Jump to content

Ауди 100 2.8 quattro да го съживим малко

Cunami19

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Преди близо година си взех 100ца на сляпо и се почна от до  вдигнах я че беше на земята с окачваме от S4  сменях гарнитури на блок картера на картера след това свалях главите, че и те течаха шлаиф, напасване на клапани, гумички,  разпилих ги максимално входове, изходи, всмукателния колектор също (жабата) , дросела  и изпускателите, но това някакси не ми е достатъчно все пак куатрото яде част от мощноста около 40%. Сега съм се захванал с двойна генерация на 55мм, но и това няма да е достатъчно така, че съм се ориентирал и към маховик от 2.3.

Та въпроса е какво още да се направи, че да тръгне за v6 ???

Нещо с валовете не става ли като смяна на разпределителните валове от 2.6 abc 150hp

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

• 3 weeks later...

Това предложение, с оглед на колата е меко казано нелепо. 

Колега, провери си свещи, кабели, всичко по запалването, вакуумни маркучи, О-пръстени на бензиновите инжектори, случва се от там да дърпат въздух, приведи я в максимално изрядно състояние и после започни да надграждаш, ако е нужно. :) 

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

1. Диагностика на горивната система.

2. "По-остри" валове ще вдигнат по-високо в оборотите макс. въртящ момент, но няма да я направят повече коне мисля.

3. Слагаш чип, по-големи дюзи и т.н. абе хвърлящ някоя хилядарка и докато се наиграеш... кой знае какво ще се получи. Тук май е най-разумно да й сложиш хубав ГИ и там да си играеш с настройките, отколкото да пипаш оригиналната бензинова горивна система. Ама не очаквай някакви чудеса от вървеж. 

Шанса е тоя мотор в момента да е примерно 140коня вместо 170, от там трябва да се тръгне, а не да се правят тунинги по валове и т.н.

Преди 15 часа, SpeedyMan написа:

1. Диагностика на горивната система.

2. "По-остри" валове ще вдигнат по-високо в оборотите макс. въртящ момент, но няма да я направят повече коне мисля.

3. Слагаш чип, по-големи дюзи и т.н. абе хвърлящ някоя хилядарка и докато се наиграеш... кой знае какво ще се получи. Тук май е най-разумно да й сложиш хубав ГИ и там да си играеш с настройките, отколкото да пипаш оригиналната бензинова горивна система. Ама не очаквай някакви чудеса от вървеж. 

Със газ е ловато .

От какъв мотор да взема по-остри валове?

Нямам идея, а и няма голям смисъл, ще трябва да я държиш в обороти за да ускорява. То за да не върви му липсва компресия предполагам. Аз така пробвах на времето едно 2.8 с куатро и вървеше като голф 75 коня все едно. Поне в града. Просто  газовите уредби с времето прецакват клапаните. 

Валовете на всички V6 12 клапанови мотори (АВС, ААН, ACZ,  AFC) са еднакви 220 градусови.

Разликата е, че някои са кухи (по-леки) и са комплектовани с клапани с по-тънки стебла.

Има автърмаркет валове, като например CAT CAMS, но за да постигнеш някакви резултати и да накараш този двигател да тръгне трябва да сложиш валове над 280 градуса и да сгъстиш мотора до към 12/1. Намаляваш горивната камера с около 0.9 - 1 мм.

Ето тези биха ти свършили работа:

http://www.catcams.com/products/camshafts/datasheet.aspx?ENGINE_id=79&CAMSETUP_id=14

Ако искаш още по-остри валове от горните, вече отиваш и на други пружини и други компенсатори на хлабините.

С горните валове, сгъстяване, портване, генерация, инжектори и ремап ще извадиш малко над 210 коня на около 7500 об/мин.

Забравяш за бензин по-малко от 100 октана.

Дали си струва, не знам, но колата става приятна ежедневка с тази интервенция.

В никакъв случай не си мисли че ще стане някаква бегачка.

За добри коне ти трябва чарджър и доста познания и сръчност за да се монтира както трябва.

Edited by kapitango

Преди 2 часа, SpeedyMan написа:

Нямам идея, а и няма голям смисъл, ще трябва да я държиш в обороти за да ускорява. То за да не върви му липсва компресия предполагам. Аз така пробвах на времето едно 2.8 с куатро и вървеше като голф 75 коня все едно. Поне в града. Просто  газовите уредби с времето прецакват клапаните. 

С гаранция не върви като 75коня,  клапаните са наред главите съм ги ревизирал и портнал лично  и колата върви от порядъка на около 120+/-коня пробата е на направена с пасат 2.0тдй  летящ старт и му бягам с малко при това съм на  17ки от а8 д3 плочите. 

Благодаря за мнението колега.

Преди 1 час, kapitango написа:

Валовете на всички V6 12 клапанови мотори (АВС, ААН, ACZ,  AFC) са еднакви 220 градусови.

Разликата е, че някои са кухи (по-леки) и са комплектовани с клапани с по-тънки стебла.

Има автърмаркет валове, като например CAT CAMS, но за да постигнеш някакви резултати и да накараш този двигател да тръгне трябва да сложиш валове над 280 градуса и да сгъстиш мотора до към 12/1. Намаляваш горивната камера с около 0.9 - 1 мм.

http://www.catcams.com/products/camshafts/datasheet.aspx?ENGINE_id=79&CAMSETUP_id=14

Ако искаш още по-остри валове от горните, вече отиваш и на други пружини и други компенсатори на хлабините.

С горните валове, сгъстяване, портване, генерация, инжектори и ремап ще извадиш малко над 210 коня на около 7500 об/мин.

За добри коне ти трябва чарджър и доста познания и сръчност за да се монтира както трябва.

Колега гледах чарджър кит-ове който се монтират на колектора отгоре но нямат намиране мисля че бяха японски специално за такива шестаци.

И да попитам знаеш ли кой може да ми олекоти маховик от петак ,че да стане за шестака, че опира в блока?

Edited by Cunami19

Да не си купил един благоевградски скрап,черен със спортно окачване,седемнайски джанти и много бучащ ауспух?

Edited by stanis

Би било разумно ако търси жив мотор да си купи  ACE .Само с предно предаване и добра бензинова система.Много по лека предница.По е възможно да я вкараш в завой а и спокойно без ограничител стига 230км/ч.140коня на тези килограми са като 200 на някой по нов автомобил тежащ 1800кг.

Не думай ,искаш да кажеш ,че е по жива от 2.8 и влиза по добре в завоите от куатро с шестак.

Хайде сега се замисли кое купе е по балансирано - това на предно или това с куатро система и по къс мотор пред предния мост.

Завиване и ауди 100 Ц4 в едно изречение е много трудно. Моята А6 Ц4 със хубаво спортно окачване и седемнайски джанти с 225/45 гуми на 2 сезона и куатро система, е по лабава от който и да е кошер с напречен мотор на предно в завоите.

Edited by VBI

Карам  я от година близо и да си кажа честно има недозавиване усеща се и при маневриране на пълен завит волан как задницата избутва предницата.

Карам и рено сценик и е по устойчиво в завой от 100ка със скорост(пример на слизане от магистрала хемус посока плевен с реното хвърча с 120 на долу, а със аудито немога да го направя щото че откъсне няколко мантинели преди да достигне 120 ///макс 90 .

А 100ка ц4 с тази подвижна предница за комфорт и фабрично няма стабилизираща  щанга отзад и от това също колата не е толкова устойчива, НО 

ГОЛЯМО НО

Аудито е прекрасен автомобил за извън градско не е за пистови историй макар, че си правя всякакви щуротий  и го натягам доста. Става и за грасдко ако издържаш на разхода му ,страхотен звук ,приятна возия и много простор отвътре и изчистена стилна форма на купето при седана ,А ЗИМАТА и не само кара много хора да се намразят  и да намразят своите "джипове"

просто

QUATTRO 

Edited by VBI

Преди 22 часа, AUDI100 написа:

Би било разумно ако търси жив мотор да си купи  ACE .Само с предно предаване и добра бензинова система.Много по лека предница.По е възможно да я вкараш в завой а и спокойно без ограничител стига 230км/ч.140коня на тези килограми са като 200 на някой по нов автомобил тежащ 1800кг.

Мотор е ЖИВ и е ревизиран напълно вече има поне още 200 000  живот ,но търся начин да пооправя мудността зададена му от завода.

АСЕ на 20г.

спукана глава с износена верига на валовете ,стара и непоправима механична бензинова система, без опция за газов инжекцион много по морално остаряла конфигурация от AAH2.812V като разход с 2/3 литра разлика и много по куцо при quattro.

Хайде моля ти се колега   преди 20 години като ти е било мечта е изглеждало по друг начин ,но сега сме 2018  погледни  на нещата РЕАЛНО и не казвай на черното / бяло.

По-добрата алтернатива на ауди АСЕ е VW ABF премахната механична инжекция заместена от електрическа и възможности за барникане.

П.П.

И ако е ауди ще е quattro иначе  всяка друга марка може да ти предложи екстри, вървеж и др. ,НО не и QUATTRO.

Това е чарът на тази марка!

Edited by Cunami19

Моето наблюдение от 2003г.на сам относно ц4 е ,че ACE е най пъргавия мотор.ДЪЛГИ завои с ц4 особенно с тежък мотор пред предната ос се получава свърх завиване.КЪСИ завои с неподходяща скорост на влизане е сигурен начин за продължаване на пред ,става като камикадзе.4х4 на ц4 НЕ помага на никакви завои.В преспи до мигачите съм влизал на нива само с ПРЕДНО и пак излязох с назад напред.Ускорение от 180 към 220 е с невероятна лекота.2,8 4х4 тежи над 1600кг.ACE празно с 15л.бензин и 4литра течност за чистачки тежи 1340кг.2,8 е добър двигател но не колкото свърх модерния за времето си ACE.За жалост моето ACE умря на 700к след смяна на 4 глави ,но видях А6 ц4 италианка на 900к.само със смяна на колектори.(пукнатини вдига разхода на гориво до към 20/100км)НЕ СЪМ С ПРЕТЕНЦИИ НА РАЗБИРКО просто винаги имам по едно черно ц4 на паркинга за всеки случай.Пространството вътре  е по голямо от БМВ или Мерцедес.Само друса повечко:)

Купи му хубави гуми на това АЦЕ. Ти го изкара шейна.

23 hours ago, Cunami19 said:

С гаранция не върви като 75коня,  клапаните са наред главите съм ги ревизирал и портнал лично  и колата върви от порядъка на около 120+/-коня пробата е на направена с пасат 2.0тдй  летящ старт и му бягам с малко при това съм на  17ки от а8 д3 плочите. 

Е значи върви горе-долу, щом си по-бърз от 2.0 ТДИ, което явно е било без чип.

Друг вариант е да го направиш със спортни карбуратори.. Из нета гледах разни преработки на времето, 

преди 9 минути, AUDI100 написа:

Моето наблюдение от 2003г.на сам относно ц4 е ,че ACE е най пъргавия мотор.ДЪЛГИ завои с ц4 особенно с тежък мотор пред предната ос се получава свърх завиване.КЪСИ завои с неподходяща скорост на влизане е сигурен начин за продължаване на пред ,става като камикадзе.4х4 на ц4 НЕ помага на никакви завои.В преспи до мигачите съм влизал на нива само с ПРЕДНО и пак излязох с назад напред.Ускорение от 180 към 220 е с невероятна лекота.2,8 4х4 тежи над 1600кг.ACE празно с 15л.бензин и 4литра течност за чистачки тежи 1340кг.2,8 е добър двигател но не колкото свърх модерния за времето си ACE.За жалост моето ACE умря на 700к след смяна на 4 глави ,но видях А6 ц4 италианка на 900к.само със смяна на колектори.(пукнатини вдига разхода на гориво до към 20/100км)НЕ СЪМ С ПРЕТЕНЦИИ НА РАЗБИРКО просто винаги имам по едно черно ц4 на паркинга за всеки случай.Пространството вътре  е по голямо от БМВ или Мерцедес.Само друса повечко:)

Свръх модерното не би да е механичният инжекцион с 5а дюза за студен старт.

При наличие по същото време ел.инжекцион и ел.дебитомер.

Не разбрах кое е свръх модерното освен ,че е по агресивен твойте думи .

преди 4 минути, SpeedyMan написа:

Купи му хубави гуми на това АЦЕ. Ти го изкара шейна.

Е значи върви горе-долу, щом си по-бърз от 2.0 ТДИ, което явно е било без чип.

Друг вариант е да го направиш със спортни карбуратори.. Из нета гледах разни преработки на времето, 

Един фен на хонда ме надъхва за 6 карбуратор но не ме кефи идеята за елиминиране на безотказната инжекция за момента е ред е двойна генерация и стърган маховик от 2.3

Все пак благодаря за идеята ще помисля пак за това.

П.П.

Или по-добре ще му насадя едно

СВРЪХ МОДЕРНО 

АСЕ Н@ 950001 мили от италия с 3пръста нагар в картера и главата

СЪС СПУКАНИ КОЛЕКТОРИ ,ЧЕ ДА ГОРИ И ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ ВЪРВИ МНОГО ЗАРАДИ РАЗХОДА и ще махна куатрото и му слагам 4 летни галоша за зимата че да го рова до мигачите в сняг и да е като танка руди .

Ко че кажеш за таз яка идея?

Edited by Cunami19

преди 10 минути, AUDI100 написа:

4х4 на ц4 НЕ помага на никакви завои.

тук не съм много съгласен, помага ,но и ако много разчиташ на него - пречи.Включително разпределението на масите е по добро при куатро.

Пак се повтарям - всеки туч с напречно разположен мотор и предно,завива в пъти по добре от Ц4 и всички аудита от тези години. С многораменното окачване ,малко се подобряват нещата,но с този изнесен пред предния мост мотор е тегаво.

Нещо го раздразних тоя с великата идея да буди  мъртвец,ще гледам да не се пречкам с моите дългогодишни наблюдения .Все си мислех че тук е форум за споделяне на информация а не за загорели майстори със плакати на Сиси кеч на стените си.

кое те кара да мислиш,че си го раздразнил?

Точно за това е форума,да се обменя инфо,да се влиза в спорове кое е по по най и т,н. . Както ти си направил изводите за АЦЕ, така и той е направил своите за ААН

Да всъщност си прав просто ми се струва че не получава нужното му

инфо тук и става по нервен.Всъщност аз може и да съм се вживял в обясненията.Може сега да ми е слабост ц4 и да прекалявам.Преди пък все висях в БМВ форум но там има повече конкретика и информация.Феновете са много по надъхани.Май ще сменя с някой е34 туй ц4

Тоя мотор ако е читав върви близо до 1,8Т 180коня, ако не е така значи все пак възтановяването е с приоритет пък тогава ще се мисли за валове и т.н. И има един момент когато се губи смисъла да правиш повече вървеж на такава платформа.

Маховика си го олекотяваш при всеки стругар, после го пращаш в АРЗ-Първомай да ти го балансират. Някъде из форума имам тема с олекотения маховик монтиран на 2,6 с насадени карантии от 2,8 и портнати глави и дросел. Сгъстяването го направих с тънки гарнитури от Г.Оряховица а от главите бях махнал 0,3.

Не очаквай да стане някаква бегачка. След цялата операция колата тръгва осезаемо по-добре но големите килограми си тежат и няма отърване.

С хубаво ниско и твърдо окачване се подобрява значително поведенито, има си някои А6 С4-ки които си имат заводски монтирани задни стабилизиращи щанги и дебела предна щанга като на S-ка.

Преди месец купихме такава за синковеца.

Поведението на пътя е много по-добро в сравнение с липсваща задна щанга и тънка предна.

Но тежкия изнесен напред мотор си недозавива.

При куатрото разликата в масите между преден и заден мост е по-малка но пак си го има недозавиването. Докато преднячките Ц4 недозавиват безобразно.

А колегата дето агитира за АЦЕ да има много здраве. Първо АЦЕ-то е по-изнесен напред от V6, и второ е спреляк от класа с механичен инжекцион, който 2-3-ма  майстори в цяла БГ могат да настроят.

На мен ми е ясно, че няма да е бегачка но колата ще се усеща и представя по-добре, но махнах спортното което е оригинално s4 окачване защото опираше навсякъде и не е проходимо. Та кофтито е че се разклопа всичко и се вкарах в голям филм с окачването но майната му кеф цена няма.

А пича с аце-то жив и здрав и kapitango ти го каза:

Не струват тия отживелици и изобщо не си ме ядосал и няма за к'во. Просто се обосновавам на факти от опит.

Преди 2 часа, kapitango написа:

Маховика си го олекотяваш при всеки стругар, после го пращаш в АРЗ-Първомай да ти го балансират. Някъде из форума имам тема с олекотения маховик монтиран на 2,6 с насадени карантии от 2,8 и портнати глави и дросел. Сгъстяването го направих с тънки гарнитури от Г.Оряховица а от главите бях махнал 0,3.

Мойте глави ги резнаха с 0.3 а гарнитурите си бяха стандартни но понатегнахме с един майтор болтовете повечко (нови разбирасе)  защото ключът издаде багажа.Всичко е портнато тялото на дебитомера до изпъскателите включитено и колата си възвърна поумрялите кончета .

И имам малък проблем с маслото държи 2 бара студена дори и при форсаж, а когато загрее пада на 1.5 на място и при форсаж се вдига до 2 бара

Дали е фирясал разтовареащия клапан на маслената помпа .

Измерете налягането с манометър направо навит на мястото на датчика. Понякога тези датчици се прецакват и лъжат.

Притягането няма да смачка гарнитурите повече от колкото са направени да се смачкат, най много да извадите някоя резба.

Просто си поръчаш две гарнитури 0,6 или 0,7 по-тънки от стандартните. Двете излизаха 50лв. преди време. Сега не знам колко са.

Ето това е чудесен бюджетен заместите на комбинираните датчици. Работят отлично но не знам колко ще изкара.

При мен имам два, които работят от две години и за сега са добре.

https://www.banggood.com/18-NPT-Oil-Pressure-Sensor-Engine-Oil-Pressure-Switch-Sensor-Gauge-Sender-p-1027389.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Kapitango

Сменях го този датчик с друг от 100ца 2.0 16v ace която ми беше донор за окачване и други работи.

И  все същата работа няма как и двата да са леш. За това се допитвам до форума. Къде се намира разтоватващия клапан за маслото и как може да се поправи или подмени ако се предлага ?????

Преди 23 часа, AUDI100 написа:

Нещо го раздразних тоя с великата идея да буди  мъртвец,ще гледам да не се пречкам с моите дългогодишни наблюдения .Все си мислех че тук е форум за споделяне на информация а не за загорели майстори със плакати на Сиси кеч на стените си.

И не съм тоя и не е велика идеята ...

Провокираш нещата до словесен конфликт не е нужно.

Edited by Cunami19

Настройка на механичния инжекцион е като игра ,като си с нова платка на дебитомер.Редови мотор от пред е по добре от Vобразен пред предната ос.Моите ц4 пък винаги свръх завиваха.Нямах нито една да недозавие.Недозавиват в бързи завои БМВ тата. Аудито или продължава напред или занася задница, но никога не ме изхвърля от завой.Същото е и с голфовете.Накратко, широка евтина кола която може да ускорява прекрасно.Така и не усетих няква разлика в полза на тея 174коня и онея 140 .

AUDI100  спри да се излагаш вече. Преднячка Ц4 е с обикновенна носеща греда отзад, докато куатрото е с независимо окачване. Няма никаква база са сравнение между двете платформи. И спри да сравняваш АСЕ-то с ААН. Това, че ти не си усетил разлика говори лошо за теб. Няма как да не усетиш разлика между 250 Нм и 185Нм.  Сигурно и на 4,2 да се качиш пак няма да усетиш разлика.   

Преди 1 час, Cunami19 написа:

2.6 с карантии от2.8 не е ли чисто 2.8

Почти, но електрониката на 2,6 се управлява освен по ламбда контрол и ТПС, и по МАП сензор- няма МАФ (дебитомер).

Също липсва системата за променлива дължина на смукателните рънове, която я има при 2,8.

Иначе освен горните две разлики между двата мотора се различава само хода на коляновия вал и по-никите бутала, всичко друго е 100% идентично.

И ЕКУ-тата съответно са различни, при 2,6 е Хела а при 2,8 мисля, че беше Хитачи.

И понеже някои колеги от форума бъркат недозавиване със свръх завиване, ще си позволя да цитирам Валтер Рьол, понеже няма как да го обясня по добре от него:

"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича "недозавиване" ; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за "свръхзавиване"!

Преди 20 часа, AUDI100 написа:

Настройка на механичния инжекцион е като игра ,като си с нова платка на дебитомер.Редови мотор от пред е по добре от Vобразен пред предната ос.Моите ц4 пък винаги свръх завиваха.Нямах нито една да недозавие.Недозавиват в бързи завои БМВ тата. Аудито или продължава напред или занася задница, но никога не ме изхвърля от завой.Същото е и с голфовете.Накратко, широка евтина кола която може да ускорява прекрасно.Така и не усетих няква разлика в полза на тея 174коня и онея 140 .

Много си в грешка.Точно плъзгането на предницата напред в завой е недозавиване,а свръх завиване е завъртане на задницата и изпреварване на предницата - точно както го правят повечето БМВ рейсъри които се мислят за можачи. На ауди това им е слабото място - в завой с газ на предно,колелата губят сцепление и предницата продължава напред,независимо,че си навил волана,а при автомобили със задно се получава презавиване(задните колела губят сцепление и задницата се завърта)

Ако искаш да се обзаложим ,че който и да е завой,ще го взема по бързо и сигурно с моето Ц4 2.8 куатро пред твоето АЦЕ на предно,както и ще ускоря по бързо от теб и ще доускоря по бързо от 150 - 210 (това на моята по книга и макс) - не знам как с твоето АЦЕ развиваш 230 :nixweiss:.

Макс 230 на спортното и права генетация  съм правил, но с мъка със стандартното и генерациа от АСЕ , но до 200  важи.

И съм се сблъсквал и с НЕДОЗАВИВАНЕ в по лоша настилка, но с игра с газта и волана всичко се оправя, и много често с ПРЕЗАВИВАНЕ по кръстовищата и то разбирасе умишлено де, както и НЕЗАЦЕПВАНЕ пак по светофарите подскача на масто и задницата се чуди на къде да хване и след това като тапа от шампанско пиуууу.....  ,а сега съм с гуми 215/60/17  и е по тегаво за келешлъшки изпълнения но пак стават.

А зимното носене по заснежени участъци е неописуемо преживяване КЕФ докато не писне за гориво и после пак .

Но колата е доста маневрена за такъв кораб и 4*4 .

За жалост сега съм с аад.Ограничителя на ace пада след намеса на газаджии.По лек наклон на магистрала примерно Шумен Варна отива и на 240км.Реални по gps предполагам са 230км.Аз не чета по книгата.Тествам реално.Посочил съм това което правят моите аудита в завой.Ако четеш поста ми НЕ ПРЕЗ РЕД ще разбереш че си на същото мнение като моето за завоите.Съдейки по това че сравняваш действителност с данни от книгата ,предобивам представа за твоята практика като драг състезател.Драг състезания с тези аудита правих преди 15години когато си мислих че летят безшумно и вървят много.Сега се наслаждавам на неостаряващ дизайн и широко купе.

Преди 20 часа, kapitango написа:

Почти, но електрониката на 2,6 се управлява освен по ламбда контрол и ТПС, и по МАП сензор- няма МАФ (дебитомер).

Също липсва системата за променлива дължина на смукателните рънове, която я има при 2,8.

Иначе освен при 2,6 е Хела а при 2,8 мисля, че беше Хитачи.

Коя кофигурация е по добра?

Елетроника и двигател 2.8

Или

Конфигурация 2.6 с карантия от 2.8  и електроника от 2.6

Преди 20 часа, kapitango написа:

AUDI100  спри да се излагаш вече. Преднячка Ц4 е с обикновенна носеща греда отзад, докато куатрото е с независимо окачване. Няма никаква база са сравнение между двете платформи. И спри да сравняваш АСЕ-то с ААН. Това, че ти не си усетил разлика говори лошо за теб. Няма как да не усетиш разлика между 250 Нм и 185Нм.  Сигурно и на 4,2 да се качиш пак няма да усетиш разлика.   

Иначе освен горните две разлики между двата мотора се различава само хода на коляновия вал и по-никите бутала, всичко друго е 100% идентично.

И ЕКУ-тата съответно са различни, при 2,6 е Хела а при 2,8 мисля, че беше Хитачи.

И понеже някои колеги от форума бъркат недозавиване със свръх завиване, ще си позволя да цитирам Валтер Рьол, понеже няма как да го обясня по добре от него:

"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича "недозавиване" ; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за "свръхзавиване"!

Струва ми се че се излагаш ти ,като казваш НА МЕН да СПРА да си споделям опита и това което желая да пиша.Накратко СЪОТНОШЕНИЕТО КИЛОГРАМ КОНСКА СИЛА Е ЕДНАКВО НА ДВЕТЕ КОЛИ.Сега вече вярвам можете да ме разберете защо не се усеща разлика,а не да споделяте какво сте чели!

а защо си мислиш ,че само сме чели :nixweiss: . На мен ми е пето Ауди Ц4 ,а на брат ми му е второ. Жена ми също е с ауди,но не Ц4.

А да не кажа,че съм се качвал да карам всички мотори монтирани на това купе и всички типове задвижване,включително с тунинг и мотори с около 450/500к.с.

Имал съм 2.4Д седан на предно,имал съм 2.0 ААД седан на предно,имал съм 2.3 седан на предно,имал съм 2.6 седан на предно,а в момента съм с А6 Ц4 2.8 куатро Авант.

Брат ми имаше 2.3 седан на предно автомат,сега кара 2.0ААД автомат авант (поради здравословни причини може да кара само автоматик) . Всичките тези автомобили са карани с различни типове гуми и джанти,както и са били с различни окачвания,някои са били с доработки по спирачки ,изпускателна и всмукателна система и т.н.

И казваш ,че само сме чели. Много съм видял от тези автомобили и много километри съм им навъртял ,разбрал съм какво могат ,как завиват,как спират.

За ремонтите които съм правил по тях и на аудитата на приятели да не отварям дума.

Не мисля,че и Георги е по назад с неговите аудита,ремонти,доработки,шофиране.

Edited by stanis

AUDI100  спирам да коментирам твоите мнения само ще ти спомена че имам над 300 000 км на С4-ки и съм пробвал почти всички конфигурации на тези динозаври. С4 платформата ми е слабост и винаги ще си имам една С4-ка в гаража без значение каква друга кола ще си купя.

Спирам с ОфТопика, обещавам.

За маховика, олекоти го колкото можеш повече. Само гледай да не го изтъняваш повече от 15 мм. На местата където трие феродовия диск гледай да е поне 20мм. за да не се криви при прегряване. Ако го докараш до около 7,5 кг. е добре. Мосля че ако се олекоти повече ще стане много тънък. Препоръчвам ти 5-лъчева керамика. При теб и 4-лъчева ще държи без проблем но съм сигурен че след време ще минеш на компресор, а над 350 коня и 400 нютона е по-добре с 5-лъчева. Гледай феродовия (керамичния) диск да е максимално лек за да нямаш ядове с влизането на предавките на високи обороти.

За електрониката, аз не ги обичам много дебитомерите, въпреки че сегашната ми е с дебитомер. Управлението по ТПС и по МАП сензор е възможно най-безпроблемното и надеждно. Но трябва някой да ти напише нови карти и да ти ремапне еку-то. Аз лично бих предпочел Хелата с отделен контролер за управлението на всмукателя и ще трябва заигравка за приспособяването на стъпковото моторче от 2,6 за да се монтира коректно на всмукателя от 2,8.

моя маховик е 8,2кг ,не знам при баланса дали отнемат от грамажа. като му дойде времето ще го видим. Георги, нормален феродов диск няма ли да държи ,та чак керамика му препоръчваш? Всички коли които съм карал с керамика,са малко тегави на полусъединител,или аз попадам на такива.

Благодаря на всички за търпението към мен .Ще се радвам да съм част от този форум и да споделям това което ми е известно.Ще е супер някога да си направим екскурзия само с ц4.

Ще държи феродото, няма проблем.

Ето това са килограмите на маховиците, които се предлагат за да си ги сравниш:

Алуминиев маховик-   5,4кг (12 lbs)
Стоманен спортен -   6,8кг (15 lbs)
Стандартен демпфрен- 12,3кг(27 lbs)

значи съм с 4,1кг под стандартния - за мен е добре. Чакам само стандартния да сдаде багажа и да го мятам.

На 12.09.2018 г. at 17:05, kapitango написа:

има си някои А6 С4-ки които си имат заводски монтирани задни стабилизиращи щанги и дебела предна щанга като на S-ка.

Поведението на пътя е много по-добро в сравнение с липсваща задна щанга и тънка предна.

сигурен ли си,че всички Ц4 със задна стабилизираща щанга е с по дебела предна.

Ако не да залягам със шублера да меря предната.

На 14.09.2018 г. at 21:24, AUDI100 написа:

Благодаря на всички за търпението към мен .Ще се радвам да съм част от този форум и да споделям това което ми е известно.Ще е супер някога да си направим екскурзия само с ц4

Много съм навит за идеята за събор C4 но нека е догодина поне да я донаправя с всички замислени идей както и да а я боядисам, че статата чанта колкото и да е влачена, да е лачена ,?

На 14.09.2018 г. at 21:48, stanis написа:

значи съм с 4,1кг под стандартния - за мен е добре. Чакам само стандартния да сдаде багажа и да го мятам.

Ако чакаш стандартния  демпферен маховик да сдаде багажа няма да стане     вече е на 20+ години и със сигурност не е мръднал. Не е някой от ново поколение боклук който на 100000 да е за смяна даже и по малко. Това са коли правени с материал и качество щом ги караме и тормозим още и имат оригинални части по тях значи са си машини.

не чакам маховика, а съединителя - не ми се прави нещо което е здраво.

Сега съм и захванал корите на вратите,правя отливки за 16.5см говорители на предните врати.

• 1 month later...

Колеги помогнете с намирането на ремонтен комплект за скоростния лост особено за долната част чашката с тампона защото с този луфт навсякъде полудевам

1541613190291497663620.jpg

Edited by Cunami19

Just now, Ив.Николов написа:

Колега това ,го намирам  , но долната част тампона с втулката  е доста износена и ме интересува дали може да ремонтира или да се намери ново

1541615980583821674323.jpg

• 1 month later...

Съжалявам, че късно виждам публикацията, щях да ти подаря цял комплект перфектен скоростен лост с всичко по него. Миналия месец сложих 6-степенна кутия на А6-цата на сина и всичко стоя цял месец в гаража. Намери се купувач за скоростите от 2,6 и му дадох всичко с кутията (полуоски, карета, кардан и скоростен лост с механизма)

Свържи се с Дан Тес и го питай дали не му е излишен и може да се спазарите.

• 2 months later...
На 12.12.2018 г. at 22:31, kapitango написа:

Съжалявам, че късно виждам публикацията, щях да ти подаря цял комплект перфектен скоростен лост с всичко по него. Миналия месец сложих 6-степенна кутия.

Колега започна да ми изхвърля втора  брутално от нищото какво да правя или каква кутия да търся 5или6 степенната или цяло куатро ? Някаква насока?

Имам кутия от 2.0 16в куатро става ли?

Edited by Cunami19

Мналата година март месец си направихме съборче. Дойдоха С4-ки от цяла България. Събрахме се 30-тина коли (което като за първи събор беше супер). Тази година ще видя как и кога(и дали въобще ще ми остане време) да организирам пак групата за едно съборче.

Надявам се да имаш възможност да ни организираш.Сигурно е възможно да се определи дата с добри атмосферни условия.Зная,че всички имат задължения.Вярвам ако се упомене на време ще има желаещи.

• 3 years later...
На 10.09.2018 г. at 20:51, kapitango написа:

Само с едно не съм съгласен - има разлика между валовете не само в лекота. Наистина на 2.6 са една идея по-остри в сравнение с 2.8.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...