Moonland Публикувано 30 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Ноември 2014 Аз не знам и колко бързо очаквате да загряват тия дизели.... това си им е ясен недостатък, за в града си е шит и с най-добрия термостат зимата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 30 Ноември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 30 Ноември 2014 Е да но защо отвори на около 50 градуса. Иначе ми е ясно, че дизела бавно загрява но градско!А да не говорим, че последния скрийншот който постнах (при температура от 72 градуса на двигателя) бе направен след около 40 минути работа на място на двигателя. Тогава ми писна и прибрах лаптопа. И тъй като исках да я докарам на около 90 градуса, просто се качих, преместих на Sport и направих едно кръгче с цялата газ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 30 Ноември 2014 Доклад Share Публикувано 30 Ноември 2014 Ами да ти кажа 40 минути на място до 70 градуса не ми изглежда ненормално за дизел при моментните температури.... Не казвам, че нямаш проблем с термостата, не знам. Но не очаквай чудеса, това имам предвид.... Дизел + градско + студена зима = шал + шапка + ръкавици .... това е положението...Най-бързо си загряват атмосферните бензини. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
п.и.г. Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 (Редактирано) термостат BEHR от VW стара загора = 18.00лв. ако не ти изстива на извънградско може и да ти е наред термостата. след смяната моята и трябват 15-20км. градско в стара загора, за да вдигне 90гр. ако парното работи става още по бавно. пък на обороти и с включено парно може и никога да не ги вдигне. Редактирано 1 Декември 2014 от п.и.г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 (Редактирано) Хмм, не знам защо, но въпреки очакванията ми с по- гъстото 5w40, което сложих, колата си загрява г/ д за времето, което заграваше и с 5w30. Иначе сутрин при сегашните температури, стрелката се вдига от началото на скалата за 5 минути и парното започва да духа топло след не повече от 3- 4 километра. От Младост 1 до The Mall топлото започва на Йерусалим. Термостата ми е оригинален. Иначе на място, дизела може и да не загрее и за 2 часа, особено ако и парното е пуснато. Редактирано 1 Декември 2014 от baha Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 термостат BEHR от VW стара загора = 18.00лв. ако не ти изстива на извънградско може и да ти е наред термостата. след смяната моята и трябват 15-20км. градско в стара загора, за да вдигне 90гр. ако парното работи става още по бавно. пък на обороти и с включено парно може и никога да не ги вдигне.Не, колата не изстива на извънградско. Стрелката си седи закована на 90 градуса. един единствен път съм я виждал да пада. Това бе, когато слизах от "Златните мостове" на Витоша. В Бояна, колата бе на около 60-70 градуса. Иначе сутрин при сегашните температури, стрелката се вдига от началото на скалата за 5 минути и парното започва да духа топло след не повече от 3- 4 километра. От Младост 1 до The Mall топлото започва на Йерусалим. Термостата ми е оригинален. Иначе на място, дизела може и да не загрее и за 2 часа, особено ако и парното е пуснато.При мен забелязах проблема с бавното загряване още през месец май. Тогава, една сутрин закарах жената на работа (от кв. Изток до бул. Черни връх), а след това се върнах, за да регулирам фаровете в сервиз "Тани" (Той е залепен за Автомотор Дианабад, ж.к. Изгрев ул. Тинтява 5А). Колата все още не бе достигнала 90 градуса, но като останах на място (с работещ двигател и пуснато парно), да изчакам ГТП-то да отвори и да се мушна за реглажа на фаровете, стрелката за температурата падна още на долу. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 (Редактирано) При мен градско колата загрява съвсем нормално. Достига 90 градуса и не мърда, при пуснато парно по-бавно разбира се, но извънградско на по-студено при пуснато парно на HI и по бързичко движение стрелката отива на 70 градуса, което си мисля, че е напълно нормално... Редактирано 1 Декември 2014 от fifipaldi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Не е нормално! Стигне ли веднъж 90 не е нормално да пада без значение дали караш, къде караш и с колко караш! Никога не съм виждал температурата ми да се връща назад преди да изгася двигателя - нито на тази, нито на която и да е предна кола. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 При мен на всички коли, които съм карал е било така както го описвам . При външна температура около 0 градуса, движение с има няма 2 000 оборота със скорост 100+ километра в час и пуснато парно да духа на макс все си мисля, че това е нормално поведение на колата. Иначе както казах колата загрява нормално и духа топло идеално. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Така и така, за мен термостата е консуматив, който периодично трябва да се сменя. До сега не съм си купувал кола, на която термостата да е бел наред (явно и тази няма да направи изключение). Ще си закупя един оригинален от Порше запад и когато дойде дросела, ще сменя и термостата. И без това задължително трябва да сменя антифриза, тъй като е силно разреден. Лятото учих жената на успоредно паркиране и колата прегря зверски. Тук отново е замесен шибания дросел . Как може да го направят на един бушон с дросела . Съответно не обърнах внимание, че голямата перка не включва, та стана белята. Както си седя отвън и давам указания, и жената вика: Тук нещо светна в червено. Поглеждам таблото и изпадам в тих ужас. Стрелката за температурата ударила в max., на фиса с големи букви пише: System Overheated!. Баси м...ката. . Вдигам капака - капачката на казанчето е започнала да олабва налягането, започнах и аз да и помагам, лека полека свалих налягането в системата. Охладих колата и звъня на приятел. Лошо му стана като чу какво се е случило. Та допълнихме системата с вода, след като колата изстина, и той започна да гледа за мехурчета. Като не видя вика, май си извадил късмет и не си пукнал главата, но сега от теб искам да следиш нивото постоянно. Поне не е губила антифриз от тогава. Та сега вече е време да източа системата и да я напълня вече с антифриз. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 fifipaldi - не е нормално Попадал си и ти на кофти термостати явно. До сега никога не съм имал виден проблем с термостат на кола (противно на bsdnikolov), без да съм ги изследвал с диагностика и микроскоп... @bsdnikolov - Малко си закъснял даже с антифриза при описаната ситуация! Аз си го измерих преди някоя седмица за да се уверя, че всичко е наред, че имаше доливане неотдавна. До -29 градуса е в момента и съм спокоен за зимата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 И при мен антифриза е до -30. Това беше едно от първите неща. които погледнах след като купих колата. Относно термостата. Така и така тази кола се кара много рядко извънградско, а в града се държи повече от прилично не мисля да ремонтирам нещо което според мен не е счупено . Дори и да я карах извънградско обаче от скромните ми познания и опит с бензинови двигатели пак казвам, че ми се струва нормално това поведение. Може и да проуча по обстойно въпроса ако остане време. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Относно термостата. Така и така тази кола се кара много рядко извънградско, а в града се държи повече от прилично не мисля да ремонтирам нещо което според мен не е счупено . Предната ми кола беше Renault Espase (2,1TDI). При нея също само на извънградско стрелката падаше, иначе загряваше доста бързо при градско каране (значително по-бързо от Аудито ). Оказа се, че термостата е ленив и след като отвори, бавно затваря. Смених го и след това колата заспа. На извънградско стрелката не мърдаше, а при градско си загряваше по същия начин, както със стария. @bsdnikolov - Малко си закъснял даже с антифриза при описаната ситуация! Знам, че закъснявам. Но не искам да разбридам колата по 5 пъти. След около 2 седмици, трябва да дойде новия дросел. Тогава така и така, ще свалям долната кора, бронята, маската, охладителя, интеркулера, тръбите от и до интеркулура и колектора, та ще ми е удобно за работа и по термостата.Всеки ден следя прогнозата за времето и съм готов да вкарам колата да нощува в гаража, ако паднат много температурите. То тя не е само на вода. Антифриза беше силен, преди та прегрее колата и доляхме около 3 литра. Така че, би трябвало да държи на умерен студ. Но за всеки случай съм готов във всеки момент да я прибера на топло в гаража. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 (Редактирано) Някой с бензинка да се изкаже по темата с извънградското загряване и термостата?Цена на термостат? PS. Сори, че ти размихме темата леко, но пак е полезно инфо. Редактирано 1 Декември 2014 от fifipaldi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Вече изказах както за бензин така и за дизел (минал съм и през двете) - НЕ Е нормално температурата да пада докато не изгасиш двигателя!!!Без значение атмосферен бензин ли е, турбо бензин ли е или турбо дизел! И без значение дали караш при -30 градуса, по наклон надолу или нагоре, с 20 или с 200 км/ч...! Температурата след старта на двигателя има само една посока и цел --> 90 градуса! Цена вече е назована на предната страница - 18 лв .... (не става ясно за кой двигател, но поне като отправна точка) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Не е ок да пада стрелката след като е стигнала 90 градуса. При мен съм забелязвал падане само преди да отвори термостата- карам, стрелката е над 50 градуса, спирам, колата работи на място и парното духа. Тогава стрелката е тръгвала към 50 градуса и е обяснимо. Но след като е стигнала 90, трябва да си стои там, независима как и къде се кара. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iovkom Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Без значение атмосферен бензин ли е, турбо бензин ли е или турбо дизел! И без значение дали караш при -30 градуса, по наклон надолу или нагоре, с 20 или с 200 км/ч...!Колега , няма нужда да се изказваш толкова крайно за нещо , в което явно не си напълно убеден или просто нямаш достоверна информация. Нормално е да има спад в температурата на антифриза при продължително каране по баир надолу , на скорост. Няма какво да накара една кола да загрее по баир надолу , при положение , че е -10 градуса , парното е пуснато и не се подава никакво гориво в двигателя. Също така ми се е случвало да карам при -28 градуса по магистрала , парното пуснато докрай и при поддържане на 120 км/ч , стрелката също започна леко да се отклонява от средата. Не е случайно това , че за по-студените страни се предлагат дизелови двигатели с допълнително подгряване на антифриза и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Ок, извинявам се за крайността и се съгласявам, че в частния случай, който описваш - върл студ и продължително спускане по баир надолу без газ би могло да се получи отклонение (звучи логично), но никога не съм наблюдавал подобно нещо при която и да е кола, която съм карал, може би просто не съм поапдал в този частен случай и не мисля, че повечето от нас попадат. Иначе вярвам, че имам достатъчно опит с каране на автомобил в студените страни без никакви помощни системи и връщане на стрелката никога не е имало (и на бензин и на дизел). С удоволствие ще провокирам ситуацията при следващ удобен момент като пусна парното на максимум и дори пусна по инерция където това е възможно, но съм доста уверен в резултата... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 А сега де? Нещо подобно имах предвид и аз. Не говоря чак за такива крайни условия, баир и -30 градуса, а и при мен си се отклонява до към 70 както казах, а не "съвсем леко". Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 @Moonland, би ли ми изкарал оригиналния VAG номер на термостата, че аз не успявам да го намеря в ETKA-та.Колата е: А3, 8PACLX, 2.0TDI - BKD, DSG - HQL, август 2006г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 С удоволствие, но ще мога най-рано в петък вечерта ... далеч от личния компютър съм отново :-/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
п.и.г. Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 моята е 8L помпа-дюза 1.9. не мисля, че цената на термостата за 2.0тди ще е драстично по-висока. а относно изстиването при включено парно - досега дизел съм карал само 1.9 помпа-дюза - 3 различни коли. всичките изтиват като се кара градско с включено над средното ниво парно. ако навън е под нулата на обороти пък си изстиват дори и да е на минимум парното. извън града нямам спомен да съм имал случай да са падали под 90 градуса дори със силно парно. имал съм и 2 бензинови коли. при тях не съм забелязал да изтиват така както дизела. дори на обороти с парно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 (Редактирано) Аз също имам опит с 1.9 TDI (PD) и отново мога да потвърдя, че стрелката никога не се е връщала назад, дори в кучи студ.bsdnikolov: 03G 121 113Това трябва да е номера на термостата ти. Има обаче и същия с "А" индекс накрая. Не знам дали е по-нов модел или просто за друг двигател. Като гледам цените из интернет обаче ще да е поне едни 50-60 лева. Редактирано 1 Декември 2014 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Благодаря, Moonland.И на мен ми изкочи този номер чрез Гуугъл, но при сърч в ЕТКА не излизаше. Искам да му видя цената от Порше Определено ще го сменя с оригинален такъв, за да не бера повече ядове с него следващите n години. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Itsko Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 И при мен е така дигне ли 90 градуса не съм забелязал да пада никога.Ако е загася и хода да си върша работа може да изстине иначе не.В колата винаги си пускам да духа на 24-26 градуса и не е имало проблем. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 1 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Това излиза, като номера на термостати: VAG: 03G 121 113 VAG: 050 121 113 C VAG: 06B 121 113 A Но с талона в Порше предполагам ще ти дадат 03G 121 113. Не е скъп. Трябва да пробвам в някой студ и голямо пускане, дали ще почне да изстива. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 1 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Декември 2014 Мерси, Baha. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 2 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 2 Декември 2014 (Редактирано) Аз като я като я пусна на скорост по надолнище без да давам газ сега в студа извънградско нарочно съм наблюдавал температурата...Ами охлажда се,което мисля е логично...Напънали я веднага пак се качва до 90....Колата е 1.6I , антифриза е оригиналният G13 направен 3 литра концентрат към литър вода...мисля че при това съотношение трябва да издържи до -50 някъде Редактирано 2 Декември 2014 от venomcorp Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 2 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 2 Декември 2014 На около 86 градуса, термостата трябва да затвори. Тогава ако ще и в скала да скочиш, докато работи мотора не трябва да пада температурата. При пускане по нанадолнище и падаща температура, логиката е една: термостата не е затворил и през радиатора охлаждаш двигателя! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Ех....от този форум пак влизам във филм ...добре де ако имам проблем с термостата нямаше ли да ми набива грешка на вагкома???Има ли начин тоша да се провери чрез диагностика или проблема си е чисто механичен и ще иска разглобяшане т.е пак при майстори???? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Това не е Тесла... не всичко е електроника Може единствено да се наблюдава кога какво се случва с температурата под формата на живи данни (което общо взето е нсправил и bsdnikolov) и по това да се съди косвено. П.с. Не знам още колко човека трябва да се включат за да кажат, че НЕ е нормално една кола да изстива без значение от условията! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 (Редактирано) Да споделя и аз нещо Имаме една местност - Карандила около Сливен, в която първите 20 км е изкачванем, а следващите 20 са спускане изцяло до града и като пуснеш колата по инерция в продължение на тези 20 тина км (може и да са 15км не съм ги засичал точно) към края вече стрелката на температурата на охладителната течност си е мръднала назад. Според мен е нормално в този конкретен случай, но не и когато колата е на скорост дори и с минимално подаване на газ или за спускане на наклон на свободна за 3-4 км. Редактирано 3 Декември 2014 от qnkov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
п.и.г. Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Това не е Тесла... не всичко е електроника Може единствено да се наблюдава кога какво се случва с температурата под формата на живи данни (което общо взето е нсправил и bsdnikolov) и по това да се съди косвено.П.с. Не знам още колко човека трябва да се включат за да кажат, че НЕ е нормално една кола да изстива без значение от условията! ми освен някой инженер от ауди германия - аз тогава ще повярвам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Да и аз не мисля да ремонтирам нещо което според мен не е счупено. Вкараш ли се един път във филма и удари ли те параноята с тия коли и става страшно . В случая става въпрос за 18 лв. и като ми остане време мога да го погледна този термостат, но въпроса е принципен. qnkov как ще пускаш колата 20 км по инерция бре само разход на бензин отделно нямаш стабилност на пътя. Бутни си 5-та или 6-та в твоя случай пък си я остави да си се спуска без газ . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Това са къси отсечки спускания с остри завои и ако трябва да спускаш на скорост означава постоянно 2- ра, 3- та... Не е моята кола, а на родителите ми По-лесно е със спирачка, тъй като скоростта на превишава 50-60 км. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Тогава се кара на 3-та и си помагаш със спирачка никога изцяло на спирачка като 19 годишна блондинка! Иначе тровиш яко спирачките и отделно от това продължава да гори гориво макар и минимално. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Това за двигателната спирачка...ами хем е така хем не е....имам в предвид , че ако я ползваш не товариш ли излишно двигателя??От тук правя извод,че маслото може го пипне ако се използва доста често...та в този ред на мисли :по-добре да тровиш спирачките , а не двигателя???Поне аз така си мисля....И това дето уж не пипа горивото когато е на скорост по надолнище????А защо на свободна по надолнище има разход на гориво????Или вярваме изцяло на това какво показва борд компютъра? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivan_Ch Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 (Редактирано) Тва за тровенето на двигателя е пълна глупост. А относно разхода: При дизела когато е на скорост и не натискаш педала на газта гори 0, а когато е на свободна гори 0,5-1л/час. За бензина мисля, че не важи това.. всмисъл винаги гори бензин/газ Цитиране на предходен пост! Редактирано 4 Декември 2014 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Нищо не товариш излишно!! Никога не се кара надолу продължително на спирачки!! Това обикновено го казват и на шоф. курс веднага след като ти обяснят кой педал за какво е! Може и беля да направиш така със спирачките при по-дълго спускане и натоварена кола!Потърси малко в гуугъл за принудителен ход на двигателя, тогава разходът е 0 (и по борд и в действителност). Ако пускаш по инерция без скорост двигателят си гори каквото и в покой - около 0,5-0.8 л./час (при загрял на работна температура двигател). Освен това при мокра/заледена настилка си е направо самоубийство! Винаги се кара на скорост за да изпозлваш спирачния ефект на двигателя! Има дори знаци по пътищата да напомнят за това! Като видя някой пред мен да се спуска на спирачка просто знам, че е жена и вероятно млада )Ivan_ch - важи и за бензин и за дизел. За газ не знам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 (Редактирано) Е тоя е ясно,че спирачките не се натискат постоянно при спускане ( книжката не съм си я купувал , курса го минах без грешка и теорията и практиката от раз )...но мисълта ми беше за самата двигателна спирачка - как влияе това на двигателя при продължителното и използване???За газ и за бензин си е 0 разхода по борд....но хора помислете , без грам гориво хич не ми се вярва това???И понеже темата е за друго.....На няколко човека и майстори споменавам това за допълнителната маса и за чистене на окисите...и всички ми викат - Бе това са глупости????И да продължавам си чета форумите... Редактирано 3 Декември 2014 от venomcorp Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Venomcorp не се обиждай, но елементарни неща ти убягват. Пиша от телефона и не искам да навлизам в подробности, но ако до утре някой не ти е ги е разяснил ще се постарая аз да го направя.Междувременно има доста писано по интернет и можеш и сам да се запознаеш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Действително... Най-добре си изнамери информацията, във VW форума например е писано многократно няма смисъл и тук да го правим, просто се вслушай в това, ковто ти казваме. никога не се спуска на спирачка продължително! По ред причини, основните изброени по-горе. По стоповете се познават аматьорите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 3 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 ...........................................................................................И понеже темата е за друго.....На няколко човека и майстори споменавам това за допълнителната маса и за чистене на окисите...и всички ми викат - Бе това са глупости????И да продължавам си чета форумите... venomcorp, сега за масите аз да ти споделя нещо, което доста "майстори" не хванаха. Личната ми кола е Пежо 106, 1.1i. Откакто я купих, при загрял вече мотор на светофарите леко притрисаше (едвам забележимо). Слушах за какво ли не, дросел, стъпково моторче и т.н. Моно-инжекциона го разглобявахме 3 пъти. Почистих каквото се сетиш и замерихме, който се сетиш датчик. И все си притриса и това си е. Тогава един приятел вика, а бе, тез френските кочини масово страдаха от кофти маси. Вземи замери тоците. Замервам ги аз , ОК. Той ми се смее. При студен мотор и на място какво очакваш бе мунчо. Запоих на две стари сонди от мултиметъра захранващ куплунг за запалка на кола и на следващия ден отивам на работа. Разстоянието е около 4 километра. Тъгвам и през първия километър, мултицета си показва 14.4 волта. Но после, като позагря колата, волтовете започнаха да падат. Когато стигнах до работата, мултиметъра показваше около 13.5 волта. Не повярвах за масите и още същата вечер след работа свалих алтернатора. Занесох го на алтернатоджия, обясних му, че като загрее не зарежда като хората и му го оставих. Като отидох да го взема, човека ми вика: "Проблем аз не виждам. На машината го оставих докато загрее и отклонения няма." Питах го, колко иска да ми смени реле-регулатора и четките, профилактично. 20 лева. Викам давай. Прибрах се, монтирах го и познай, на следващия ден на път за работа - същото. Та тогава реших да пусна нова маса от двигателя до купето. А сега познай с какъв волтаж пристигнах на следващия ден на работа!!! Със същия, с който и тръгнах. А, забравих да спомена. Все още в жабката на Пежо-то си си седят сондите с запоеният захранващ куплунг за запалка. Всеки, който иска да си направи моя експеримент в движение, може да се възползва от тях. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Според мен обаче, ако човек няма проблем, няма нужда да го търси, иначе рускува да го намери и то където го няма...! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 3 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 (Редактирано) Зависи Moon, пускането на допълнителна маса си е една превенция, ако го нямаш проблема. Все пак, 16 кв. кабел е 3,60 лв. метъра. Аз на А3-ката употребих 2 метра х 16 кв. за маси и 2 м. х 16 кв. за втори плюс от алтернатора до бушон SB1, плюс 4х0,60лв. 16кв. медни кабелни обувки. Та за 15 лева си вързах гащите.А и гофрето беше по 0,17 стотинки метъра (взех 5 метра). Гофрето го взех, за да си изглеждат като фабрично поставени кабелите. Редактирано 3 Декември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 3 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 3 Декември 2014 Ясно...трябва да отделя време за допълнителна маса.....иначе това за двигателната спирачка съм го чел...пречел...и продължавам да чета - междинна газ...heel and toe....абе глупости общо взето... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Иван Лютов Публикувано 4 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 4 Декември 2014 (Редактирано) Ето за разхода на скорост както и аз знам, че е от форума на Тоyota: mafiota"На блока с дроселовата клапа е разположен датчика за положение на дроселовата клапа . Най-общо той представлява един потенциометър който преобразува ъгъла на отваряне на дроселовата клапа в ел. сигнал, а при по-старите двигатели освен потенциометъра има и един контакт, които показва кога е напълно затворена дроселовата клапа(отпуснат педал на газта). При по-новите двигатели този контакт вече го няма (тъй като е комфликтна точка) , а за положението на клапата изцяло се съди по пада на напрежение върху променливия резистор (потенциометъра).И така , на компа му е казано : ако е напълно затворена дроселовата клапа (не е натиснат педала на газта), и при това условие двигателят е загрял до опр. темп. и оборотите са му над 1500, да се прекрати подаването на гориво, т.е. двигателя да влезе в режим на принудителен празен ход, до момент в който педала на газта бъде натиснат отново"Bass_Man"Пуснеш ли газта на скорост и оборотите са над 1000-1500 в зависимот от колата подаването на гориво се прекъсва . Паднат ли оборотите под тази граница се възстановява подаването на гориво . При мене при миналата ми кола която беше на бензин всичко това важеше с пълна сила. При спускане на скорост (принудителен празен ход) гумите задвижват двигателя и подаването на гориво спира, както и по бордови разхода е точно 0. Обаче недостатъка е (мое лично мнение), че може да се използва само при по-голями наклони иначе двигателя убива много от скоростта и няма смисъл. Редактирано 4 Декември 2014 от Иван Лютов Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
п.и.г. Публикувано 4 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 4 Декември 2014 (Редактирано) аз май за най-сигурно ще взема да си монтирам към купето не една, а още 2 допълнителни маси. Редактирано 4 Декември 2014 от п.и.г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 10 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 10 Декември 2014 По въпроса с падането на температурата при спускане да се обадя. Вчера бях до след копитото, температура -3 градуса. След яко натискане нагоре (имаше си доволно сняг за шоу, само ме беше яд че не съм с quattro) и добре загрял мотор, на връщане пусках на 3-та, рядко 4- та и след 3- 4 минути стрелката тръгна кум 50. След още малко време стигна средата между 50 и 90 и в общи линии си остана там докато слязох до околовръстното. Парното си бичеше на 21.5 (перката на 3 -4 чертички). Предвид, че радиатора е постоянно обдухван и изстуден антифриз се развърта из мотора е абсолютно нормално стрелката да бяга от 90 при спускане и хладна температура, особено на скорост да изстине мотора. Най- вероятно ако бях само на спирачка и мотора поддържаше работа, нямаше да изстине толкова. Термостата ми е оригинален и си си работи ок! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Е точно за това говоря . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 (Редактирано) Колеги, предлагам за да не водиме този спор вечно (именно: при продължително спускане при зимни температури, дали пада температурата на двигателя),да изчакаме малко. Така и така края на другата седмица ще сменям и термостата, та след това ще се кача на Златните мостове и ще видя как се държи стрелката за температурата. Само да предупредя, че съм с DSG и през 100% от спускането колата ще е на предавка и в обороти между 1000rpm.-1900rpm. Редактирано 11 Декември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 (Редактирано) По въпроса с падането на температурата при спускане да се обадя. Вчера бях до след копитото, температура -3 градуса. След яко натискане нагоре (имаше си доволно сняг за шоу, само ме беше яд че не съм с quattro) и добре загрял мотор, на връщане пусках на 3-та, рядко 4- та и след 3- 4 минути стрелката тръгна кум 50. След още малко време стигна средата между 50 и 90 и в общи линии си остана там докато слязох до околовръстното. Парното си бичеше на 21.5 (перката на 3 -4 чертички). Предвид, че радиатора е постоянно обдухван и изстуден антифриз се развърта из мотора е абсолютно нормално стрелката да бяга от 90 при спускане и хладна температура, особено на скорост да изстине мотора. Най- вероятно ако бях само на спирачка и мотора поддържаше работа, нямаше да изстине толкова. Термостата ми е оригинален и си си работи ок! За да не съм голословен ще отбележа, че изправен термостат трябва да отвори големия кръг на 86-87 градуса и задължително трябва да го затвори на същите тези градуси. При отклонения от тези технологично зададени параметри, термостата се счита за НЕИЗПРАВЕН (не отговаря на заложените за оптимална работа на двигателя параметри)! @baha, позволи ми да отбележа лека неточност в изказването ти: "Предвид, че радиатора е постоянно обдухван и изстуден антифриз се развърта из мотора е абсолютно нормално стрелката да бяга от 90 при спускане и хладна температура, особено на скорост да изстине мотора." Единствения начин студен антифриз да се завърти в мотора при продължително спускане и при ниски температури е:1. Или ако радиатора на парното охлажда антифриза до толкова, че да свали с 20 градуса температурата на мотора.2. Или ако термостата е "забравил" да затвори големия кръг (сиреч, циркулацията на антифриза и през челния радиатор), при достигането на 86 градуса. Ако по някаква причина термостата е пропуснал да извърши това действие при заводски зададените стойности (86-87 градуса) и допуска циркулацията на антифриза през радиатора с температура на охлаждащата течност под 86 градуса, то според производителя, термостата се счита за НЕИЗПРАВЕН. Редактирано 11 Декември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 (Редактирано) Въпроса тук по-скоро е, че докато се спускаш на скорост дълго време почти не се подава гориво към дюзите (почти няма горивен процес - система ППХ) и съответно двигателя не „произвежда” достатъчно „топлина”. Също така насрещния въздух пряко обдухва и двигателя (без значение от това, че термостата е затворен) и това спомага за спадането на работната му температура. Колкото е по-ниска външната температура и по-дълъг наклона, толкова по-ниска ще става. Така, че е напълно нормално според мен при ниски външни температури, продължително спускане на скорост на двигателя да му пада малко работната температура. Като сложим в тази ситуация и фактора пуснато парно, което отдава температурата от двигателя в купето - мисля, че е напълно нормално изстиването на двигателя дори и при оригинален и 100% работещ термостат. Също така дизеловия двигател е с много голямо КПД и по-малка част от извършената работа се „отделя” като топлина ако мога така да се изразя. Това е и причината дизеловия двигател да загрява по-бавно по принцип. Редактирано 11 Декември 2014 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
п.и.г. Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 от изписаното аз картинката си я представям така: двигателят е загрял на 86-7 градуса, термостата отваря, студен антифриз влиза в малкия кръг и избутва топлия. въпрос: защо влизането на студен антифриз в двигателя не се отразява на позаказанията на таблото и двигателя остава с работна температура? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 (Редактирано) Защото дори и да отвори термостата не се отваря напълно, а съвсем малко, съответно „избутания” топъл антифриз е по-малко и не спада толкова много температурата, че да я видиш на уреда на таблото. Да не говорим, че и самия уред на таблото не отчита съвсем точно. Т.е. ако се закачиш с ВагКом на т-датчика на ЕКУ-то ще видиш, че температурата на двигателя се променя в малки граници. Това при изправен термостат разбира се. Редактирано 11 Декември 2014 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Може ли да се види на VCDS кога отваря и затваря термостата или трябва да се пипат маркучите с ръка? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Аз и с VCDS- го хванах, че отваря рано. Проследи канал 62. Там първото поле е температура двигател, второто е температура радиатор, третото е външна температура на въздуха, а четвъртото е температура на въздуха, който засмуква двигателя. Та, решавам аз да си поверя свещите и температурните датчици, и покрай това, как отваря термостата (от както е купена колата, имам съмнения в този термостат заради бавното достигане на работна температура), та си викам: днес е денят.Закачам се с VCDS и влизам в канал 62-ри:Баси, датчик G83 (този на радиатора) подскача: ОК, може да подскача, ама е между 7,2 и 8,1 градуса. Може нещо да не му е наред (или да се чуди м/у някаква междинна стойност), но все пак отчита вярно.Запалвам си аз колата и се започва шоуто. Първоначално, всичко беше ОК. После, продължи също ОК: но когато колата достигна около 47 градуса, за мое учудване (а може би не), термостата отвори големия кръг и температурата на радиатора започна да се покачва. Първоначално помислих, че датчика на радиатора се е затоплил от вътрешната температура на торпедния отсег, но после като пипнах радиатора, разбрах че термостата просто е отворил! Та сега, покай всичко друго, предстои и смяна на термостат. Добре че го хванах сега, преди да съм разбридал за смяната на дросела и чистенето на турбопътищата, та да направя всичко на куп.Ей, вече обмислям да спра да чета за проблемите в този форум. Не може, някой да сподели проблем и аз да се юрна да проверя моята кола за този проблем, пък камо ли да се окаже, че го има.За сега толкова. Тази седмица ще купя и термостат от Ауди. Дано не ми свалят 3 кожи за него. Другото, което ми прави впечатление е, че цилиндрите работеха доста изравнени докато колата беше студена, но колкото повече колата загряваше, толкова повече гориво впръсква трети цилиндър. Някой може ли да ми каже защо??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Абсолютно съм убеден, че дори и да купя чисто нов оригинален термостат, който ще работи коректно, случката ще се повтори. и VBI достатъчно добре го обясни. Практиката се различава от големите книги в тоя случай. В момента както съм и без кора под мотора, съвсем се обдухва отвсякъде, но не това е най- важното, пак щеше да падне температурата. bsdnikolov като го смениш, отиваме на обиколка за тест. По- различно ще е с DSG- то, но ще тръгне надолу. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Passi Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Ако термостата работи правилно температурата не пада Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Потвърждавам , и на мене ми падна температурата при спускане от сорта на 5-10 км без никакво подаване на гас, бяхме 3 коли заедно и на 3-те им паднаха градусите под 90. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Ако термостата работи правилно температурата не пада Стига с тия наизустени приказки!!! Много ясно, че пада! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Passi Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Пада да. Спускал съм се по стария път за Игуменица при -10гр и стрелката ми не мръдна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AsK Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Стрелката отива на 90 градуса веднага след като мине 82-3 градуса . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 (Редактирано) След смяната, този тест е задължително заплануван. bsdnikolov като го смениш, отиваме на обиколка за тест. По- различно ще е с DSG- то, но ще тръгне надолу. Ще ти звънна, тъкмо ще ми трябва още един човек да следи живите данни по време на спускането, да не се разсейвам много много (може и да си ги записва VCDS-а, а после от вкъщи да ги прегледам на спокойствие, но така не е интересно). Редактирано 11 Декември 2014 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 (Редактирано) Пада да. Спускал съм се по стария път за Игуменица при -10гр и стрелката ми не мръдна. Значи ти е прецакан термостата и не отваря добре, че е било -10 да не прегрее колата . Ходи да ти го погледнат хахахах. (малко в кръга на шегата).След смяната, този тест е задължително заплануван. Ще ти звънна, тъкмо ще ми трябва още един човек да следи живите данни по време на спускането, да не се разсейвам много много (може и да си ги записва VCDS-а, а после от вкъщи да ги прегледам на спокойствие, но така не е интересно).Брой ме и мене. Редактирано 11 Декември 2014 от fifipaldi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Колкото повече, толкова по-весело. fifipaldi, щях да забравя. За утре викам да те бориме? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Вие накрая усещам как ще тествате колко студена е бирата в магазина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Колкото повече, толкова по-весело. fifipaldi, щях да забравя. За утре викам да те бориме?Даа към 19, 19 и нещо ще намина. От колко започва уличния тунинг ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Понеже ме наплашихте с тези термостати...ами и моята температура пада...написах го....и отивам аз при доверен майстор ( след няколко вече сменени най-после улучих на човек ) ...разказвам му какво е станало...как чета едни неща във форума....ами оказа се , че термостата ми е ок...Човека ми каза да продължавам да чета и за всяко нещо да ходя си давам парите ей така за спорта....Но какво да се прави от 6 месеца съм шофьор и тройката ми е първата кола...направо съм си влюбен в нея...признавам си... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 11 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Виж сега, темата е за колата на жена ми и тук споделям, какво правя по нея. Аз нейния термостат го видях на живи данни как отвори на 47 градуса и заради това ще го сменя. От там нататък няма как да знам как са вашите и за това само коментирам принципните постулати. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Иван Лютов Публикувано 11 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 11 Декември 2014 Днеска смених и аз термостата (след теста който направи колегата bsdnikolov и моя отваряше на 66 градуса и така си оставаше температурата) и вече заковава на 90 и не мърда По празниците и аз ще си направя един тест за тая температура защото имам пътуване малко извън София и ще напиша резултата с вече 100% изправен термостат оригинален от ауди. Обаче все си мисля, че при продължително спускане на скорост без подаване на газ, пуснато парно и минусови температура стрелката ще падне. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 13 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 По някаква странна случайност, днес се оказа че почивам (шефа не е разбрал че е работен ден и го писа дъждовен). Та седя и се чудя , с какво да си запълня времето докато другите бачкат. И . Ми то аз още не съм си сложил осветлението в краката зад шофьора. Речено, сторено. Необходими материали (вече ги имах, но е редно да ги спомена ): Плафоните, разбира се. Мойте ми ги подари приятел, който най-разумно ги бе свалил съсе буксите. Кабел разбира се. Аз бях купил 2х6 метра 0,35 квадрата. По мои груби сметки щяха да ми трябват 4-5 мера, но добре че купих с още запас. От 6-те метра останаха около 25-30 сантиметра. Платнено тиксо!!! Много хора (а да не говорим и колко авто жичкаджии ) даже не знаят за съществуването му, но според мен е задължителен консуматив при работа по ел. инсталация на кола!!! Освен че групира кабелите с снопове, предпазва и от протъркването на изолацията. А да не говорим, че осигурява и фабричен вид на свършената работа. Термо-шлаух. При мен фитна фи 2.0. Флюс, за почистване на окисите по медта, преди запояването. Аз лично, много си го тача. Адски улеснява. Е, разбира се и поялник. Сега, разните му там гедорета, изобщо няма да ги споменавам, то е ясно. Запояването на буксата и кабела: Следва, омотаването на кабела в платненото тиксо. Всичко трябва да изглежда като фабрик от завода на Ауди!!! А ето го и резултата: Вече следва и същинската част. Етапи по седалката: И сега е време, покрай снопът с другите кабели на седалката, да си прекарам и този кабел. Целта на занятието е всичко да изглежда възможно най-близко до заводското!!! Както ще забележите от следващите няколко снимки, даже и в Порше нямат и теоретичен шанс да забележат, че съм пускал допълнителна ел. инсталация!!! За шофьорската страна остана само сглобяването, по обратния ред на разкостването......... След като всичко е сложено отново, идва ред и на пасажерската страна. Тук ще е по-сбито, че операциите са към 80 % идентични: Ето и резултата. Снимките са правени на светло, но сами разбирате че в 2 следобед няма как да е иначе. След около 30-40 минути ще ходя да взема жената от кантората и ще направя и снимки на тъмно. Кофтито е, че телефона ми прави отвратителни снимки на тъмно!Както ще забележите, от ляво плафона е с обикновена крушка, докато от дясно е с LED крушка. Не е с цел сравнение на двете неща (заводското и подобреното), въпреки че става и за това. Просто, вчера сложих в жабката на fifipaldi другата LED крушка. Първо не мислех, че ще направя проекта преди да дойде пролетта, второ, аз още в понеделник ще си купя друга, докато fifipaldi щеше да се наложи да го разходя отново заради нея. Както и да е. Май доста се отклоних лирично. За сега толкова. По-късно вечерта ще направя снимки и на тъмно и ще ги постна. П.П. Яхууууу. Дросела ми дойде. Сега отивам до фирмата, с която го докарах от Германия, да си го взема!!!Другата седмица, започва офанзивата по мотора на колата!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 13 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 Супер е станало. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 13 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 Хахаха и кво викаш искаш да ми слагаш и на мене пълен светлинен пакет . Един час работа ....И тая крушкак как ти я гепих вчера. "Няма да седна да го правя тия дни не се притеснявай" хахахха. Екстра се е получило и гайда е много добър. За доброто и на двама ни мисля да я пропусна тази операция за сега . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 13 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 Само ме искушавате с тези модификации...Направо съжалявам защо не съм в София при вас...Едва ли сам ще мога да го направя това.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 13 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 вероятно операцията е идентична и за плафоните в предните крака и вратите ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 13 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 Напротив Sc00by. Retrofit-а за вратите е повече от елементарен. За в предните крака бих го определил като лесен. Виж, това което сътворих днес вече е към по-трудните. Докато при вратите трябва да махнеш само корите, които са на по 4 болтчета, а останалото е щипки. А пък за в краката се махат само жабката (6 болта) и кората под волана (2 болта, останалото щипки).Виж за осветлението в краката на задната секция освен жабката и кората под волана, махнах и корите на страничните колонки, махнах и горните декоративни лайсни на праговете, плюс други дреболии. Но за мен принципно е важно колко хубаво е станало, а не колко трудно или колко време е отнело! Като съм се разписал, да взема да кача и снимки от тъмницата. Сега като гледам снимките, телефона ми изобщо не може да снима на тъмно!!! На живо, осветлението изглежда маняшко. Изобщо не съм си и представял, че нещо толкова дребно, ще създаде толкова хубав ефект. В понеделник задължително ще мина да си купя още една LED крушка. Стоковата не струва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 13 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 Покрай тези плафони, забравих за доста по-важното нещо:Дросела дойде!!! В БГ финално ми стъпи на 207 лева тотал. Чисто нов: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 13 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 И тъй като жената другата седмица има няколко дела във Варна и ще е командировка там поне за 3 дни, от понеделник се започва серьозната работа по колата. Тайфата е събрана. Вечерите след 7 екипа е на линия. Гидоретата са подредени. Утре вадя двете коли, които си спят принципно в гаража, за да имаме поле за действие. Плана е: сваляне на броня, маска, охладители. Преглеждаме състоянието и на място се вземат решения. Държа от турбината до дросела, всичко де е долу за почистване.Термостат и антифриз: задължително! Видяха ми се разни проблеми по щипки и захващания преди време, та като разкостиме всичко, то само ще си каже. Хубавото е, че един от тайфата е вече отпуска, та така до 12-ти. Тъкмо го цанихме да е снабдител денем, ние докато сме на бачкане. Сваляне на предната броня: Разкостване на предницата: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 13 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 И аз явно ще поръчвам нов като тебе , тука ми пускат за пореден път цена от 130 лева 2-ра ръка А относно плафоните , ще си потърся и аз плафони и може да ги сложим. ) Дали плафоните от А3 8L или Golf 4 ще съвпаднат ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 13 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 Мога да ти дам номерата на плафоните, по тях да ги търсиш. Но силно се съмнявам, че от голф 4 ще паснат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sc00by Публикувано 13 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 13 Декември 2014 на лично съобщение ще се разберем да не спамим темата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 14 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 14 Декември 2014 Хубаво е като запояваш кабелите да правиш "по-къси" спойки (3-4мм са напълно достатъчни) и да ги разминаваш с около сантиметър защото въпреки термосвиваемия шлаух, който си сложил, когато са увити в сноп може след време да се "окъсят". Просто се опират една в друга и понякога се прокъсва термосвиваемия шлаух на това място и дава "късо". Иначе е станало направо фабрично ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 15 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 15 Декември 2014 Такаааа.........Дросела дойде, термостата е закупен! Остана само разкостването на колата!И ако някой се чуди защо разкостване - откакто жената купи колата, чувам едно глухо тропане отпред в дясно. Все едно пластмаса е удря в пластмаса. Лятото бях изнуден от половинката, най-после да сваля кората под двигателя и да видя какво тропа. Оооо, шок и ужас!!! Радиатора, заедно с отцедника и интеркулера, свободно се разхождаха. След обстоен преглед установих, че колата е имала лек (надявам се) удар и е потрошила щипките и тампоните липсват или са тотал щета!!!Днес нещата бяха свалени и утре след обстоен преглед, ще се вземат решенията ограничаване на щетите. Тампоните със сигурност ще трябва да ги закупя (свива ме сърцето, като знам какви кожодери са Ауди). Стартера също е проблемен (особено откакто стана студено, така затяга че сутрин ме притеснява, въпреки че винаги пали). Вече е свален и утре ще го занеса за профилактика. Тук ще заложа на професионалистите. Няма да гадая и да се уча над него. Човека от 20 години прави стартери и алтернатори!!! До сега поне 4-5 пъти е спасявал на мен и на приятели гъза! Оле, стига съм философствал! Само да кажа: БЛАГОДАРЯ и ИЗВИНЯВАЙ на колегата Insomnia, който мина от любопитство и направо му бе връчена отвертка да развива (вярно по негово желание, но никой не ми е длъжен в 8 вечерта да работи по колата ми). Също и на fifipaldi, който мина по-късно и поразведри обстановката. Хайде да постна няколко снимки и да започна да си търся оригиналните Ауди номера през ETKA-та на частите, които трябва да си закупя . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 16 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 16 Декември 2014 Ако аз видя моята количка в това състояние....ще получа инфаркт...честно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 16 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 16 Декември 2014 Ако всичко върви както трябва и без да се закучва, до събота ще изглежда така: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 16 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 16 Декември 2014 Екстра, току що ми се обади стартерджията. Сутринта на път за работа му го хвърлих да го погледне, че много мъчно започна да върти. За смяна на четки и втулки е.Някой ако се сеща за друг, често срещан проблем по стартерите на каляските ни, да каже че да му звъня да погледне е и това. Искам сега на куп да думна проблемите и от нова година да и я оставя на жената колата, само да си я кара и да си щрака с пръсти. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 16 Декември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 16 Декември 2014 Тези дни ще съм малко по-активен, но няма начин. Ако на някой му се види прекалено често постването, поднасям извиненията си! Сега вече и аз имам нужда от помощ. Не можах да намеря из ЕТКА-та къде са тампоните на интеркулера, за да им видя цената и да си запиша номерата. До сглобяването ще трябва да съм си ги набавил. Ето снимка на горните. При мен на единия се е счупил външния обръч, а на другия гумата почти се е разпаднала! От долу, даже нямам престава как изглеждат тампоните, поради простата причина че при мен липсват. Но в тях влизат шишовете, които се намират в долния край на интеркулера. Кофтито е че при мен единия шиш го няма (отчупен е), но ще измисля нещо. Общо взето, ето къде трябва да са тампоните (червена стрелка - горни, синя стрелка - долни): Още един въпрос:Тази сутрин загледах изходящата дупка на интеркулера. От вътре нещо не ми харесва цвета и консистенцията. Нямам опит с такива неща, така че ще съм благодарен на логични предположения, доколкото могат да се дадат такива от калпавата снимка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Insomnia Публикувано 16 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 16 Декември 2014 (Редактирано) ... Само да кажа: БЛАГОДАРЯ и ИЗВИНЯВАЙ на колегата Insomnia, който мина от любопитство и направо му бе връчена отвертка да развива (вярно по негово желание, но никой не ми е длъжен в 8 вечерта да работи по колата ми)... Абсолютно няма за какво Знаеш, че можеш да разчиташ за всякаква помощ. Ако намеря време тези дни пак съм при теб Редактирано 16 Декември 2014 от Insomnia Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 16 Декември 2014 Доклад Share Публикувано 16 Декември 2014 Не съм сигурен, но ми се струва, че ще се наложи да звъниш в Ауди да ти извадят горните тампони по парт номер и дано да ги продават отделно от кулера. Съответно ще ти дадат и информация за долните. Аз не мога да намеря никъде само тампоните. А този цвят ми е интересен и странен. Консистенцията само на масло ли бие, някакви мехури или подобно? Може да е имало в даден момент и чужда течност там или пък заради смяна на различните масла да се получава нещо подобно. Но това са само предположения. Нямам представа от какво може да се е получило. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване