Парното е хладно
Публикувано 05 февруари 2011 - 02:12
Преди два месеца се запънах и:
1. Правих промивка на системата с вода 5 пъти един след друг.
2. Смених си антифриза.
3. Смених си термостата независимо че старията реботеше - марката и преди и сега е Wahler - температурата се движи между 75 и 80 градуса и със стария и с новия. Това е правено в сервиз и уж е обезвъздушена.
4. Смених датчика на радиатора, който включва перките- след смяната перките се включнат от време на време, а големият радиатор е студен ( говоря за сега като е студено времето).
5.Смених си и капачката на разширителния съд. Системата си се надува според мен до около 1 At.
6. Редовно си сменям поленовият филтър на климатика- смених го преди месец.
И резултата е само разходи и ефект НЯМА.
Моля Ви за съвет:
1. Как се обезвъздушава системата? Като пипна маркучите на радиаторчето на парното са горещи. Това важи както, за входящият така и за изходящият маркуч. Разликата между температурата на входа и изхода е малка. Определено мисля че радиаторчето не е запушено. Като подам газ и вдигне 2000 оборота почва да духа топло. Определено мисля че има въздух. Няма пробка на маркучите. Може ли да се монтира такава и от къде да я взема?
2. Какво значи да се проверят клапите? Къде да ги търся тия клапи? Като завъртя врътката на макс на топло, потока на въздуха намалява защото минава през радиаторчено - така си го обясявам аз.
Колата е B4
1.6 ADA бензин
Предварително Ви благодаря.
Публикувано 05 февруари 2011 - 02:20
След тази Ентервенция може да стане Африка У купето.
Публикувано 05 февруари 2011 - 10:58
Публикувано 05 февруари 2011 - 11:33
Как се обезвъздушава? Няма никъде пробки за това
Публикувано 05 февруари 2011 - 12:16
Публикувано 05 февруари 2011 - 12:52
Публикувано 05 февруари 2011 - 14:26
Публикувано 07 февруари 2011 - 09:01
Обезвъздушаването се прави от пробката, която е на единия от маркучите, излизащи от радиаторчето на парното.
Едва ли проблемът ти е в обезвъздушаването обаче.
Колата ти е на 16+++ години.
Ако досега не и е сменяно радиаторче на парното и не са правени клапите - време и е.
Преди да направя тази интервенция, и при мен на празен ход духаше морски бриз, а като тръгнех ставаше топличко.
Което за каране в града през зимата не е оферта.
Ново радиаторче, рециклирани клапи, едни 170 лева труд + части и пак се радваш на парно.
Публикувано 07 февруари 2011 - 23:21
Течност не губя. Пробвах като е загряла да обезвъздуша през маркуча от към акумулатора. Чува се как излиза въздуха и после виждам само течност да излиза. И на другия ден като е студена пак има въздух
Течноста е малко над минимума.
Пробвал съм да доливам и до максимума ама тогава много се надървят маркучите. Пак ще пробвам дано стане.
Публикувано 08 февруари 2011 - 11:20
На следващия ден нещата се повториха , пак бълбука и пак няма нормално отопление. Немога да разбера откъде влиза и задържа въздух в радиаторчето при положение, че недоливам антифриз, просто стои на едно и също ниво(края на октомври смених антифриза) и по това садя, че не изпуска , оглеждах подробно на студен двигател, но никаде не течеше. И сега най странното - понеже това не е от тази зима , когато навън е да речем над 15-20 градуса никога не бълбука при палене
Идеи ?
ПС: Клапите са наред
Този пост е редактиран от fen: 08 февруари 2011 - 11:22
Публикувано 08 февруари 2011 - 11:26
Колега не се самозалъгвай,когато е запушено така става все едно има въздух и те подлъгва и влизаш в едни филми не е за разправяне,единствения сигурен начин е смяна на радиаторчето от опит ти го казвам това което описваш по горе съм го минал и след като го смених всичко заспа-успех.Има въздух. Убеден съм. Той се чува как църцори.
Течност не губя. Пробвах като е загряла да обезвъздуша през маркуча от към акумулатора. Чува се как излиза въздуха и после виждам само течност да излиза. И на другия ден като е студена пак има въздух. Това лесно се установява като стисна дебелия маркуч, който влиза в големия радиатор. И в него има въздух и в маркучите на радиаторчето.
Течноста е малко над минимума.
Пробвал съм да доливам и до максимума ама тогава много се надървят маркучите. Пак ще пробвам дано стане.
Публикувано 08 февруари 2011 - 16:50
Колегата някак си се опитва сам да си внуши, че няма нужда от смяната му, но за съжаление от това парното не започва да топли повече.
Без майтап - така или инъче му е време да го сменяш - след 15-тата година на тия дръгели радиаторчетата са чао - много са им тънки тръбичките и лесно се запушват, поради което и протичат. Освен всичко ще си оплътниш и клапите, които също са 99% фира.
Ясно е, че не е гот да похарчиш 150-200 лева за ремонт на дръгел с пазарна цена 2000 лева, но няма как - после е много готино като стане Африка в купето, а навън е -10.
Публикувано 11 февруари 2011 - 10:40
друга причина да има газове в системата е леко издухала гарнитура на главата,тогава посмъртно неможе да обезвъздушиш системата.това се получи при мен.савсем малко вкарв газове в антифриза и парното е чао.тряа да се провери течносттта на газанализатор дали в нея има газове от двигателя.
Публикувано 27 февруари 2011 - 22:11
Публикувано 28 февруари 2011 - 10:34
Публикувано 01 март 2011 - 00:58
Колеги дайте адрес в София, телефон на сервиз или майстор да го сменя този радиатор.
Публикувано 20 април 2011 - 20:29
Днес пътувах до Търново и на отиване беше ОК. Да ама през деня топло - спрях го. Вечета като се връщах завъртях да ми стане топло ама........... няма никой. Предполагам че, се е пробила стената между входящата и изходящата тръбичка вътре в радиаторчето.
МОЛЯ ВИ Който скоро е сменял да даде адреса или телефона на мястото където го е правил.
Този пост е редактиран от jaby: 20 април 2011 - 20:37
Публикувано 20 април 2011 - 21:29
Публикувано 20 април 2011 - 21:46
Преди да го смениш, направи следното: махаш двата маркуча от радиаторчето за парното, след това вкарваш един маркуч (който е вързан към чешмата) във входящата тръба на радиаторчето, а към изходящата тръбичка сложи примерно едно голямо 10 литрово шише от минерална вода,за да не пада вода по двигателя и т.н., след това някой да пусне водата на макс... и ще видиш колко мръсотия ще излезне
Публикувано 20 април 2011 - 22:16
Парното е обезвъждушено и няма бълбукане. Даже по пътя спрях за всеки случай да го обезвъздуша пак. Но само антифриз си излиза.
Влизащия и излизащия маркуч са горещи - колкото е температурата на останалите маркучи.
Факта че отведнъж парното изчезна за мен се обяснява с пробиване на стената между входа и изхода на радиаторчето.
0 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни