ddinchev

CarSpending.com: Сайт за следене на разходите по МПС-то

Recommended Posts

Здравейте колеги, искам да ви представя една система, която разработвам от вече година самостоятелно като хоби. Не искам да провокирам модераторите да смятат, че тази тема е спам или реклама (до някъде знам, че така излиза). Както след малко ще разкажа - това е напълно безплатна система, която разработвам в свободното си време, имаща за цел да помага на всички шофьори!

Цитат от друг форум (Honda), където съм писал по-подробно за системата:

Става дума за сайт за следене на разходите по МПС-то, напълно интернационализиран, но и българизиран. С това сайтче можете да записвате какво давате за гориво и поддръжка на автомобила или мотоциклета, като системата изкарва доста статистики за харчовете и разхода на гориво (между пълни зареждания - дори между тях да има частични - пак го смята правилно) според различни условия като гуми, стил на шофиране, градско/извънградско. Целта на системате да позволи на потребителите да правят следното:

- Записване на разходи в лесна за използване онлайн сервизна книжка за грижовния собственик

- Енциклопедия от статистики за всяка марка/модел МПС + възможност за сравнение на разход и най-чести ремонти между различни модели

- Да дава възможност на хората да обменят информация за местата които посещават - купили сте кола от кофти автокъща, заредили сте лошо гориво от някоя бензиностанция, направили сте ремонт, при който са си оставили ръцете или точно обратното - някой си е свършил работата както трябва? Можете да отбележите на карта къде е въпросния обект + да оставите коментар и рейтинг - скоро ще може всеки да намери информация за всички сервизи/бензиностанции/магазини/автокъщи/автомивки/тн, използвани някога от потребителите

- Да ви напомня, когато предстои да правите обслужване, да подновявате застраховка и други

Постоянно качвам нови работи и месец след месец става все по-завършено, обширно и тн. За сега всъщност могат да се правят записки за гориво, ремонти, обслужвания, покупки и тн, скоро тези функционалности ще се разширят и ще има още много.

И така ако съм грабнал интереса ви, можете да видите профила ми тук:

http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending'>http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending

Това е профилът на автомобила ми - можете да видите какви записки има, какво може да се прави:

http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending'>http://www.carspending.com/bg/profiles/CarSpending/1-honda-accord-i-ctdi-executive

Самият сайт, разбира се е:

http://www.carspending.com/

Ако някой от вас ползва SpritMonitor.de, знае за какво става дума - аз бях техен потребител, но имаше прекалено много неща, които не ми харесваха и реших, че мога да направя по-добре (в дългосрочен план). Подчертавам, че системата е напълно безплатна и винаги ще бъде. Целта е да се натрупа систематизирана информация, която да помага на хората. Между другото не след дълго ще направя импортер за spritmonitor, за хората, които го ползват.

Ако все пак решите да използвате системата и намерите бъг или искате нещо добавено - можете или да използвате оранжевия бутон "FEEDBACK" от ляво на екрана или да ми пишете тук в темата. Ако имате въпроси, ще се радвам да съдействам на всеки. Когато добавя нещо ново, ще пиша в темата, в случай, че на някой не му е безразлично.

Благодаря на всички, които са прочели дори част от изписаното и се надявам да не съм подразнил никой :gruebel:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@andre7080 както и в първия пост съм писал, от spritmonitor съм изходил. Вече системата е покрила всичко, което spritmonitor има, а има и неща, които там липсват. До края на годината, дори още до края на месеца, разликите ще станат много по-явни :gruebel:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм готов с регистрацията там .. Изглежда малко заигравка да се пише всяко сипване , но изглежда полезно сайтче :hilezh: .. Имам един въпрос към теб .. Как е съставен алгоритъма за разхода , въз основа на колко си сипал и минал ли ? Понеже така ще излезе един доста /поне според мен/ неверен среден разход , понеже аз мога всеки ден да сипвам по 20 лв и да минавам само по 5 км без да биват изхарчвани , така ще получа един доста голям среден разход .. Благодаря и браво за старанието :lol:

Edited by deadpeople

Share this post


Link to post
Share on other sites

МОже ли да има също кога си сменил ремъци и тем подобни-ще е много готино :hilezh:

сайтчето е много гот.Май е време да се отнеса по-сериозно със следенето,че досега го карам все урбулишкатаzustimm.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Евала колега.Доста труд си положил.Това е идеалната онлайн сервизна книжка. :hilezh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Как е съставен алгоритъма за разхода , въз основа на колко си сипал и минал ли ? Понеже така ще излезе един доста /поне според мен/ неверен среден разход , понеже аз мога всеки ден да сипвам по 20 лв и да минавам само по 5 км без да биват изхарчвани , така ще получа един доста голям среден разход ..

Вкарва се не прехода от зареждането до другото, а показанията на километража изобщо. Ако слагаш по 20лв и не ги изгаряш в един момент ще се напълни резервоара и............... т.н. Нещата ще се уравновесят демек...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря на всички, отново.

@deadpeople, разхода се изчислява между пълни зареждания между които не си прекъсвал да въвеждаш зареждания в системата.

Когато въвеждаш зареждане трябва да попълниш километража на колата и количеството гориво. Има една отметка ако не си напълнил резервоара и още една отметка ако имаш пропуснато зареждане (да кажем ползвал си системата известно време, спрял си да въвеждаш после пак си започнал да въвеждаш).

За да ти сметне разхода ти трябват поне 2 пълни зареждания. Можеш да имаш пълно, после 20 зареждания за по 20лв или колкото искаш и накрая пак да напълниш резервоара - системата правилно ще изчисли разхода взимайки в предвид тези частични между тях. Иначе математически няма как да го изчисля.

@andre, имаш лично, тъй като си писал, че колата ти е с километраж в мили, потенциално открих много голям бъг, засягащ коли с километраж в мили като твоята, та искам да те разпитам някои работи. Стига да имаш желание, разбира се.

Едит: между другото за да покажа едно от нещата на сайта си сложих в подписа тук "форумна картинка" каквато можете да намерите в опциите за МПС-то си в сайта. Генерира се динамично - като добавите зареждане или редактирате МПС-то, картинката също се променя. По някое време скоро ще направя и по-малки, по-малко натрапчиви картинки. Тази е 500x63, ще направя някоя 300x60 да кажем и друга 125x25, на която само разхода да се вижда. Идеята е да можете лесно да се изфукате с разхода и профила си из форума.

Edited by ddinchev

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мисля да преместя темата в "Консумативи.." и да я забия като важна ако нямате против.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@grizzly, благодаря ти за предложението да направиш темата важна! Но не знам дали темата е за "Консумативи", тъй като както скоро ще се види сайта е много повече от следене на разходи и поддръжка. Но дали заслужава "важна" тема в Общи е друг въпрос. Ще се радвам каквото и да решите. :hilezh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз съм навъртял вече там общо около 42 000 км на трите коли :hilezh::stupid: .Сайта е много хубав , както каза вече Динчев ще мине сМонитора по функционалност ..което само може да ни радва . Като казахме функции ... мислех да питам има ли някаква вероятност да се добави опция , че колата е продадена за някаква сума ХХХ лв .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще го измисля това и ще го направя. То не само продажба на колата, ами и трябва да може да получаваш пари от застрахователни събития и тн.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако миграцията от немците към този сайт стане лесна ще прехвърля инфото.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Докато правя големите неща, качих и някои по-малки подобрения.

- В таблицата със зарежданията има иконки, над които като минете с мишката излиза изминатия път градско / извънградско (ако сте попълвали) - може да се наложи да натиснета CTRL+R 1-2 пъти, за да се изчисти кеша на CSS преди да заработи

- Можете да триете МПС-тата си вече

- Настройките за сигурност на МПС-то са отделени от добавянето/редактирането му.

- Оправени са други бъгове и малки неща в темплейтите

Share this post


Link to post
Share on other sites

аз си следя разходите на хартия, това много ще ме улесни... намирам го за страхотно! браво! :zustimm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Регистрирахме се с мойто ауди. :zustimm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

НЕ ИСКАМ ДА ЗНАМ какви разходи правя по каруцата!:zustimm:

Замисля ли се и получавам микро инсулт на секундата.

:zustimm:

Иначе браво за положения труд!:zustimm:

Edited by NIKO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Отдавна не съм писал, но следя темата :zustimm: От време на време качвам разни малки подобрения. Готвят се и големи неща, но стават бавно - сайта от скоро има нов много опитен дизайнер, който е и авто-любител, така че заедно с него ще можем да го направим наистина готин :blink:

Ако имате предложения или проблеми със сайта, ви моля да ми пишете - тук в темата и напомняне на лично, или да оставяте Feedback с оранжевия бутон в ляво на сайта!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сега направих да изкарва обща цена на км и цена за гориво на км в страницата на МПС-то. Ако цените ви се сторят съмнителни, докладвайте ми и ще видим как да ги подобрим. В момента за общата цена на км пробег взимам разликата на максималния и минималния километраж и смятам общо похарчените пари спрямо него. Ако например имате само два километража въвеждани из системата, да кажем 100 000 и 100 500 - значи системата смята, че сте изминали с колата си общо 500км. Ако от тук нататък въвеждате зареждания и добавяте разходи без да отбелязвате километража, но пък въвеждате похарчени пари, то цената на километър пробег ще стане много голяма. Скоро ще направя импорта (от спритмонитор), честно казано има само едно нещо да направя преди него.

Освен това в последно време бяха добавени възможност да добавяте комерсиални МПС-та (камиони) и други по-малки подобрения.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Отдавна не съм писал и проекта беше малко на заден план, тъй като съм натоварен на работа, а имах и много изпити, но след 3 дни сесията ми свършва и ще работя по сайтчето с пълна сила.

Малко промених графиката в профила на потребителя (диаграмата показва и изминат път), промених класацията на колите в търсенето, а в момента се работи по нов дизайн и много нови работи по сайтчето.

Следващата стъпка за сега е SpritMonitor импортер и каквото вие искате - репортвайте всякакви бъгове и проблеми и ще гледам да ги корегирам възможно най-скоро.

Share this post


Link to post
Share on other sites

от около 3 - 4 месеца съм се регистрирал в този сайт и мога да ви кажа, че е много добре направен. аз поне нямам никакви проблеми с него. колега мога само да те поздравя за това което си направил...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може ли да се разработи Android приложение, за да бъде по-лесно въвеждането на данни.

Много готин сайт.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.