caby Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Здравейте колеги.Прецакаха ми се степените на вентилатора на парното... без 4-та.Та въпроса ми е някой може ли да ми каже какви стойности имат съпротивленията съответно за 1-ва,2-ра и 3-та степен та да си ги "побългаря" . Предварително Ви благодаря.Това е схемата на включвателя : Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lllubo Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 (Редактирано) може да не си толкова прецизен в стойностите на съпротивленията Взимаш едно съпротивление което да издържи тока (т.е. с необходимата мощност) и слагаш. Ако ти харесва как върти за първа степен, делиш на 3 съпротивлението - взимаш 3 с еднакно съпротивление или взимаш 3 с различни съпротивления (ако искаш примерно 3-та степен да е малко по-бърза от 2, но доста по-бавна от 4) и гледаш сумарно да е колкото това първото с което си пробвал и така Аз например първите 3 степени ако можеш бих ги намалил малко и сигурно ще го направя когато ми се прецакат тези резистори Редактирано 10 Ноември 2006 от lllubo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bojo06 Публикувано 10 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 10 Ноември 2006 Аз пък мисля, че проблема ти е в термопредпазителя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
landolin Публикувано 12 Ноември 2006 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2006 Аз бях пред същия въпрос и след дълго чудене и смятане стигнах до извода, че са по max 1 OHm. Но да си направиш матрицата е сложна работа, не трябва да има спойки и т.н, че от високата темп. ще изпокапят и после ще стане чудо Иначе проблема аз си го реших временно с матрица от голф от италианеца, но пък 2 и 3-та сега са ми еднакви иначе нова в магазините на ауто 1 е 24лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 2 Април 2007 Доклад Share Публикувано 2 Април 2007 Съпротивленията са:2.28 Ома0.92 Ома0.26 ОмаНе знам в каква последователност. Предполагам в изброената. Общо има 4 извода. И вътре е вградена термозащита (еднократна). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
raiders Публикувано 2 Април 2007 Доклад Share Публикувано 2 Април 2007 е добре щом не ми работи на 1 и 3 степен само съпротивлението ли е отишло? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 2 Април 2007 Доклад Share Публикувано 2 Април 2007 Или то, или ключа е нагорял или буксата на ключа или тази на съпротивлението. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Agent Smith Публикувано 3 Април 2007 Доклад Share Публикувано 3 Април 2007 имам я тая резисторна плочкаhttp://audibg.com/forum/index.php?act=Attach&type=post&id=9465вижда се отляво на вентилатора за парното - ако някой търси такава да драсне едно лично Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pif Публикувано 3 Април 2007 Доклад Share Публикувано 3 Април 2007 Слушай колегата bojo06, този проблем съм го отстранявал от колата на брат ми и съм пускал тема по въпроса, има няколко причини за неработещи степени на парното, но случая който си описал е точно сработила термозащита, 4-та степен на парното е директна тя не минава през съпротивленията и затова на 4-та ти работи, а на другите не, ремонта е елементарен сваляш резисторната матрица ще видиш термозащитата същата е като на кафемашините и фритюрниците, свържи паралелно на нея един кабел и провери дали е от нея ако ти дойдат степените върви до близкия магазин за електроника и си купи термозащита с параметри близки до твоя. Почисти си вентилатора на парното задръства се с листа и му се повишава косумацията от там или сработва защитата или се скапва ключа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexlevsky Публикувано 20 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2016 Здравейте колеги,знам че темата е мн.стара. Но бихте ли ми казали как се стига до ключът на парното, и тази резисторната матрица. Предварително ви благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
esox hunter Публикувано 20 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2016 (Редактирано) Резисторната матрица е така да се каже зад жабката. Ето прочети тази тема: http://audibg.com/forum/index.php?/topic/109281-ремонт-на-изгорелите-степени-на-парното/ Можеше да пробваш с търсачката първо Редактирано 20 Юни 2016 от esox hunter Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexlevsky Публикувано 22 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2016 Здравейте отново, моля за малко съдействие. Свалих жабката но там няма "резисторна матрица" Само да поясня че аудито ми е Б4 92г. АБК След като свалих жабката не намерих матрицата.Само вентилатора и ел.мотора влизата в парното. Вентилатора е ВАЛЕО. А на парното ми работи само 3та и рядко се вкл.4-та степен.Но работи безпромяна на силата. Моля ако някой има опит да сподели.Имам малки деца а лятото без кликатик не е добре!!! Предварително благодаря. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexlevsky Публикувано 22 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2016 Здравейте пак, все пак намерих платката. Купих нова сложих я но няма промяна само 4-та степен.Но почна да духа по силно(преди духаше по слабо) Помагайте! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
autounion Публикувано 22 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2016 колега, може да е от копчето от зад има по спомен 4 пластини който ги натиска нещо като резба от пластмаса и тя се износва, трябва да свалиш копчето и пробвай да ги натиснеш една по-една ако заработи вентилатора на всяка , трябва да ги огънеш малко. поне при мен беше така и стана. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexlevsky Публикувано 23 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 23 Юни 2016 Да благодаря,това ще направя. Лошото е че там е малко неудобно за бъркане. Все пак ти благодаря. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bukmop19 Публикувано 28 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 28 Юни 2016 Здравейте, този проблем си го реших за жалост зимата като ми отказа вентилатора за парното.... в крайна сметка ел.мотора за вентилатора ми беше заминал, карах го на ремонт и сега е като нов. След това смених термозащитата за която говорите, но пак нямах 1-2-3 степен и вече пристъпих към 2ра ръка конзолка на която са врътките за парното. Моята врътка за степените се беше изпилила буквално и нямаше как да накара пластините да правят контакт. В крайна сметка с мой труд ми излезе около 15-20лв като това е без ремонта на вентилатора Простичко е, но просто трябва човек да седне да свали нещата да ги разгледа и така Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexlevsky Публикувано 28 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 28 Юни 2016 Дa,нaй вероятно е товa. Блaгодaря. Кaто го излекувaм ще пишa ;-) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Chitatelia Публикувано 28 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 28 Юни 2016 Почти сигурен съм, че е от ключа за степените. И моя работеше само на 4та степен преди да го оправя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
veselin velchev Публикувано 28 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 28 Юни 2016 За това се слагат релета и драмите с ключа изчезват. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bagera979 Публикувано 29 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2016 Веско, честно ли имаш релета и на ключа на парното. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
veselin velchev Публикувано 29 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2016 След първият проблем с ключа монтирахме четири релета,за всяка степен по отделно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Chitatelia Публикувано 29 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2016 На ключа за степените се чупят нитчетата с които са захванати контактните пластини. От там нататък изчезват I, II и III степен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexlevsky Публикувано 30 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2016 Преди 15 часа, veselin velchev написа: След първият проблем с ключа монтирахме четири релета,за всяка степен по отделно. Здравей,може ли малко повече инфо: къде и как по точно се монтират релетата? Предварително благодаря ;-) Преди 14 часа, Chitatelia написа: На ключа за степените се чупят нитчетата с които са захванати контактните пластини. От там нататък изчезват I, II и III степен. При мен не са счупени, а самите пъпки на пластините са износени и не дават контакт.Дори и със изкривяване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Chitatelia Публикувано 30 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2016 Това беше при мен. На 28.01.2016 г. at 15:42, Chitatelia написа: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexlevsky Публикувано 30 Юни 2016 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2016 преди 5 минути, Chitatelia написа: Това беше при мен. Може ли да ми дадеш тел.да ти се обадя? Ето го моя: 08777 000 33 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване