fella Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 Здравейте ,искам да помоля Audi специалистите тука да ми помогнат със съвет за поддръжката и разхода(на гориво) на А4 (седан) .Имах А4 1.6и (95-та) 101 коня и не бях доволен-много разход на гориво ,много разход за поддръжка,и не се движеше добре...само дето е наистина много комфортна за каране!!! Сега си търся пак А4 но искам да е 1999-2000 год. и се чудя какъв мотор да си търся- Бензин или Дизел и ако е дизел-1.9 или 2.5 -някой хора казват че ако караш по един и същи начин 1.9 ще ми дава повече разход (карам предимно само градско) от 2.5 понеже купето е тежко а колкото по-силен бил двигателя толкова по лесно задвижва купето... Моля ви за съвет,колеги ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mustanga Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 Здравейте ,искам да помоля Audi специалистите тука да ми помогнат със съвет за поддръжката и разхода(на гориво) на А4 (седан) .Имах А4 1.6и (95-та) 101 коня и не бях доволен-много разход на гориво ,много разход за поддръжка,и не се движеше добре...само дето е наистина много комфортна за каране!!! Сега си търся пак А4 но искам да е 1999-2000 год. и се чудя какъв мотор да си търся- Бензин или Дизел и ако е дизел-1.9 или 2.5 -някой хора казват че ако караш по един и същи начин 1.9 ще ми дава повече разход (карам предимно само градско) от 2.5 понеже купето е тежко а колкото по-силен бил двигателя толкова по лесно задвижва купето... Моля ви за съвет,колеги ! Е пич направи си тема и питай за А4 тука се говори за А6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
depeche Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 Е пич направи си тема и питай за А4 тука се говори за А6 За А6 ли е, аз пък си мислех, че е "Как и какво Ауди да си купя"!?! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mustanga Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 За А6 ли е, аз пък си мислех, че е "Как и какво Ауди да си купя"!?!Ставаше вапрос за мене не се прави на ударен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fella Публикувано 2 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 Ама,колеги, каде да е пусна тази тема? Аз моля за конкретен съвет ! ????? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RhINoX^ Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 Струва ми се,че темата е на правилното място . Ако искаш бензин 1.8Т,ако дизел 1.9Тди 110к.с. или ако имаш късмет 115 помпа-дюзата.1.6 е наистина най-куция мотор в гамата.Каквото и да избереш по-зле няма да е.1.6 харчи колкото 1.8Т Ако главно те интересува разхода,вземи дизелак и си свиркаи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
depeche Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 Ама,колеги, каде да е пусна тази тема?Тука си е добро мястото! А по темата, мисля, че най оптимален се оказва 1.8 20V (според това което аз съм събрал като мнения от майстори и притежатели на такива)2.5 дизел е с високи разходи по подръжка (пак според майстори и притежатели) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
audi4life Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 1.9 тди и забравяш и за разход и за поддръжка - и доста прилично върви Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo-G Публикувано 2 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 2 Февруари 2008 Е пич направи си тема и питай за А4 тука се говори за А6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 3 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2008 Най-оптимален мисля 1.8 Ако ти се вижда мършав, 1.8Т, но там евентуален ремонт на турбо си е едно скрито проблемче Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
johnny_ Публикувано 3 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2008 1.9 тди и забравяш и за разход и за поддръжка - и доста прилично върви Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
