Jump to content

Ремонт на задни спирачни апарати за VW Group, Опел, Хонда и др. (3 годишна гаранция за ремонт на апарати)

Recommended Posts

И така, всички колеги с тези модели са сърбали супата на клеясалите и задържащи задни апарати,нямаш ръчна и понякога скърцането е ужасно,дисковете не се износват равномерно и тн.Скоро смених на един колега задните апарати с мои отремонтирани и боядисани със сребърен спрей,всичко тотално почистено и сменено с нов ремонтен комплект гумички.

Предлагам и на други колеги ремонт на задни спирачни апарати.

Edited by Ivo_Dinkov

Ех,защо не пусна темата преди 2 месеца!Аз моите си ги ремонтирах сам,но определено нямаше да се захващам,ако беше се появило твоето предложение и на тази цена.Работата си е доста,трябва някой по-специализиран инструмент,а и ставаш на прасе.По сервизите само,като чуят за какво става въпрос и те отлюспват веднага,а пък едва ли има Б4 на тези години с работещи/несервизирани/ задни дискови спирачни апарати.Та мисълта ми беше,че офертата ти е много изгодна! :hilezh:

Това за кой град става дума?

buzzi е от София.

Не го знаеш защото скоро не сме пили бира при него. :respekt:

Софето,центъра на просветата и хараби момчетата

buzzi е от София.Не го знаеш защото скоро не сме пили бира при него. :respekt:
бирата от мен персонално за тебе е винаги налице

Колега не искам да те упреквам - не знам какъв ремонтен комплект ползваш но аз лично си закупих ремонтен комплект на TOPRAN за 10 лева от който съм много доволен има в него всичко дори и прословутия семеринг на оста за ръчната. Отремонтирането не е голяма философия стига да не е доста корозирала оста на ръчната или водачите да са блокирали от ръжда. Голямата ебавка е поставянето на зегерката която държи механизма за ръчната. Цената ти за труд е безкрайно добра - 20 лева на апарат, защото преди да се захвана с моя на ул. Симеон някъде беше ми искаха по 80 лева на апарат с техен си комплект само, че аз не бях сигурен как ще почистят ръждата и затова се захванах сам. Не бих се захванал за 20 лева понеже знам каква мъка е с подръчни материали да натикаш зегерката обратно като едновременно натискаш една тегава пружина. Предполагам щом се занимаваш с това си имаш някакво пригодено приспособление. Цената ти наистина е добра за труд.

Колега не искам да те упреквам - не знам какъв ремонтен комплект ползваш но аз лично си закупих ремонтен комплект на TOPRAN за 10 лева от който съм много доволен

Ида ме упрекваш всичко стана на прима виста и не съм търсил цена,просто пообиколих и в първия магазин където нам=ерих ги взех,не че не звъняхна колега от форума но след третото затваряне на тел се отказах и така ако искат и за 5 лв да \ги намерят офертата е валидна във вида в който съм я публикувал,магазина ми е удобен на път за работа,нямам излишен бензин за обиколка а и време за това,просто хобито ми надделя над здравия разум,иначе съм ресторантъор. :respekt:

Е то с на по 16 години (при някой колеги и повече) коли май на всеки му става хоби да си човърка нещо до където му стигат възможностите. Комплекта който взимаш ако си е читав си засужава. Пък щом ги и пръскаш с лак си е оферта. Наистина като се замисля на мен за двата апарата ми отне около 4 часа нерви и още към час поставяне и обезвъздушаване и тестване. Наистина съм съгласен с тебе, че задните спирачни апарати са пълна недомислица на тези модели както и осветлението в жабката ама какво да се прави не може в един автомобил всичко да е перфектно. Да не ти казвам колко пъти ми е еидвало да и пусна обявата ама се замислям колко малко ми остава да си я оправя и колко съм вложил по нея и се спирам. Иначе дребните неща най-дразнят ама за 16 години кола си е нормално поне се радвам, че не се занимавам с кърпене,

китосване и пребоядисване през две години както някой марки - това ми стига.

ша са сетиш ти ама ,....То при мен не е човъркане,а болестно състояние,поне така казаха на лекарския консилиум,.... :hilezh:

Обещаните снимки : вътрешна красота голямата глеч[ има още снимки ама явно съм тъп и не знам как да ги сложа ,малко било мястото

Edited by buzzi

Колега INFERNO,явно не си виждал заден спирачен апарат на Ауди със задни дискови спирачки.Устройството му няма нищо общо със спирачните апарати на предните колела и освен да го прецакаш,друго няма да направиш,ако решиш да прибираш буталцето с натискане и груба сила. :multi:

Нещата отпред и отзад винаги са различни и при спирачните апарати и в живота..................

Понякога се налага да врътнеш това онова

Edited by buzzi

Колега, а я кажи какво ползва да прибереш буталцето:wink:

Тука понеже явно нема те удостои никоя от батките разбирачи с нормален отговор. Ше зеем ти споделим "сложната" процедура как се прави. Клещи гарги с тънки човки. Имаш две опции или ловиш цилиндъра и въртиш обратно на часовника или човките ги завираш в прорезите на цилиндъра и пак въртиш. В първия случай е по-лесно, но трябва да внимаваш с маншетчето на цилиндъра да не го съсипеш.

Мнооо беше трудно му обясните, разбирачи мастери. <_<

Тука понеже явно нема те удостои никоя от батките разбирачи с нормален отговор. Ше зеем ти споделим "сложната" процедура как се прави. Клещи гарги с тънки човки. Имаш две опции или ловиш цилиндъра и въртиш обратно на часовника или човките ги завираш в прорезите на цилиндъра и пак въртиш. В първия случай е по-лесно, но трябва да внимаваш с маншетчето на цилиндъра да не го съсипеш.

Мнооо беше трудно му обясните, разбирачи мастери. <_<

С въртенето и натискането го знам, интересен беше инструмента:)

Това с клещите е хитро, мерси за информацията :wink:

П.С. При смяната ще направя едно HOW-TO с богат снимков мат'рял и ще го пусна тук да е в помощ на невежите като мен:)

Edited by didoya

Не е нужно,има чудесна тема със снимки как е точно процедурата,стига да я намериш и няма да откриваш топлата вода отново.Както надявам се си прочел в началото,при мен човъркането е заболяване,или хобито ми наделя над здравия разум,иначе ако човек го мързи ми се обажда и за половин час нещата приключват,вместо да си купува меглио/обезмаслител/ ТЕЛЕНА ЧЕТКА НА БОРМАШИНА,време за киснене на апаратите,ходене до магазина за гумички,разглобяване финно почистване,сглобяване,почистване с кореселин пръскане с лак и последния да затвори вратата.

Преди 15-16 години нямаше форуми и ако не те е страх от мечката отиваш в гората.

Ама от къде ще излезе ,гладна ли е, имаш ли необходимия инструмент малеее колко готино беше

Айде със здраве

Със задни спирачни апарати не съм имал вземане-даване,но допуснах че нещата с цилиндърчето и буталото стоят като с предните.Незнаех че били на резба,както разбирам от един от по-горните постове.

• 3 months later...

Малко да раздвижим темата,вече имам условия за ремонта по спирачната и ходова част на б3 б4 С4 и другите модели от популярните аудита,срвиза има крик и бая условия за ремонт.

Чорбаджията ми е приятел и се съгласи на приятелски цени,например смяна масло и филтър с консумативи на клиента 5лв,естествено и преглед на ходова част,и за дрбни течове и т.н.

.

• 1 month later...

Вече и стотиците отнасят ремонта като бръмбър сламка.Оказва се че ремонтния комплект за Б4 и С4 е еднакъв.чакам отзивите на колегата на който му ремонтирах апаратите днес. :)

Ето ги и отзивите: Хората слизат от колите си, по светофарите, за да ме питат от къде съм купил спирачните апарати. :D А сега сериозно. Евала на колегата, за старанието и търпението с което ми "оперира" спирачните апарати. А те бяха наистина мнооого зле, особено десния. За съжаление не можах да се изкефя максимално, защото се оказа, че трябва да си сменя и жилата на ръчната защото бяха блокирали, а основният проблем ми беше ръчната. Единствената разлика,която усетих е че вече и на малък наклон, колата тръгва, а преди не искаше. Тези дни ще сменя и жилата. Перфектна работа, свършена с много любов. :D;)

• 1 month later...

как мога да се свържа с теб

[/quote

Ето координатите на колегата Пепи: 0888708765 петър или Skype pepi-mimi :P

• 4 weeks later...
Ето ги и отзивите: Хората слизат от колите си, по светофарите, за да ме питат от къде съм купил спирачните апарати. :P А сега сериозно. Евала на колегата, за старанието и търпението с което ми "оперира" спирачните апарати. А те бяха наистина мнооого зле, особено десния. За съжаление не можах да се изкефя максимално, защото се оказа, че трябва да си сменя и жилата на ръчната защото бяха блокирали, а основният проблем ми беше ръчната. Единствената разлика,която усетих е че вече и на малък наклон, колата тръгва, а преди не искаше. Тези дни ще сменя и жилата. Перфектна работа, свършена с много любов. :hilezh::hilezh:

И при мен беше подобна историята, но със заден ляв апарат. Доста си поиграхме докато го свалим и още повече докато извадим единия водач. Въпреки всичките трудности Пепи не се отказа и след известни мъки колата спираше като нова :P:flehan::flehan::hilezh::flehan:

• 1 month later...

Още един страшно доволен от работата на Пепо, от гостоприемството, от старанието, от желанието ... А бе тоя човек е луд бре, разглоби и сглоби всичко, ма всичко всичко ... аз такова чудо не бях виждал, такова желание и такова човъркане на едно място няма другаде освен при него :blink:

Човече, благодаря ти още веднъж :bia:

ПС Уекинка профилактика

ПС Уекинка профилактика

Някъдеси баш майстор му казал че трябвало да се направи лека профилактика на спирачната сиситема. Е попитах го, уекинка или мамата си трака профилактика иска и той взе че избра второто. Няма да ви казвам как започна да диша като видя за какво става въпрос, по спомен дизела с който ме уволниха 89 то лето беше по тих :hilezh::hilezh: Няма да забравя и удолетворението на лицето му.

Беше ми приято Миро. Каквито и грижи да има по това което съм правил, ремонта не дай си боже е за моя сметка. Както на всеки ползвал услугите ми.

Намерих скобите, за които ти казах. Моля те, напиши ми телефона си на ЛС.

• 2 months later...

Започват ръчните проблеми,още съм на линия.Не съм на линия само когато вали е студено .И Асан е човек :hilezh:

Не Любчо,имам голям мераклия и точно човек за моята кола ама събира пари момчето.Не можеше да повярва как правя маневри и се изкачвам да пркирам без да пипам педала на газта.Нямаше да тества ,ама покара малко и не му се слизаше много много.Забавно беше,изненадите му бяха бая ,не са ми увиснали вратите ,всичко работи,не тропа по павета,според него само мрецедес можел да издава такъв звук.Не е за всеки мойта кола,трябва да има бензин в зад----ика .Определено това момче има.Та такива работи.Карам си я най-отговорно.

Edited by buzzi

Днес нямах много работа и ме засърбяха ръцете ,ефекта е че има един комплект спирачни апарати 100 % почистен и рециклиран готов за слагане ..

При този вариант работата е не повече от час с моткането по чистенето и смазването на водачите .Очакват някой собственик на б4 или 100-тица с такива апарати да се обади. :respekt:

Edited by buzzi

За другата седмица съм свободен в четвъртък и петък,ако има зорлия да заповяда.

И времето май ще е хубаво.

Edited by buzzi

Напълно рециклиран комплект за Б4 и някои модели С4 задни апарати чакат новия си собственик,при условията посочени по горе.НЕ СЕ ПРОДАВАТ КАТО РЕЗЕРВНА ЧАСТ.Не мога да им поема гаранцията ако не са монтирани и прегледана спирачна система от мен ,от това зависи живота ви.

Елементарна логика ,за да спя спокойно,че всичко съм направил както трябва.

Искам да похваля колегата, който можеше да ми вземе пари за рециклиране на апаратите (понеже се появиха съмнения доколко качествено са ми ги рециклирали), но той ми даде съвет как да проверя от какво е шума в единия апарат (ръждясъл повече диск от престой 3 седмици в дъждовно време) и в следствие на пробег от 100- тина километра, след изчистването от ръждата на диска, шума изчезна.

Благодаря за безкористността и професионалния усет :hilezh:

Колега в мазето имам един спирачен апарат на който му бяха запекли водачите и се наложи да го сменям с друг. Колата вече от одавна я продадох и сега този апарат седи разглобен в мазето и очакваше явно някоой циганин за старо желязо. Ако имаш желания виждам, че си от София мога да ти го подаря само трябва да дойдеш до Люлин да си го вземеш. Апарата е от 90-тка купе но мисля, че става и за б4 (заден дисков е) не помня ляв или десен беше но може д аму се ползват, челюсти бутало не знам механизмът за ръчната как е защото това си и е вечният проблем на тез апарати. При желания драсни някой ред да се разберем кога д аминеш да ти го дам.

• 2 weeks later...
Отново има готов комплект апарати.

Щеше да минаваш през Люлин да ти дам тоя блокиралиа ако испитваш още интерес ако не да го запращам у НАДИН

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Едно огромно БЛАГОДАРЯ на колегата,който с един телефонен разговор ми даде знанията и куража да имам отново работеща ръчна спирачка.Много точен и коректен.От такива хора има нужда. :f_ck_you::hilezh::lol:

• 3 months later...

Идва пролет,стига лежане, от другата седмица петък започвам ремонтите,ако има някой с ядове с ръчната да се обажда. :lol:

Ремонт задни спирачни апарати за 80 б4 и 100 ц4 и на родата ,голф пасат ,,,,

Кой не спира -тук се спира :) :) :hilezh:

При обезвъздушаването по време на ремонта се източва от 200 до 500гр спирачна течност, все полезни за спирачната ви система неща, може и повече ако искате да я обновите изцяло.

Колега даи оправи и мойта ръчна /Б6, 2002/. 2 пъти се мъчи един майстор оправия за няколко месеца и пак задържа :steinigung: Вече половин година не я използвам.

:flipoff:

Отново, кой не спира тук се спира, :flipoff:

Цялата система се обезвъздушава и спираме както трябва.

Меки педали , как звучи само , много неприятно ама като ги мързи по севизите това е .Вече доста колеги се оплакват,смяна на спирачна течност, обезвъздушаване като че излиза дете пред колата, имам впредвид натиска на педала,процедурата се прави поне 3-5 пъти обезвъздушаване -каране 3-5 минути и пак обезвъздушаване ,един единствен път е ставало от раз.Опита показва че при ремонти при които се е налагало сваляне на накладките , при зглобяването не се запазват местата им и когато се разменят външна и вътрешна накладка се наблюдава мек педал а всъшност докато улягат накладките се налага по голямо усилие на натиск на педала и след 1-2 дни каране оп педала отново е горе ,а всъшност накладките са легнали правилно и е необходимо слабо усилие за да се спира .това е

Не подценявайте и евентуален пробив на вакум системата или лошо уплътняване.

• 2 weeks later...

Хайде на опашката ремонти на А4- и А6 до 2003г. май тогава почва фейса и такива не съм работил .

Важно уточнение за тези модели има 5 или 6 модела сп задни апарати .Рзликата е в жилата и конструктивна особенност на апарата,ако се купуват втора ръка трябва да сте абсолютно сигурни че са същите,ремонтните комплекти се различават по диаметъра на буталото от 38 до 44 мм ако не се лъжа.Все още навлизам в разнообразието на моделите, луда работа .

Аз не спирам, педала ми потъва, 2та задни апарата текат, мисля да взема някакви по-нови здрави от моргата. Все още не знам откъде ми е проблема, защото преди да сваля апаратите колата си спираше, педала потъваше съвсем малко и само доливах спирачна течност. Сега ми смениха 1я апарат и колата не може да спира, смениха ми помпа(нямало налягане отзад) и пак не може да спира... :hilezh:

Edited by ivodivo

Искам да изкажа голяма благодарност към buzzi за това което сътвори днес с моята кола и по специално със задните спирачни апарати - разглоби ги, почисти ги, смени им всички гумички, боядиса ги и станаха като нови, а бяха ... :respekt:

Препоръчвам го на всички с подобен проблем, много е точен и според мен е луд на тема прецизност, просто до сега не съм виждал подобен човек - Пепи, да си жив и здрав :rock:

Искам и аз да изкажа благодарност към майстора. Днес свърши прекрасна работа която ме притесняваше доста време. Човека си разбира и за 1 час отново имах напълно работеща задна спирачка. Няма познатото мотаене по сервизи, нереални цени, нежелание за работа. Уговорихме се вчера и днес съм отново спокоен ;):jump:

Благодарности и от мен към колегата "buzzi". :flipoff:

Преди 10-ина дни ми ремонтира и 2-та задни апарата. От единият капеше сп. течност , а другият беше блокирал.

Сега имам плавно и сигурно спиране.

Благодаря ти още веднъж Пепи !

Благодарение на Пепи си имам 2 абсолютно подновени и функциониращи като нови спирачни апарати :birthday: Задните дискове вече са буквално на огледало :birthday:

За него мога да кажа само едно - невероятен перфекционист :birthday: Продължавай все така!

Радвам се че сте доволни .

Съвет към всички които правят ремонта сами, не стягайте пробките за обезвъздушаване до лудост .

Обезвъздушете и четирите колела по познатия начин от най-близкото до най- далечното или обратно на запален двигател.

Колеги,понеже не съм от София ,може ли да ми кажете къде в Стара Загора или Казанлък може да си закупя ремонтен комплект гумички за А4Б5. Ако бях от София с радост бих се възползвал от услугите на колегата. :rolleyes:

Някакви проблеми със задните дискови спирачки?

Лесно ще ме намерите, :2gunsfiring_v1:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Пепи задните ми апарати са като нови и най-после усетих какво е да спираш и с 4-те колела.бирата е от мен :) .Голямо"благодарско" :)

И аз да благодаря на Пепи за отремонтирането и на моите задни апарати. Най-накрая имам ръчна  :stupid:

Присъединявам се и аз към клуба на благодарните клиенти. :) Колеги ако ви се наложи да използвате услугите на Пепи ще останете много доволни и очаровани. Разбира си от "хобито" и ще направи всичко възможно за да реши проблема ви със спирачните апарати. Пепи продължавай все така. :)

Имам свободни събота и неделя , съответно някой с проблеми по спирането може да ги реши..

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

И аз съм за рециклаж,ма моите са предни.След каране(без почти никакви спирачки),джантите при допир парят.Струва ми се спир.апарати нещо не бачкат добре за да грее така.Бих се възползвал от услугите на колегата,но ми е малко далече.Дали има разлика в подмяната с ремонтен комплект от предни и задни(за ABS,датчици става въпрос),защото мисля сам да ги правя.

Има голяма разлика между предни и задни,на предните има само голям О пръстен ,провери си водачите и накладките да не са се 'заварили ' към супорите.

Искам и аз да изкажа огромни благодарности на колегата Петър /buzzi/ за старанието, с което работи и за крайния резултат, който ще ви впечатли. Във вторник следобед при полеви условия ми смени задните спирачни апарати и направи обезвъздушане. Работи с голямо желание и старание като за себе си. Резултатът е, че на момента ми се появи ръчната спирачка на 2-3 зъб. В сряда сутрин минах 570км до морето и другият най-важен резултат е, че колата спира осезаемо по-добре. Горещо препоръчвам услугите на колегата ! Като допълнение само ще ви кажа, че почиства детайлите включително със мокри кърпички за ръце. ;) /p.s. Пешо поех адгажимент и ще гледам скоро да те зарадвам/

• 2 weeks later...

Дойде есента ,после зимата ,чат пат трябва и да спираме,помислете за спирането през зимата?

Четири колела спират доста по добре от две. :respekt:

• 2 weeks later...

още един отзив с плюс за buzzi

колата ми е стара 80 куатро с неудобни за ремонт задни спирачни апарати

проблемът беше че не спираха добре задните и нямаше ръчна въобще

след ремонта всичко е наред -резултата е блестящ

разходите във време и пари са ниски

цените бият конкуренцията

а доколкото разбрах за някой модели ги има готови

така че

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Edited by pti_1963

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ремонтите вече се правят в гараж, в МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ ,София,късно след обед и привечер.

че навън вече не става за работа.

Искам и аз да изкажа огромни благодарности на колегата Петър /buzzi/.

Не знам от къде да започна - може би отзад напред - колата не спира, тя просто забива на едно място, няма течове, меки педали, чудесии.

Отидох при него миналия петък, смени апаратите бързо, оправи и доста други проблеми по колата ( определено ще сменям "майстора" който я обслужваше досега ) и когато свърши видях че е станало 23:30 !!!! при това вкъщи детенцето му беше болно. Накрая след всичко това ми поиска точно толкова колкото се бяхме споразумели отначало. Направо нямам думи. Доволен съм като розов слон.

• 2 weeks later...

Здравей колега, ще имаш ли възможност да ми оправиш задните апарати? На левия задържа ръчната спирачка, десния е добре, но предпочитам да направим обслужване и на двата.

Предпочитам да се доверя на твоя опит, когато имаш възможност - пиши :zustimm: .

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...