Jump to content

Кампания: спри да свириш!


Wizi

Recommended Posts

Ами Коко този зад мене не виждаше абсолютно нищо и въпреки всичко неистово свиреше. Аз не съм луд да се набутам между коли хвърчащи с 50 и повече, предпочитам да поизчакам.

Но си прав че в много случаи трябва да се действа малко нахално, защото няма минаване иначе

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 96
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз пък даже мислих да си слагам тромба от ТИР. :flehan:

Само дето са на 24 V. :flehan:

Аз всъщност почти не използвам свирката....оооообаче в редките случаи когато съм я ползвал ми се е искало да имам точно такъв "музикален инструмент".....даже си мисля за такъв от някой локомотив ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала, Плевен Рулззз :rolleyes:

Плевен тотално рулз отвсякъде. Днес следобяд отивам да прибера майка ми от работа, взимам я и тръгваме да се прибираме. Карам си съвсем спокойно, обаче от някъде долита няква Фиеста и вътре в нея някво фешън хлапе с фешън прическа. Засича ме и ме изпреварва, ОК викам си аз, дреме ми на черупката, нито е първия, нито ще е последния. Влизаме в еднопосочна улица с 2 ленти, пред него друга кола, но човека кара в ляво, защото в дясно тук-там има спрели коли и дефакто не навсякъде лентите са две. Фешън хлапето почва да се пъне и на него, а от ляво, а от дясно ама човека кво да направи. Изведнъж обаче Фиестата намалява рязко и аз минавам покрай нея, поглеждам вътре - нещо си чопли радиото келеша. Веднага след това ми се лепва на мене. Гледам плътно паркирани коли, няма как да му направя място да мине и си карам с 50. След 100м почна да ми свирка, ама аз си попитах дедовеца точно, щото знам че малко по-нагоре има знак 40 и куките обичат да стоят там и да засичат. След малко стигнахме някво разширение, което по принцип е платен паркинг, но беше празен горе долу. Тръгна да ме изпреварва от там обаче с тоя душегуб не успя, първо щеше да блъсне една жена, а после и мен. Вече аз се ядосах и като влезнахме пак в тясното набих спирачки, угасих колата и слезнах. Отивам и му отварям вратата, той ми се прави на тежък. Викам му - бой ли искаш да ядеш, той ми вика - за кво караш толкова бавно. wtf?!? Викам му - ти тъп ли си, тука има 40, той - да ама аз бързам, аре карай! Дреме ми, че бързаш, сега ако ти набия два юмрука нема да стигнеш скоро. Тръшнах му вратата и тръгнах към колата, той след мене ми вика нещо, пак се връщам, викам му излез навън, той стои вътре. Теглих му една благословия и заминах, че се събра и опашка. Добре, че не тръгнах да слизам с високоволтовия кабел дето ми е до седалката, че щях да му направя Фиестата на бабуни. На всичкото отгоре и майка ми ме овика. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я да уточним за кои нерви говорим :hilezh: ?

Веднага уточнявам: за МОИТЕ нерви и на всички оснатали шофьори (или пешеходци) около мен.

Съжалявам, но не съм съгласен с теб. Това, че някой тръгнал 5 секунди по-късно на светофара за мен не е причина да се набива класон!

.... примера ти за задръстването и бързането за изпит пак ми се струва доста хипотетичен, но както и да е :hilezh:

Сигурен съм, че може да прозвучи малко не на място и евентуално да остана криво разбран, но почвам да си мисля, че човек трябва да прекара около седмица в цивилизована държава в западна Европа и много бързо ще разбере на къде бия.

Липса на култура! Това е всичко. Същата липса на култура, която си личи и когато спрем да си говорим с приятел по средата на тротоара... когато пресичаме на червено... държим си телефоните включени където и когато не трябва... и тем подобни разни дребни на пръв поглед неща. За мен лично това всичкото е свързано съвсем тясно едно с друго и безсмисленото набиване на класон е просто едно зърно от проеницата. Никакъв шанс някой да ме убори в противното. Сори.

Редактирано от Wizi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз всъщност почти не използвам свирката....оооообаче в редките случаи когато съм я ползвал ми се е искало да имам точно такъв "музикален инструмент".....даже си мисля за такъв от някой локомотив :hilezh:

И аз съм така. :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wizi не е само липса на култура свиркането и моткането и нервите.

Четох статистика преди време след колко секунди тръгва колоната на светофар в различни държави.

Оказа се че в Италия след 0.9 секунди !

Демек червено, светва жълто - всички са на полусъеденител, светва зелено - газ ! и минават максимален брой коли и няма задръствания...

А при нас светва зелено, първия се подготвя.

отмества си крака от спирачката към газта

натиска с другия съединителя до долу

търси къде ли аджеба пак му е избягал тоя палав скоростен лост

намира го

няколко неуспешни опита да уцели дупката на 1-ва

потегляне....

втория след като види първия потеглил и решава - Време е !

същия цирк ....

ако е кукла шафьорката или келеме с дарак - включваш минимум едно угасване ....

Не е като да не си бил в немачко... там що тръгват без да се мотат? :hilezh:

Аз съм на мнение че в БГ нито тясните улици, нито липсата на паркинги, нито многото коли са виновни за задръстванията.

Виновни са всичките тарикати дето не знаят къде карат. не знаят какво правят, не знаят какво карат, не знаят за къде са тръгнали и така една кола може да наебе светофар с поне 40 чакащи.....

Аз иначе ползвам клаксона само за да уведомя някой че е крайно време да си избере лента за да мога и аз да мина.

Когато е решил че е тарикат и че като се ръга без мигач трябва да му чета мислите и да го пускам

Когато е тъпа пача решила да паркира ама ей така без никакви аварийки

Когато е белокос чичко който който слаломира из 3-лентов булевард или прави пълен ляв от най-дясната лента

и т.н

Обобщение - ползвам клаксона за да изразявам възмущението си от хората които НЕ СПАЗВАТ правилата по никакав начин.

А за тия дето изтъкват довода - ми аз бързам - ще кажа - ми да си тръгнал на време бе. Куца ви организацията, не ви е виновно движението

Редактирано от Ngoro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено клаксона трябва да се използва само с причина!!! ;)

Но далеч не съм съгласен, че единствената причина би трябвало да е "избягване на ПТП"!!! :hilezh:

Точно пък в такава ситуация, последното нещо за което бих мислил е да натискам клаксона, вместо да вложа всичките си инстинкти и рефлекси за избягване на същото!!!

Определено използвам клаксон! Но никога не го използвам по начина "натискам ине пускам докато не стане нещо"!

Обикновено само го чукавам, за да покажа на СОЦИАЛНИЯ ИДОТ (запречил улицата или седящ на зелено или не знаещ на къде отива) пред мен, че съществувам и че не е сам на шибаната планета!!!

Виж ако пак не реагира тогава или свалям прозореца да го питам учтиво дали ще се разкара или аз да го разкарам или използвам клаксона по-отчетливо!

Има държави в които клаксона се използва МНОГО ПОВЕЧЕ от колкото в БГ. Който е пътувал знае!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако зависеше от мен,тия е... клаксони нямаше да ги има!Преди малко някакъв бастун ми свири на светофара че видиш ли не съм потеглил още на жълто,Никога Никога няма да се оправим, ще си останем олигофренска нация завинаги.Сега пък мъжете щели и да ни пенсионират на 68г. възраст ,ами колко процента от нас ще оживеят да си я получат скапаната пенсийка,що пък не го направят да се работи до живот и тва е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако зависеше от мен,тия е... клаксони нямаше да ги има!Преди малко някакъв бастун ми свири на светофара че видиш ли не съм потеглил още на жълто,Никога Никога няма да се оправим, ще си останем олигофренска нация завинаги.Сега пък мъжете щели и да ни пенсионират на 68г. възраст ,ами колко процента от нас ще оживеят да си я получат скапаната пенсийка,що пък не го направят да се работи до живот и тва е

Мен па ако некойми свирне и има защо, например в действителност е светнало зелено а аз съм се резсеял - няма проблем! Много ясно, че ще ми свирне! Такава е комуникацията! Нема да слезне от колата си, да ми чукне на стъклото и да ме пита дали бих потеглил! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма стресови ситуации, губиш усещането за живот :hilezh:

Снощи в Мола от 3-то ниво до изхода имаше опашка.Никой незнае какво става нагоре, ама всеки си тидитка, селяни к'во да кажа...Надуха ми главата...

аз бях в тая опашка също ;)

за мен клаксона е Възмущението което мога да изразя като съм в колата(както каза нгоро), няма да си дера гърлото и да викам от колата. ползвам го, когато смятам че е нъжно, хора всякви, ситуации различни, всеки сам си преценява, просто нервите да не се избиват в бибитката, тва е!!!

Редактирано от Bobu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе лудницата е пълна в България.

Вчера се убедих, че и да бибиткаш и да не бибиткаш в някои ситуации може и да е нож с 2 остриета.

Наредил съм се на ляв завой на ул. Гладстон с бул. Руски за към хотел Лайпциг трета кола (които го знаят това кръстовище им е ясно, че е страшилището за учебните коли - тясно на една боя разстояние с насрещните се разминаваш). Пред мен едно Пежо 206 и едно 607 чакат чинно насрещния трафик ... светва вече червено за нас ... трафика отсреща спира и съответно ние трябва да се изнесем скоротечно от средата на кръстовището, но ГОЛЕМОТО ПЕЖО 607 не е*ава да тръгне . Остават още 4-5 секунди преди да светне зелено за другия поток, който ще ни помете и аз и предното 206 изпадаме в ужас и почваме да свирим. 607 отново не помръдва и си стои в средата без да завива. Облягам се на клаксона непрекъснато, а страничния поток вече потегля и се принуждават да спрат до вратата ми и да ме чакат, защото не могат да ме прескочат.

В този момент 607 потегля, взима левия завой, ние се изнасяме от кръстовището със свирене на гуми и пред потока от дясно, който сигурно ни теглиха сумати майни и тъкмо си влизам в лентата и хоп нова изненадваща маневра. 607 спира напречно на двулентовия булевард като спира 206, мен и целия поток по булеварда. Вратата се отваря и слиза някакъв 30-тина годишен брадясал със замъглен поглед, с цигара в ръка или предвид забавените му движения може би марихуанка. Хвърли си я спокойно на асфалта пред смаяните ни погледи ... изгаси я с крак и започна да ръкомаха нещо на малкото пежо пред мен. :)

След 20-тина секунди полюлявайки се се качи пак и потегли славно славно.

Нямам думи просто.

Нищо чудно да попаднеш на някакъв джигит, който да изкара и пистолет и да стане някой сакатлък за едното нищо.

Вече и аз няма да бибиткам. Надувам си музиката и да става каквото ще :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднага уточнявам: за МОИТЕ нерви и на всички оснатали шофьори (или пешеходци) около мен.

Съжалявам, но не съм съгласен с теб.

Липса на култура! Това е всичко. Същата липса на култура...

Та си мисля, че проблемите ни не идват от свирките, а от липсата ни на толерантност. А тая, последната думичка, трябва да я научат и осъзнаят мнооооооого хора. Толератни, даже и към свиракщите и техните причини да свиркат...

А сега да те хвана на тясно - ЩО МИ ПОВТАРЯШ ДУМИТЕ? :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Липса на култура! Това е всичко. Същата липса на култура, която си личи и когато спрем да си говорим с приятел по средата на тротоара... когато пресичаме на червено... държим си телефоните включени където и когато не трябва... и тем подобни разни дребни на пръв поглед неща. За мен лично това всичкото е свързано съвсем тясно едно с друго и безсмисленото набиване на класон е просто едно зърно от проеницата. Никакъв шанс някой да ме убори в противното. Сори.
Виновни са всичките тарикати дето не знаят къде карат. не знаят какво правят, не знаят какво карат, не знаят за къде са тръгнали и така една кола може да наебе светофар с поне 40 чакащи.....

До болка съм съгласен с вас двамата. И т.к. се въздържам да употребявам клаксона, освен в случаи когато вече почна да псувам на глас, ще ви кажа че се опитвам да избягвам и опасните ситуации -- когато виждам, че някой ще ме засече например, изчаквам или се дърпам. Което изглежда пенсионерско, обаче спестява доста нерви. Аз предпочитам да ме изпреварят 1-2 келеша, отколкото да забравя за къде съм тръгнал.

Направете си експеримент, карайте по-бавно и с повече спазване на всички разумни правила, да видите колко коли ще ви изрежат на мръсна газ. И после прочетете пак цитатите от визи и нгоро.

90% от шофьорите са келяви. Единственото хубаво е, че повечето с прилично скъпи коли са възпитани, правим си път и общо взето сме над тия неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

90% от шофьорите са келяви. Единственото хубаво е, че повечето с прилично скъпи коли са възпитани, правим си път и общо взето сме над тия неща.

:hilezh::):):steinigung::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Попрочетох темата до тук и реших да драсна някой ред. Аз лично бибиткам само когато някой ме засече, извършва някаква маневра при която има вероятност да не ме види и най-често за да предотвратя птп. Никога не свиря на светофар, когато някой се е заблял, най-малкото заради което не го правя е че има минимум още 10-15 човека, който без проблем ще му надуят главата. Темата по-принцип е хубава, но за съжаление няма да има почти никакъв ефект според мен. Дано да греша :icon_biggrin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да много е неприятно да ти свиркат на главата, НО пък понякога клаксона е животоспасяващ. От няколко дни ми изгоря бушончето на клаксона и съм като без ръце. Всякакви отнесени пешеходци, велосипедисти и рацери просто са неспасямеми без да им се изправи косата чреа клаксон. А не може пък и да пропускаме зелените светофари заради разни блейки.

Накратко казано, полезен си е доста клаксона, но не трябва да се прекалява. Поне според мен. :icon_biggrin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да много е неприятно да ти свиркат на главата, НО пък понякога клаксона е животоспасяващ. От няколко дни ми изгоря бушончето на клаксона и съм като без ръце. Всякакви отнесени пешеходци, велосипедисти и рацери просто са неспасямеми без да им се изправи косата чреа клаксон. А не може пък и да пропускаме зелените светофари заради разни блейки.

Накратко казано, полезен си е доста клаксона, но не трябва да се прекалява. Поне според мен. :icon_biggrin:

Без клаксон определено си е кофти. Това което съм забелязал откакто карам в софия ( 10 месеца станаха) е, че в повечето случай когато някой се е заблял, а светофара от доста време свети зелено едно почукване на клаксона върши същата работа като да се подпрем яката на бибитката и да свирим докато и наще глави се надуят. По този начин се избягва излишното напрежение, корто се създава от постоянното свирене. Който не ми вярва може да пробва. Не винаги върши работа, но в повечето случай помага :flehan:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не правете така :flehan:

http://www.vbox7.com/play:a3b2d66c

http://www.vbox7.com/play:8b732431

:icon_biggrin:

Редактирано от Fory
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Далече по-забавно е с граната.

Хъ-хъ. Умрех от смех. Ебати хумора. :icon_biggrin:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гениално!!! :flehan: Отдавна не се бях смял така :flehan: Кой па не си направи такова, ей така просто за майтап...:flehan:

Редактирано от daks
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...