optimist Публикувано 5 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2008 1.9 тди и забравяш и за разход и за поддръжка - и доста прилично вървиКолегата общо взето е синтезирал всичкоза градско 110 кс са перфектния баланс, предостатъчно динамика здрав и относително непретенциозен мотор минимален разход на гориво \6.9 по кат. даннии- реално до 8\ лесен за обслужване + че общо взето му разбират на повечето места.На твое място не бих гледал ПД в тези години предполагам че колата ще е навъртяла неколко обиколки на екватора и ще има нужда от повишено внимание което е свързано с чувствително повече $ от колкото класическото ТДИ. Вярно е че има голяма разлика в динамиката особено 131 кс ПД обаче ценовата ножица е твърде голяма и не си заслужава според мен за кола гонеща 10 год 1.8 125 кс всъщност е едно разочарование нито върви кой знае колко нито харчи малко \12.1 по кат. данни- мин 13 \ не става и с нормална газова уредба ако ще е бензин по-добре с Т-то поне ще върви добре при сходен харч ако не гониш.Щом караш предимно градско 2.5ТДИ не е опция за теб неговата сила е извън града и там е където няма голяма конкуренция от спряганите мотори от теб като разход и динамика обаче в града не е особено икономичен +че е скъп за подръжка повече от приемливото за такъв автомобил в този клас 1.9 ТДИ тва е за градска количкаУспех в избора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g5bg Публикувано 6 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 6 Февруари 2008 Колегата общо взето е синтезирал всичкоза градско 110 кс са перфектния баланс, предостатъчно динамика здрав и относително непретенциозен мотор минимален разход на гориво \6.9 по кат. даннии- реално до 8\ лесен за обслужване + че общо взето му разбират на повечето места.На твое място не бих гледал ПД в тези години предполагам че колата ще е навъртяла неколко обиколки на екватора и ще има нужда от повишено внимание което е свързано с чувствително повече $ от колкото класическото ТДИ. Вярно е че има голяма разлика в динамиката особено 131 кс ПД обаче ценовата ножица е твърде голяма и не си заслужава според мен за кола гонеща 10 год 1.8 125 кс всъщност е едно разочарование нито върви кой знае колко нито харчи малко \12.1 по кат. данни- мин 13 \ не става и с нормална газова уредба ако ще е бензин по-добре с Т-то поне ще върви добре при сходен харч ако не гониш.Щом караш предимно градско 2.5ТДИ не е опция за теб неговата сила е извън града и там е където няма голяма конкуренция от спряганите мотори от теб като разход и динамика обаче в града не е особено икономичен +че е скъп за подръжка повече от приемливото за такъв автомобил в този клас 1.9 ТДИ тва е за градска количкаУспех в избора Напълно съгласен!Само да добавя една стара истина:1,6 мотор харчи много и не върви1,8 харчи колкото1,6 и върви малко повече1,8Т харчи колкото1,8 и върви много повече 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doc_mc Публикувано 6 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 6 Февруари 2008 Е пич направи си тема и питай за А4 тука се говори за А6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gecata Публикувано 8 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 8 Февруари 2008 1.8Т няма кво да се говори Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PROFESIONALISTA Публикувано 13 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 13 Февруари 2008 Здравейте ,искам да помоля Audi специалистите тука да ми помогнат със съвет за поддръжката и разхода(на гориво) на А4 (седан) . (карам предимно само градско) ! Ами колега, преди да тръгнеш да избираш каквато и да е кола, първо трябва да си решил екзистенциалния избор- бензин или дизел. И за двете има по 1 куп аргументи, и в крайна сметка е важно твоето лично усещане и предпочитание. Та ако искаш дизел, за в града въобще не ти трябва нещо по различно от 1,9 тди. Ако пък искаш да караш на газ- 1,8 без турбото. Това е моя съвет.Но от всичко най-важно е да случиш на читава кола на малко км. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fella Публикувано 16 Февруари 2008 Автор Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 Blagodaria na vsi4ki vi za mneniata i komentarite-pomognahte mi v izbora.Sled kato poobikolih i po avtoku6tite i govorih s priateli zanimava6ti se s koli re6ih- 1.9 tdi , no vse o6te ne moga da razbera PD dali e po uda4no i dali za 1.9 tdi (mislia kombi da si vzema) Quattro e po dobre ili e svurzano s mnogo pove4e razhod po i bez tova slaboto oka4vane na A4 ? (pak vi napomiam 4e biudjeta mi e gore dolu do MAX 12000 lv. za kola 98-2001) BLAGODARIA NA VSI4KI Keep on Rolling P.S. Vsi4ki priateli mi se 4udiat za6to iskam pak da si kupa A4 sled kato ve4e sum karal 1.6i i e prodadoh, no men prosto kato se ka4a v Seat Ibiza ili Opel Astra mi e mnogo po razli4no use6taneto- v A4-kata e prosto Druga rabotaa Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wizi Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 (Редактирано) Удачно, по-удачно, най-удачно.... мани-мани! Тази дума "удачно" НЯМА степенуване! Разликата м/у 1.9 TDI 110 коня и 115 коня пумпе-дюзе е колкото от 1.8 до 1.8Т. Едното си мислиш, че върви докато не разбереш, че няма много общо с другото. 131 коня въобще дори няма да си правя труда да го намесвам.....Ако е Ауди да е куатро. Иначе можеш спокойно да си вземеш и Форд или Опел. Стига само да ти харесва на външен вид. Просто не всяка марка предлага тази екстра наречена куатро. Намери си 1.8Т, мен ако питаш. С тези цени на бензин и нафта + вероятността да попаднеш на Ауди 1.9TDI под реални 300'000км..... Само за справка преди две години и половина когато усилено търсех А4 1.9ТДИ 110 коня куатро авант с 10'000 евро в джоба и намирайки се в Германия - нямаше обява в мобиле.де на такова Ауди под 200'000км. Ма тебе това принципно грам не те брига, защото в БГ дизелова кола над 140'000км просто не се продава .... и пиши на КИРИЛИЦА, че туко виж почнали да ти изчезват мненията Редактирано 16 Февруари 2008 от Wizi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IVO Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 Само за справка преди две години и половина когато усилено търсех А4 1.9ТДИ 110 коня куатро авант с 10'000 евро в джоба и намирайки се в Германия - нямаше обява в мобиле.де на такова Ауди под 200'000км. Е, ако търсех в БГ щях на втория ден да се чудя измежду поне една шепа такива - те всичките 118'000км бре...Е нали си наше момче, за още 500лв., примерно теб щЕхме да те уредим с 1,9тди на 112 000. Най-новото на Горубляне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Freestyler Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 ...1.6 харчи колкото 1.8ТТи правил ли си 6/100 по магистрала с 1.8Т? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 Ти правил ли си 6/100 по магистрала с 1.8Т?Само не казвай че със 130 км/ч 1.6 монтиран на А4 гори 6/100 На магистралата с пуснат климатроник със постоянни 130 1.8Т дава 7.5 при мен.Наистина някои с 1.6 (на А4) ще е интересно да сподели колко му харчи с пуснат климатик със 130 по магистралата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Freestyler Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 Само не казвай че със 130 км/ч 1.6 монтиран на А4 гори 6/100 На магистралата с пуснат климатроник със постоянни 130 1.8Т дава 7.5 при мен.Наистина някои с 1.6 (на А4) ще е интересно да сподели колко му харчи с пуснат климатик със 130 по магистралатаЕ, не! С около или под максималния въртящ момент, което е около 110. И на В4. Не знам, А4 може да е по-лека, нали е алуминиева. Безпредметно е, 1.8Т върви несъизмеримо повече, с не много по-висок разход (при условие, че се карат по сходен маниер), ама там и поддръжката е друга... Аз взимам 4-те километра до работата за 30 минути. И туинтурбо да имах, пак ш'е е половин час Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 Само не казвай че със 130 км/ч 1.6 монтиран на А4 гори 6/100 :blackey: На магистралата с пуснат климатроник със постоянни 130 1.8Т дава 7.5 при мен.Как ги мериш постоянните 130? На темпомат или по изминато разстояние? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RhINoX^ Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 Ти правил ли си 6/100 по магистрала с 1.8Т?Не съм,но не карам с 90км/ч... Щях да изкажа мн по-крайно мнение,но видях,че си се оправил...може разхода да не е еднакъв до грам..но и 0,5л да харчи повече 1.8Т за това което предлага в повече от 1.6 е нищо. П.с при 160км/ч какъв ли ще е разхода? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 16 Февруари 2008 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2008 (Редактирано) Как ги мериш постоянните 130? На темпомат или по изминато разстояние?Ами поддържам си ги по километраж - предполагам че и другите колеги така виждат с колко карат (макар и да дават малки отлконения километражите).А за точна скорост не бери грижа - имам си тамън 2 ГПС-а, скоростта по тях е 124 км/чНякъде може до 120 да падна, някаде до 140 да вдигна, ама в 95% от времето стрелката си стои на 130.И да, със 130 по километраж харчи 7.4 ~ 7.6 на магистралата, засичано доста пъти с метода догоре и после пак догоре. Редактирано 16 Февруари 2008 от didoya Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване