vilik Публикувано 16 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 16 Юни 2009 (Редактирано) Та днес беше силен ден, преди да си сменя задните амортисьори си промих и охладителната система: Това са нещата които използвах Обяснявам, първото е синтетичния антифриз, който сложихВторото АМВ - разредител (следва обяснение по-късно) Морка сол Добавка за промиване на охладителната система Speed flush на фирмата HoltsПърво източих стария антифриз, промих хубаво каквото можах, след това напълних вода и изчаках да загрее, да отвори термостатът, после пак промивка и така... Свалих казанчето и използвах морската сол+разредитела за да стане от На Процедурата е следната, пълни се със морска сол и разредител и разклащате колкото сила и издръжливост имате shake it shake it Разбира се всички дупки са запушени! После напълних чиста вода + добавката за промиване на систематаОтидох да си взема дестилирана вода, направих няколко кръгчета и чистата вода беше станала на След това още няколко промивки и накрая дестилирана вода + синтетичен (червен) антифриз Редактирано 16 Юни 2009 от vilik 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ralenekov Публикувано 16 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 16 Юни 2009 Морската сол върши перфектна работа! И аз съм я пробвал на 2 пъти вече. Браво за темата, колега Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Grayfox Публикувано 16 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 16 Юни 2009 Евала на колегата за темата. Аз на моита Ц4-ка си скъсах з....ка да го мия този разширителен съд и след 24 часа киснене в разтворител на Лики Моли пак не беше задоволително чист. Следващия път задължително ще пробвам твоя метод. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 16 Юни 2009 Автор Доклад Share Публикувано 16 Юни 2009 Този метод е дискутиран нашироко във фолксваген форума, но тук не бях срещал нищо по въпроса, та реших да споделя Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rumen1989 Публикувано 16 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 16 Юни 2009 аз сам чувал че и със сурватка става амааа нещо не ми се вярва (то като се замислиш все сол да го е) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 16 Юни 2009 Автор Доклад Share Публикувано 16 Юни 2009 Колега, в случая се използва механичното миещо свойство на солта + химическото действие на разтворителя, няма място да : аз съм чувал... това е методът. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The^Maniac Публикувано 16 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 16 Юни 2009 аз сам чувал че и със сурватка става амааа нещо не ми се вярва (то като се замислиш все сол да го е)Аз съм го правил със суроватка. Същия метод както каза колегата по-горе, включително и морската сол и разредителя за казанчето само, че вместо добавка ползвах суроватка и това, което изтече беше по-зле от това, което колегата е показал в отрязаното шише. Резултата - вече повече от година антифриза си стои бистро червен в казанчето. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 17 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 17 Юни 2009 (Редактирано) Е ми, аз не знаех за тоя метод и като я купих, промих системата, свалих казанчето, опитах се да го мия около 2 часа, вече не помня с какво и като не стана си купих ново от Порше. Беше около 40-50 лв без капачката.Но, сега вече знам. Редактирано 17 Юни 2009 от bokouser Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
feri Публикувано 17 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 17 Юни 2009 Колега станало е като ново хубаво решение на въпроса ще трябва и аз да го пробвам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi 80 avant Публикувано 19 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 19 Юни 2009 моето е чисто но метода ми хареса и ще го препоръчам............на голфаджия Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bubsan Публикувано 19 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 19 Юни 2009 и аз съм с такъв антифриз,много е качествен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lube Публикувано 19 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 19 Юни 2009 и аз на времето бях с такъв на яйцето..., разцепих де от чуденка дали няма да протече, зарад него, никой не можа да ми отговори дали не е опасен...Година карах Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 19 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 19 Юни 2009 Колега станало е като ново хубаво решение на въпроса ще трябва и аз да го пробвамбаца метода,верно е,но с пожълтяването на самата пластмаса на казанчето начини за борба няма за съжаление,освен новото разбира се.И аз мих,трих,киснах,търках,клатих,бълбуках и там баях........и накрая си купих новичко,чистичко беличко и прозрачничко....и дори успях да му счупя едното ушенце . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 20 Юни 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Юни 2009 Ако е ново трябва да е оригинално, а те са към 80-90лв, тея от 30 най-много да те оставят на пътя някъде. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 20 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2009 Преди година и половина го купих от Порше за 48лв оригинално (8D0121403L), гледам фактурата.Не вярвам чак да са се удвоили цените. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 20 Юни 2009 Автор Доклад Share Публикувано 20 Юни 2009 Добра цена, ние взимахме за голф 2 - 80лв Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 20 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2009 Ба ли го що така. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Караконджул Публикувано 20 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2009 Глезена В3 - ка Адмирации за manual - a Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
akulata Публикувано 20 Юни 2009 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2009 обяснете ми каква е разликата м/у син и червен антифриз? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 7 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2009 (Редактирано) Благодаря за идеята с морската сол .Днес по-неволя колата ме остави на път за работа.Сцепен маркуч от старост където отива към колектора.Добре че не беше загряла колата та изгасих на време като видях парата из под капака.Както и да е след като се задърпах с колегата до нас, въодушевен от темата реших да направя тая промивка и аз.Така и така антифриза беше навън .След кратка консултация с РадиБ4 златен човек.Купих необходимия маркуч, нова капачка за разширителния съд, добавка за прочистване и антифриз.Откъснаха ми се ръцете от джуркане на казанчето но ефекта е на лице:Няма да показвам снимка преди джуркането щот е по зле от тая на Vilik Стария маркуч ме е държал на косъм и си е жив късмет че ме остави на 100 метра до нас.Иначе това е добавката която купих:След работа се прибрах и захванах с монтажа на маркуча и казанчето.Всичко вече си е на мястото :Останалото са наливане, промиване пак наливане и возене .Сам човек като си го свърши е повече от кеф и си знае че е направено така както иска а не само да мине номера.Vilik още веднъж благодаря за темата и идеята със солта.Като идваш към София ще те черпя бира от сърце.А за Ради немам думи .обяснете ми каква е разликата м/у син и червен антифриз?Червения освен всичко на синия има добавка против корозия на алуминиеви елементи.Друга разлика няма, та с две думи в кола без такива елементи си е пари отгоре според мен. Редактирано 7 Юли 2009 от SunShine Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don_Diego_ Публикувано 7 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2009 E 13-14 лева за 1.5л ако са много отивам да се мЕтам зад влака Иначе миналата седмица и аз чистих моя съд само с морска сол и обезмаслител светна и е като нов, но си личи че е на възраст вече леко орандЖев седиПП: за цялата система нямах време Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 7 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2009 Всеки сам си преценява колко му е дълбок джоба.Аз карам със син втора година и нямам проблеми (течове). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Don_Diego_ Публикувано 7 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2009 Всеки сам си преценява колко му е дълбок джоба.Аз карам със син втора година и нямам проблеми (течове).Така е, но 3-4 лева отгоре не са чак толкова фрапиращи Аз мойта я карам с такъв поради това че я взех с такъв , иначе БИАД не би ми позволил да се изхвърлям с такива модни неща Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 7 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2009 (Редактирано) Всеки има право на избор, един Биад и червен друг син и нови гуми Редактирано 7 Юли 2009 от SunShine Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SunShine Публикувано 9 Юли 2009 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2009 Малко да вдигна темата, след добавката оня ден карам с вода която сменям три пъти на ден .Все още излизат боклучета или има малко утайка в казанчето.Но си мисля че след още десетина пъти смяна на водата ще налея антифриза . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts