Moonland Публикувано 26 Февруари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2015 Бсдниколов - виждам, че пак си подпалил моторетката... Прочети хронологично съобщенията нагоре, личи, че от адреналина не си доразбрал... Няма нужда да превръщаме и темата във фотогалерия или спор, нека си припомним за какво реално става дума в тази тема, а щом е толкова жизнено важно за теб пояснението на казаното междудругото от мен, в идните дни ще ти пратя това, което имах предвид. Нека да не цапаме тук. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2015 Първо виж дали е софтуерно активирана функцията. Много е вероятно да е активна, но все пак да си кажа: Според тази софтуерна настройка, CH/LH се активира според светлинния сензор (само ако е тъмно). Сега, когато натиснеш това копче (долу в дясно, оградено с червено), активираш функцията. Можеш да познаеш че е активна по светодиода. Когато свети, значи е активна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vp11 Публикувано 26 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2015 Мерси за бързия отговор.явно не е активирана софтеурно.щом не ми светва диода.ще пробвам отново.ако не стане ще и бръкна в компа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2015 (Редактирано) Moonland, и за да стреме да цапаме, а и да слезна от моторетката, качвам снимки на огледалото ми. От теб очаквам само извинение (не боли толкова), за да слезна от метлата!!! Ако държеше да не цапаме темата, да не си беше отварял устата неподготвен!!! Очаквам да ми покажеш "малко двужилно кабелче от огледалото до тавана" или да се извиниш. Избора е твой, а съм сигурен, че и оправдания ще си намериш ако решиш. Но, ето фактите: Редактирано 26 Февруари 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rumen86 Публикувано 26 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2015 Момчета развявайте белия флаг,че се нуждаем от вашите познания Имам един интересен въпрос.Моята кола няма сензори за светлина на огледалото за задно виждане(до колкото знам са там)и предполагам за това нямам екстрата(не знам точно как се нарича),при която халогените остават светнати няколко секунди след заключването на колата..Може ли по някакъв начин да се направи(да се побългари)и да се сдобия с тази според мен гъзарска екстра?Мой приятел ми спомена,че негов познат си направил тази екстра с реленце някъкво само че на 8L,дали и при 8P би се получило? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 26 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2015 През халогените не можеш, но виж през къси да. Описал съм го тук, само не съм го пробвал, защото си имам сензор.http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=143444&page=68#entry2334455 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rumen86 Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 Халогените 100% няма начин да станат така ли? Не говорим само за активиране по заводски,аз питам дали няма да стане по някакъв друг начин? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 Винаги и всичко може. Но въпроса е на каква цена (с колко усилия). В твоя случай, ще ти трябва външен модул. Ако имаш допълнително слагана аларма, модула се закача тя да го управлява. Но ако нямаш, става по-сложно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi2027 Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 (Редактирано) От снимките на колата на колегата bsdnikolov направо ми се прииска даже да я купя личи си,че е мераклийска кола Редактирано 27 Февруари 2015 от Audi2027 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 (Редактирано) Благодаря, Audi2027.Всичко по Audi-то се случва с много желание. Всяка една кола, която съм притежавал е била "модвана" от мен за мен. По този начин им давам функционалността, от която се нуждая. Но тази ми доставя истинско удоволствие да работя по нея. Редактирано 27 Февруари 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi2027 Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 И аз съм така, много обичам да си чопля по колите и да ги ъпгрейдвам постоянно Много ми допадна осветлението в краката и на вратите и мисля да се насоча към тази нова модификация Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 При мен е фабричен светлинния пакет (е, светодиодните крушки аз ги слагах ), изключение прави осветлението в задните крака. То вече е мое дело: Моята А3 - няма диагноза, а цяла патология (стр.9).Но ако решиш да направиш този ретрофит, ще ти помогна. Елементарно е! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 27 Февруари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 (Редактирано) Така, за да проясним въздуха, който ненужно беше задимен от една малка моя изненада, ето какво имах предвид и моля те не казвай, че долното не е твой цитат и твое дело, без значение дали е актуално в момента или не! Опитах се да ти кажа, че както и преди се е случвало като набереш пара почваш да завиваш в произволни посоки като кола извън контрол, но не се вслуша да прочетеш хронологията за да разбереш, че нещата тръгнаха от коментара ти за "мандахерцане" и прокарване на кабел от огледало с активно затъмняване при липса на голяма хватка. И когато написах, че съм виждал нещо при теб, което за мен е съизмеримо с това, ти напълни темата със снимки на твоето огледало...... Неслучайно написах съизмеримо, и обясних, че не съм те нарекъл мърляч, а всеки сам за себе си трябва да прецени дали малко кабелче от централното огледало до тавана сходно до фабричната инсталация било то с или без канал или самоделен приемник, който стърчи от таблото свободно на 3 запоени кабела от място, което никога не е било предвидено за целта е ок или не! Моята изненада беше единствено, че ти изведнъж "осъди" подобно деяние, когато съм виждал нещо поне за мен съизмеримо с това, без да му лепвам какъвто и да е епитет. Много, много любезно и приятелски те моля в бъдеще, когато насъбереш пара, първо да и дадеш необходимото време да утихне, а след това отново да прочетеш внимателно какво някой е написал преди да залитнеш бясно нанякъде и да преиначаваш думи, които не си допрочел или доразбрал. Също така в такива моменти те моля да се придържаш към темата и ако наистина чувстваш нужда от изяснения да отправяш подобни неща на лични съобщения, за да не пълним темата с глупости породени от недоразумения. Позволявам си да ти пусна отговора тук по единствената причина, че и 2-те неща, за които говорим и сравняваме са "родом" от тази тема и сами по себе си модификации! Ако някой дължи извнинение то това си ти и то не толкова на мен, а на цялата аудитория, която ангажира с този безсмислен спор. Умолявам те ако имаш допълнителни коментари да прекратим тази лишена от смисъл и от нищо непровокирана дискусия тук и ако смяташ, че е нужно, да я пренесем на лични съобщения! Благодаря ти предварително за което! Както може да се забележи, сложил съм и ключе за принудително спиране на МР3 четеца, тъй като при пускане та радиото, той се активира автоматична. Идеята е, МР3-то да се пуска само когато е нужно. При гасене на устройството (разбирайте, оставяне без захранване) то запомня до коя песен е стигнало и при последващо пускане, продължава от нея. Приемника на дистанционното го изведох на колонката на колата, за да е по-удобно за командване. ... @ qnkov - не съм забравил, по-късно ще поровя да сии припомня каква беше ситуацията с въпросното огледало Редактирано 27 Февруари 2015 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 (Редактирано) Пич, четейки всички тези безумни глупости които ги изля в цял роман, опитвайки се да ме убедиш в правотата си, се чудя: да се смея ли или да плача. По-глупав начин за опит за измъкване от ситуация не бях виждал. Вместо да си признаеш че сбърка, ти започна от 9 кладенеца вода да носиш. Но, както и да е. Поне вече ще знам що за птица си!!! А сега наистина да се върнем към темата и въпроса, който колегата зададе:Гледах, че се предлага на някои а3-ки огледало за обратно виждане (централно) с функция против заслепяване без наличието на сензори за дъжд и т.н. на предното стъкло. Това дали би означавало, че може да се ретрофитне и единствено му трябва захранване и евентуално кодиране? Не мога да му намеря снимка, но има такива без датчик доколкото си спомням. Противно на отговора, който получи от Moonland, не не можеш!!!Да, има такъв модел огледало, трябва само захранване и се поставя на малката стойка на стъклото ако не ме лъже паметта. Мога да ти дам повече инфо, но не по-рано от уиикенда. Е, невъзможни неща няма, разбира се. Винаги можеш да му присадиш огледало от някой пернишки голф (и по възможност тунинговано с хромни лайсни) и да пуснеш някакви си 4 кабелчета да се "мандахерцат" 5 пръста и повече по предния джам. Забележи, че от стойката на огледалото до горния ръб на прозореца има повече от 10 сантиметра (сега проверих: в завода се поставя точно на 14,2 сантиметра). Освен 4 разхождащи се кабела, другия вариант които ми хрумва е захранването да премине в индуктивно такова, а data сигналите да се предават wireless. Убеден съм, че след години ще бъде така, но след години! И в подкрепа на твърдението си, прилагам и електрическата схема, която лично снех от официалната сервизна програма на VAG групата: ELSA (тази, която ползват в сервиза на официалното представителство). За да бъде напълно функциониращо, огледалото се нуждае от опроводяване на пинове 1, 2, 4 и 5.: И за да затворя въпроса, ето и типовете огледала поставяни на 8Р/8РА, според ELSA: И ако на някой му привлече вниманието manual anti-dazzle interior mirror, ето го: Ето какво представлява automatic anti-dazzle interior mirror: Колеги, имайте предвид че това е информация, която съм взел от официалната сервизна програма на VAG (ELSA). Всеки който твърди друго, да го докаже! Редактирано 27 Февруари 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 (Редактирано) Извинявам се, че провокирах подобен спор Значи по-добре. чупим стъклото и по каско сменяме с такова с датчик и работата заспива. Редактирано 27 Февруари 2015 от qnkov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 Изобщо не се извинявай, това трябваше да се случи! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 ......................чупим стъклото и по каско сменяме с такова с датчик и работата заспива.Почти. Продължението би било......... след като опънем едни кабели от вратите до тавана, а също от .........................Бая играчка би било. Но, кеф цена нема!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 (Редактирано) @bsdnikooooolov По темата: Преминавам на фейслифтови стопове с парт номера 8P39450958P3945096 За съжаление не успях да си намеря на сносна цена тъмните с парт номера 8P3945095B 8P3945096B, но офертата е добра. Редактирано 27 Февруари 2015 от baha Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 И тъй като за разлика от Moonland, аз имам доблеста да си призная когато не съм прав: Да сбърках, авно е че има. А по въпроса с " присаждани ключета около таблото", все още разглеждам стимките и ги (при това в множествено число) търся, защото IR приемника нито е "присаден", нито е ключе, нито са няколко. Но нека затворим тази тема. Вече се изясни! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 И за да ми се напомни, че съм сбъркал. Разцъквам си из е-вау и по едно време гледам: Audi A3 A4 A5 A6 R?ckspiegel selbstablendend. Ето това не е истина. Пробвайте да напишете в търсачката на е-вау 8P0 857 511. Резултата е 0 намерени продукти. Стартовата цена на търга е 50 евро + 7 евро доставка. Нямам никаква представа това много ли е или малко? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 Много е...в OLX ги гледах такива огледала по около 50 левчета....Реално няма чак такава голяма полза от него...за разлика от страничните...вечер като застане някой с "тунингованите" си лупички и направо ми изпържва очите.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 27 Февруари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 Особено ако не си със затъмнени стъкла има полза и още как! Иначе нямаше да има и механичен начин за затъмняване и то от десетилетия. Страничните никога не заслепяват толкова колкото централното. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Storian Публикувано 27 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2015 Някой би ли могъл да даде един пълен и завършен списък за нужните части при смяна на обикновен волан от 2003 с фейслифт три лъчев такъв от да речем 2007/2008 без функции и ретрофит на темпомат. Идеята ми е да стане нещо, като опростен списък вместо търсене на всички теми поред. Може би някой вече е правил такава операция и знае от опит.Благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LTPetrov Публикувано 28 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2015 Някой обеща да даде размерите и на този волан. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivelin88 Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 Мога ли да си пусна дневни светлини като на би ксеноновия фар?В момента съм с ОЕМ фарове с ксенон на късите.Даже бях чел накъде,че може да се сложи някаква пластина и да стане би ксенон? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 При теб - не.1. Модулът ти не поддържа би-ксенон, а от там и отделни дневни във фара.2. Нямаш допълнителното окабеляване.3. Фарът ти е чист ксенон, трябва да сменяш много неща в него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivelin88 Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 (Редактирано) Модулът мисля че подържа би ксенон. Редактирано 2 Март 2015 от Ivelin88 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 Какъв номер е?Сега се разрових из архива. Не, модулът ти не поддържа би-ксенон. Address 09: Cent. Elect. Labels: 8P0-907-279-23-H.lbl Part No SW: 8P0 907 279 A HW: 8P0 907 279 A* Component: Bordnetz-SG 1.0 H30 0501При теб го няма байт 21! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivelin88 Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 Ясно благодаря ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 След известно чудене, къде и е мястото на тази информация, реших да я поставя тук, пък винаги може да се премести.Става дума за Steering Wheel модулите, поставяни на Audi 8P/8PA и техните видове и възможности. Моля колетите да помогнат да допопълниме информацията. Оставил съм празна последната колона, защото аз мога в момента да запълня само половината от редовете и. Ще ми се да я попълниме цялата. За отправна точка използвах програмата ЕТКА. Ето и тя какво даде като инфо за поставяните модули: Steering Wheel: Slip Ring: И на базата на кръстосаните таблички, съставих тази (ако някой открие неточност, да казва, не съм безгрешен): Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 И тъй като не съм виждал Sportback със стария волан, а очевидно се ползва и Slip Ring type 1 (8Р0-953-549) във втората табличка, започва да става интересно!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 Това щях да напиша и аз. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 2 Март 2015 Доклад Share Публикувано 2 Март 2015 Изкарах от ЕТКА и взаимо-заменяемоста на модулите. Става още по интересно. Примерно, при 1К0-953-549: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 (Редактирано) Искам да си сложа заден парктроник,но при всички положения сензорите да изглеждат като оригиналните и да се монтират отвътре на бронята.Някой правили ли го е.Евентуално ако намеря работещ от морга или другаде оригинален ще е още по-добре.Ако е оригинален освен датчиците,модула,зумера и окабеляването друго необходимо ли е?От други модели-А6,А4 например става ли?Какво мислите за този:http://www.avitel-bg.com/meta-active-park-4Ако някой е попадал на обяви за продажба във или извън България може да сподели линкове.Благодаря! Редактирано 3 Март 2015 от joro09 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 Ето и официалното мнение на Ауди: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Март 2015 Автор Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 Не е никак нечувано, прави се. Разбира се не бива да очакваш че е работа за 1 час - имаш бая окабеляване по цялата дължина на колата, т.е. ще имаш да свалиш бая интериорни детайли плюс задната броня. Трябва внимателно дупчене (най-добре по шаблон) и до колкото знам капачките на сензорите са труднички за намиране... трябва да си ги боядисаш в твоя цвят - масово ретрофитнатите парктроници са с черни капачки, което е отвратително според мен (освен ако колата ти не е черна очевидно) Ако набавиш всичко в рамките на ден би трябвало да си готов.Модулът трябва да е подбран спрямо моделгодината на колата ти, тъй като по-новите използват по спомен съвсем различна връзка към автомобила, т.е. км другите контролери. Т.е. не всеки модул ще стане. В тази връзка и бих се придържал към компоненти от/за A3 8P... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 Искам да няма разлика от оригиналния-задължително ще се боядиса.Ако не намеря оригинален какво ви е мнението за този:http://www.avitel-bg...a-active-park-4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 (Редактирано) Original A3 / S3 / Cabrio genuine OEM PARK AID Kit - 8P7 054 630: For Audi A3 / S3 / A3 Sportback / S3 Sportback / A3 Cabrio 8P from 2003 to 2013 P.S.Това е оригинален. Но е по-скъп = 600 лева. Редактирано 3 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 600лв е сериозна цена,макар че в ауди ще ползвам 20-на % надолу.Верно че е оригинален и е най-доброто решение,но ако изпадне от ибей или другаде добра оферта ще се възползвам.За този пише че се използва за оригинално вграждане на ВАГ http://www.avitel-bg...a-active-park-4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Март 2015 Автор Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 Често срещано твърдение "OEM supplier" или че се използва за оригинално вграждане. В >90% от случаите - лъжа.Намери си оригинала и си спести главоболия. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 Предимството пред оригиналния е,че датчиците са пригодени за броня която фабрично е без парктроници.На оригиналния трябва да се слагат допълнителни държачи.Какви проблеми може да има според теб-с монтажа или работата му? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 На приятел, пролетта монтирахме на нетовото А4 В6 заден парктроник VALEO. Монтирахме го на точните места според ELSA. Накрая всичко изглеждаше като поставяно в Ауди. Но след няколко дена се обади, да вкара колата в гаража на канала. Единия датчик се *баваше, но чак след каране на колата. Проблемен се оказа този до генерацията, не му понася явно топлината. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Март 2015 Автор Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 За мен най-големият риск при таква система е надеждността! Ако не можеш да се довериш 99% на сигнализацията, която ти дава, то не само е ненужна, ами е по-добре без нея!! Ако ще караш назад и ще ти сигнализира за 3 от 5 колчета, много, много бързо ще съжалиш, че не си взел оригиналното и изпитано, а икономията ще ти излезе през носа. Това е система за сигурност при паркиране и като такава, аз лично бих дал още 200 или 300 лева за нея, иначе по-добре да си спестя изцяло упражнението. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 3 Март 2015 Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 И аз мисля така.....но технологиите по принцип няма как да заместят напълно уменията на водача,така че.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Март 2015 Автор Доклад Share Публикувано 3 Март 2015 (Редактирано) В бранша, в който аз работя има понятията "Safety related systems" и "Systems for situational awareness only".Въпреки, че парктроника е категорично от втората категория, подобна система се изгражда задължително с определено ниво на интегритет поради риск от най-малкото потенциални материални щети, ако системата не е достатъчно надеждна, което я превръща директно във вредна (дори не просто излишна!).Т.е. ако не можеш да имаш голямо доверие в интегритета на системата (макар и тя да не измества задкормилното устройство!) тя се превръща в играчка, която смущава и обърква, вместо да помага. Далеч не казвам, че само оригиналните имат нужното качество, но пък се знае със сигурност, че оригиналните го имат, за други - joro09 - до колкото си спомням ти имаше по-късна МоделГодина - имаш ли меню във FIS-а на таблото? Ако да, то управлението на оригиналния паркторник е принципно интегрирано в менюто, което ти позволява да променяш някои елементарни настройки като типа на тоналността, силата на звука и т.н. Нещо, което би "пропуснал" при неоригинален парктроник. Редактирано 3 Март 2015 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 4 Март 2015 Доклад Share Публикувано 4 Март 2015 (Редактирано) Да имам меню на дисплея,в момента не излиза нищо за парктроника,предполагам че ако се сложи оригинален и се монтира както трябва ще се покаже тази опция в менюто за която не бях чувал.Какво имаш в предвид под типа на тоналноста? Редактирано 4 Март 2015 от joro09 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AudiFan7 Публикувано 4 Март 2015 Доклад Share Публикувано 4 Март 2015 Здравейте колеги. В момента разглеждам лостчетата за управление на темпомата в интернет и ми направи впечатление, че за 8П има два номера : 8P0 054 690 и 8P0 953 513 с буквичка накрая (мисля, че е за цвета) . Та някой може ли да посочи разликите между тези два номера? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 4 Март 2015 Автор Доклад Share Публикувано 4 Март 2015 @joro09 - в такъв случай да загубиш и интеграцията ми се вижда меко казано тъпо Да, като се инсталира, ще трябва да се активира опцията в таблото и ще ти се появи съответното меню. Тоналността - има няколко различни тоналности/честоти на пищене, между които можеш да избираш. Същото и за силата на звука. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 4 Март 2015 Доклад Share Публикувано 4 Март 2015 Здравейте колеги. В момента разглеждам лостчетата за управление на темпомата в интернет и ми направи впечатление, че за 8П има два номера : 8P0 054 690 и 8P0 953 513 с буквичка накрая (мисля, че е за цвета) . Та някой може ли да посочи разликите между тези два номера? Разликата е, че 8P0 953 513 ... е само лостчето: Докато 8P0 054 690 е OEM Retrofit Kit , който включва в себе си освен лостчето и кабелчето от синята букса до модула + свински опашки. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) Ето и официалното мнение на Ауди: От представителството ми казаха ,че само парктроник с номер 8P0919475G или М могат да сработят на А 3ката. От А3 или ТТ. Цитиране на предходно мнение! Редактирано 6 Март 2015 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 Ти Park Assist ли искаш или Park Aid?8P0 919 475 М е ОЕМ Control Unit за Park Assist: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) Безспорно това е по-добрия избор. Ако успееш да намериш всички компоненти на добра цена. Сред малко ще получиш и табличката със списъка и номерата. Предните бяха прост заден парктроник, ти това поиска първоначално. Редактирано 5 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) И един въпрос към Moonland, че той ги разбира доста повече тези неща.На скрийншота, там където съм заградил с червено, указва че частта е за А3 произведено след 8-ми ноември 2010 година или преди? Редактирано 5 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Март 2015 Автор Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 Това винаги и мен ме обърква. Водя се винаги по правилото, че ако са няколко, са подредени хронологично, т.е. първото е "до", следващото е "след". Може да се провери и конкретно, но нямам компютър с мен в момента... :-/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 Да кача и табличката с номерата към изображението, за да стане по пълно и ясно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) Обикновен заден парктроник с 4 датчика за А3 2009 фейслифта. Редактирано 5 Март 2015 от joro09 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 От представителството ми казаха ,че само парктроник с номер 8P0919475G или М могат да сработят на А 3катаМисля като се прибера в офиса, да се обадя на Порше и да ги попитам за какъв автомобил е предназначен OEM Retrofit Kit - 8P7 054 630. После ще споделя отговора. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 http://www.ebay.de/itm/Original-Audi-A3-8P-Einparkhilfe-Steuergerat-8P0919475K/351087361809?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140107083420%26meid%3D39dc747a2fd94d93ba04f64cff6c6911%26pid%3D100011%26rk%3D5%26rkt%3D10%26sd%3D170851952231 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 8P0 919 475 K: Или казано по-просто, за А3 след 08.11.2009 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 Ако все пак се оглеждаш за този тип парктроник, най-добре си намери цялата система от ударена кола. Частите са адски много и ще ти излезне солено да ги събираш една по една. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 Поразгледай и 8P0919283, без значение от индекса. Това е фабричния прост парктроник ( 8P7 054 630 е фабричния OEM Retrofit Kit). Не мисля, че има ограничение в годината на колата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 Доколкото разбирам най-важно е модула да е с този номер,другите неща са окабеляване,датчици,стойки за тях и зумер,които може да са и от преди фейслифта.Ако имам модула другите части ги има почти навсякъде може да се пробва съвметимост. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 Вече се замешах за кой вариант ми говориш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) Най-обикновен заден парктроник,без камери,без паркиране.Номера на модула трябва да е 8P0 919 475 G или М.Монтира се само на А3 и ТТ.За фолксваген незнам понеже тази информация е от Порше. Редактирано 5 Март 2015 от joro09 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) Според мен за обикновения парктроник при модула също няма значение годината. При него има само звукова сигнализация, без каквато и да е било визуализация на FIS-a. Но, все пак това мое твърдение трябва да се провери първо. Направих бърз рисърч: 8P0919283 без индекс и с индекси A, B, C и D е модул, фабрично поставян до фейслифта. Явно после минават на доста по развития 8P0 919 475 М (PR-7X1), 8P0 919 475 Q (PR-7X2) и 8P0 919 475 J (PR-7X5). Те вече имат доста високо ниво на интеграция в колата. Но, ретрофит кита е за А3 преди и след фейса, което ме навежда на мисълта, че не би трябвало да има проблем с интеграцията на преди-фейсовия 8P0919283 към кола след.Но това са си само мои разсъждения. Редактирано 5 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 аз съм с оригинален парктроник и нямам настройки от фис-а! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fifipaldi Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) А колата ти фейслифт ли е? Или не си чел темата внимателно . EDIT: Така и предполагах. Колегата спомена, че тази екстра е налична само при фейслифта и то явно не при всяка кола с парктроник (може и да бъркам). Редактирано 5 Март 2015 от fifipaldi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 А колата ти фейслифт ли е? Или не си чел темата внимателно .8p1 2004 год.! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 (Редактирано) Най-обикновен заден парктроник,без камери,без паркиране.Номера на модула трябва да е 8P0 919 475 G или М.Монтира се само на А3 и ТТ.За фолксваген незнам понеже тази информация е от Порше. 8P0 919 475 G на 01.02.2011 година се заменя от 8P0 919 475 М. Сега малко за типовете парктроници поставяни фабрично от фейслифта на татък (малко почетох за тях): 8P0 919 475 G - Low Line - PR-7X1 - 4 канален парктроник - 4 датчика на задната броня8P0 919 475 Q - Middle Line - PR-7X2 - 8 канален парктроник - 4 датчика на задната броня и 4 датчика на предната броня8P0 919 475 J - High Line - PR-7X5 - 8 канален парктроник + PLA (Park Life Assist) - 4 датчика на задната броня и 4 датчика на предната броня + 2 датчика на предната броня за Park Assist Редактирано 5 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 5 Март 2015 Доклад Share Публикувано 5 Март 2015 8P0 919 475 G: Чакат те да си намериш не малко компоненти. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 6 Март 2015 Доклад Share Публикувано 6 Март 2015 (Редактирано) Много е полезна схемата,от представителството са били прави за номера. Можеш ли да пуснеш и таблицата с описание на елементите?Предполагам тази система с този номер ще е има при някой модели на VW,най вероятно голф 6. Редактирано 6 Март 2015 от joro09 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Март 2015 Доклад Share Публикувано 6 Март 2015 Ще пусна списъка. Жената снощи проплака че и светя и шумя и реших да лягам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Март 2015 Доклад Share Публикувано 6 Март 2015 (Редактирано) Направих нова ревизия на картинката и под нея ще пусна номерата. Номера от 10 до 13 са разбивка на кабела (номер 3). 1 - 8P0 919 475 M2 - 8P0 919 2813 - 8P0 971 085 A: 10- 4BO 971 848 11- 8E0 971 841 H 12- 8E0 972 112 13- 4H0 973 703 - x 44 - 8E0 919 2795 - 7L6 868 307 - x 26 - 1T0 919 133 C - x 47 - 8P7 919 289 - x 27a- 8P7 919 290 - x 28 - 4B0 971 883 - x 49 - 1S0 919 275 A - x 4 Редактирано 6 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 6 Март 2015 Доклад Share Публикувано 6 Март 2015 (Редактирано) Кои две са 7 и кои 7а? Редактирано 9 Март 2015 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 6 Март 2015 Доклад Share Публикувано 6 Март 2015 8P7 919 289 - left rear8P7 919 290 - right rear Стори ми се логично и за това не ги упоменах (нали са маркирани с х 2, а не с х 4). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 6 Март 2015 Доклад Share Публикувано 6 Март 2015 Благодаря за подробната информация за пореден път! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toshex1918 Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 Здравейте колеги понеже съм се хванал да чета от 1ва страница обаче съм още само на 18та Бих искал да ви попитам дали ще мога да сложа някой от тези 2 модела фарове на а3 2004та ? И ако да откъде мога да си ги намеря и на каква цена горе долу? Нов съм ще ме извинявате за въпросите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivelin88 Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 За първите ще ти трябват модул който да подържа би ксенон и преходници.За вторите почти цялата предница... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 Не че нещо,но първите не са биксенон...модул,сериозно ли?И за вторите как точно разбра,че ще му трябва почти цялата предница???Сега да дам и аз отговор да не излезе като заяждане.Ако искаш оригинален ксенон да знае че освен фаровете ще трябва да се сдобиеш и с електронните кантари,защото моторчето за регулиране на дължината няма да ти работи ( няма как )....ще минеш и през прекодиране да знае системата че си с оригинален ксенон.За вторият вариант бих казал,че е неизпълним...,няма как...е има,но едва ли целта ще оправдае средствата.Съвет - ако толкова си недоволен от сегашните си фарове - било визия...било светене...вземи си едни афтермаркет и си ти...Или българският вариант - лупи за вграждане + китайска ксенон система...И пак ще "цепиш мрака".... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 Не че нещо,но първите не са биксенон...модул,сериозно ли?Да взема и аз да драсна 2 реда. Ivellin88 е прав. И двата фара са би-ксенон. Първите от преди фейса (с дневни от 21 ватова крушка), а вторите от след фейса (с LED дневни). И да, за биксенон на 99% ще се наложи смяна на модул Cent. Elect. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivelin88 Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 Най-лесния вариант(който направих и аз) е ОЕМ фарове с ксенон само на късите.Сваляш старите,слагаш новите,кодираш и си готов.Кантари и аз все още не съм сложил,като ще се посъветвам с колегата bsdnikolov за това Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 (Редактирано) Колеги, за тези които сменят модули за да достигнат до мулти-функционален волан с двустепенен AIRBAG. Не забравяйте да проверите Slip Ring модула си. Трябва да е 1K0 959 653 D. Днес на колега се чудехме, защо Steering Wheel модула не вижда бутоните и дава грешка, че няма връзка с тях. Чак сега ми просветна, че той като е сменял модула, на дали е сменил Slip Ring-а. Поне покрай всичко това, извадих PinOut-а на лентовия кабел (имах съмнения и в него, но се оказаха безпочвени). И за да не отиде труда ми по ваденето на инфото на вятъра, ето: Редактирано 7 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venomcorp Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 Добре значи от всичко изписано до тука излиза,че за да преминем към мултиволан с двустепенен аирбег трябва да сменим - самият волан ( около 400 левчета заедно с аирбега ) , модул подържащ мултиволана ( предполагам около 30-50 левчета ) , слиp-ринг ( xxx цена )....отделно прекодиране....допълнителни кабели предполагам + цена за труда,защото едвали това начинание е за всеки....Та цялата тази цифра за един волан заслужава ли си???? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 7 Март 2015 Доклад Share Публикувано 7 Март 2015 Мулти-волан + Airbag ==> 400 ==> и на гореМодул Steering Wheel ~ 100 -150Slip Ring ~50 Лентов кабел ~ 10-20Труд ~да кажат форумните майсториИ сега е време за:"Кеф, цена няма"Е, аз минах само с 40 кинта за бутоните, но пък съм изключение от горното правило. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 10 Март 2015 Доклад Share Публикувано 10 Март 2015 (Редактирано) отново хиляди благодарности на колегата bsdnikolov ,за перфектната му работа и всеотдайност към колегите от форума!днес получих пълно лед осветление,получени перфектно опаковани и подробно инструктирани!ефекта е умопомрачителен,при интерес ще кача и снимки!ето и снимки на получената стока: Редактирано 11 Март 2015 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LTPetrov Публикувано 11 Март 2015 Доклад Share Публикувано 11 Март 2015 (Редактирано) Нещо не е наред с този коментар, сигурно аз не съм наред. Всеки знае как се слагат диодни крушки. Ако искаш да помогнеш направи снимки на резултата и как се свалят плафоните. Цитиране на предходно мнение! Редактирано 11 Март 2015 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vantage Публикувано 11 Март 2015 Доклад Share Публикувано 11 Март 2015 (Редактирано) +1 за снимки на резултата и как се отварят плафоните. Редактирано 11 Март 2015 от Vantage Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 11 Март 2015 Доклад Share Публикувано 11 Март 2015 явно не четете правилно,това са снимки какво получих от колегата,и начина за слагане на крушката в жабката,отново изпратен от него!резултата ще снимам довечара и ще кача снимки! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krasko7878 Публикувано 12 Март 2015 Доклад Share Публикувано 12 Март 2015 Ето и обещаните снимки с резултата!Телефона ми не е от най-добре снимащите! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bsdnikolov Публикувано 12 Март 2015 Доклад Share Публикувано 12 Март 2015 (Редактирано) Нека помогна: P.S.Това са твоите снимки в твоя профил. Ако ги изтриеш, изчезват и от поста. Аз просто ги визуализирах на fullscreen. Редактирано 12 Март 2015 от bsdnikolov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване