Jump to content

mp3, i-pod, gsm...... към AUDI concert, gama,chorus...........

maximoff

Recommended Posts

Честита 2009г. на всички колеги!!!Метода става за всички касетофони, но аз ще покажа снимков материал за модела АУДИ КОНЦЕРТ... на ГАМА платката е същата така че пак може да се ползват същите снимки.А ето и решението, трябва ви само мултимедиен източник мп3 айпод, мобилен телефон с много памет за любимите ви песни.Аз лично ползвам НОКИА Н73ме.1. Вземате хендсфрито(слушалките, на мп3 или .........) отрязвате им говорителите дето ги пъхате в ушите и ги хвърляте :bia: 2. Отваряте касетофона и запоявате кабелчетата на предусилвателя на касетофона, и фактически имате AUX вход, който работи в режим ТАРЕ, а кабела с който са екранирани слушалките се връзва или запоява на "маса" или на шасито на касетофона.3. Този режим ТАРЕ се постига като имитирате че вътре има касета, (пъхате една касета без лента и сте готови или като вдигнете капачето на вх. за касетата се вижда едно черно палче, бутате го с отверка или подобно, механиката пада и всичко е ок.)4. Връзвате вашия музикален носител и си слушкате музика-- мп3ки-- гледкате си клипчета и филмчета ако ви е голям дисплея.Който ползва GSM получава бонус CAR KIT или може да си кара и говори без да нарушава правилата за движение. Разговора се чува в тонколоните на колата, плеара спира вие говорите, и обратно, разговора приключва, плеара си продължава от където е спрял.Аз лично съм многооооо доволен от тея симбианки (май не се пише така ама...),,качил съм и ТОМ ТОМ 6 ,навигация хем си ме навигира хем си свири мп3.Музиката илиза кристално чиста все едно свири диск, така че си заслужаваИмате още един еквилаизер от плеара на устроиството, ама неви трябва то оригиналната музиката в ауди си е перфектна.може да триете и качвате без да купувате дискове и не прескача по лоши пътищаВСИЧКО ТОВА ЖЕРТВАТЕ САМО ЕДНИ СЛУШАЛКИ И МАЛКО ТЕНОЛ, 15мин. РАБОТАНе ви трябват разни китайски боклуци да вклчювате.

ето и снимките

аа и забравих да вметна, че ефекта е по добър от този с касетата с букса която се продава по магазините, защото не се ползва главата на касетофона а направо вх. на предусилвателя.

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да попитам автора на темата - това нещо може ли да стане да го свържа към оригинално касетофонче на Форд? На брата форчето да не му купуваме ново сиди.

Мерси предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

става за всички модели касетофони

ама по интернет немога да ви кажа каде трябва да вържете мултимедииния източник

снимките които съм показал са само за АУДИ КОНЦЕРТ и ГАМАта

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това става за всички видове свирки само дайте на човека модела или в по-добрия случай схема! А който си е вързал вече "китаец" "руснак" или от друга народност лъжечейнджър може да използва предложението за допълнителни гигабайти памет плюс безупречно хендсфрий?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ей TAGES!!!

за много години приятелю, много касмет и здраве на теб и семейството ти.

Чули за верижната катастрофа на цариградско........

тоя път пък имало едно червено ауди А4 и е гледало намръщено......

ей луд си

още ме боли корема от смях

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.xcarlink.bg/

това е система която работи като лъже касетофона че има ченджър и ползва пак предусилвателя и нататък знаете как е.

А моята система работи същото само където лъже че има касета, което е по лесно , по удачно , супер евтино (вътре сте само едни слушалки), и даже голям + е че става за телефон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...И не правете като мене да забравите кабелчето вътре в касетофона, докато му закачате буксите, че...става неприятно... :nixweiss:

Колега Максимов, успя ли да намериш ел.схемата за моя Концерт? (на ЛС)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не успях, друже, всичко е на панасоникно до колкото си спомням проблема беше в механиката нали?аз имам една която ми остана от колегата TAGES неговата беше повреденав механична част, а твоята е повредена в електрониката, прати мия да тия поправя ако искаш. От 2>1 к'о пък толкоз Др. вариянт е да си вземеш друга механика, някаде из форума четох че някои си бе изгорил касетофончето,а пък те всички механики на ауди са еднакви тези на ГАМИТЕ И КОНЦЕРТИТЕ имам предвид.Без работеща механика няма залъгалка... то има ама галимацията е голяма по лесно е да намериш.... и си ОК.

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, механиката ми вече има и ел.проблем.... :flipoff: Бях я извадил, защото не ми трябва...досега.

Механичния й проблем са изронени зъби на голямото зъбно колело, което като не върти касетата, се лъже че е свършила и се задейства реверса. Има и един счупен пластмасов ограничител... :)

Мислех по ел.схемата да прескоча предусилвателя или долби-то и да вържа GSM-a директно към усилвателя.

Ако наистина не те затруднява, прати ми на ЛС координатите ти, за да ти пратя Концерта, кабелчето и пр. неща. Ако стане нещо - стане, ако не - здраве да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е система която работи като лъже касетофона че има ченджър и ползва пак предусилвателя и нататък знаете как е.

А моята система работи същото само където лъже че има касета, което е по лесно , по удачно , супер евтино (вътре сте само едни слушалки), и даже голям + е че става за телефон.

само дето от това си сменяш и песните от радиото! И пак можеш да включиш телефон, щот има AUX.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и само за тези разлики = 200 кинта?!?

мисля че това е по удачно

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега , от няколко месеца се чудех как да направя това което си го направил ти , браво :stupid: .Аз мислех върху един вариант и бих искал да си дадеш мнението ако обичаш.Варианта беше да отпоя кабелчетата запоени на магнитната глава и към тях да запоя кабел4етата например от от саетата с букса дето ги продават .Имам и един въпрос относно твоята схема като го включиш в режим TAPE освен сигнала дето го подаваш от gsm-a в предусилвателното стъпало би трябвало там също да идва и някакъв минимален сигнал от магнитната глава като леко пращене например ,та има ли пращене или няма ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо за твоя вариант.

НЕ го прави излишно е защото тогава има ШУМ и бръмчене, а и "изкривявания" защото главата чете от магнитен носител ииииииииии............ абе много е за обясняване затова ползвай моя вариант , аз прескачам системата дето чете от макнитния носител и я обработва и чак тогава я дава на пердус. да я чуеш ти. Подавам готов сигнал направо на предус. обработен от др. за да я чуеш ти.(нещо подобно се случва)

А при моя вариянт музиката е кристално чиста ще има бучене и пращене ако главата на касетофона има допир и триене с нещо, но тя си седи така няма информация да чете, просто в режим на чакане. Всъщото време се подава сигнал от нещо си там....... на входа на предусилвателя и така нататъккк

МУЗИКАТА ПО МОЯ ВАРИАНТ СЕ ЧУВА КРИСТАЛНО ЧИСТА е зависи какво записваш, каквото запишеш т'ва ще слушаш

АЗ ПРАВЯ AUX ВХОД КЪМ КАСЕТОФОНА ТОВА Е!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, благодарение на колегата Максимов, вече имам all in музика в колата...става лесно и... сега разбирам що са ми сложили BOSE в колата... :bia:

Ето малко снимки:

post-4146-1232056281_thumb.jpgpost-4146-1232056296_thumb.jpg

post-4146-1232056352_thumb.jpg

Трябва да се сложи изолация против нежелани ефекти.

post-4146-1232056370_thumb.jpg

Задължително трябва да е налице и механиката...иначе не става...

post-4146-1232056394_thumb.jpgpost-4146-1232056405_thumb.jpg

post-4146-1232056413_thumb.jpgpost-4146-1232056421_thumb.jpg

Вече в колата...голям кеф... :stupid:

Вместо да използвам касетка с извадена лента, с отверка внимателно бутнах водача дето затваря механиката. После с копчето "MODE" се превключва на радио и обратно.

Успех на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега тая щурутия на СД може ли да се направи?Поздрави

Разбира се. Може на всичко де що издава звук... :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво е ЦДто

ако му открия схемата може и да може

А ВИКОДИН НеКОЙ ИМА ЛИ????

баси работата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази цялата работа с музиката преди 7-8 год съм я правил , тогава имах жигулка .Само че подавах звук от един сд-плеър , нямаше още МП3 ,ипод и т. н. т. , е имаше ама цената беше колкото нов авто касетофон. Резултата беше наистина уникален и несравним. За по голямо удобство бях извел кабелчето отзад , така по автокасетофона не висят кабели, а за режим TAPE използвах касета без лента и ролки дори, щото шуми като се въртят.А и още нещо, понеже входния звук е доста висок, преди главата бях сложил стерео потенциометър за грубо регулиране на звука.

Операцията става на почти всички автокасетофони и на СД-та с интегрални усилватели, и е по чист звука от варианта с тези касети с кабел дето ги продават. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бях извел кабелчето отзад , така по автокасетофона не висят кабели

За съжаление на Аудьо няма отзад... :P

За по-естетическо може на празния бутон на горния панел да се монтира подходяща панелна букса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

може разбира се!!!

ама така с писане и букви нЕма стане

трябжа ми най-малко фото на платката .........ооффф

абе трябва ми касетофона, иначе схема сти намеря ама как да ти покажа реално къде са твойте работи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...
И аз имам концерт 1 но моя не е блаупункт а пише , че е произведен в Япония

и платката е друга може ли да ми покажете схема за нея как се свързва

а ти видя ли каква е платката

като тая на снимките ли е?

пусни ми снимки да я видя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 weeks later...

моето радио е концерт взех колата с монтиран блутут само че звука от телефона не се чува в тонколоните а в блутут устройството има ли начин в режим телефон звука да се изкара през тонколконите

благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)
моето радио е концерт взех колата с монтиран блутут само че звука от телефона не се чува в тонколоните а в блутут устройството има ли начин в режим телефон звука да се изкара през тонколконите

благодаря предварително

за съжаление НЕ.

устроиството ти не може да командва процесора на касетофона ти.

предлагам ти вариант> продаваш блутут устройството, купуваш си хендсфри за твоя тел. около 5 лв. е и ще получиш желания ефект даже и повече от това което очакваш......

описал сам по горе в темата

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

Колеги много моля за помощ.Днес си разкостих касетофона запоих кабелите така както е показано.Свири сиперфектно но когато прехвърля песните се чува много силно и неприятно думкане от тонклоните .Ако моге да ми дадете идея от кво може да е и как да го оправя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги много моля за помощ.Днес си разкостих касетофона запоих кабелите така както е показано.Свири сиперфектно но когато прехвърля песните се чува много силно и неприятно думкане от тонклоните .Ако моге да ми дадете идея от кво може да е и как да го оправя.

Привет, колега!

Какво е качеството на музиката от външният носител? (iPod, GSM, Mp3)

да не би случайно да са ниско качество или кофти рип-нати , така да се каже.

на мен ми се е случвало подобни Мр3-ки да тегля и са с подобен ефект...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RADICH...

сваляй само качествена музика и няма да имаш проблем.

а и намали си звука от носителя горе долу около 50% я дръж...

РАДВАМ СЕ ЧЕ ТИ Е ХАРЕСАЛ ЕФЕКТА

КЕФА Е СТРАШЕН МАЙ А?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви колеги.Проблемът е отстранен.Кабелат на телефона беше нещо калпав смених го и всичко е ОК.Върши страхотна работа.Лека и безавариина на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...
Колега тая щурутия на СД може ли да се направи?Поздрави

А как лъжеш ЦД-то,на касетофона пъхаш касета,а тук празен диск ли трябва да сложиш,за да тръгне външния източник.Моля те,поясни.Че имам едно старо ЦД Сони в колата,което чете само дискове.Иска ми се да направя твоята схема,но ми трябва още малко помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Да попитам и аз в темата.Отзад в колата имам изкаран "заготовка" за чейнджър в багажника.Може ли в буксата просто да ръгна един МР3 плеър?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какво е ЦДто

ако му открия схемата може и да може

баси работата

Аз съм с Pioneer DEH-1600RB. А за да се излъже, защото няма вход/изход за чейнджър, дори и да трябжа да се сложи празно CD, то няма ли да го върти постояно? Или след като го завърти един път и останови, че няма нищо на него, ще спре?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Pioneer DEH-1600RB. А за да се излъже, защото няма вход/изход за чейнджър, дори и да трябжа да се сложи празно CD, то няма ли да го върти постояно? Или след като го завърти един път и останови, че няма нищо на него, ще спре?

По всяка вероятност ще спре. За да го излъжеш ще трябва да запишеш на целия диск празен аудио файл. Той може да се направи с която и да е програма за обработка на звук.

Да попитам и аз в темата.Отзад в колата имам изкаран "заготовка" за чейнджър в багажника.Може ли в буксата просто да ръгна един МР3 плеър?

Едва ли. Трябва да лъжеш по някакъв начин касетофона, че отзаде има чейнджър...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По всяка вероятност ще спре. За да го излъжеш ще трябва да запишеш на целия диск празен аудио файл. Той може да се направи с която и да е програма за обработка на звук.

Но няма ли да остане пак в режим CD и без да върти, само да си върви музиката от MP3-то? Добре това ще го измислим, стига да стане номера. Дано колегата успее да намери нещо. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но няма ли да остане пак в режим CD и без да върти, само да си върви музиката от MP3-то? Добре това ще го измислим, стига да стане номера. Дано колегата успее да намери нещо. :hilezh:

Предполагам, че след като сложиш "неизпечено" CD, ще изпише No Disk и ще ти го върне... :hilezh:. А дори и диска да остане вътре, може да седи в режим на готовност, т.е. да не работи крайното стъпало.

Не съм сигурен, трябва да се пробва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма да стане колеги това с ЦДто.

там нещата стават по друг начин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги имам едно питане

понеже преди няколко седмици взех едно айфонче да ползвам ама вече ми донесоха е75-цата а айфона не искам да го продавам

мога ли да си го ползвам като хард дискче и да си слушам музика през аудиото в колата.

В смисъл от къде да си взема такъв адаптер който хем да зарежда айфона , хем да пускам музиката през аудио системата ми ?

В новата Е класа има такава букса за айфон искарана в жабката и като го сложа там телефона се зарежда и на навигацията ми излизат клиповете и песните от него ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колеги имам едно питане

понеже преди няколко седмици взех едно айфонче да ползвам ама вече ми донесоха е75-цата а айфона не искам да го продавам

мога ли да си го ползвам като хард дискче и да си слушам музика през аудиото в колата.

В смисъл от къде да си взема такъв адаптер който хем да зарежда айфона , хем да пускам музиката през аудио системата ми ?

В новата Е класа има такава букса за айфон искарана в жабката и като го сложа там телефона се зарежда и на навигацията ми излизат клиповете и песните от него ?

може може

само фантазия ти треБе

купуваш си едно зарядно съответно за твоето айфонче горе доле 6лв. правиш моят метод, като кабелите ги пъхаш в жабката и си готов.

12волта можеш да дръпнеш от, под барчето там са кабелите на запалката и ССичко е у ред

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи ми трябват слушалки които да вържа към нави+ и зарядно така ли ?

доста сложно ми идва няма ли по-простичък метод , примерно с някъв адаптер или нещо такова ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДА !!!

кое му сложното?

зарядното го връзваш към запалката

а слушалките ги резваш и ги пойкаш към системата и си ОК

то като му требе ток айфончето ще си се зарежда и т.н.т.

слушкаш си музичка и си драйваш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти бая скъпо хард дискче ще си сглобиш :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

скъпо , скъпо колко да е скъпо..... за 250лв го взех втора ръка ма няк'си се привързах към него за 2-3 седмици ползване. В началото не ме кефеше грам щото звука му беше страшно тих , нито чуваш като ти говорят нито като ти звънят , от ейпъл са сложили няква мембрана за прах пред говорителчето за звъненето и пред слушалката която заглушава звука супер много като ги надупчих с една карфица сега като говоря с някой звука е толкова силен че чак се получава микрофония.... :lol:

пък и отзад е целият надран трябва да го продам за без пари.... та затва ще го вържа в колата.

М/у другото НФС ъндърграунд за айфон е един път :hilezh:

едит : това дали става ?

някой има ли впечатление от тази система ?

Редактирано от zlobil
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

става разбира се!!!

ама като погледнеш сумата дето ще навъртиш за една музика в тая кола...... заебии брат

ако си купиш това http://www.xcarlink.bg/ отиваш на 500 600лв , а к'ва музика можеш да направиш за тея пари на куп????

бедна ти фантазия братле

тук в тая тема говорим за инвестиция около 6лв. нали се сещаш, и ефекта е тъкъв на

с разлика ,че песните се сменят от твоето устройство не от касетофона реазбираш ли?

докато при http://www.xcarlink.bg/ се сменят от касетофона

ама все си е баране на копчета така че е все едно дали ще натиснеш касетофона или нещото дето си вързал

ама раликата е и в джобааа брато

с моя вариант спестяваш около 244лв мисля май а?

все пак ти си знаеш

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

maximoff maximoff наш герой

ако maximoff не може

няма кой друг да може.

Колегата излезе голям човек и ми помогна да направя Audi Delta CC както си е направил неговото касетофонче и искам да кажа че резултатът е направо прекрасен. Сега ми остана да си купя някоя сносна mp3ка и да джиткам.

Отново чест и почитания към maximoff

post-21508-1250020499.jpg

post-21508-1250019881.jpg

post-21508-1250019887.jpg

post-21508-1250019893.jpg

post-21508-1250019902.jpg

post-21508-1250019913.jpg

post-21508-1250019922.jpg

post-21508-1250019941.jpg

post-21508-1250019981.jpg

Извинявам се за кофтито снимки ама горе долу си личи .

Колкото до кабела съм си го мушнал в малката жапка над касетофончето и направо там ще си шмугна и мп3то и даже там ще си прекарам и захранващ кабел за устройството. За мен лично е много удобно място пък и никави кабели не се виждат. горещо ви го препоръчвам.

Редактирано от KPACEH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей

това е номера на касетофона AUDI_CONCERT_CQ-LA1923L

имам схема но е много голяма и не мога да я кача

Ако можеш по тоя номер да намериш схемата и дами покажеш кое къде трябва да се свърже

ще ти бъда много благодарен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз на схемата ще ти покажа къде е, ама е доста различно от това на платката и няма да ти е полезно.

Става въпрос , че на платката ти показвам визуално къде да запоиш изводите, докато при схемата която е имаш е схема на работа и свързване на елеметите и компонентите нещо като проект. При изпълнение на ................... абе сложно е аз съм учил 5 години да го схвана ,,,,демек.... ако ти го покажа на схемата и ти можеш да разберш,,,,, то значи трябва да знаеш и без моя помощ кой блок е предусилвателя и няма да търсиш мен.

ТА ЗА това карам колегите да ми снимат дъното на касетофоните и да им показвам с червено къде да запоят изводите си. Иначе и на мен ще е полесно да работим със схеми.

ТА ЩЕ ТИ ПОМОГНА АМА ПО МОЯ НАЧИН.

И работя за СЛАВА..... НЕ вземам пари на колеги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако държиш да разбереш на схемата къде точно е това,,,, веднага ти казвам .......

Блока се намира на точка 9 ALIGNMENT POINTS на страница 11 от service manual дето имаш , а схемата е в долен десен ъгъл на стр.27 точка 14 SCHEMATIC DIAGRAM -2 ....14.1. Main Block ....се намират потенциометрите vr301 и vr 201 там са ляв и десен канал а ''-'' e някъде където ти е удобно на теб.

