pufa Posted July 12, 2022 Report Share Posted July 12, 2022 Колеги днес ходих да ми направят тази профилактика на климатроника. В колата имаше останали 230гр фреон. Доляха и 2 големи спринцовки масло в компресора. Сега духа осезаемо по-студено, 4 градуса по термометър мерене, направо студено ми става вътре. Изчисти със контактен спрей и тази капилярка, като по нея имаше леко мръсно. Пробката на компресора обаче беше идеално чиста, каза ми че навреме съм отишъл да не върти на сухо. Доволен съм като цяло от свършеното и накрая само 50лв ми струваше. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted July 12, 2022 Report Share Posted July 12, 2022 (edited) в кой сервиз ходи? мдам, след профилактика си настава студ в колата, въпреки че преди това климатикът по усет си работи безпроблемно и охлажда. Ако си имал само 230гр фреон, значи около 300гр са избягали с годините. Edited July 12, 2022 by OvivO Link to comment Share on other sites More sharing options...
pufa Posted July 12, 2022 Report Share Posted July 12, 2022 При едни от най-добрите в Хасково - Щерю се казва собственика. Всички го знаят в града. По принцип само той се занимава и с ремонти по компресори, другите искат само да пълнят фреон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 14, 2022 Report Share Posted July 14, 2022 (edited) За всички колеги на които може да им се наложи смяна на дифузьора с перките за охлаждане, става без сваляне на бронята, без канал и без подемник. Сваля се дроселовата клапа заедно с колекторите, маха се филтърната кутия,маха се капака на ангренажа, маха се и бравата на предния капак(но внимавайте с кабела), отиват се четирите болта които са на маската, леко трябва да се изкриви планката на клапана който е отстрани на ангренажа.Задължително трябва да са двама човека . След като всичко е освободено и са развити и болтовете на дифузьора, излизат под ъгъл като първо се вади откъм големия. Единия човек ги вади а другия дърпа пластмасата над маската за да се освободи място. Edited July 14, 2022 by Vasil82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikson1979 Posted July 14, 2022 Report Share Posted July 14, 2022 (edited) Къде точно се намираше прословутата капилярка колеги и лесно ли се сваля? Edited July 14, 2022 by kikson1979 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 14, 2022 Report Share Posted July 14, 2022 И трябва ли да се точи фреона Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunshai Posted July 14, 2022 Report Share Posted July 14, 2022 Точене на фреона ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, като вдигнеш капака отдясно отгоре ще видиш двете тръби на климатика ,на тънката има връзка отвиваш я и вътре в тръбата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikson1979 Posted July 14, 2022 Report Share Posted July 14, 2022 Ясно,мерси! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ники 125кс. Posted July 15, 2022 Report Share Posted July 15, 2022 При мен за 2 години е изфирясал 300 гр. Фреон. Смених и капилярката, разликата е огромна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted July 15, 2022 Report Share Posted July 15, 2022 пак казвам - климатикът на 4F е много силен, всеки път си мисля, че няма защо да ходя, винаги липсва малко фреон и след профилактиката по стъклата отвътре има снежинки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Колеги одеве ми изтече маслото на хидравликата ,какво да очаквам и мога ли да разбера на място дали е помпа или маркуч Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evgeni K. Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 До колкото знам винаги е тоз проблемен маркуч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Знаеш ли му парт номера Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Кой точно е този маркуч? При мен ако правилно виждам е единия който идва от казанчето за течността, с оплетка който е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evgeni K. Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Да, същия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Той е за ниското налягане нали Идва от казанчето за течността и отива към радиатора отпред и точно там се стича да капе Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Значи маркуча който е между позиция 15 и 16 по него се стича маслото,някой може ли да каже какъв е. Благодаря предварително. https://audi.7zap.com/ImgsWatermark/images//Bilder/448/448422700.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindburn Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 (edited) Абе колеги вчера ново 20. Както изпреварвам един на хемус и почна да ручи. Оказа се че тръбата на генерацията/ауспуха се е откачила. Скобата/меката връзка беше за смяна още като взимах колата, но аз си питах ушите и не я смених. Въпроса е има ли друга връзка/скоба или нещо друго, което тря да взема за да оправя положението? Става въпрос за 3 тди 239 кс с дпф. Благодаря! Edited July 17, 2022 by Mindburn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindburn Posted July 17, 2022 Report Share Posted July 17, 2022 Да не би да е имало още нещо и да е паднало? Гледах някви схеми в нета ама не мога да разбера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ники 125кс. Posted July 18, 2022 Report Share Posted July 18, 2022 Някой знае ли какъв е размера на меката връзка на ауспуха за 3.0 тди 224кс? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindburn Posted July 19, 2022 Report Share Posted July 19, 2022 (edited) Явно няма колеги запознати с генерациите на 4ф 😔. Edited July 20, 2022 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted July 19, 2022 Report Share Posted July 19, 2022 на мен ми я смениха, като презаваряваха накрайниците. Пасна някаква, отиди някъде и ще ти я оправят. За София в Бистрица има добър майстор, който работи на добри цени Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindburn Posted July 19, 2022 Report Share Posted July 19, 2022 (edited) Ръждясалата скоба дето се вижда на снимката ми е ясна. Видях какви пари върви оем и афтърмаркет, но се чудя дали не е имало още нещо до нея, където са отделени двете тръби и евентуално да е паднало в движение или е само тая скоба и да се е изместила и за това са се откачили. Това ми е питането. Edited July 20, 2022 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted July 19, 2022 Report Share Posted July 19, 2022 не знам със сигурност, но като гледам само скобата е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindburn Posted July 19, 2022 Report Share Posted July 19, 2022 Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts