Jump to content

навигация в километража


Recommended Posts

Ето това е моят проект за навигация на мястото на ФИС-а

материалите който са нужни са телефон с уиндоус или андроид и гпс. телефона трябва да е с дисплей 2.8 инча така точно ще пасне на мястото

не съм много добър в обясненията си затова накратко ще се опитам да разкажа

сваля се километража, разглобява се и понеже на мястото на дисплея има лампички. трябва да се изреже. зада се постави дисплея.

също трябва да се преместят контролните лампи. за късмет на моята кола има доста празни на оборотомера и километража.

Телефона се разглобява зада се събере на малкото място. най добе ла останат само платките и екрана.

Вече на пазара има доста блутуут клавиатури с тъч пойнтове и е лесно да се вържат към телефона, зада може да се управлява зад стъклото на километража.

Странно защо но аз неможах да вържа моята мишка, към телефона и докато чакам друга пратка от китай, реших че е по удачно да сваля дигитайзера от екрана и да го изведа с кабел до подлакътника

също така аз си бях купил ласт за чистачки с бутони за фис и реших на тях да вържа копчетета за ресет и он. офф и заключване на екрана

всичко останало зависи от вас, вариянти за изпълнение има много

снимките са лоши но това имах под ръка.

ако може да ми каже някой защо ми даде да кача само 2 снимки при положение че ги намалих зада се качат.

надявам се да успея да ги кача всичките

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Явно не съм само аз дето мисли, че това е супер идея и всички компании трябва да го правят така фабрично, поздравления за проекта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е наистина. Имам 2 въпроса: Какво е схемното решение за стабилизирано захранване на дисплея? То ясно че от таблото вземаш но нещо преработвал ли си? И другия въпрос е: Все пак живеем в крадливата България и не те ли е страх с телефонът до ръчната да не стане-ела вълчо,изяж ме?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре измислено! :bia::)

Измислянето е лесно. Някак си идва интуитивно. Но голямо БРАВО за смелостта да се реализира "проекта".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

решението за тока е че му сложих усб кабела и го изведох в някаква ниша тад краката на щофьора, май е предназначена за документи , незнам точно, много ми е странна и неизползваема.

Та в тази ниша монтирах една запалка, която има ток само при контакт, така като дадеш контакт и дисплея светва. като изгасиш и след 10 секунди гасне. А и батерията на телефона си му е на него, така че когато неработи колата той си е в стенд бай режим. това с усби-то го направих така зада мога да го свързвам лесно с лаптопа. само издърпвам кабела от зарядното и готово.

може да се монтира 5 волта захранване и вътре но така ми е по-удобно.

Това за телефона хич не бях го помислил. Найстина изглежда така, въпреки че като влезне някой ще остане изненадан че това не е цял телефон, ами само предния панел и кабели влизащи в колата. :):bia::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

единствено е нужно човек да се престраши веднъж и да почне да реже, после връщане няма.

А и това ми е вече 2-рия проект .

Първия беше на предишната кола , Хюндай купе, на който му монтирах навигация и климатроник от А4 ето и снимки как стана.

само за сведение, климатроника имаше повече кабели, машинки и датчици от самата кола :)

това е преди

а това след моята намеса :)

Редактирано от toshkov81
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземи го патентовай. От Ауди като го видят и веднага ще искат да го сложат и те. Патентовай го под името "toshkov81 MMI"

Евала много добре се е получило. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Браво,готино е станало!

Дано само някой не се подлъже по тела между седалките,че е много ценен и да ти счупи ключалка или прозорец заради него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

определено ще измисля нещо за телефона. сега си взех печка и тези дни ще я монтирам и идеята ми е и нейното управление да го вградя с телефона някаде по тази конзола. много ме дразнят управленията на тези печки, как се слагат някаде върху таблото, като копче за газова уредба. Аз харесвам когато всичко е вградено в колата и няма поставки, залепени за стъклото или захванати с винчета за таблото.

Като завърша проекта ще кача още снимки

А за волтмера на Хюндая. Да от ЛАДА е , трябваше да му сменя плаката но ме премързя и си остана така за кадем. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Адмирации колега! Нещото, което ми хрумна е защо като си стигнал до тук да се ограничаваш само с GPS предполагам използващ функциите на телефончето, но идеята ми е да го вържеш към радиото. Ако смартфона има аудио изход на 3.5 и радиото ти има AUX вход ще е най=лесно. Идеята която ми се завъртя като видях проекта ти е да пуснеш стерео кабел под централната конзола и според зависо от радиото ти да го преработиш и да му изкараш вход от зад, за да бъде скрито всичко. Така освен GPS ще имаш и доста приятна и лесна за употреба мултимедия. Другото което си го мисля, но то е малко по сложно е да го използваш и като телефон. Може просто и лесно с хендсфи или пак според зависи от радиото ти да го вържеш към аудито на колата. Надявам се да съм ти вкарал мухата в главата и да има още развитие! :hilezh: :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да това за телефона и музиката си го има. Сложил съм една карта с памет 2гб и от там си пускам мп3ки на радиото. Само че песните се управляват от навигацията а звука може и от радиото.

Виж за телефона май е неизползваемо защото понеже като сложиш симкарта и трябва там да си остане. Тоест този телефон остава вечно в колата и като слезеш няма да те намерят

А за бордовия компютър, все още си блъскам главата как мога да изкарам функциите.

Ако може някой да даде съвет ще съм благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...