Jump to content

Къде да не ходим!


Recommended Posts

Бургас ! не ходете при ''Елмаза'' сервиза в комплекс меден рудник 2 броя са на малкия елмаз (91 набор) и големия!!

ще ги познаете по тъмния тен. а ако е за тенекиджийски услуги НИКОГА !!!

НЕ ходете в сервиз бош в комплекс меден рудник !!

НЕ ходете в сервизите на улица москва в центъра на Бургас !!

повярвайте ми колеги ако започна да ви изтъквам причини няма дам и стигне вечерта.

ще споделя само една и то за сервиза на бош в комплекс меден рудник ;

отивам там естесвено си запазих час за смяна на почти всички гумени историй от преде.

майстора ми направи една цена ""на която не мога да откажа"" 30 лева на елемент

оставете ги парите .. аз държа - х колата ми е да е направена като хората!!

посока бургас - созопол на завоя ми падна някакаф болт забравих какъв беше вече

в следствие на което ми се откачи носача и колата стана неоправляема !

ударих се в мантинелата и едвам не скочих от горе нея - късмет.

саобразената скорост ми спаси живота.

след това отидох при големия елмаз да ми изправя колата от удара (ах че нямам снимки да пусна 2 , 3 )

тои; амиии приятел това е много скъпа боя (боята че е скъпа скъпа е)

тука говорим за цифра

сега слушай ме отиди купи тфа тфа тфа тфа тфа тфа тфа

докарай ми ги и да я почвам.

и така мина се ден , тва , три , седмица таз кола не съхне.

отидох да видя как върви и УАО !! направо ми се плачеше ....

колата крива до безбожие стъкла , лъскави лайсни и забележете (огледалата ми са от РС6 ХРОМИРАНИТЕ ) и те станали сини !!!! стига толкова сега са москва -

там сменях дискове и накладки и им казах че искам да са оригинални !! те казаха там е цифра бате

няма проблем и некст дей отивам да я зема всичко ок

сядам след 2 дена на кафе с един фр. и зимам да се обяснявам (тои работи на магазин за авточасти - менте )

и ми вика ааа да тои ...вко оня ден дойде от мен и ги купи !!!

и тнт....

Абе изчакайте малко това е Бургас !! В никакъв случай не влизайте в сервиз тук !

Редактирано от Riminats
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • Отговори 731
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За съжаление най лошото е че нищо не можете да докажете ,дори и да имате документ за извършения ремонт ,така стана с моята ,казват че всичко е било така ,преди да влезе и не са бутали там ,сменили са само това което съм казал. Лошото е че нямам свидетел а те са поне 5 там .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За къде става дума колега? :hilezh:

АВТОТРЕЙД РУСЕ оторизиран сервиз на Шкода ауто,някога са били и на ауди и фолксваген.

Имах издадени фактури за ангренажни ремъци на мерцедес ,сверявал съм ги по номер.Сменени 6 ролки а само 2 са нови ,пред мен ги сваля друг майстор.

Да на кажа че са ми сменили дебитомер ,ел.перка на климатика (работеше преди да влезе там)и колата на сутринта няма палене,на 15 градуса.Като я взех ми казаха че тече малко масло сигурно от семерината на кол.вал , но не пречело да карам така,а колата капеше като стоеше на място,цялата беше в масло по цялото дъно .

Взеха ми 1300 лв за нищо и ми окрадиха автомобила.После дадох още 2300 да стане.но не върви както го купих .Този майстор ми каза че може да е имало нещо като чип... за да върви още.

