Jump to content

къде най-малко ни лъжат с газта?


Recommended Posts

Доколкото знам бутана е без акциз, а в Италия газта им е била само пропан

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с това за течно състояние...ама нали ви написах около 50литра в 40-ска бутилка :stupid: Е ако не е въздух какво да е друго? Ако прекомерно се вдига налягането при зареждане може то да оказва влияние.

ПП - Пък за качеството...Еми аз съм си доволен. На 40 000км тръгна да ми прави проблем на газ. Свалих изчистих филтърчето на клапана и проблеми няма :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колко са верни тия манометри на колонките... всеки път около осем бара налягане показва.

Имате ли идея колко трябва да е налягането и защо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналото лято и аз бях доволен от блуфорс,особено с промоцията от 20 литра+1,зимата нещо не ми хареса газта.Тая година още не съм ги пробвал,но там ще ми е следващото зареждане за справка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а уж се носеха легенди че Блуфорс била лоша газ,зацапвала бързо филтъра....

Дори и да цапа бързо филтъра при рейката газта пристига по-чиста.Поне при мен колата върви най-добре с Блуфорс.

А филтърчето е 10 лева и се сменя на паркинга :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се замисля, наистина последния път като сменях филтъра, имаше повече графит, но не беше задръстен. Зареждах предимно блуфорс.

А филтрите при нас на пазара са около 5лв. И при мен вървеше най- добре с блуфорс, а с екстрафорс летеше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шел наистина много съм доволен колата си върви нормално и не свършва толкова бързо при едно и също каране.На петрол имам чувството ,че е пълнят само с налягане,а за Лукойл да не говорим Е***И скапаната газ колата се едно е с 25коньов мотор.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зареждам предимно на 3 бензиностанции газ! ЕКО - заради картата за отстъпка, ШЕЛ - защото ми е най-близо и ОМВ, ако няма на близо другите 2! Значи в интерес на истината 2 пъти съм сърбал попарата на бензиностанции, откакто съм на газ! Първия път на един Лукойл към морето ми заредиха отвратитена газ и докато я изгорих на мен ми се е.а майката, пък за колата не знам :stupid: Втория път ме удариха в количеството на ЕКО-то на бул. България в София! В 44 литрова бутилка с евросонда Томасето, затваряща винаги от 33 до 33.5 литра ми набутаха 44.5 литра :flehan: Иначе с вървенето от ЕКО не съм имал проблеми! В интерес на истината на ШЕЛ и на ОМВ досега всичко е било ок и като количество и като качество на газта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди две седмици на Еко-то на 4-ти километър спирам да заредя и в момента във който бензинджията откача пистолета от колонката тя започна да отброява литри и левове в несвяст без дори да е закачен пистолета на колата. Чичката обаче въпреки това реши да ми сипе газ и се наложи да го спра със викове, сметката бе стигнала 5 лв, а дори литър не влезе в бутилката :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз така си напълних бутилката в Приморско.

Спирам не идва никой,взех пистолета закачих го и започна да пълни а колонката седи на 0.00.

Ами напълних аз,извиках служител казвам му - гледай нищо не става и си тръгнах с почти 40 литра газ.

А пък който иска да ми вярва :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

КАЖИ - честно ли? :unsure:

Съвсем честно!

Сега се сетих и за Ромпетрола на Богров (който го затвориха вече) поне 4-5 път са ми сипвали над 50л на бутилка 48л (която винаги събира 38-39л) и винаги е имало газ вътре. Като се замисля само ОМВ до момента не са се изложили или поне не съм ги хванал, иначе ОМВ, Еко и Ромпетрол ми допадат най много като качество на пръднята. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само ОМВ

От тях имам една касова бележка с 43 литра, сипани в 40 литрова бутилка. Хубавата новина е че не съм им я платил още, а минаха две години и половина.

Редактирано от martinich
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разговора започва да отива в семкаджиска посока :hilezh:

Значи изключването на 80% от максималната вместимост зависи от няколко неща:

-Работи ли?

-Първоначалното центроване на позиция на бутилката и сондата с поплавъка.

-Нивелация на колата в момента на зареждането.

Това на колко ще изключва, и ще сработва ли тази система е нещо много различно от това да ни лъжат :zustimm:

Моя въпрос в темата е как при останало минимално количество в бутилката влиза повече от нейния обем :stupid: Колега напред в темата каза, че зареждаме в течна фаза(+1)...Ама тогава ако не е въздух какво е??? Защото не е газ!!! Когато ми напълнят с 4-5 литра повече от вместимостта аз поне не минавам повече километри :wall::blink:

ПП - За чуденките как е възможно преди пистолета да е поставен да върти сметка. Това е се получава когато след зареждане на предния автомобил, колонката се спре от "бутона", но пистолета седи на автомобила. Тогава в маркуча на самата колонка налягането пада(не знам защо). Когато отново помпата започне да пълни...първо се пълни маркуча на колонката, после влиза в бутилката :hilezh: Ако старателно теглите бензиновите маркучи по колонките и успеете да промените обема на маркучите(посредством теглене, дърпане, изкълчване, и др) ще постигнете същия ефект. Което ме навежда на мисълта, че май тука някъде е отговора на въпроса как се пълни газова бутилка повече. Просто допълнителното количество си остава на бензиностанцията, но за наша сметка :respekt: Най-лесно е винаги когато зареждате да слушате когато тръгне помпата върти ли брояча? А във вашето МПС ли влиза горивото за ХХХ сума пари :zustimm:

Другите случай на зареждане без да се върти брояча са изцяло компютърни грешки, или моментен срив на системата.

Редактирано от Vankata_84
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се наложи на една газова бутилка за готвене да и сменя крана,нова е и беше пълнена два пъти,като махнах винтила и я обърнах наобратно,изтече нещо като вода,може би кондзенз около 150 милилитра,а бутилката е от най малките,май 2 или3 кг,значи 4-5 литра,тая течност така гадно миришеше,че цял ден не изчезна миризмата от ръцете ми,колкото и да ги миех с всякакви препарати.Та искам да кажа,че просто имаше нещо като вода.Незнам как е попаднала там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От Ромпетрол съм доволен. Лъжат в количеството, както всички останали вериги бензиностанции, но все пак...качеството им е на ниво. Засега...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде време и аз да се разпиша в тази тема.

Газостанцията на Топливо на ж.п. прелеза на Резбарска. На Хондата евросондата е чисто нова и бутилката е доста малка което води до това че зарежда точно 22.7 литра +/- 0.1 литра. Е да ама не, там успяха да сипят 24.5 литра без проблем. След което си платих и се изнизах, само звъннах един телефон жена ми да зареди другата кола в ЕКО-то. След като свърши тази газ точно и по борд комп и по усет си беше като за 23 литра отидох на ЕКО-то (този път на околомръсното не в обичайното) и о чудо на чудесата колата събра точно 22.73 литра.

Та имайте си едно наум за там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В петък зареждам на ОМВ за 15 лв бензин,колкото да има за припалване,плащам си с картата,дават ми касовата бележка-15,00 лв,дават ми бележката,на която се разписвам опаааааааааа 75,00 лв :gruebel: .Питам каква е тази сума,лелята се ошашка,викам ,айде няма да вдигам големи скандали,че шефката беше зад гърба и,а и бях в настроение тогава.Дадоха ми 60 лв и се оправиха нещата,така че колеги,гледайте върху каква сума се разписвате.

Предположих как е станала грешката,бутоните на цифрите на клавиатурата са подредени по един начин /789456123/, а на пост устройството по друг /123456789/ и нали първо се пише сумата на клавиатурата,после същата на пост устройството,затова и влязох в положението на служителката.

В началото на месеца на същата бензиностанция налях 10 литра бензин,като си карам само на газ,по едно време исках да покарам само на бенз,изминах 20 км и бензина свърши :gruebel: помпата не се чуваше да върти и тогава сипах горните 6 литра и бръмна.Мога ли да поискам на бензиностанцията да ми извадят някаква мярка да замеря отговаря ли количеството или трябва да отида с 5 литрова туба и да ми я напълнят догоре и да се окаже че са ми сипали 7-8 :gruebel: де да търся туба мамка му

Редактирано от integrale45
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...