Jump to content

Пътя към морето.


plamendev

Recommended Posts

И ние сме си за е....не, с шофьорската си солидарност насърчаваме откачалките. Имам впредвид присветкането с фаровете при наличие на КАТ. Нека "баровеца" да го спрат от Бургас до София поне 5 пъти , да го одрусат освежаващо, пък после може и да му дойде акъла. Аз поне вече не предупреждавам за КАТ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дака вече има такова подобно нещо което деиства и то се казва ТАХОМЕТЪР но го слагат само на кмионите и на границата ги преглеждат и виждат кога и с колко е превишил скороста и ги глобяват!!!но тва е абсурд да се приложи на автомобилите!

Що да е абсурд?!? Не виждам защо да не се приложи :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що да е абсурд?!? Не виждам защо да не се приложи :bia:

Точно така. Мисля, че в една от скандинавските страни вече правиха пробни тестове и то преди години. :bia: И май въобще не беше обикновен тахометър, а сериозен прибор с компютър. Редактирано от KOKO 100 C4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето какво ми се случи преди 2 часа, на една спокойна софийска улица, казва се "Нишава" (въпреки че от видяното, голямо шаване падаше), в частта и в кв. "Бели Брези". Свивам от Дойран, още на самото кръстовище, един камион навлязъл в насрещното на Дойран и препречил Нишава, наложи се да го заобиколя почти през тротоара, следва един, с Голф, каращ сякаш улицата е негова, едва се разминаваме, първата пряка на Нишава, едва карам и слава Богу, защото от дясно (Нишава е с предимство), изкача един малоумен пощалион с колело и минава буквално на 2 м пред колата ми, продължавам натаък, някакъв младеж върви в дясно по платното (тротоарите са празни и свободни) и решава да пресече точно когато калникът ми се изравнява с него, добре че успя да се спре, инак го качвах на стоп, следват още двама трима каращи срещу мен, изпробвайки нервите ми...и това в продължение на 400-500м. А сега ми кажете, къде са откачалките....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с тахометрите не знам за къде бях чел че го има.Тоест какво представлява-имаме да речем аутобан който е с дължина 200км.За да влезнеш на аутобана минава през бариерите и там ти се засича часа в който си влезнал.Имаме да речем ограничение 130км/час.Тоес ако на края на аутобана излезнеш през бариерите след 1.30мин час ,значи си карал с 150км и си те хващат като нищо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи си карал с 150км и си те хващат като нищо!
Някой ми казваше, че точно такава е системата по магистралата Одрин - Истамбул. :bia:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето един начин ...

В почти всички наши служебни автомобили имаме вградени GPS приемници. Имаме си контролен отдел, който периодично източва информацията от картата на gps-а и преглежда маршрута, скоростите и т.н на отделни, известни, фирмени състезатели. Драстичните нарушения не се подминават току така и готово. Фирмата си пази хората, а и колите... Или обратното ... Но важен е ефекта ... За около 25 милиона изминати километра от служебните коли на фирмата за период от 5 години, има около тридесет до петдесет регистрирани нарушения, осем десет катастрофи без фатални изходи, няколно намачкани ламарини и две три бракувани коли... За ~25 милиона км !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дака вече има такова подобно нещо което деиства и то се казва ТАХОМЕТЪР но го слагат само на кмионите и на границата ги преглеждат и виждат кога и с колко е превишил скороста и ги глобяват!!!

Така е има ,но и на тях им намериха лек . . .т'ва Бг драйвера е изобретателна личност .. . .Особенно ако работи в ЕТАП :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоес ако на края на аутобана излезнеш през бариерите след 1.30мин час ...

искаш да кажеш ако си го взел за по-малко от 1:30 мин, а не за повече :bia:

но ако само това е критерия нищо не ти пречи да си караш с 200 и на Шел примерно да си киснеш 1 час да си хапваш и да си почиваш и тези 3 неща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми направи впечатление,че пътя към южното черноморие е по-натоварен отколкото за северното.Всяка година ходим към Варна през Търново,Шумен и т.н. и да ви кажа,че трафика е доста по-спокоен.Тази година се прибирах откъм Бургас,Пловдив и сие и ви казвам,че нервната ми система доста се беше натоварила,направо съжалявах че не се върнах пак през Търново.

Но общо взето доста наглеци са се навъдили по пътищата,вижда че идваш и имам чувството че точно тогава решава да изпреварва,мамка им. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

високите скорости и нарушенията при безумните изпревармвания са само едната част на проблема- на второ място идва лошата поддържка на автомобилите и на пътищата. мен на връщане ме изпревари някъв автомобил, вече не помня какъв, но аз се движах с около 140, той ме подмина доста бързо и като го загледах задния мост направо подскачаше като пинг-понг томка по неравностите. те.е нямаме никакви задни амортисьори обаче караме с 160-170- ми ето ти реална предпоставка да имаме скоро нов донор...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък за може би първа година нямах никакви проблеми с предвижването към морето и обратно. Ходих няколко пъти и никакви грижи. Явно съм извадил късмет. Даже последния път ми направи впечатление, че колоната се движи с позволените 90 км/ч и няма никакви изцепки. А беше късен следобед и се предполагаше, че народа бърза да се прибере, ама не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си, че феномена "мойта пишка е най-голяма" е всеобщ - не ти към морето, не ти към София. Забелязал съм, че когато си крепя АУДИто с 120, ме задминават по-малко коли отколкото като карам НИВАта с 130+. Имам чувството, че щом някой види руска кола на пътя, веднага изпитва едно задължение да я отреже. Преди няколко дни на разклона на Д.Богров ( там дето се събират Хемус и Подбалканския) си излизам към София, натискам си НИВАта по ускорителната лента и някой ми свирка - гледам лети АУДИ, решило, че баш там ще изпреварва (искам да вметна, че не съм гонач, не че карам бавно, нормално си карам, 'ма не съм самоубиец). Е облизах мантинелата и го пуснах и айде след него, лепнах му се на бронята да видя закъде толкова бърза ( аз най-мразя някой да кара зад мен на една броня разтояние, ама тогава бех бесен). И к'во мислите - човека дръпна два километра със 140 и миряса на 100 - и за к'во бяха тия изпълнения. Същото е и с номерата - преди години карах Волга и Голф единица със окръжни номера, като влезех в София, 'ба си мамата, ще се потрепат тия ми софиянци, само да ме минат. Сега имам и един голф печка 1,6, ама е със софийски номера, никой не се мъчи да ме прескокне.

Вярно е, че на всички ни се иска да покарваме бързичко и никой да не ни пречи, ама на пътищата има и други хора с коли, дай да не ги трепеме.

А иначе, какво стана с Копривщица, май се развали заверата нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек,

това за ладата (по-лошата кола) е вярно, винаги те натискат повече ако си със слаб автомобил. Ама кво ти пука, важна е средната скорост. Типичен пример е магистралното каране, залепи на 150 и от София до Пловдив ще те изпреварят 20 коли от които ти ще изпревариш обратно 15 :respekt:

А колкото до началото на темата за пътя до морето, мога само да кажа:

1. има нов участък от магистралата - ОЛЕ

2. камионите са по малко, благодаряние на някакво ново разпореждане - БРАВО

3. колоната се движи със 100 - което си е направо СУПЕР

4. маркировката е опреснена - все пак крайно време беше

5. а това че има доста свине по пътя си го знаем ...... и аз , а сигурен съм и вие сте били в ролята на камикадзе, така че много дълго време ще ни е необходимо да се поосвестим .... споко посоката е вярна, нужно е време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината и на мен ми направи положително впечатление пътуването до морето, никога не е било толкова спокойно. Незнам, или не сте ходили скоро на море, или има някаква друга причина... Но тази година определено не видях особено опасни изпреварвания. В същото време, по целият път не видях нито една дупка :respekt: Както каза и колегата преди мен, имаше маркировка почти навсякъде.

Говорим за пътя за Бургас, за мен това е Морето, към Варна нямам наблюдения :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 случая ще разкажа, първият от преди 3 седмици, връщайки се от Велинград, през Разлог, Дупница...скоро пуснаха пътя за София да не минава през Радомир, а направо покрай Перник и София.

Карам аз спокойно зад колона от камьони, но скоростта беше прилична ~80 и гледам, зад мен един Опел Зафира изпреварва опасно автомобил в далечината, като в насрещното се движеше кола с поне 120(точно беше минала покрай мен), получи се класическото тройно задминаване. След малко Зафирата се лепва зад мен и виждам, че шофьора е жена, а пътниците са 3 деца и възрастен човек ~70 години. Скоростната дама, реши да ме изпревари на завой и тъй като нямах видимост(за нея незнам), застанах максимално вдясно, за да не стана неволен убиец на пътниците в Опела. Вместо да задмине само мен, както очаквах, шофьорката с желязни нерви и кураж изпревари и колоната от камьони в завоя и отпраши напред. Ще ми се да имах камера да снимам :respekt:

2-рия случай бе когато на връщане от морето реших да изпреваря Ауди 90...Скороста беше добра, човека в Аудито упорито ме засичаше, знам ли защо?! Чудя се какво ли би накарало човек да засече автомобил пълен с хора, които го изпреварва?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... реших да изпреваря Ауди 90... човека в Аудито упорито ме засичаше, знам ли защо?!

Защото понякога слънцето огрява и кучешкия гъз. :respekt::hilezh::bia:

В ролята на слънцето - Фирмата Ауди

В ролята на кучешкия гъз - шофьора на аудито.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека и аз да кажа какво стана по пътищата ни мили. Преди 20 мин. се прибрах от Ахтопол.

Та някои значт какъв е пътят от Ахтопол до Синеморец. За тези които не знаят това е път точно за 2 коли с пуснати огледала абе разминаването става с зор особено с по широките коли. Та пътувам към Синеморец за плажа и един Форд от малките нещо не прецени пътя и скороста и удари огледалото ми за задно виждане то само дето не фръкна. Бяха теглени майни кво ли не беше.

Другия случай е днес. Прибирам се от морето и точно пътя до Тополовград беше в ремонт ама то е**х тоя ремон колите и камионите ги прекарват буквално през нивата под пътя, та и там бяха хабене на нерви и тн.

Вече всеки си кара както си знае и тва е не му пука на никои за другите водачи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за морето не минавам по царския път. Особено лятото. Минавам по някой от следните:

1. Стара Загора-Нова Загора-Ямбол-Средец(Грудово)-Бургас

2. Стара Загора-Тулово-Сливен-Ямбол-Средец-Бургас

Верно има камиони тук-там, ама има къде да ги изпревариш

Но магистралката е истината...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е въпрос да си наврем проби в задната част (тахомери или каквито и там комунистически неща - 50 години дебнене не бяха ли достатъчно бе?) а е въпрос на култура и прилагане на законите.

ако тези двете липсват, проблема не е как да превърнеш страната в затвор, а как да оправиш проблема от хордите простаци по улиците, включително и тези които не карат.

някъде бях чел че начина по който човек кара е директетн облик на неговият характер... не съм психолог но май си е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен - педерастите карат педерастки, лизбийките лижат, ама не карат, пишман шофъорите правят катастрофи!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен - педерастите карат педерастки, лизбийките лижат, ама не карат, пишман шофъорите правят катастрофи!!!

тва е гениално епохално прозрение,направо е за златен фонд :hilezh::respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...