Jump to content

Търся мнения за добър 'женски' автомобил


Zark

Recommended Posts

Здравейте, дайте съвет каква кола може да се купи за 5000 лв. Трябва да не е дизел, да не е с 2 врати... малка кубатура(конете да не са над 100)... градска кола за жена. Моля не пишете само марката с по една дума... обосновете се. Ако може сравнете я с друг автомобил, който според вас е добър в рамките на тези изисквания. Марката май не трябва да е Ауди за съжаление ::::{.

Като насока може да се даде и немското производство...

Благодаря предварително на отзовалите се!

Редактирано от Zark
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не ауди 80 B4 1.8 двигател...

Като се абстрахираме от сектата АУДИ :rolleyes::blink::(

Аз лично бих се насочил към Мазда 323 F 1,6. Защо ли... много здрава кола с добро поведение на пътя, не много голяма, перфектна граска кола. Не харчи много.

1991%20Mazda%20323F%20Astina%20red%201.jpg

Редактирано от neutravlad
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм ЗА с две ръце за някоя мазда 323.

Здрави, непретенциозни автомобили, поддръжката им е средно скъпа, с хубави части забравяш за това, което си сменил веднъж. Само гледайте да е поддържана от предния собственик.

Това пиша от личен опит (2 бр. 626).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само да кажа,че специално 323f е доста нисичка и ще се налага ремонт на грънците доста често.Карах такава на един приятел и при преминаването на легнал полицай просто ми се скъса сърцето от стърженето.Иначе маздите не са лоши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не ауди 80 B4 1.8 двигател...

Като се абстрахираме от сектата АУДИ  :rolleyes:  :blink:  ;)

за такъв мотор не съм чувал ако може да ме просветите,ще съм ви благодарен,като колко коня е 1.8В4 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

сичките Б4-ки са от 2.0 нагоре.

Като забравим 1.6-70кс, 1.6Е-101кс, 1.9ТД и 1.9ТДИ си прав... Редактирано от AUDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не Хонда Сивик 1.4

Има голяма вероятност да е била в ръцете на някой рацер :rolleyes: иначе са хубави машинки . . . Вземи и една Корса ,за тези пари ще е след '96 год. ефтина подръжка ,здраво окачване да си кара и :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана думи за Мазди на мене по ми допада МХ3 . Аз лично също бих се насочил към японец - Хонда Сивик , Митсубиши Колт и може би Нисан Съни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нисан Микра - 1,0 - 1,2 - 1,4 (16V са всички). Малка (едвам влизам в тая на братчеда :rolleyes:), икономична, здрава и жените ги харесват (мойта едвам я извадих от една такава.

Мисля че за стария модел се класираш по 5 000 от раз - зависи годинки, километри, екстри и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също съм за Нисан Микра преди 2 седмици купихме такава за сестра ми да се вози. Много хубава количка 1.3 16V 75 кончета до към 5000лв са според зависи, а и годинките не са лоши 95-96. Казваха, че харчила като миксер обаче не знам за какъв точно миксер говорят защото градско сега в студовете дава 9/100 бензин

post-360-1140378149_thumb.jpg

Редактирано от gambini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отзивите.

Относно Нисан Микра - до колкото видях болшинството от моделите са с 2 врати.... Мазда МХ-3 - също.

Ако се придържаме към ограниченията които дадох и добавим - седан.. май възможностите не са много.

Може ли някой да сравни изброените до тук модели като изброи плюсове и минуси. Само корсата ли се вписва в изискванията(има ли седан?). Може ли да се прави сравнение и със голф например - нищо че и там не се вписва седана?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нисан Микра е най-най според мен, след това Поло - полицейския модел, после е Сивик, после Корса пъпеш... и така, всичките са в този ценови порядък и са добри като качество

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майка ми патрулира с Опел Корса 1.2, 45к.с., 94г. колата за жена е перфектна само, че ако взимаш вземи малко по мощен мотор. Поло е по добре ама за 5к лева ще вземеш някой кошер. А на корсата цените на частите са уникално ниски, пък и не се чупи и гние :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още едно ЗА Мазда 323, но пък ако ти се стори голяма 121 също е здрава и непретенциозна.

Успех:dance:

Редактирано от vili
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно Поло-то за 5000лв спокойно си взимаш едно 95-та година и си пееш, но може би ще е с по-малите двигатели (1.0/1.1) Все пак за града мисля, че ще задоволява нуждите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жена ми кара Golf-2 1,6D вече 3 години. За този срок само съм сменял масла и филтри и една броня ама това е друга тема. За около 5к спокойно може да си намериш Golf-3 бeнзинов, както искаш. Смятам, че Golf-овете са много здрави автомобили (щото са VW, Audi :blink: ).

Редактирано от zoro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже и аз се ослушвам за градска кола. Но ми се ще да е до 4К лв. Не е спешно за сега, но трябва да си избера нещо. Ако трябва ще си поръчам да се внесе. Става въпрос за 100% градско каране 8-10 хил. км/год. в баш центъра.

Какви са ви отзивите за едно Клио от този вид:

Renault Clio 1.4i Energy - 1800 EUR

година на производство - януари 1995 г.,

Особености: 4(5) Врати, ABS, Аларма, Ел. Огледала, Ел. Стъкла

Застраховка, Имобилайзер, Лети джанти, Металик, Нов внос

Серво управление, Стерео уредба, Центр. заключване, Шибедах

Чета че след 1994 г били неръждаеми, 1.2 мотора бил трагичен но 1.4 е ОК.

Става за багажник (ако пуснеш седалките). Само климатик си няма горкото. :hilezh:

Дължината му е 3.7 метра което ми харесва. С 4 врати за да си хвърлям неща на задните седалки. АБС, Ел. пакет. Не знам как е за катерене по тротоари. И задницата май му е слабичка. Трябва ми кола която да е непретенциозна откъм щети защото не ми се ходи на застраховател всяка седмица.

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми щом е за клио ще ти кажа :lol: 1,2 не е толкова трагичен, ама като разход е сходен с 1,4 а динамиката му е по- лоша. Щом ще я караш в града това едва ли е от значение, защото до 3-та това не се усеща все пак. Разхода не е никак малък градско- при мен пък и при други колеги стига, че и минава 10 в града :) Като цяло частите са евтини (щото голяма част ги правят в завода им в Турция), но има някои доста скъпи неща (примерно при мен смяна на съединител с труда е към 200). Задницата няма проблеми само дето при всички клиота прискърцва като стар креват ама това се счита за нормално :lol: . Електрониката е голям проблем, особено колата като навърши 10 години- аз съм се видял в чудо. Плюсове- двигателите са по- удачни от на корса и на поло (малките), с по- голяма динамика и евтин ремонт. За разлика от полото багажника е повече от приличен. Интериора е гаден общо взето (поне за мен). Доста е висока и с тротоарите няма да имаш проблем. За някаква база за сравнение с ауди същите години няма да коментирам :)

Редактирано от _koko_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Renault Clio 1.4i Energy

Не мога да дам обективно мнение по-въпроса ,но бях учуден като от такова Клио слязоха 4-ма по над 120кг и около 2.00м + жена му на единият около 1.80 и 70 кг. всички твърдяха ,че под 140км/ч не е паднала скороста ,само на женка му и се досвидяла колицата :):)

Това Energy някаква резачка ще дойде :lol:

Питай във форума на Рено със сигурност трябва да са по-обективни!!!! http://renault-bg.com/forum/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам достъп до подобно Клио 1.2 RT. Колегата с който работим заедно си взе такова преди 1 година. Само че неговото е двуврато и без серво защото мотора бил слаб (грам екстра няма). Той е много немърлив и откакто е взел колата не е сменил АБСОЛЮТНО нищо за мой ужас. И масло не знам дали е сменил. Скоро установи че няма накладки. :) Неговата концепция е "караш и хвърляш". Странното е че колата му още върви. Таблото е много смотано. Че няма оборотомер иди-доди ама да няма термометър за охлаждащата течност е кошмарно. За прегряване на мотора разбираш след като се взриви.

Та мога да му взема колата и да я пробвам. Само се оплакваше че му харчи 8-9 градско а на жена му астрата 1.4 на газ все по-тънко излизала. На мен не ми пука толкова за разхода защото Ладата която ще трябва да бракувам си харчи 10-11 бензин и съм и свикнал на харча. Проблема ми е че ми трябва кола която да е "разстегателна". Хем да е "мини" за движение по тесните улички, хем да може да отнесе 2 чувала цимент, хем да си возя семейството (2 деца), хем да е удобна за голям пазар в МЕТРО. С две думи няма угодия. И на всичкото отгоре при нивото на шофиране в центъра ми е ясно че от некадърни маневристи колата ще е очукана отвсякъде. Ладата от тях е заприличала на войнишка манерка от Втората световна. Само ще спомена че два пъти я намирам с отпрана броня на 60 градуса. Това трябва да си голям майстор за да го постигнеш. Вдлъбнатините по вратите не ги броя изобщо.

Изненадах се като виждам че 1.4 има серво и други екстрички. Което може да го класира като много сносен градски автомобил. Загледах се по Хондите, но те са по-дълги и май по-ниски. Ел. проблемите не ме плашат много защото разбирам от тоци.

---------------

Всъщност приемам предложения и от рода на "що не си вземеш ..." каквато е и темата де.

Редактирано от grizzly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...