Ето ти и адрес от където да си изтеглиш схема ако случайно нямаш тук

УСПЕХХХХХ и мe дръж в течение да видим дали ставам за онлайн даскал :lol::):lol::lol:

аааа забравих

ако тръгне да пуши нещо -- заравяй го в градинта и бЕгай на далеч---- :lol::lol:

майтап няма страшно :):lol::lol::stupid:

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Здравей, колега! Моето радио е GAMMA 3 на Блаупункт от 1990г. Виждам, че е по-различно от тези на снимките, качени от другите колеги. Ако можеш да кажеш къде да свържа входа на сигнала ще съм ти много благодарен.[attach

ment=47173:SP_A0661.jpg]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 weeks later...

тая gamma трябва да ми я пратиш

за да стане

там нещата седят по друг начин

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тая gamma трябва да ми я пратиш

за да стане

там нещата седят по друг начин

Привет! Как мога да ти го доставя? На радиото има етикет с 4 цифри, но не знам дали това е кода и не знам дали ще тръгне отново. Чел съм, че като си е оригинално /от тази кола/ би трябвало да тръгне, но......?! Благодаря за вниманието !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

много ми допада иедята ти като цяло.

Единственно разните висящи кабели нещо ми идват в повече и мислейки в тази посока ми хрумна нещо.

Първо да поясня как са нещата при мен:

- Делта касетофон

- Nokia 5800 XM

Сега за идеята - ако вместо едни обикновени слушалки, взема че жертвам едни Bluethoot слушалки (например тези), които да разкова, и съответно вържа кабелите от говорителите там където си показал на платката си мисля че би трябвало да се получи желания ефект, прав ли съм? На практика би трябвало да работи и в режим hands-free, който гледам че поддържат - A2DP, AVRCP, headset & hands-free.

Даже си мисля да отида още по-далеч, като ползвам бутоните на касетофона за превърнане на касетата, и вместо това ги накарам да местят песните (ако има такива бутони на слушалките, което си мисля че е така) - тук не съм много наясно дали ще стане, не знам до колко е лесно да се вържат кабелите към бутоните, но предполагам че има начин.

При това положение остава да се реши единствено въпроса със зареждането на въпросните слушалки (или това което остане от тях :P).

По принцип с едно захранване вързано към 12V на запалката предполагам ще се реши, но ме притеснява, че когато колата не работи, ще изтощава акумулатора.. или не?

Какво мислиш от позицията на човек с повече опит?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще стане ама ще падне малко занимаване

като чета виждам че си на ясно с много неща

от мен само кураж ти трябва

ееее ето го

ще СТАНЕ ДЕЙСТВАЙ

само за бутоните за превъртането трябва да ги откачиш от управлението на касетофона

успех и не забравяй да пуснеш фото

Привет! Как мога да ти го доставя? На радиото има етикет с 4 цифри, но не знам дали това е кода и не знам дали ще тръгне отново. Чел съм, че като си е оригинално /от тази кола/ би трябвало да тръгне, но......?! Благодаря за вниманието !

0888883086 за връзка

ще се разберем

Редактирано от Васко
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги да попитам възможно ли е да се изкара AUX вход по-същия начин описан в темата и за:

AUDI Chorus (Grundig):

20080227092023_img.jpg

Аз си слушам с касетка адаптор музика, но малко скърца от време на време и не дава добър контакт понякога. Та много искам да изкарам и аз кабел.

Бяхме отваряли радиото с бащата (разбира от интегрални схеми и т.н.), но така и не успя да извади хубав вход - там където намерихме крачетата на главата, когато се подадеше сигнал той беше твърде "пресилен" и дереше яко, та така и си останах с касетката.

Ако има някакъв начин, ще съм ви много благодарен да споделите :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може може

но не става от крачетата на главата естествено

обяснил съм някъде из страниците защо

Редактирано от Васко
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Да споделя информация за Audi Chorus.

Открих сервизно описание, от което се вижда къде влиза сигнала от TAPE.

Забелязъх и друго нещо.

На модела Concert си има стандартен вход за CD, който минава през резистор от 10k и филтър.

chorusauxin.png

Мисля, че е добра идея като се прави AUX-IN да се минава през такъв един филтър.

Събота и неделя смятъм да поработя по въпроса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което си видял колега според мен е най-правилния подход, но има няколко проблема:

- платките на Chorus и Concert са еднакви, но са наситени според версията - това не е толкова страшно;

- на лицето на Chorus няма бутон MODE и възниква проблем с начина на комутиране;

- комутатора, който е показан на схемата се управлява интелигентно по т.н I2C шина и може да се управлява само от процесора на радиото или нещо подобно

В този смисъл решението е конкретно за всеки от моделите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

платките не са еднакви, има Chorus и Chorus, батета, има и Concert и Concert

та всичките са на модели

а метода който съм ползвал минава през 2 филтъра. На канал по един. Ако сте пробвали ще чуете ,кристална музика без изкривявани.

И моя метод на връзване става само при моделите имащи DOLBI, защото....................

абе става и при другите ама трябва да карам колегите да ми ги изпращат по куриер иииии...............

а така през долбито им го показвам на снимки

по лесно е да покажеш на някого, 2 потенциометъра, и да му кажеш, свържи тук и тук

иначе метода е прост за тези дето разбират ползва се входа на предусилвателя (всеки касетофон и др. музикална джаджа има такова нещо), а той става активен ако има касета или диск.

по лесно е да излъжеш че има касета , номера съм го описъл по назад из постовете

а за диск ,повечето СВИРКИ не могат да управляват дискове, като ГАММИТЕ , но и те имат долби и ......... номера става и при тях.

само с прочитане на темата без да се ходи и кисне по сервизите

Да споделя информация за Audi Chorus.

Открих сервизно описание, от което се вижда къде влиза сигнала от TAPE.

Забелязъх и друго нещо.

На модела Concert си има стандартен вход за CD, който минава през резистор от 10k и филтър.

chorusauxin.png

Мисля, че е добра идея като се прави AUX-IN да се минава през такъв един филтър.

Събота и неделя смятъм да поработя по въпроса...

трябва да излъжеш касетофона ,че има ЦД и тогава ще ти стане активен този вход

А звука ще е абсолютно същия който ще изкараш през долбито

защото и касетата и ЦДто ползват един усилвател

но ще ти бъде трудно да го лъгнеш че има цд

Успех все пак

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана работата с музиката.

Използвах входовете TAPE-L / TAPE-R през прост филтър и делител за леко сваляне на нивотото.

За да се задействат входовете ползвам касета без ролки и лента.

За в бъдеще си мисля дори да изключа двигателя... да не върти на празно.

А иначе идеята да се управлява комутатора е най-добра, ама за целта трябва да се да препрограмираме някой от бтоните на предния панел. Бутона [TP] да речем. Ама като не ми е по възможностите... действаме грубо с поялника и висящите жици.

Както и да е. И така става - звукът е много добър.

Благодарско на колегите за споделения опит.

Отдавна се бях заканил да го направя това, ама не ми стигаше кураж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...
Стана работата с музиката.

Използвах входовете TAPE-L / TAPE-R през прост филтър и делител за леко сваляне на нивотото.

За да се задействат входовете ползвам касета без ролки и лента.

За в бъдеще си мисля дори да изключа двигателя... да не върти на празно.

А иначе идеята да се управлява комутатора е най-добра, ама за целта трябва да се да препрограмираме някой от бтоните на предния панел. Бутона [TP] да речем. Ама като не ми е по възможностите... действаме грубо с поялника и висящите жици.

Както и да е. И така става - звукът е много добър.

Благодарско на колегите за споделения опит.

Отдавна се бях заканил да го направя това, ама не ми стигаше кураж.

радвам се за още един доволен колега!!!!!

забележка:

не излючвай мотора иначе няма да сработи процесора и ще изхвърли касетата и ще изключи режим ТАРЕ а той ти трябва

единственият недостатък на този метод е че трябва да имате РАБОТЕЩА МЕХАНИКА за да бъде излъган процесора

А относно звука е кристално чист и дали ще бъде използван входа през ТАРЕ или СД то усилвателя е един и същ така че и звука ще е един и същ :icon_eek:

:mrgreen::D

но по лесно се лъже че има касета от колкото диск ;):hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Малко помощ ако може

Касетофона е кларион с ченджър ето ощемалко снимки искам да свържа телефона към касетофона

Редактирано от iliq73
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще има ''бръмчене'' и няма звука да е ''чист''

ако успееш да премахнеш ''бръмченето'' с филтри и разни ще постигнеш ефекта на адапторната касета

метода се равнява с този на адапторната касета , а тя е само 5/6лв. няма нужда да запояваш просто си купи адапторна касета

съжалявам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

подсети ме :D:D:D

за какво става дума

Извинявай грешката е моя,защото преди ти пишех на лични а там можеше да се сетиш по заглавието.

Става въпрос за Audi Symphony ll.

А въпроса къде да се подаде сигнала към касетката,за да се включи външен източник?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще разгледа схеми из нета

че тези снимки като ги зумирам и се смазват

а на мен ми трябват схеми :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 3 weeks later...

Колеги,когато реших и аз да изведа AUX вход и базирайки се на снимковия материал по-горе в темата,установих,че платката на моя концерт се различава от тази на колегата Maximoff.Та питането ми е дали по снимката на платката някой може да ми каже къде точно да споя жичките от кабела?Става въпрос за Audi Concert MODEL No.4B0 035 186B.

Благодаря предварително!

post-42632-1260358952.jpg post-42632-1260358963.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,когато реших и аз да изведа AUX вход и базирайки се на снимковия материал по-горе в темата,установих,че платката на моя концерт се различава от тази на колегата Maximoff.Та питането ми е дали по снимката на платката някой може да ми каже къде точно да споя жичките от кабела?Става въпрос за Audi Concert MODEL No.4B0 035 186B.

Благодаря предварително!

post-42632-1260358952.jpg post-42632-1260358963.jpg

това трябва да ми го пратиш за да стане

скоро правих същия на колегата ГЕЦАТА

0888883086

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а със стрелки върху снимките не можеш ли да ми покажеш,колега?Понеже не знам как да ти го пратя,аз съм в Петрич а бих искал тия дни да го направя това

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а със стрелки върху снимките не можеш ли да ми покажеш,колега?Понеже не знам как да ти го пратя,аз съм в Петрич а бих искал тия дни да го направя това

не става със стрелки

ползва се филтър и касетофона е трябва да е при мен

адреса го има някъде в темата

гр.Доспат

Юлиан Максимов

0888883086

до офис на еконт

както решиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не става със стрелки

гр.Доспат

Юлиан Максимов

0888883086

до офис на еконт

както решиш

А схема имаш ли на това чудо,колега Maximoff?Ако имашще ти бъда много благодарен ако ми я пратиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега MAXIMOFF много се извинявам че и аз те занимавам ама моята Гама ми се вижда по различна от тази която си правил,та ето снимки и на моя,ще съм ти благодарен ако можеш да ми помогнеш.от две години се мъча да го отключа и да му метна нещо подобно че са ми лепнали чейнджара!

много благодаря!!!

P.S. снимките немога да ги кача тук.........каде мога да ти пратя?

Редактирано от todor parakozov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря,колега Maximoff.Ще си имам занимание през уикенда да се поровя в схемите :hilezh: и дано излезе нещо от това.Ако не ще му мисля :flipoff:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[цитирам име = 'Тодор parakozov "дата = след 11-ти декември, 2009, 17:13 '= '1054076]

колега MAXIMOFF много се извинявам че и аз те занимавам ама моята Гама ми се вижда по различна от тази която си правил, та ето снимки и на моя, ще съм ти благодарен ако можеш да ми помогнеш.от две години се мъча да го отключа и да му метна нещо подобно че са ми лепнали чейнджара!

много благодаря!

P.S. снимките немога да ги кача тук ......... каде мога да ти пратя?

[/ цитат]

maximov.maximov@gmail.com

гама и ченджър ?????????????????????

не се сещам за такава гама

но пусни фото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[цитирам име = 'Тодор parakozov "дата = след 11-ти декември, 2009, 17:13 '= '1054076]

колега MAXIMOFF много се извинявам че и аз те занимавам ама моята Гама ми се вижда по различна от тази която си правил, та ето снимки и на моя, ще съм ти благодарен ако можеш да ми помогнеш.от две години се мъча да го отключа и да му метна нещо подобно че са ми лепнали чейнджара!

много благодаря!

[/ цитат]

но пусни фото

ами аз незнам дали е имала колата ченджър,но кабела с букса в багажника няма за какво друго да е!

незнам,несъм сигурен

не е нищо особно audi gamma cc

сега пак ще се мъча с тез снимки :gut:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много благодаря!

[/ цитат]

но пусни фото

баце пратих ти снимчиците на майла,да погледнеш дали ще е лесно за правене че неми се иска да те занимавам да го пращам.......

а и ако можеш да ми кажеш как да си вържа сега,след като свалих оригиналните колони от вратите(задни),и стъпалото!

благодаря предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами аз незнам дали е имала колата ченджър,но кабела с букса в багажника няма за какво друго да е!

?????????????? нещо не схващам с твойте кабели и ченджъри

баце пратих ти снимчиците на майла,да погледнеш дали ще е лесно за правене че неми се иска да те занимавам да го пращам.......

а и ако можеш да ми кажеш как да си вържа сега,след като свалих оригиналните колони от вратите(задни),и стъпалото!

благодаря предварително!!!

снимки ще ти пратя в понеделник, но връзваш на твоя отговорност

а за кабелите дето си махнал?!?!?!?!?

започваш по обратния ред и си готов, но ще ти трябват оригиналните задни колони или пък да си оставиш тези и да ..................

офффффффффффффф незнам на какво дередже си брат <_<

ама както усещам,,,,,,,, много бараникаш и незнам как се справяш

и мисля първо трябва да си разкодираш касетофона

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

?????????????? нещо не схващам с твойте кабели и ченджъри

снимки ще ти пратя в понеделник, но връзваш на твоя отговорност

а за кабелите дето си махнал?!?!?!?!?

започваш по обратния ред и си готов, но ще ти трябват оригиналните задни колони или пък да си оставиш тези и да ..................

офффффффффффффф незнам на какво дередже си брат :hilezh:

ама както усещам,,,,,,,, много бараникаш и незнам как се справяш

и мисля първо трябва да си разкодираш касетофона

:hilezh::hilezh::hilezh::hilezh::hilezh::D много благодаря колега........

наистина дереджето си е*б*.......

но и да успея да наваържа кабелите по същия ред няма смисъл.....едната ми колона не става,прецакана е ;)

та ако измислиш нещо ОК ако ли не..........здраве да е :D

много здраве и весело посрещане на празниците на всички!

а касетофона му намерих кода и се 6+

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ползвай снимките от коментар 61

твоята ГАМА е аналогична на този от снимката

има разлики ама това теб НЕ те интересува.

погледни снимките, и ти запояваш по същия начин

и пиши какво е станало

а за тонколоните не те разбирам нещо ама ще се спарвиш

малко повече работа за да тръгнат задните

успех

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ползвай снимките от коментар 61

твоята ГАМА е аналогична на този от снимката

има разлики ама това теб НЕ те интересува.

погледни снимките, и ти запояваш по същия начин

и пиши какво е станало

а за тонколоните не те разбирам нещо ама ще се спарвиш

малко повече работа за да тръгнат задните

успех

ОК,много благодаря!!!

сега ще обясня какво е било и как съм го направил,и сега какво искам да направя.

значи,когато я взех колата си беше всичко оригинално,аз свалих Гамата и сложих едно много прилично Пайнерче,незнам точно как но подкарах всички колони+задните които тугава гледах като теле :(,не след дълго едната обаче започна да бражди и ги смених с обикновено Сони,сложих и стапало в багажника с бас туба.сега на ЦД-то са вързани предните(оригинални)и задните,с чинч кабел от цд-то към стапалото,ремоти контрол за да спира стапалото и така....

сега искам да си върна оригиналното касетофонче но поне да мога и задните да вържа.а стапалото и тубата ако може.

та надявам се сега да ме разбра.

ти кажи дали ще стане а аз ще търся кой да го направи!!!

ПАК МНОГО БЛАГОДАРЯ!!! :f_ck_you:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще стане

ти ще си го направиш

само погледни на гамата кои са задни

те са с малките пинове най-отгоре те трябва да минат през стапалото ти внимавай двата пина са захранване 12волта а другите два са за звука, трябва да стане нещо като оригиналния метод

а предни са тези над буксата със захранването

иначе гамата е 2 канална

с мост от прединте се прекарва и на задните

ама не може да се регулира предни задни , а само леви и десни

малко играчка е ама ........................... успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще стане

ти ще си го направиш

само погледни на гамата кои са задни

те са с малките пинове най-отгоре те трябва да минат през стапалото ти внимавай двата пина са захранване 12волта а другите два са за звука, трябва да стане нещо като оригиналния метод

а предни са тези над буксата със захранването

иначе гамата е 2 канална

с мост от прединте се прекарва и на задните

ама не може да се регулира предни задни , а само леви и десни

малко играчка е ама ........................... успех

а дали ще мога да използвам усилвателите на старите(оригиналните)колони?

и доколкото разбирам е задължителен моста?

нали си има сигнал за задните само че през усилватели?или аз нещо ми се амота вече?

извинявай че толкова те занимавам!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за стария нямам представа на какво дередже е пробвай

сигнал на малките пинове има, ама ти трябва усилвател

моста Е задължителен ако не ползваш усилвател за да ти работят задните

а ако има усилвател ще се ползва само от задните и сигнал ще вземеш точно от онези малки пинове ......

а ако искаш да си вържеш твоя усилвател сигнал си вземаш само от предните и го разхвърляш на останалите тонколони.......... глупости пиша АЗ НЕ ТИ ЗНАМ усилвателя, какъв е?

вържи го като оригиналния метод който си е на АУДИ

ако не успееш вържи го както до сега само че направи мост за заднте

защото гамата е 2 канална

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за стария нямам представа на какво дередже е пробвай

сигнал на малките пинове има, ама ти трябва усилвател

моста Е задължителен ако не ползваш усилвател за да ти работят задните

а ако има усилвател ще се ползва само от задните и сигнал ще вземеш точно от онези малки пинове ......

а ако искаш да си вържеш твоя усилвател сигнал си вземаш само от предните и го разхвърляш на останалите тонколони.......... глупости пиша АЗ НЕ ТИ ЗНАМ усилвателя, какъв е?

вържи го като оригиналния метод който си е на АУДИ

ако не успееш вържи го както до сега само че направи мост за заднте

защото гамата е 2 канална

да да да.......заграх най накрая :f_ck_you:

много 10х,вече ми е ясно какво трябва да направя!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да кажеш какъв филтър се ползва?

Съпротивления ли се ползват , ако да какви

не става със стрелки

гр.Доспат

Юлиан Максимов

0888883086

до офис на еконт

както решиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да кажеш какъв филтър се ползва?

Съпротивления ли се ползват , ако да какви

бих ти обяснил ама по добре е да ми се изпрати техниката,,,,,,абе много е за обяснения по нета

затова ги искам касетофоните при мен.

(нали си прочел, че работя БЕЗ пари за колеги от форума, не е за нЕкакви облаги, а и ако съм взел на някой да пише веданга в темата. Вече на много колеги им направих касетофончетата)

Редактирано от maximoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти приятелю,бях ти писъл преди време за един чорус 2 .проблема е че колата ми е ауди а4 96 и нямам кан-бус,а касетофона е от а3 със кан-бус ,та когато колата не е запалена си работят всички колони,но когато я запаля и свирят само задните,а и осветлението не ми работи.какво трябва да направия и дали ако ти го пратя ще можеш ли да го излекуваш.Мерси предварително.

а концерта свърши ли работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...