Jump to content

Питанки относно А4 Б6/Б7 - Vol. 2


asenovb

Recommended Posts

да колега това е всичко нужно ... минах по този път и те съветвам направо да пазаруваш от Ибей ...

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 6k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

виж има няколко продавачи които ги продават - аз доколкото гледах  имаше разлика в цената - избири си най-евтиния сет защото те всичките са еднакви .... един поляк ги прави в Лондон ... бях до адреса му и го взех комплект за 24 лири мисля беше.... преди 2 год и повече ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

МОмчета, следния проблем: при интензивно спиране, с висока скорост, се получава биене, ама биене все едно ще пада колело, което биене се усеща, осезаемо, във волана, да не кажа и цялата кола. Не се усеща на педала на спирачката. Преди седмица ходих на профилактика на спирачната система, от където установиха неработещ заден апарат и блокирала ръчна спирачка - всичко отстранено, вкл с ремонтен комплект за двата задни апарата. Предните са без проблем, т.е. буталцата се движат без проблеми. Уточнявам още, че това биене ту го има-ту го няма, но при висока скорост (над 120-130) е направо плашещо и винаги го има! Забелязах и нещо друго, при движение с ниска скорост, в градски условия, когато натисна педала на спирачката се получава едно леко "придърпване" при спиране, т.е. самото спиране не е гладко, а някак си все едно апарата захваща-пуска. Уточнявам, че предните дискове с накладки и задни накладки са сменяни преди около 10к км (Ате Power disk), а при ремонта на задните апарати е направен преглед и на ходовата част, вкл и кормилните накрайници (външните), като не е установено нищо за смяна, и още едно уточнение - окачването фабрично си е S-Line. Ще се надявам на разумни решения ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми подобен проблем ... преди около 10к км смених нови 4 бр дискове Мтек със накладки Минтекс ... след 3000 км почнаха да вибрират ужасно точно около 60 км  или 40 мили ... Направих рекламация и ми ги върнаха и подмениха с други - обаче филма се повтаря след  около 3к км отново .... свалях да гледам за боклуци около шенкела - перфектен , окачването си мисля е 6 ... колата беше минала стенд преди около 5 месеца, гумите са поизносени вече но са на 1 година ДОТ ... окачването и предницата си мисля че са 6 ... слагам други дискове старите ми - след същото това каране пак започва ....  :wall:  :nixweiss:  
Кормилни накрайници ли да гледам носачи ли  ?

мнение за това ? 
http://www.ebay.co.uk/itm/SATZ-QUERLENKER-14-TEILIG-VORNE-NEU-AUDI-A4-8E-B6-ALLE-00-04-8E-B7-8H-ALLE-02-05-/390904577060?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5b03ba7c24


какво окачване да търся  - комплект или да ходя на майстор да търсим проблема ? Стенд ли да минавам или първо да проверя джанти и гуми ?

Редактирано от mishleto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дисковете съм ги купувал от Ауто плюс, но дали е от тях? Ако са дискове, симптома не е ли перманентен, т.е. няма начин ту да го има ту да го няма или се бъркам в разсъжденията? Кой с какви дискове кара?

 

пп: не съм ходил на стенд за предницата (тресачка или както се казва), но мисля и до там да отида. Но аз все си мисля за някой тампон по окачването. А сега се сещам, че когато тръгвам се чува едно "пукане" някъде под шофьорските крака, и същото "пукане" когато спирам, все едно нещо се намества и най-куриозното - никой майстор не го открива това !!! 

Редактирано от PAVKATA26
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

mishleto - Минтекс са същите боклуци като EBC и аз сменях дискове и се оказа от тях. Накрая си купих ATE и проблемите изчезнаха. Не искам и да чувам повече за такива гаражни тунинг фирми като Минтекс и ЕБЦ. Та таже Минтекс продават боклуците на ЕБЦ със своите, явно са им дилър...

 

За предница аз най-накрая се сдобих с Meyle HD Set - пълен комплект носачи, шарнири, биалети за предницата. Нови амортисьори Bilstein B8 Sprint ама не съм имал време да ги монтирам.Реших да не се подпичквам да сменям парче по парче а директно всичко в кофата и всичко ново

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ясно значи да си търся комплект носачи и то качественни а не какви да е ... при мен проблема е смених и други дискове и те започнаха да бият! Говорих с Мтек и те ми казаха че дисковете които са върнати били тествани наново и били ОК .... ама те какво да си кажат  :hilezh:  :nixweiss:  :stupid:

Търся си Брембо 18Z - дайте съвет какви дискове да си взема и накладки за тях ?

Редактирано от mishleto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E там е дебела работата и нямаш bolt on решение

Трябват да речем дискове от мерджана и разпробиване

Аз отделих половин месец в четене и се ттказах накрая

Цените на спаратите са безумни

Участието на стругар алкохолик в уравнението допълнително внесоха смут в нежната ми душа

И сега съм с ате повер дискове и накладки стандарартния размер за колата ми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр колеги искам да попитам дали на А4 Б6 може да се сложат фарове от S4 Б6  където са с по големите лупи в момента съм с фабричен ксенон и авто регулиране, става ли смяната на другите фарове без преправяне на инсталацята на буксата само да сложа другите с техните си баласти крушки всичко както си вървят комплект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега @Razl - в случая изобщо не става въпрос за индикация за изгоряла крушка. Даже изобщо не излиза такава. Това, за което говорим е за грешки най-вече в абс контролера - и то се получава от близостта на баласта до абс модула.

Ясно, значи нещо не съм разбрал за какво иде реч. При мен няма такъв проблем. Баластът е под фара.

Редактирано от razl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги какви накладки ползвате на б6-ците че попаднах на едни текстарки ми се еВа майката от свирене...... а доста време съм карал с тая марка и никога не е имало проблеми  :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм си купил някакви пажит ама още не съм ги сложил и аз не знам как са някои ако знае нещо за тях ще ми е добре да чуя някои коментар

Редактирано от nasko62
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригинални, просто не са сменяни още. :)

Нямат свирене, спират перфектно.

Иначе съм чувал добри думи за TRW.

Редактирано от dimitrov788
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...