Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

@OvivO Благодаря 

За отпред и аз съм взел ате пауър диск с накладки ате обикновени,  ти с какви накладки си

Edited by Vasil82

Първоначално на Power disk отпред сложих АТЕ Керамик серията, която не цапа джантите. Голяма грешка, не цапаха, но и не спираха. А дисковете не бяха огледални, а изглеждаха супер зле. 
Хвърлих Керамичните и сложих някакви ATE gg серия уж за по-сериозно триене и спиране. Пак не беше добре. 
Накрая ми писна и сложих OEM накладки и друга кола. 
Сега за отзад също съм взел ОЕМ накладки и ще ги сложа с power disk. 

Здравейте колеги!

Имам два въпроса към вас.

1. Имам утечка и ми пада акумулатора. Клеми при двигателя нямам и проблема не е от там. Въпроса ми е как да замеря и съответно открия къде е утечката. Когато оставя шофьорската врата отворена и заключа колата остава да свети ляв габарит и не мога да хвана проблема. Дайте идея как най-правилно да зямеря.

2. Опитвам се да регулирам фаровете. Правя регулирането по уж правилния начин с VCDS-а и прословутото стопиране на машинките. След като ги регулирам и им задам да се запази позициятя трия и евентуалните грешки. След това кася колата и заключвам, но след около 1 час когато запаля фаровете са в съвсем различно положение от това на което съм ги "запазил". Къде евентуално греша. Пробвах и без VCDS, но тогава няма никакъв ефект.

Давайте идеи!

Здравейте,фаровете ми са би-ксенон с кантар...има ли завиващи или не завиващи? Колата е 4ф 2006 асб с-лайн отвън,ако има значение!

On 12/11/2023 at 6:25 PM, chochan said:

Здравейте,фаровете ми са би-ксенон с кантар...има ли завиващи или не завиващи? Колата е 4ф 2006 асб с-лайн отвън,ако има значение!

Ако имаш такъв модул прикрепен към фара, значи са завиващи.

IMG-20230615-WA0014.jpg

• 2 weeks later...

Колеги препоръчайте къде мога да рециклирам турбина както трябва? Сервиз от който сте доволни, а не след 20 000км да почнат проблеми отново. 

• 2 weeks later...
На 10.11.2023 г. at 20:14, alexander alexandrov написа:

От известно време при подаване на газ чувах свистене,но го отдадох на леко отворени прозорци.Тези дни се оказа,че не е от там и колата влезе в авариен режим. Грешката,която записа е 000665 Boost pressure regulation

P00299 control range not reached

Какво може да е някой турбо път и как мога да го проверя?Колата е 4ф 3.0 cdya 

Единия маркуч на кулера беше в масло и го смених,карах така известно време и онзи ден пак влезе в авариен режим. Отново същата грешка е записана,ако е актуатора има ли как да се пробва дали е той и от какво може да е ?

• 2 weeks later...

За много години форумци ;) да ви питам дали някой от вас случайно е с този модел предни амове:

Амортисьор BILSTEIN - B6 Performance 35-116288

Обмислям смяната на предните на моята и да питам има ли смисъл от такива или да си заложа на стандартните!?

• 2 weeks later...

Колеги някой знае парт номер на заден десен датчик ( най крайния) на парктроника

Колеги здравейте. Имам 4ф 2011г с четирилъчев волан.Имам наличен трилъчев волан от 2008 преди фейса. Какъв трилъчев еърбег трябва да търся?

И другия ми въпрос е предните капаци на фейс и преди фейс имат ли някаква разлика?

Здравейте колеги от къде мога да получа информация пиновете на червената букса червено-черното кабелче и до него жълто-синия (бяло-червен) каква роля играят буксата беше в окиси явно от теча в бушонерата.Някой да знае къде отиват тези двата да ги проследя?Наводни ми се бушонерата

IMG_9217.jpeg

On 1/19/2024 at 8:56 AM, Vasil82 said:

Колеги някой знае парт номер на заден десен датчик ( най крайния) на парктроника

Те са еднакви утре като сляза в мазата и успея да разбутам натурите ще ти го снимам с номер, статия ми е там.

не успях да изровя стария  съжалявам търсих го ама се е запилял някъде 
но намерих в поръчките ми от алито това и в момента вече доста време са на колата и си работят 
ако искаш линк към тях ето: 7H0919275E, 7H0919275B, 4B0919275G PDC Parking Sensor For Audi A6 4B, C5 4F2, C6 4FH, C6 4F5, C6 7H0919275E - AliExpress
image.thumb.png.974b332305d333e143bc9108c0a7cced.png

• 3 weeks later...

Имам проблем с парното, духа само студено. Колата има към системата и печка. Смених термостат държи си 90 градуса източих цялата система и смених антифриза и проверих дали работят соленоидните клапани за купето и соленоидният четири пътен клапан към системата на печката. Вътре самите тръби, когато бърках с пръсти бяха със слой корозия и извадих цели парчета отлагания от тях. Явно старият собственик не я е карал с хубави течности. Търся решение на проблема. От какво може да е колеги ? 

клапани под чистачките

казанче антифриз - колкото и да не ти се вярва, ако го смениш с ново, за предпочитане ОЕМ, може и да тръгне

радиаторче парно

• Like 1

Соленоидните клапани под чистачките ги смених и старите бяха работещи. Радиаторчето му пуснаха машина за почистване и ми казаха, че не било в него проблема нито е запушено нито тече и да се изпарява антифриз. Казанчето за антифриза си циркулира. Остава някой електрически датчик и да сменя казанчето за антифриза. 

казанчето за антифриза смени, не е скъпо и е добър опит. 
Ако има ръжда в системата, може са имаш запушен някой маркуч.

• Thanks 1

@OvivO Ще взема утре едно ново и след това ще прегледам трасето по системата. Благодаря това е достатъчно.

Възможно е, аз съм пробвал с Топран, не става. И вече знам, ново казанче и нов термостат само оригинални. 👍