sky Публикувано 15 Април 2011 Автор Доклад Share Публикувано 15 Април 2011 Това на Чибо има 3 вида. Кое е най-хубаво? А от лаваца роса ми казаха, че има само от това на Росток в метро. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 15 Април 2011 Доклад Share Публикувано 15 Април 2011 Точно за това говоря, че има два варианта - единия е внос на Софсток и е незнайно къде пакетирано, другото е внос на Метро, произведено от Лаваца и пише само на италиански. Аз намирам разлика между двете кафета.Купувал съм го от Метро, Фантастико – 2 различни и Пикадили – 3 различни и не съм усетил разлика. В кутия и на вакумирана опаковка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mala_vestica Публикувано 15 Април 2011 Доклад Share Публикувано 15 Април 2011 Абе никой ли не пие варено кафе в джезве вече? 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 15 Април 2011 Доклад Share Публикувано 15 Април 2011 В Метро има два "вида". На външен вид са (почти) еднакви. На едното има лепенка - "вносител Метро", пише дребно на италиански и е малко по-скъпо, на другото има лепенка Софсток и пише с дребен шрифт на всякакви източноевропейски езици. Ако не търсиш преднамерено външната разлика лесно ще я пропуснеш. "Тествал" съм само 250гр вакуумирана опаковка. Другото кафе, което последно пробвах и е добро, е някаква нова черна Лаваца. Купих я от любопитство в Кауфланд - Плевен, но в София не съм я търсил.Абе никой ли не пие варено кафе в джезве вече?Пия, като ме почерпят кафе не отказвам (даже напоследък по-често отказвам бира, отколкото кафе). Но едно хубаво еспресо е...мммммм Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mala_vestica Публикувано 15 Април 2011 Доклад Share Публикувано 15 Април 2011 (Редактирано) Честно казано предпочитам вареното. 500 мл вода с 6 чаени лъжици (с връх) кафе Нова Бразилия... С кеф го гледам как се опитва да излезе от джезвето, прецедено и към него добавени мляко и захар... блаженство. Естетствено с цигарка. Редактирано 15 Април 2011 от mala_vestica Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ppetkov Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 И в къщи пердашим кафе почти и само от джезве. Или от кафеварка. От тия кубинските кафеварки става страшно кафенце. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nmm Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 Честно казано предпочитам вареното. 500 мл вода с 6 чаени лъжици (с връх) кафе Нова Бразилия...У Ж А С Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wichhunter Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 Кафе на джезве(гезве,жъзве )Не потреблявам.Всъщност пия такова само в едно кафене на Главната във Варна-когато съм там,сервират го с домашен бонбон и имат страхотна цитронада,също произведена на място В къщи ползвам една стара точно такава машина.Кафеварката също е добър вариант,италианците я боготворят-а те разбират от тия неща.Напоследък обаче ползвам една австрийска марка кафе-".На лавацата нещо май и свикнах и ми стана безвкусна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 Абе никой ли не пие варено кафе в джезве вече?Не става като еспресо ...В Метро има два "вида". На външен вид са (почти) еднакви. На едното има лепенка - "вносител Метро", пише дребно на италиански и е малко по-скъпо, на другото има лепенка Софсток и пише с дребен шрифт на всякакви източноевропейски езици. ...Другото кафе, което последно пробвах и е добро, е някаква нова черна Лаваца. Ще се огледамм моето е от Софсток, сега проверих кутията. Добро е.Черната лаваца не е ли Qualita Oro, тя е по-шоколадова на вкус. И не е бленд. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 Черната лаваца не е ли Qualita Oro, тя е по-шоколадова на вкус. И не е бленд.Не е. Нещо ново е, но не запомних какво. Май си го внасят Кауфланд. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_koko_ Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 (Редактирано) От всички марки, които се предлагат в търговската мрежа най ми допада черната лаваца- тя е 100% арабика.Достатъчно ароматно е, за разлика от пакетираните тук марки е доста по- леко и цената му е приемлива.Проблемът на другите, според мен е, че не са с постоянно качество. Особено пакетираните в България, които използват най- големите боклуци.Зеленото Dowe Egberts по едно време беше страхотно, сега е гадно.За мен дори бутиковите кафета, които се продават пакетирани в Starbucks или Costa примерно въпреки високата си цена, не са качествени както Лавацата. Редактирано 16 Април 2011 от _koko_ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wichhunter Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 Не е. Нещо ново е, но не запомних какво. Май си го внасят Кауфланд.Ако говорите за тази черна лаваца-то тогава,не съм съгласен.Има я на българският пазар поне от 12-13г. във всякакви варианти-кутия,250гр.вакуум,250гр.зърна и т.н.Внасят я и Софсток,гаранция.Зареждал съм от тях,когато имах магазин.А Лаваца оро,както подсказва името и е "златната"Лаваца-оная в златистите опаковки.Тя също е 100%арабика микс сортове от Централна Америка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 16 Април 2011 Автор Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 Днеска си взех Лаваца от това червеното. Дават го 70% арабика. Следващото ще е чибо.Абе как го съхранявате кафето след като се отвори? На някои пакети пише в хладилник. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gogotzanovsf Публикувано 16 Април 2011 Доклад Share Публикувано 16 Април 2011 (Редактирано) Ето едно уникално кафе ,лесно за съхранениеhttp://www.nespresso.com/uk/en/pages/espresso-coffee-machine-range;jsessionid=73681C5B2B9B2C26D3AA3EF6992B1ADF.node1за съжаление по нашите географски ширини още не го продават Редактирано 16 Април 2011 от gogotzanovsf Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 18 Април 2011 Доклад Share Публикувано 18 Април 2011 (Редактирано) От линка не става ясно кое е кафето. Ако говориш за еспресото на Нескафе - има го отдавана в България. Хубаво е, но не е като италианско еспресо, направено в Италия. Май е по-подходящо за капучино, отколкото да се пие чисто. Редактирано 18 Април 2011 от robobug Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gogotzanovsf Публикувано 18 Април 2011 Доклад Share Публикувано 18 Април 2011 (Редактирано) Имам предвид това което е на капсулите -Неспресо ,аз си докарвам от него от Швейцария и няма по хубаво кафе .Най силни и ароматни са тъмните цветове капсули,досега тук не съм открил такова кафе.А тези които ги внасят тук ,може би са за нашия пазар и заради това нямат нищо общо.И малко оф по темата ,някой да даде впечатления за кафемашини Bugatti divahttp://better-day.com/bugatti-15divacr110-diva-15-bar-pump-espresso-machine-chrome.htmlhttp://www.bargaingrove.com/manufacturers-clearance-bugatti-diva-espresso-cappuccino-maker.htmlИнтересува ме с какво кафе работят и дали си заслужава покупка на такава машина Редактирано 18 Април 2011 от gogotzanovsf Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 22 Април 2011 Доклад Share Публикувано 22 Април 2011 Машината ми изглежда просто дизайнерска.Кафето на капсули има едно неоспоримо предимство - все още няма ментета и е все едно дали се купува от България или Италия.Вдигам темата, защото тия дни ми казаха за ново магазинче на ул."Костенски водопад" заредено само с италиански стоки. Имат много кафета, повечето не се предлагат на българския пазар - различни Лаваца, Сагафредо, Или. Цените са приемливи към ниски. Лека по лека ще ги дегустирам. Започнах с Лаваца и Сагафредо. Второто не е нищо особено. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 22 Април 2011 Доклад Share Публикувано 22 Април 2011 Има доста по-скъпи кафета от Лаваца и понякога се чудя дали да не ги опитам.Не е въпроса в парите, а че по-хубаво (т.е. на мен да ми харесва) от Лаваца, не съм опитвал... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_koko_ Публикувано 22 Април 2011 Доклад Share Публикувано 22 Април 2011 Davidoff не става Имах големи очаквания, но май само заради марката цената е висока. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 22 Април 2011 Доклад Share Публикувано 22 Април 2011 Давидов е скъпо чибо, с подобен характерен вкус. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 29 Април 2011 Автор Доклад Share Публикувано 29 Април 2011 Днеска най-накрая ми дойде машината. Още не съм я пробвал, но ми изглежда, че ще прави хубаво кафе. Още веднъж благодаря за съветите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 29 Април 2011 Доклад Share Публикувано 29 Април 2011 Жената ме набълбука с те това чудо на технологиите! Имате ли някакви отзиви?http://technomarket.bg/products/09061568/krups-xp-524030Освен "уникалната" технология за източване на вода, която се събира в дънцето на кафемашината и ти полива пантофите, като го махаш, в общи линии заслужава ли си? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sky Публикувано 29 Април 2011 Автор Доклад Share Публикувано 29 Април 2011 Saeco-to ми дойде на същите пари и е автомат. Иначе нямам представа за тези дали са читави. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
martinich Публикувано 29 Април 2011 Доклад Share Публикувано 29 Април 2011 (Редактирано) Ради според мен си се минал. Има Делонгита на същия принцип на работа и на двойно по ниска цена. Ако ще правиш 500 кафета дневно предполагам крупса ще издържи, а делонгито не, но за домашни нужди са на едно ниво. Редактирано 29 Април 2011 от martinich Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
REPLAY Публикувано 1 Май 2011 Доклад Share Публикувано 1 Май 2011 (Редактирано) Saeco са наследници на легендарните Gaggia. Едно време като работех в сладкарница "неделя" там кафето е синя лаваца от килограм на зърна. След отваряне на пакета то се съхраняваше като се згъваше плика така, че да излезне възможно по-голямо количество от въздуха след което го връзвахме с ластиче и в хладилника. В кафемелачката се слагаше по малко кафе и непрекъснато се досипваше та да е постоянно прясно смляно. Кафето ставаше с плътен тъмнокафяв каймак с мазни отенъци. Каквото и да е кафето голяма роля играе кафемашината. Аз в нас съм със Gran Gaggia ТОВА е модела. Благодарение на колегата расе в момента пия хубаво кафе. Имах малък проблем с нея който бях описъл в една тема и той случайно имаше такава счупена и ми я даде за части. На това клипче не знам как прави някакво нечовешко кафе. Е мойта не го прави същото но е със задоволителни резултати Редактирано 1 Май 2011 от REPLAY Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване