Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

не се сещам сега на кой канал беше, но ще го намериш така. 

engine - advanced meas values. Там горе вдясно на филтъра напиши time или zeit и гледай всички, които ти излязат. Ще го познаеш. При мен по спомен беше 2.3s стойността тогава.

сега е по-студено. Чакай да извади пак грешката или смени 6-те свещи. Аз ги подмених всички, когато светна една. Излизат лесно на този мотор.

3. 0 тди. след престой при бояджия не пали. Свети ЕСП. При опит за диагностика не се свързва с моторния комп. Всички модули записват грешка за липса на комуникация с мотора. Акумулторът е зареден. В кората под чистачките е имало някога влага от дясната страна. Някой знае ли кое точно реле да се провери, или някой предпазител.

провери всички релета отдясно и отляво под кората на чистачките, вадиш ги и гледаш за корозия. Не е толкова труден достъпът.

@OvivO Да, намерих кое реле е проблемното.От страната на шофьора, реле 643. Странното е, че нищо му няма на него, а му липсваше напрежение. Минусът му идва от ЕКУ-то, а плюсът през предпазител, който беше здрав. Пуснах му захранване от друг предпазител и колата се оправи. Засега остава така.

• 1 month later...

Когато съм на dynamic, при всяко палене започва да мига зелената лампа за сваляне на колата....така ли трябва да е?

Колеги, 2010 3.0TFSI CAJA дава грешка с ECU-то след неправилно подаване на ток при паднал акумулатор. Всичко за сега работи нормално, но в сервиза момчето, което ги омагьосва иска да си взема първо резервно ECU, за да не окотим тотално положението като почне да рови по клетките. Въпроса ми е дали ECU-то от CCAA мотора става и за CAJA или трябва непременно да търся същия? 4F1 910 551 B е моя, тази за CCAA-то са 4F1 910 551 D. Някой запознат?

Колеги трябва да сменя датчика над огледалото за дъжд и светлина моя е с буква А, но намирам само с буква Б мога ли да сложа или  не са заменими.  Благодаря 

На 24.11.2024 г. at 2:24, zdrash написа:

@nelio това показва че колата е много ниско до пътя. Оставяй я на авто. Отнякъде изпуска по малко.

Ако изпуска, няма ли да помпи компресора и в другите режими?

Зелената лампа мига само в режим dynamic и то само при палене първите 15 секунди

От най-ниски до най високо, колко време отнема на компресора да напомпи?

Дългото време за помпане (около 2 мин) критерии ли е за неизправност?

От вчера ми изчезна топлото на празен ход. На високи обороти топли добре. Записва грешка 00739 Coolant Circulation Pump (V50). Помпата я свалях и и подавах захранване от акумулатор, работи. Някакви идеи? Някъде четох за въздух в системата. Някакви идеи?

@audi+ Отварях и клапаните, но изглеждаха чисти. Освен това, когато проблемът е от тях, не спира топлото през лятото. При мен е по-скоро помпичката, но когато я пусна принудително си работи. Грешката, която записва също е за помпата.

При мен също изчезна и записа V50 обаче се появи след като прочетох във един форум за въздух в системата и просто започнах да я спирам с предницата нагоре по баира вместо както до сега с предницата надолу - само да вметна наклона на мястото не е за подценяване.

@Galin Имаш предвид, че взима въздух, ако е надолу ли? При мен е винаги на равно, но до сега не съм имал проблеми. Скоро имах теч от спукан маркуч, който оправих. Карал съм колата от тогава доста и мислех, че трябва да може да се обезвъздуши сама. Утре ще си поиграя да видя какво ще излезе.

Днес разглобих помпичката, почистих я хубаво, въпреки че нямаше вдимо нищо. Пак записваше грешка и спираше, докато не обезвъздуших добре. Сега топли и няма грешки. Ще видим как е тия дни. Не знаех, че въздух в системата спира помпичката и записва грешка.

Не записва от въздух в системата, просто не топли както трябва. Помпата дори и да не работи ако е обезвъздушена системата, парното топли както трябва.

@VBI Помпата тръгва за няколко секунди и спира, ако има въздух. След обезвъздушаване, помпата си работи постоянно на празен ход. Явно компютъра я хваща, защото когато е празна не се натоварва. 

@venko74 Компа хваща ако не върти помпата и набива грешка, но просто може да е изгоряла и затова да не върти - както се случи при мен, но парното си духаше яко топло и без нея.

Edited by VBI

@VBI Аз я свалих, пробвах на акумулатор и си въртеше без проблем, затягане, или шумове. Слагам я на колата, тръгва за малко, спира и набива грешка. През 10-15 секунди тръгва за малко и пак спира. Веднага след обезвъздушаването тръгна за постоянно и не записва грешка. Купил съм си нова китайска, но засега няма да я сменям.

Edited by venko74