Маслото си е там,единствено антифриза го няма. Чувах се с един майстор, ми каза може гарнитура да е издухала. Вие може ли да дадете някакви мнения, ясно е че ще се разтура двигател.. 

• 2 weeks later...

Здравейте колеги. Дайте координати за София на някой, който да оправи кабели на биксенон, нагорели са от едната страна, дава няколко грешки, едната дълга не свети и т.н. А6 2007г 3.0тди. 

Ако пък някъде могат да се сменят крушките с ЛЕД, още по-добре, стига да е на разумна цена. Миналата година ми предлагаха нещо подобно за около 2К лв, което за тази кола е напълно излишно.

Edited by bancho

• 3 weeks later...

Здравейте колеги някой знае ли на кола преди фейса ,ако се слага предна фейсова броня трябва ли да се сменя гредата отпред и ако да защо

Благодаря 

• 4 weeks later...

Колеги някой от вас има ли идея какви са размерите на катализаторите на 3.2FSI Quattro? Интересува ме отворите от двете страни, дължината и дебелината на кутиите.

Чуденка и моля за съвет
Климатика работи, но само когато колата се движи ... на място спира. Това стана след като скъсах ремък заради блокирал компресор и смених ремъци, ролки, компресор и климатичен радиатор.
Може и да си въобразявам, но духа една идея по НЕстудено - когато духа де.
Ходих на майстор на климатици ... машината му показа че са ми препълнили системата с фреон (640 сложили пък тя била за 550), но затваряше, а и съм на път и само профилактика направи и вкара колкото трябваше. Чудеше се само защо държи леко високо налягане... друг проблем не видя.
Какво може да е? Няма записани грешки на диагностиката (VCDS).

перката на радиатора работи ли като пуснеш климатика?

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

@ оказа се, че втората перка не тръгва … първата си работи и на двете степени… по моргите я нема и поръчах нова неоригинална за 600 лв … изненада ме в гръб така да се каже :) перка с управление … мам@м@ и какво толкова има в нея злато ли?

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

със сигурност излиза грешка за изгоряла свещ и на кой цилиндър е.
Може да се гледа и времето за подгряване. Не знам дали има отделен тест за свещи, както например за флапите.