Jump to content

Audi A4-2.6 vs 1.8t vs 1.8

Recommended Posts

Според финансите колата ще е от първите години,интересуватме тези двигатели,като главните критреий са:

1-издръжливост

2-ремонто пригодност

3-цена на резервните части

4-разход на гориво

5-обслужване и т.н

мисля че в реда който съм ги описал е най-важен за мен.

Вашето мнение какво е?За първи път тук видях какво е форум,какво е оказване на съдействие без да се познава конкретният човек,само добри думи мога да кажа за вас.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен за А4 най-подходящ е 1.8Т!! Като го ъпгрейднеш с един чип става страхотия /карал съ такова/. Минус е че трябва да мислиш и за турбина! 2.6 е много приятен за каране и много безпроблемен, но похапва повече. 1.8-125к.с. също нелош избор , гори като 1.8Т, но пък не върви колкото него. Общо взето що се отнася до качество е трудно да сбъркаш, въпросът е до темперамент!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И трите мотора са много добри. 2.6 го имам лично. 1.8 съм карал на куатро, 1.8Т също съм го карал но на А3. ако си спокоен шофер 1.8 е твоя мотор. Ако обичаш юркането се замисли за 1.8Т. 2.6 също е много еластичен мотор, но меговите предимства можеш да ги забележиш на магистралата, основния недостатък е по-големия разход на гориво в града. На дълъг път обаче ти гарантирам че ще останеш много приятно изненадан. Има доста дълги предавки и голям въртящ момент. Ускоренито до 180км/ч направо се усеща дори и на пета скорост.Ако караш на дълъг път често моя личен съвет е 2.6. Мисля че и това е най-малко претенциозния мотор. Няма почти никаква разлика в цената на частите(зависи какво ще ремонтираш разбира се). Избора си остава твой. Това е само едно мнение от лични наблюдения. Не забравяй че при коли на старо всичко е до късмет. Успех в избора колега

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парите са около 7500лв,затова разпитвам какво да си взема,мисля да ходя до София до горубляне да си търся кола,парите дали са малко за кола 95-96 година,този двигател който е тди 90 к.с дали изобщо да го гледам,малко ми се вижда слабичък?возил съм се в пасат 5 тди 110 к.с комби,чесно да ви кажа не останах очарован от вървенето,или този екземпляр беше нечитав-но го има познат който има сервиз.все пак поне разбира :lol: не знам в момента,питам разпитвам май най-накрая ще взема най големият боклук,имам някакво предчувствие,искам да си взема Ауди,това ще ми е първата лично купена кола,искам такава да е :2gunsfiring_v1: ,ех мечти,хубаво е да се преследват и осъществяват :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е не го плашете момчето :lol: , чак 2к лв огоре няма да му требват, но ако наистина я вземе от горубляне може и да не сигнат :2gunsfiring_v1:

Колега гледай от човек да си я вземеш, ако е от някой от форума още по-добре! Но изказалия се пред мен по принцип е прав - не бива да севзема МПС за всичките налични пари и е добре да има едно 1000лв за обслужване после :lol:

Успех с покупката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега твоя мотор е 1.8 125 к.с.Лесен за подръжка и обслужване.Върви си и харчи прилично.Здрав е :2gunsfiring_v1:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари които имам едавали някой ще се раздели с колата си?Просто толкова имам,колите са 12 годишни,на горубляне ще има и циганосване за парите,има голям избор,с две думи шоу :2gunsfiring_v1:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да попитам колегите дето твърдят че тези пари са малко, дали ако цената е 10 000лв това ще гарантира че колата е перфектна , идеална и т.н. В крайна сметка говорим за Ауди и не виждам какво толкова фатално и скъпо което да не се вижда при оглед може да е повредено. Колкото и да струва една кола на старо, винаги има нещо за поправяне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, прегледай раздела "Продавам/Купивам".По-добре оттук си купи колата, отколкото някоя италианка от гурубляне.Малко или много потребителите тук си поддържат колите, те и затова са във форума.Аз лично си докарах 1.8 20в от Германия, април месец.Доволен съм от колата, върви доста прилично и разхора е доста добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако я продаваш за 7500 лв,я взимам :machkaputt: в форума е така,подържат се колите,ако има такива за който питам на тази цена-казвайте.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

което да не се вижда при оглед може да е повредено.

Скачаи в огъня не бой се. Една турбина е 700 лева, едни гуми са 600 лева, една музика е 500 лева, една смяна на консумативи е 500 лева, едно автокаско е 600 лева, една гражданска ти е 150 лева. Колата пак ще ти се върже на 10 к., но ще знаеш че ти си ги сменил тия неща лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да така е,какво мислите за следните линкове които ви пратих?

От снимките на мен лично само тази червената с 2,6 мотора ми хареса! Даже и 4х4 ...ехеее!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази 2.6 май няма да ми е по джоба?сигурно градско ще прави 15-16?Все пак не съм в София,но си е тръгни-спри :wink: за 1.9 тди 90к.с как се държи на това купе?като с 1.6 двигателя?

иначе и аз така мисля да скачам в боя,пък каквото сабя покаже-мечтите са за това да се преследват :lol:

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази 2.6 май няма да ми е по джоба?сигурно градско ще прави 15-16?Все пак не съм в София,но си е тръгни-спри :( за 1.9 тди 90к.с как се държи на това купе?като с 1.6 двигателя?

иначе и аз така мисля да скачам в боя,пък каквото сабя покаже-мечтите са за това да се преследват :bia:

Поздрави

Приятелю, на мен най ми допадат 1,8Т и 2,6, но така се случи че сега карам чипнато дизелче и съм си много доволен, щото динамиката вече е на ниво. Дизела е прост и надежден и никога няма да те остави на пътя.

За парите да ти кажа че мнението ми е че ти трябват 10к. за читава А4. Един колега по-горе питаше как съм щял да разбера дали е достатъчно добра за 10хилки. Българщина е това - най евтиното да се вземе, пък какво качество взимаш? При покупка на старо е много важна досегашната поддръжка. Точно това аз държах да знаеш и когато правих огледа на онова Ауди в Бургас... и знаеш ли след огледа когато се качих в моята А4-ка какво изпитах........................изпитах разликата между кола за 7000 и кола за 12000 от една година на произворство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това го знам,но парите са толкова,на този етап толкова мога да отделя,повече не мога.Знам че евтиното винаги е по-скъпо,но финикийците трудно се изкарват,или аз не знам как да изкарам повече от тях :hilezh: ,така че ще скачам,ще си счупя главата,ама както са казали старите хора,мерак с пари се гаси,пък и кефа цена няма.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този бюджет,аз бих си взел Б4 от последните с всички екстри,вкл. клима и куатро.Доста по-евтина е за обслужване,като си остава достатъчно престижна.Освен това и пари ще ти останат,както каза,на днешно време не се изкарват лесно.Да не се обидиш нещо,аз всъщност точно така постъпих миналата година,когато смених колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма от какво да се убидя,нали затова сме се събрали тук,да обсъждаме и решваме.за б4 не ми харесва,просто си е вече стара кола,на мен лично не ми допада,ще е а4 по възможност куатро,ще се видя в приключение,но за 1 собствено купена кола,мисля поне един път да направя това което искам,не постоянно да се съобразявам с това-онова,решението е взето,само чакам да си намеря колата,или тя мен :hilezh:

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Аз съм пред същата дилема като колегата,който е пуснал темата! Всъщност се колебая само между атмосферните двигатели 1,8 или 2,6??? и искам да е авант,да НЕ Е куатро и държа на климатроника и кожата! Не съм имал дизел досега и честно казано леко се притеснявам да си купя,макар и само хубавите отзиви за дизеловите аудита!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...