Редактирано от stefanov65
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

А нещо за Плодвдив колеги :zustimm: кажете каде да НЕ се ходи че .... :х

Попаднах на тази обява от автосервиз "4-ти километър" и реших да пиша и аз .Моят сайт.Стругаря Младен Младенов и рижавото му чадо с плитка Найден.Нямам впечатления като клиент.Преди време бях отговорил на тяхна обява за работа,но се разделихме бързо.Не можах да свикна с начин на работа от рода на: "На тоя трябва да му вземем парите бе.Пред клиента ти няма да обясняваш какъв е проблема".След туй сте чели за резултати от подобни истории със "оригинални части" и "цифра".Като изкара едни кашони с употребявани части,все трябваше да се рови там за релета ,крушки,буксички,маркучлета да слага части втора употреба.Защо да купи ново ако може да вземе пари от старото. Колегите си бяха недоволни ,че постоянно се икономисват материали за подготовка и боя.Колите често излизат "прозиращи" или пък като портокалова кора след като ги е пръскал той.На някои клиенти не им правеше впечатление.Но успях да видя и една рекламация ,с която за малко му се разминаха сенките под очите.За никой работник не казвам лошо,защото работеха както и каквото им каже стругаря.Най-лошо беше като се разглоби двигател за ремонт.Видях как набива бутални болтове без оглед на маркировките за монтаж.Обърна буталото спрямо биелата на единия цилиндър.Домързя го да си оправи грешката и затвори мотора така.Да не говорим,че се върна след седмица същия мотор разтропан и бутален болт дереше единия цилиндър.Не разбрах на объркания цилиндър ли беше,щото тогава напуснах,а той се скара с клиента понеже не искаше да поема дебелата гаранция.На следващия ден единия колега ми каза ,че гръмнал и климатик на друга кола.Ами като не знае за какво са манометрите на машината тръгнал климатици да обслужва.Дори му се досвидя да купи оцветител за фреона,че бил скъп.Льольо ,как работи още не знам.Сменя гарнитура без да провери главата крива ли е,спукана ли е и т.н.След няколко дни колата се връща с масло-боза и е виновен някой работник,а клиента плаща два пъти ремонт,заради негови прищявки.Да не говорим,че са пълни олигофрени спрямо диагностиката.Имаше един умрял мотортестер и търчаха да гледат грешките от някъв диск какво означават.Два дни му повтарях ,че трябва OP-COM,за да изгася лампата на айрбега на опел след малък ремонт.То не бяха проби ,не беше откачане на акумулатор та цъкане с клемите на контакт па да го "шашнел" и да изгасне.Поиска от някой оп-ком и като стана за 5 минути всичко сина му висшиста се радваше като малко дете:"Яба стана,стана"stupid.gif

Написах някои случки,за да се обоснова за мнението си.Вероятно не всичко е пълен провал,щом още съществува.Естественно не всичко се е правило да изкара до завоя,няма как да няма и доволни клиенти.Лошото е,че това се случва през лятото на 2010г.тогава се двоумих дали го опиша,но сега като видях въпроса за Пловдив реших,че няма лошо.Дори да си беше коректен спрямо мен пак заслужава такъв сервиз да се знае как работи.Е ,надявам се да има положителни промени от тогава досега,но аз не бих пратил никой там.Може да проверите лично какво е положението и да допълнитеsmile.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги искам само да споделя мнението си за сервиза на Супер Дизел на Околовръстен път /Драгалевци/. Имах леко тресене на колата ми Ауди А3 1,9 TDI. Там ми казаха, че първо трябвало да ми направят диагностика на дюзите - за което си заплатих достойно. После ми казаха, че трябвало да ги почистят, за което трябвало да им оставя колата за 1-2 дена и аз като им се доверих така и направих. Резултата е огромно нанесена щета от тяхна страна , защото дюзите са унищожени или подменени немога да Ви кажа какво точно са направили, но мойте съмнения са , че са го подменили. След големи главоблъсканици се оказа, че напразно са ми съсипали /или подменили/ дюзите, защото проблема се оказа съвсем друг - много износен вал. И освен , че си купувах нови дюзи трябваше и вал да си купя и с две думи ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ МЕ ВЪРНАХА В ПЪРВИ КЛАС ПО РАЗХОДИ ЗА ЧАСТИ.

ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ АЗ СЕ ОПИТВАМ ДА ПРЕДПАЗЯ ДРУГИ НАИВНИЦИ КАТО МЕН - НЕХОДЕТЕ ТАМ ЩЕ ВИ УНИЩОЖАТ, НИЩО НЕРАЗБИРАТ И НЯМА ДА ВИ ПОМОГНАТ. ТЪРСЕТЕ ДРУГИ СЕРВИЗИ.

Е ТОВА Е ОТ МЕН!

УСПЕХ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, може би не е тук точното място, но дали знаете какво се случи с колегата victordhrobo? Моето чувство е, че съм с назад с 400 лева след един негов ремонт, или с други думи рециклиране на рейка, която изобщо не е сваляна, но пък с гаранция от 4 години. Парите съм ги изкарал още поне 50 пъти, но ми е интересно, дали съм прав в мнението ми, че лъже хората след като така изчезна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз мога да добавя доста за сервиза на Недко.

Закарах една А-класа, ръчка, с проблем в скоростите. С изключение на човека който прие мен и колата, всички останали майстори не бяха много приветливи, започнаха да псуват че било а-класа и трудно се работело, това не било кола не знам какво още. Второ - ремонта продължи 1 месец и нещо, щото бил през лятото и майсторите почивали. Струваше ми мисля 1300 лева - до колкото си спомням лагери - 270, пилене на пиньон (някъде около 150 според мен), диск на съединителя - 230 (може и още нещо да е имало) + едно 600 лева за работа !

Та взимам колата аз, и директно карам на Слънчев Бряг, доволен че с ремонта се е свършило. Вече там, чувам че нещо трака - слизам и виждам че, когато са я вдигали са ми счупили някакъв чаркул, някаква пластмаса на калника зад гумата. Взех да се ровя долу да я закрепя и какво да видя - от кутията капе масло. Подушвам - скоростно. Звъня им на тия в сервиза - докарайте я - викам аз съм на другия край на България ... както и да е, успях да я върна обратно в София. Закарах я при тях, отремонтираха я, не ми взеха нищо повече.

След 2 години, на колата ми, с изцяло ремонтираната скоростна кутия (аз карам много малко, едно 20 км на ден и то само в работни дни, много рядко ходя извън града с нея) и отказа 2ра и 4-та скорост (по-скоро не иска да излизат след като ги вкарам) - веднага отидох да сменяме масло - оказа се че има 2 масла за скорости вътре, и двете доста по-гъсти от колкото е по стандарт за колата. Имаше и доста стружки - не съм я ремонтирал още, не знам какво точно е счупено.

Така че, ако си обичате колите - не ги водете там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ходете при Недко Стефанов - http://avtomatik.eu

Ходих да ми смени маслото в автоматична скоростната кутия на Рено Лагуна '97 автоматик и една бубина, която се беше развалила. Като отидох да си взема колата сметката беше 355лв - с няколко десетки лева над това, което говорихме по телефона - сменили и гарнитурата на скоростната кутия. Взех колата и след няколко дни видях, че оставя мазни петна под нея. Закарах я да си я дооправят и като си я взимах ми обясниха как да си доливам!!! масло, защото не течало от там където те пипали. На следващия ден видях, че отново има бая петно под скоростната кутия и в един сервиз при работата помолих да я вдигнат да погледна от къде идва. Е да ви кажа наистина не можеше в началото да се види от къде идва, защото ВСИЧКО беше в масло. Избърсахме и се оказа, че тече масло от гарнитурата на картера на скоростната кутия. Обадих се пак и обясних какво се е установило, а господинът ми каза да ми я оправят там, където са видели от къде тече и ми затвори телефона, след което престана да вдига телефона си. Подадох жалба, но съм длъжен да споделя горчивия опит и с вас за да се ограничи броя на изпатилите.

Видях в една тема, че колега е пострадал от този сервиз, затова го добавям тук.

Точния адрес на сервиза: Адрес - СОФИЯ жк.,,Света Троица" ул. Зайчар до блок 379 , до затвора. Телефона на "майстора" е GSM - 0888 519 543 GSM - 0884 109 260 сервиз - 02 4833750

Редактирано от bobby
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Има един сервиз в Студентски град - ВОСК GT. Намира се на уличката с посолствата, от дясната страна по посока - 59 блок в Студентски град.

Имах един Форд Сиера, който ползвах за работен и нямах време да чакам часове по сервизи и т.н. След като започна да вие от някой заден лагер на главина отидох в първия сервиз в района, в който бях, където нямаше да се налага да чакам.

Взеха ми 25лв. за преглед, защото не можело така да се установи какво става с колата, можело да е всичко - установиха, че е заден десен лагер.

Като си взех колата виенето пак си го имаше. Отговор: "Покарай я 20-30км и ще се оправи". Като ги поразпитах се оказа, че са сменили преден десен лагер, а не заден-десен както трябваше. Не искаха поне отстъпка от труда да направят за смяна на правилния лагер, защото все пак предния са го сменили, не ме били излъгали или нещо такова, ама че не е бил за смяна - здраве да е.

Смених заден десен лагер на друго място и бях ок. Извод - виждат те със стария кошник и отношение - нулево. Какво значение има колата, след като нито ремонта е по-евтин, защото е по-стара, нито съм правил проблем за парите, ама айде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"ДИМАКС АУТО" - София, жк. Дружба 1, http://www.bgmaps.com/link/A07B77ED1A7C618AE1228D94CEB26C49

Не мога да кажа какво е качеството на обслужване, но баснословната цена за диагностика , която ми взеха си заслужава поста в темата.

60 лв за диагностика на 2.5 ТДИ А6 за точно 10 минути.

Прикачам касова бележка, ако случайно на някой не му се вярва.

post-69174-0-81497300-1332156605_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Некоректен тип:

Р.Павлов от Перник,

ул. Хан Омуртаг 3

тел.0897035944

Изпрати ми умна дюза с уговорката, ако не работи да я върна.

Платих на куриера 160 лв., а дюзата се оказа дефектна.

В крайна сметка, отказа да ми върне парите и сега ще се изръся още 180 лв. за рециклиране на тъпата дюза в Пловдив.

:rotcol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ходете при Павел от Илиенци. Сервиз за газови уредби със доста некомпетентни служители и нагъл собственик.

След като ми каза, че уредбата ще е италиянско ловато се оказа, че само изпарителя е такъв, а всичко останало е турско.

Спести си някои неща по монтажа и ме връщаха няколко пъти за доработка, иначе няма заверка :steinigung:

Не ми обесопаси колата против гърмежи, добре, че не е гърмяла досега. И на всичко отгоре ми държи тон и иска колата да остане когато на него му е удобно, при полофжение, че ме разкарва няколко пъти :wall:

А като реших да сложа теглич се наложи да размърдам бутилката и какво да вида ??? Клапана на евронивомера не е свързан. Само две жички пъхнати в гофрирания маркуч. Не се върнах при него, щото можеше да му строша някой зъб :box:

Редактирано от gec1bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Срещал съм ги в "„Препоръчани сервизи" тия юнаци, за мен няма логика да са там, но хора разни, разни идеали.

Става дума за прословутите "Цоков и Канев" във Варна до затвора.Ако се абстрахираме от надутите цени(никой да не скача възмутен и в защита на сервизните услуги, зная прекрасно къде, колко и за какво се взима, тези са нелогично скъпи), познанията на въпросните са на ниво техникум, или тип "самоук гаражен господ, учи за Бог".Бях се зарекъл да не стъпвам там, но отидох за нещо свръх елементарно, с което не успях на първо четене да се оправя сам, а именно адаптация на нова, оригинална дросел клапа, по спомени знам че имаха два типа диагностична апаратура и все едната трябваше да свърши работа.С избледнели от предишни техни "подвизи" (върху бивш мой автомобил) спомени се засилих росен-пресен и............нищо.Дросела не може да се адаптира.Но, идва "НО"-то, колата изпуска от някъде налягане, нещо което аз прекрасно зная от доста време и което оставих на "майсторите" да оправят съгласно уверението им.

Както и да е, дросела си го адаптирах сам в последствие, оказа се въпрос на елементарно прозвъняване на кабелния сноп(закъсан кабел в снопа, даваше грешка на релето за затворена клапа), нещо което дори и аз с моите мижави знания по електротехника успях да си направя сам.Освен поправката на маркуча за високо налягане(за цени и не споменавам, аз съм си виновен в случая, оставих се да ме поставят пред свършен факт), колата продължава да пренадува и да влиза в авариен режим, а "повредата" е в реглажа на уестгейта, нещо което се подразбираше че ще бъде оправено, но не би.И нещо дребно, но адски дразнещо за такъв "мастит" и "тежък" сервиз, гумата на буксата на дебитомера беше с откъснато парче, болтовете на топлинния щит бяха само поставени незатегнати и естествено загубих три от тях докато разбера откъде идва тоя стрънен звънтеж.

Не ходете в този сервиз, не си струва изгубеното време и дадените пари, много по-вероятно е да останете разочаровани, отколкото доволни и с решени проблеми.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Има една обява в форума за пълнене на климатици...на промоция за 39 лв.дозареждане .Несериозна фирма са ако въобще имат фирма.Ниска компетенция(по добрия от 4-ти опит уцели размера на ключа с който да свали датчика),бачкат в едни клетки на автомивка(а,аз си мислех,че отивам в сервиз за автоклиматици).Кво да кажа-НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!!!Поредните лаици дет се опитват с пръдня боя да правят...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е за тия става дума....

Бачкали са в некоя фирма -монтаж на дом.климатици,и са решили да развият собствен бизнес като са се разширили и с автоклиматици да се занимават.....нали така и така си имат техниката...два компресора,(единя от Мраз) и три маркуча.Пълен ташак......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дунев - пословични боклуци!! Ето и моята история:

Преглед на спирачна система 15 лева ОКЕЙ

2 диска 100 лева ОКЕЙ, работа по смяната 50 лева ????? WTF :stupid:

Накладки за 2 диска 50 лева ОКЕЙ, работа по смяната 25 лева ????? WTF :stupid:

Продължавам:

Докато работиха ми казаха да изляза навън, защото шефът не разрешавал клиентите да са вътре докато се работи, при което излязох и след 10 мин ми казаха, да вляза, защото цитирам "имаме проблем" :steinigung:

Счупена тръба за спирачна течност, съответно теч, който нямах преди това - логично. 70 лева за тръбичката-наглост,15 лева за монтаж на тръбичката, който се изразява в завиване и отвиване на 2 гайки-брутална наглост.

Извода: смяна на задни дискове и накладки 330 лева. Ако бях сменил и предните щеше да ми стъпи цялото упражнение 700 лева. Аз основен ремонт ли правя? Турбо ли си купих? Двигател ли си купих?

Много хора горят, защото са културни, добри и доверчиви. Знам, че 330 лева не са загубата на живота ми, прочетох хора, които са се набутали с доста повече, но темата е затова - да си помогнем един на друг и да се пазим от такава сган. :zustimm:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За спирачните тръбички е така - случва се да се чупят.

Аз смених и двете предни, но не на тази цена.

(там малко са се осрали, но по-скоро цакането

е от магазина, дето блъска надценката).

А другите цени ми изглеждат май нормални?

25 лв. за смяна на диск и 12 за накладка...

По колко да вземат за труд?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За спирачните тръбички е така - случва се да се чупят.

Аз смених и двете предни, но не на тази цена.

(там малко са се осрали, но по-скоро цакането

е от магазина, дето блъска надценката).

А другите цени ми изглеждат май нормални?

25 лв. за смяна на диск и 12 за накладка...

По колко да вземат за труд?

105 лева труд за смяна на 2 диска и 2 накладки, ти да не работиш в Дунев? Точно двойно е всичко.

Редактирано от olyon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В излишен спор влизаме, ама като ми гледаш аватара, в Дунев ли работя?

Колко е разценката за час труд в сервиз, според теб?

И ти за колко ще ми смениш дискове и накладки? За 20 лв общо?

Прорязано ключе (например) за спирачните маркучета имаш ли?

Буталцата на спирачните апарати как се прибират?

И изобщо, като можеш сам и ти е скъпо, защо отиваш в сервиз?

(Не, че смятам да защитавам Дунев, примерно)

Аз като отивам при моя майстор, питам предварително, колко (+/-) ще струва.

Ти позаинтересува ли се, или вкара колата направо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В излишен спор влизаме, ама като ми гледаш аватара, в Дунев ли работя?

Колко е разценката за час труд в сервиз, според теб?

И ти за колко ще ми смениш дискове и накладки? За 20 лв общо?

Прорязано ключе (например) за спирачните маркучета имаш ли?

Буталцата на спирачните апарати как се прибират?

И изобщо, като можеш сам и ти е скъпо, защо отиваш в сервиз?

(Не, че смятам да защитавам Дунев, примерно)

Аз като отивам при моя майстор, питам предварително, колко (+/-) ще струва.

Ти позаинтересува ли се, или вкара колата направо?

Темата на дискусията е "Къде да не ходим". Ако не ти изнася нещо просто не отговаряй, но от Дунев доста хора се оплакаха и тепърва ще се оплакват. Я се разрови малко (вярно, че аз се поразрових късно) и ще видиш разликата в цените ( освен ако не попаднеш на друг Дуневец). Но ти си баровец, 200 лева за 4-те колела да ти сменят накладкиет и дисковете ти се вижда евтино. По-добер не отговаряй ако няма какво да кажеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я накой да позатрие този спам, дето го заформихме :hilezh:

1. Не ми отговори на въпроса: Пита ли предварително, колко ще ти струва?

2. Като си видял много негативни отзиви за Дунев, к'ъф го дириш там? Мазохизъм?

(П.П.: Видял си късно... случва се).

3. Ние баровците, като ходим на сервиз, питаме преди, а не после. <_<

Цитат от горе: "Аз като отивам при моя майстор, питам предварително, колко (+/-) ще струва. "

Редактирано от Veselin Milev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я накой да позатрие този спам, дето го заформихме :hilezh:

1. Не ми отговори на въпроса: Пита ли предварително, колко ще ти струва?

2. Като си видял много негативни отзиви за Дунев, к'ъф го дириш там? Мазохизъм?

(П.П.: Видял си късно... случва се).

3. Ние баровците, като ходим на сервиз, питаме преди, а не после. <_<

Цитат от горе: "Аз като отивам при моя майстор, питам предварително, колко (+/-) ще струва. "

Добра идея е да ни поизтрият, особено теб, защотот аз си разказвам случката по темата.

1. ПРЕе*ах се доволен ли си ?

2. Регистрирах се във форума днес на обяд, съответно пост-фактум видях какво мислят и други хора за Дунев.

3. След като темата е Къде да не ходим, логично тук ще пишат хора с лош опит, съответно си спести злобните отговори и спри да спамиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета никога не си и помисляйте да минете покрай сервиз ЕРОТРАНС.БГ адреса им е м/у Илиянци и Тртебич а пак камо ли да си оставите автомобила за ремонт, аз направих тази грешка и освен че олекнах с около 500 лв автомобила не само че не е ремонтиран а напротив имам други дефекти дето ми даде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...