ThEBlazZeD Публикувано 20 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2013 Приятели , фаровете ми са помутняли ... четох от разни форуми , че е заради слунцето и праха ,които се насабирал...От VW разбрах , че те си ги мият като бурканчета с препарат :Д .... против прахта.А за вуншната част се полирала...И СТАВАЛО КАТО НОВО!Вупросут ми е имате ли подобни проблеми и заслийава лио си да се оправят ( пти мен проблема е само визуален не мисля , че ми пречи на светлината осейваща путя)П.С : Пак се извинявам за неточностите в кирилицата , но нямам идея как да пиша , за да ми го преведе правилно... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 20 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 20 Юни 2013 (Редактирано) Ти днес си посветил деня на колата май Мен лично би ме дразнило ужасно, така че аз бих казал, че си заслужава да се полират. Но до сега не съм забелязвал този проблем при Ауди... иначе е типичен за всичко френско Редактирано 20 Юни 2013 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 @ThEBlazZeD Мога да ти препоръчам да си полираш и ако искаш да не се получава отново си слагаш и едно прозарчно защитно фолио на 3М и забравяш, дори това фолио след това може да се пастира Но за тази услуга ще трябва да отделиш малко пари ако искаш да стане както трябва.Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Ето и сники колеги : П.С : не се вийда много добре , но ако при вас го няма този проблем с нагара и мурсотията ще забелейите разлика... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Аз лично не мога да видя нищо на тези снимки... най-добре е да снимаш фаровете и въпросните места отблизо.П.с. Иначе Убав! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audilina Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 И аз за сега нямам подобни проблеми с фаровете, но определено би ме дразнело... ще се види след някоя друга година как ще са нещата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Insomnia Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Ето и сники колеги : П.С : не се вийда много добре , но ако при вас го няма този проблем с нагара и мурсотията ще забелейите разлика...Колега с какви крушки си на късите ? Н7 на коя марка?Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
v1ppers0n Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Хора имам сериозен проблем. Колата ми хуби антифриз, за 2 ведмици ми изгуби 1 пръст антифриз. Водех я на сервизи, монтиори и кви ли не охлиови и всеки вика нищо и няма. А виждам, че губи антифриз.. ако някой е имал такъв проблем да сподели какво да гледам на колата ??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
audiceco Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Няма какво ти специално да я гледаш, или я караш така, или ти отварят мотора и си проличава веднага къде са микропукнатините от където гълта антифриз и оттам насетне има няколко варианта за решение на проблема в зависимост, къде тече. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
v1ppers0n Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 всички ми казват че няма проблеми а аз виждам че тече Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobu Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 колега, тия автомобили пукат глави.тече от главата - вътре в мотора.явно хората, при които ходиш са общи майстори и не знаят за конкретните болести на 2.0тди. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Така споменато : Куде има маистори (освен ауди-представителство) кудето праваят аудита само и знаят всички детаили по определените модели? И има ли изобщо нещо такова ...? Моля модератора да ме насочи ако питането ми не е за тази тема... Но мисля , че е за тук ( 8p сервиз) tursq ... :D Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audilina Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Шегаджия Има... в света на чудесата само май )) Ако искаш специалисти - отиваш при специалистите, които работят само с марката... на съответната цена разбира се, ама поне си по-спокоен за ефекта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Посети сервиза на Порше или някой на Бош. Водят се компетентни. Оторизирани сервизи все пак, Европейска работа! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
suum cuique Публикувано 21 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юни 2013 Хора имам сериозен проблем. Колата ми хуби антифриз, за 2 ведмици ми изгуби 1 пръст антифриз. Водех я на сервизи, монтиори и кви ли не охлиови и всеки вика нищо и няма. А виждам, че губи антифриз.. ако някой е имал такъв проблем да сподели какво да гледам на колата ??? Вече ти казаха какъв е проблемът, тъй че няма да се повтарям. Но винаги съм се чудел, ако си доливам антифриз, мога ли да карам и колко време? Това ми е доста интересно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobu Публикувано 22 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2013 Имаме си в София, от упоменатите майстори. Има и няколко във Варна. За останалите части на България - не знам.А така наречените Бош сервизи, повечето са толкова застреляни ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa60_89 Публикувано 22 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2013 (Редактирано) Ето и сники колеги : IMAG0587.jpg IMAG0585 - Copy.jpg Колега с какви крушки си?Аз също мисля да слагам и виждам че твоите светят добре. Редактирано 22 Юни 2013 от sa60_89 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ThEBlazZeD Публикувано 22 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2013 (Редактирано) Колега , ще те излийа...но май са тези --- http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=4026 Пак са кираичета , но са една идея по-добри от долнопробните ксенони на тахийиите :Д :Д :Д Вийда се много добре путя , за което ги и взех...А тези в сервиза ми викаха (понейе не си разглабях колата преди) са ще те спукат от спиране ( нито веднуй не са ме спирали ако не сум правил нарушения) За ксенона да не говорим...Та не знам дали има такива аудита без лупа (и оригинален ксенон) но сум вийдал 2-3 с ксенон и без лупи като моита и добре им седи не ми пречи , дано и аз да не преча на хората с тези кирайски простотии...Но сум карал с приятели и семеиството не се оплакват стига да не сум пряко срещу тях :Д ....Много се разписах , но да купете си по-качествени от моите ( хубави са но са , но не са оригинални)... извинявам се отново за превода, някои няма ли да ме съхали и да ми кайе от къде да си добавя читава пхонетична на win. 8 Редактирано 22 Юни 2013 от ThEBlazZeD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Holz_8885 Публикувано 23 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 23 Юни 2013 Колега , ще те излийа...но май са тези --- http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=4026 :blink: Описание...Произход: Китай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
set911 Публикувано 24 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 24 Юни 2013 Колеги маховика ми си заминава, От време на време има леки вибрации на празен ход. Има и тракането при гасене, От скоро забелязах и тракането при вървене. Като и то не е постоянно. На място ако трака и натисна съединителя, спира. Пусна ли го пак започва. Скоро ще оправям щети и мисля да го сменя и него за да не вземе да стане по лошо. Появи ми се и един търкащ/жулещ звук когато е на полу-съединител, който отнво се появява от време на време и винаги изчезва след като покарам известно време, тоест има го само началните метри при тръгване. Но до колкото знам се сменят и 2те... От тук на татък не знам нито какви марки са добри нито добър майстор в София. Четох и в други теми за маховик който не е демпферен, та добра идея ли или е някаква побългарена работа. Моля ако някой е минал по тоя път да даде насоки какво да правя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 24 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 24 Юни 2013 За марките: LUK или SACHS, според зависи началното вграждане. Това ще ти кажат след като свалят маховика от колата. Относно не демпферен маховик, аз не виждам смисъл, при положение, че новия ще изкара поне 200 000км. С обикновен маховик, не знам как би се държала колата, но със сигурност няма да е като фабричното! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noX Публикувано 25 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 25 Юни 2013 Колеги какво мислите за 1.6 бенз ( не фси) А3 след 2004-та ? Добре ли се спогажда с газифицирането ? Дава ли сериозни дефекти ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 25 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 25 Юни 2013 1,6 в 8p гледам все повече се доказва като доста издръжлив и надежден двигател. Приятен е за каране (много тих и спокоен), мощността според мен е напълно адекватна за купето за спокойни шофьори. За газта и това как я и до колко я понася обаче не мога да ти кажа нищо. Там винаги е игра с огъня. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 25 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 25 Юни 2013 За газта и това как я и до колко я понася обаче не мога да ти кажа нищо. Там винаги е игра с огъня.Нека не нагнетяваме личното възприятие на един любител автомобилист като аксиома за автомобилите като цяло. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
set911 Публикувано 25 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 25 Юни 2013 (Редактирано) За марките: LUK или SACHS, според зависи началното вграждане. Това ще ти кажат след като свалят маховика от колата. Относно не демпферен маховик, аз не виждам смисъл, при положение, че новия ще изкара поне 200 000км. С обикновен маховик, не знам как би се държала колата, но със сигурност няма да е като фабричното!Ок за недемпферния, просто исках да съм запознат със всички опции. Ще сложа демпферен. Редактирано 25 Юни 2013 от set911 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 29 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2013 Здравейте, от днес и аз се сдобих с една А3 2.0 TDI 2005г. Обаче не съм много сигурен но ми се струва че не е нормално така да ми вие колата иам напредвид че като подам газ и я пусна на ниските обороти колата започва силно да вие и си мисля че е от турбото ? някой от вас има ли идея да сподели ? като сирена е след като сам пуснал газта и оборотите са паднали колата продължава още около 4-5 сек. с така нареченото виене :/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gogotzanovsf Публикувано 29 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2013 Не я ли кара на диагностика преди покупката Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 29 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2013 (Редактирано) закарах я в един сервиз направиха и оглед на предницата, компютърна диагностика, гледаха и амортисьорите и казаха че нямала никакви проблеми ,това виене било от някакъв разтоварващ клапан :/Цитиране на предходен пост! Редактирано 29 Юни 2013 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 29 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2013 Колата има ли катализатор? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 3 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юли 2013 ами незнам дали има но ходих до порше софия запад и там ми казаха че било нормално това виене заради някакъв клапан било както ми казаха и в предния сервиз в който ходих Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юли 2013 Ами спи спокойно тогава Щом и от Порше са го потвърдили. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa60_89 Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Ето така ли се чува? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Може ли някой да ми даде съвет за моята кола, дали е хубаво да си махна катализатора. Тъй като мерише много странно отзад (без пушек), и ми казаха, че катализатора може да е запушен или нещо такова. А и преди време имах проблем с едни от втулките които излизат от двигатела към аспусите и сега ми казаха, че може заради запушване в катализатора да са заминали и тези оплатнения от които пушеше при подаване на повече газ. И ако махам катализатора какво трябва да сложа на негово място, ако някои има и добри впечатления за такъв майстор може да сподели. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Махането на катализатор е български патент! Стана си градска легенда как катализаторите едва ли не били като сливиците - "по-добре го махай, и без това нищо не върши, само пречи" А майсторите най-обичат да убеждават неуки клиенти как им пречат и после да им взимат парите хем за демонтажа, хем после като продадат катализатора. 1. С какъв двигател си, коя еко норма и имаш ли втора ламбда? Ако да, то отдавна да е изпищяла ако катализатора вече не си върши работата! Т.е. ако имаш втора ламбда сонда и нямаш грешки на дисплея - катализатора върши това, за което е сложен - да допринася за това децата ни и ние да не умираме на по 40!2. В случай, че има съмнения да е запушен може да се свали режейки само тръбите отстрани, да се прегледа (например с ендоскоп) или да се провери проходимостта и ако всичко е наред да се върне!3. Изясни дали колата ти има 2 катализатора. Ако да, би могло да има запушване в първия (в или непосредствено след изпускателния колектор). Него можеш да махнеш с по-голямо спокойствие, така ще намалиш еко-нормата на колата, но все пак много по-важният основен катализатор ще е на мястото си. Последиците след махане на катализатора:1. Отзад смърди на развалени яйца, никак не е приятно дори ако трябва само да извадиш нещо от багажника при запален двигател! Тровиш и себе си и околните.2. Каквото и да сложиш на негово място, звукът се променя към зле! Става по-шумна и то неприятно шумна!3. Подлагаш най-малко средното гърне на по-високи температури, т.е. скъсяваш му живота.4. При втора ламбда почват проблемите там, трябва да мислиш как да я лъжеш така, че да не бълва грешки непрекъснато.5. Ще имаш все повече проблеми при техн. преглед. Нещата най-после почнаха лека полека да се затягат. С две думи - махането на катализатора трябва да е последното което ще правиш ако си напълно убеден, че има проблем в него!! А и след махането е най-добре да сложиш неоригинален катализатор - има спортни такива, които са по-проходими и все пак докарват до минимум Евро 3 еко норма. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gnaks Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Смърдяло на развалени яйца като си махнеш катализатора... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Мерси за изчерпателният отговор, между другото точно същите бяха думите на човека, който ми каза, че е по-добре да го махна. Колкото до двигатела 2.0 TDI, не съм сигурен коя еко норма покрива предполагам Евро 4.На въпроса дали има 2 ламбда сонди не мога да потвърдя. На дисплея нищо не ми свети или пищи, просто мерише странно отзад и въпросният проблем, който имах с тези уплатнители.Всички казват че мерише странно, но аз като не съм карал преди това дизел, не ми прави впечатление Явно трябва обстоен преглед преди да предприема така стъпка за премахване. А това с залъгването на ламбда сондата хич не ми допада, така че бих направил всичко за да отстраня проблема без да махам катализатора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Имаме бензинова кола във фамилията без катализатори по неволя ("майстор" на който щях да избия зъбите), така че всичко, което ти казвам е (и) от личен опит! През всичко, което съм споменал съм минал лично и наистина горещо ти препоръчвам да не го пипаш, освен ако не е крайно необходимо. Колата ти има ли DPF и коя моделгодина е? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Годината е 2006 но за DPF не съм сигурен, никъде по документите не пише DPF, а в началото преди да си я купя четох за тези DPF, но така и не съм стигнал до него. От къде мога да проверя все пак да потвърдя? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 П.с. По повод на другата любима легенда, че катализаторите пречиствали до 100-150 000км и после само пречели, пък наще коли нали били на безброй км.... Два примера пак от автомобили на близки: И двата VAG марки и дизел, единият продаден на реални 390 000км, катализатора никога не беше пипан и до последно отговаряше на заводската еко норма при всеки газ-анализатор (вкл. в чужбина), другият е още във фамилията и гони реални 270 000 км, отново катализатора никога не е пипан и докато аз отговарям за колата няма и да се пипне. Еко нормата е в действителност все още като от завода. Иначе щом е 2006, ако е производство след Март 2006 трябва да е с DPF иначе при всички положения е Euro 4. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Да след март е, значи да приема че има DPF, и това какво означава, че може и в него да е проблема ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Моята е Октомври, а нямам ДПФ!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
audiceco Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 (Редактирано) Годината не е критерий, а пазара за който е предназначена колата, естествено италианките нямат, а немските А3-ки от тоя период повечето са с такъв филтър, за да покриват суровите еко норми в Германия. Редактирано 4 Юли 2013 от audiceco Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 И според интернет произведените 2.0 TDI от Април 2006 са с DPF!Надявам се не бъркате дата на производство с дата на първа регистрация.... audiceco също е съвсем възможно да е прав. Аз говоря конкретно за Германия. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Aми моята със сигурност е от август 2006 производство и е от Германия, така че да считам че е с DPF Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Holz_8885 Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 А защо просто не се наведеш и да погледнеш дали имаш ? Търсиш цилиндър с тръбички отстрани. Изглежда така:http://www.myturbodiesel.com/1000q/DPF-Adblue-FAQ-VW-Audi.htm Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa60_89 Публикувано 4 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юли 2013 Отваряш предния капак и в ляво на рамата има една табелка.Ако ти пише EURO4 +DPF значи имаш.Ако е само евро4 значи си без.Моята е с дата на производство август 2005 и е с ДПФ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 6 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 6 Юли 2013 Погледнах табелката и пише Euro 4 + DPF, така че има. И какво означава това, че може тоя филтър да е здал багажа ли и от него така странно да мерише? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 6 Юли 2013 (Редактирано) Надали някой ще се наеме само по описание на "странния" мирис от ауспуха ти да ти постави техническа диагноза през форума Ако не ти регенерира DPF-а също щеше да имаш сигнализация на таблото! Само на къси отсечки ли я караш? Кога за последно я кара по-продължително извънградско? Редактирано 6 Юли 2013 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 6 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 6 Юли 2013 Като цяло, колата се кара на сравнително къси разстояния но повече извън градско почти всяка седмица и навъртам 200 км+. Това и е нормалната експлоатация досега, и не съм пътувал на много дълги разстояния Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 7 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2013 (Редактирано) Ето така ли се чува? абсолютно по същия начин се чува което ще рече ?някой случайно може ли да ми каже защо ми свети на таблото жълто воланче и какво означава като тръгвам да паля ми свети в червено нали прави проверка но после продължава да свети в жълто докато не я покарам малко ? колата е а3 2.0 tdi 2005 Редактирано 7 Юли 2013 от SYEREN Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 7 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2013 (Редактирано) а и защо примерно гумите са ми 17 а резервната ми е от ония малките тесните обаче е 18 цола не е ли прекалено голяма ?!? Редактирано 7 Юли 2013 от SYEREN Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobu Публикувано 7 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2013 На диаметър е еднаква. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 7 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юли 2013 Интересно защо обаче наистина е 18?И при други ли е така? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 8 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 8 Юли 2013 При мен има някаква логика да е 18 цола, защото оригинално джантите също бяха 18-ки. Но както е написал колегата Боби по горе, на диаметър е еднаква и със 17-ки джанти с по-широк профил гума. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 8 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 8 Юли 2013 Да, ясно е, че не е проблем като се има предвид предназначението, просто ми стана интересно защо биха сложили 18 резервна при 17-ки комплект и дали това е може би само при колегата или масова практика... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
suum cuique Публикувано 11 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 11 Юли 2013 След около 2000 км. ми предстои обслужване. Някой би ли споделил примерни цени за София за масло, точно кои филтри и т.н. се сменят. Аудито е 2.0 тди. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 12 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 12 Юли 2013 За Castrol EDGE 5w30 (оригинал) със спецификацията за тоя мотор, която мисля, че беше VW 507.00 цената за 4 литра (колкото ти трябват) е около 90лв. Маслен филтър около 15лв, въздушен към 30лв, горивен около 50лв. На климатика трябва да се погледнат дали има нужда, ако нямаш неприятна миризма в купето не ги пипай. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
suum cuique Публикувано 12 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 12 Юли 2013 Климатикът мисля, че си ок. Благодаря за инфото. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa60_89 Публикувано 13 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юли 2013 След около 2000 км. ми предстои обслужване.На колко км го обслужваш.Всмисъл такъв че и на мен ми предстой скоро смяна на маслото , а сега съм на 12 000 км. и се чудя дали да чакам до 15000 да станат точно и чак тогава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 13 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юли 2013 На 12к мисля, че е ок да се сменя маслото, предвид горивата с които караме. Не че ще е проблем да караш и до 15к. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
suum cuique Публикувано 13 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юли 2013 Утре ще проверя и ще напиша. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Траян Атанасов Публикувано 14 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2013 (Редактирано) Здравейте, колеги. Левият фар на А3-ката ми не свети. Можете ли да ме посъветвате каква крушка да взема, за да не се получи разлика в светлината, десният ми фар още е с оригиналната си крушка? Фарът е ксенонов. Редактирано 14 Юли 2013 от Траян Атанасов Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rexton Публикувано 17 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 17 Юли 2013 Здравейте колеги искам да ви попитам за мнение по една обява как ви се струва автомобила и бих ли могъл да сменя това касетофон/CD с някой от вариантите на навигация http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi-a3-2-0-tdisportback-dsg-ambition-xenon-f-1-top-m%C3%BClheim-an-der-ruh/181975600.html?lang=de&pageNumber=4&__lp=1010&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&negativeFeatures=EXPORT Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 18 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 18 Юли 2013 Здравейте, колеги. Левият фар на А3-ката ми не свети. Можете ли да ме посъветвате каква крушка да взема, за да не се получи разлика в светлината, десният ми фар още е с оригиналната си крушка? Фарът е ксенонов.еми вземи си тогава "оригиналната" за да нямаш разлика. аз винаги си купувам по 2 крушки и едната я возя в багажника за резерва. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 19 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 19 Юли 2013 (Редактирано) здравейте искам да ви попитам какъв акумулатор според вас трябва да си сложа на а3-ката 2.0 тди 140 к.с 2005г. иам на предвид там нали се гледа например колко ампер часа е и стартовият ток ? Редактирано 19 Юли 2013 от SYEREN Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 20 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 20 Юли 2013 72 ma/h и повече. моят е гигават и съм доволен от него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa60_89 Публикувано 21 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 21 Юли 2013 (Редактирано) Аз взех февруари месец купих VARTA Silver Dynamic .Мисля че моят е 74 ma/h с усилен стартов ток.Цената беше 250 и ако им оставиш стария свялят 20 лева от цената ( за Ауто плюс става въпрос). Редактирано 21 Юли 2013 от sa60_89 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kup0nq Публикувано 22 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2013 Здравейте, някой махал ли е DPF филтър на кола 2005г. с 1.9 TDi двигател ? Знаете ли къде се прави това и колко струва по принцип ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 22 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2013 Здравейте, колеги, тъй като неделя срещу понеделник ми разбиха колата и ми откраднаха навигацията BNS 5.0, искам да ви помоля за помощ, ако някой колега може да ме насочи за автоморги или заложни къщи в района на Дианабат, Студенстки град, Мусагеница, Дървеница, в които се предлагат такива крадени стоки, защото съм чел за такива в форумите? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
STRSHR Публикувано 22 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2013 По-скоро следи Продавалника, доста познати си намериха откраднатите вещи там напоследък. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
satana Публикувано 22 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 22 Юли 2013 здравейте лъвчета имам 1 много деликатен въпрос защото вече наистина не зная какво да правя. моята принцеса"а3 1.8 т 99г." ми създава доста главоболия напоследък та по същество: дойде време да сменям маслото и хоп маслена помпа ок ,обаче като се тръгна от там само по "майстори и специалисти" проблемът ми е че колицата няма никаква мощност давам газ тя не върви сменил съм може би всичко като се започне от масла и тем- подобни свещи , комотатор , генерация и само парици си хвърлям а колата все в този дух не иска и не иска дори и на место като работи работи като трактор та молбата ми е ако някои е имал същият проблем много моля да сподели защото вече не вярвам грам на майстори последно ми казаха че мопютърът ми бил за преинсталация или нов много моля помогнете П.С колата ми е автомат Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 24 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 24 Юли 2013 Някой колега може ли да ме насочи къде мога да открия оригинални стъкла за А3-ка втора ръка? Или коя авто морга е най-заредена със авто стъкла? Мерси предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wildkid Публикувано 25 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 25 Юли 2013 Кое стъкло ти разбиха? Аз вече минах по тоя път, но съм със застраховка и стъклото ми го платиха. Сега се разправяме за самата навигация. Ако е странично - не бих се ровил по морги, ново китайско стъкло е 40-тина лева в Кобра, "европейско" (уж белгийско, а според мен - турско) е 78.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kup0nq Публикувано 25 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 25 Юли 2013 (Редактирано) Колеги, извинявам се за тъпия въпрос... ама все пак: Това нещо с каква скоростна кутия е ? Типтроник или какво е ? Моля за някакво разяснение и дали е надеждна скоростната кутия и как се поддържа. Не съм карал автоматик досега, а тази кола доста ми хареса.... Четох много лоши неща за мултитроника, освен това имал и скъпа поддръжка.. ако и при тази скоростна кутия е така, искам да знам предварително. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11373031872214144&f1=details&slink=3kpnwz Благодаря ! Редактирано 25 Юли 2013 от kup0nq Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 26 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 26 Юли 2013 здравейте ! искам да ви попитам става въпрос за ауди а3 2 тди 140 к.с. 2005г. ходих в един сервиз където ми направиха компютърна диагностика и ми казаха че 4-те свещи ми били изгорели или нещо към тях и за това не подгрявали въпроса ми е след като не подгрявът не трябва ли някаква лампичка да ми свети или на таблото да ми исписва някаква грешка ?!?!? дали само не ме лъжът...... някакви идеи ? Благодаря Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibonass Публикувано 26 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 26 Юли 2013 Колеги, извинявам се за тъпия въпрос... ама все пак: Това нещо с каква скоростна кутия е ? Типтроник или какво е ? Моля за някакво разяснение и дали е надеждна скоростната кутия и как се поддържа. Не съм карал автоматик досега, а тази кола доста ми хареса.... Четох много лоши неща за мултитроника, освен това имал и скъпа поддръжка.. ако и при тази скоростна кутия е така, искам да знам предварително. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11373031872214144&f1=details&slink=3kpnwz Благодаря !При А3 няма мултитроник здравейте ! искам да ви попитам става въпрос за ауди а3 2 тди 140 к.с. 2005г. ходих в един сервиз където ми направиха компютърна диагностика и ми казаха че 4-те свещи ми били изгорели или нещо към тях и за това не подгрявали въпроса ми е след като не подгрявът не трябва ли някаква лампичка да ми свети или на таблото да ми исписва някаква грешка ?!?!? дали само не ме лъжът...... някакви идеи ? Благодаря На мен ми бяха изгоряли 5 от 6 подгревни свещи, колата палеше по-трудно при студено време и нищо не изписваше като грешка дори на Ваг-ком Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kup0nq Публикувано 27 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 27 Юли 2013 Здравейте, спешно ми трябва сервиз, където може да се направи диагностика на кола в събота ! Моля за съвет ! Благодаря предварително ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
satana Публикувано 27 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 27 Юли 2013 ако ми кажеш каква точно диагностика ти трябва мога да те препратя Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
v1ppers0n Публикувано 27 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 27 Юли 2013 Здравейте, имам два проблема, или по точно въпроса. 1. Не ми работи регулатора на светлините (за на горе и на доло). От какво може да е, как да разбера, мога ли сам да го оправя?2. Не ми работи, не знам как се казва точно, функцията която забранява на колата да дига повече от определена скорост. Как да го подкарам?Ако ми помогнете ще ви бъда много благодарен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iko 1 Публикувано 28 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 28 Юли 2013 Здравеите колеги присъединявам се към вас с моята А3ка ,колата 2004г ,2000с дизел засега съм много доволен четох за проблемите на този мотор и се надявам да нямам такива Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SYEREN Публикувано 28 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 28 Юли 2013 (Редактирано) как е колеги ? искам да ви кажа нещо интересно ...... примерно карам си аз колата през деня или вечерта се тая и след като я оставя за няколко часа без да я отварям да я отключвам и т.н. установявам че стоповете ми светът еи така без никаква причина ако се прибера да речем към 10 вечерта на сутринта като отида гледам стоповете ми светът се едно съм натиснал спирачка 0_0 дайте някакви идеи че почти всеки ден си зареждам акумулатора от какво може така да започват да си светът сами стоповете ?!?!?!?! п.п. на компютърна диагностика нищо не показва :/ Редактирано 28 Юли 2013 от SYEREN Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noX Публикувано 28 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 28 Юли 2013 Здравеите колеги присъединявам се към вас с моята А3ка ,колата 2004г ,2000с дизел засега съм много доволен четох за проблемите на този мотор и се надявам да нямам такива честито колега - чакаме снимки Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Bobu Публикувано 28 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 28 Юли 2013 (Редактирано) как е колеги ?Стоп машинка или окъсен кабел/легло на крушка Редактирано 28 Юли 2013 от Bobu Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serpentiny Публикувано 30 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 30 Юли 2013 Някой колега може ли да каже какъв размер се водят болтовете на джантите на Ауди А3 след 2005 или какво трябва да гледам като копувам (големина, стъпка)?И има ли значение размера на ключа за монтаж/демонтаж? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DoH_KuXoT Публикувано 31 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 31 Юли 2013 един съвет от мен, ограничете снимките и подробностите за колите си по форумите! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 31 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 31 Юли 2013 Предполагам защо го пишеш това, но някой път когато се налага нещо да се прави по колата има нужда от тях. Аз снимки на мойта не съм качвал до сега и ме мързи за което. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iko 1 Публикувано 1 Август 2013 Доклад Share Публикувано 1 Август 2013 Колеги четох теми за темпомати но така и не разбрах какво и къде да гледам дали колата подържа тази опция ,говоря за А3 8Р 2,0тди,мерси предварително . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 1 Август 2013 Доклад Share Публикувано 1 Август 2013 Защо да не поддържа... всяка кола с e-gas поддържа, а всички TDI са с e-gas. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 1 Август 2013 Доклад Share Публикувано 1 Август 2013 един съвет от мен, ограничете снимките и подробностите за колите си по форумите! Колега, не си писал отдавна, ква е хавата? Няма да питам намериха ли возилото, но поне се надявам каското да е платило каквото трябва, те май минаха 6 месеца ако не се лъжа!?Иначе мерси за съвета, има логика! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
suum cuique Публикувано 3 Август 2013 Доклад Share Публикувано 3 Август 2013 На колко км го обслужваш.Всмисъл такъв че и на мен ми предстой скоро смяна на маслото , а сега съм на 12 000 км. и се чудя дали да чакам до 15000 да станат точно и чак тогава.Днес я обслужих на 130 250 км. Предната смяна на масло беше на около 118 000 км. Сега ще пътувам към бедните маляки и затова реших да си я обслужа преди това пътуване. Иначе отново ме хвана яд, като видях пак колко нагло бяха върнали километрите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts