Jump to content

A walk in heaven


Wizi

Recommended Posts

Каня ви да на разходка из света на Ауди.... дълги години назад... по времето когато още не се е казвала фирмата Ауди дори! Ще видите модели, които никога не сте виждали или чували дори... Ще се докоснете до исторически моменти с имена на легенди....

Надявам се за вас да бъде толкова зашаметяващо, колкото беше и за мен!

Желая ви приятна разходка biggrin.gif

museum_resize.jpg

 

http://www.chakalov.net/Audi-museum/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добър снимков материал....

Редактирано от RhINoX^
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко обяснения и допълнения...

img_1782.jpg

Това е Audi R8 LeMans, пишеше, че е прототип някакъв. Не знам на снимката дали си личи колко е огромен двигателя.... Смазваща гледка на живо!!!

img_1808.jpg

На това Ауди му е отворена част от страничния прозорец. Вътре още си мирише все едно преди малко е било на състезание....

img_1844.jpg

Заклевам се, че тази предница ако я видите на живо ще си събирате ченето по земята!!! Изключително силна визия и силен респект!

img_1850.jpg

Страхувам се, че на снимките не си личи за какво НЕЩО става дума! Това по скромните ми предположения е поне около 5 метра дълго, ако не и повече. Отне ми цели 5мин да седя и да го гледам точно ето така: 36.gif

img_1866.jpg

Auto Union V16 Typ C, Streamliner (Stromlinien-Rennwagen)

Това "нещо" е било произведено в две бройки. Разполага с V16 6l engine, 520 коня. С него е Ауди е написала история през 1937ма когато са вдигнали 400км/ч..... на магистралта м/у Фракфурт и Дармщад!!! Шофиран разбира се от легендарния Розенмайер. През времето е поставял няколко сетовни рекорда за максимална скорост. Експоната е копие на оригиналната кола.

img_1878.jpg

Тук снимката си казва повечето. Това си е автентичното Audi Sport, което Миккола е карал на времето. Дори ако забележите прозореца още седи пукнат, не реставриран....

img_1886.jpg

.... тук каквото и да кажа ще е малко!!! :wall: Това е Pikes Peak версията на S1, с която Röhrl поставя световният рекорд, който и до ден днешен не е подобрен.

img_1904.jpg

2.2l turbo..... 700 коня! More comments?

Някой да ме подсети как се казваха американските състезания, в които е участвало въпросното Ауди!?

img_1915.jpg

Audi Rossenmayer!!!! :D Който до сега не е чувал за него, може спокойно да се засрами. ;)

img_1918.jpg

Старо Ауди А8 изцяло полирано! На една от следващите снимки нарочно съм си снимал отражението за да придобиете представа как лъщеше тази машина...... Без думи!

img_1924.jpg

Audi Allroad Concept... Като му погледнеш предната решетка и получаваш проблеми с дихателния апарат................ МНОГО жалко, че е толкова далече от реалността по улиците :bia:

img_1930.jpg

Мое лично мнение: ТАЗИ кола е може би с възможно най-изчистения дизайн, перфектно премерена от всякъде като визия! Идва ми да се гръмна, че никога няма да види бял свят...... btw джантите й са около два пъти по-големи от главата ми. Нищо че тя не е много голяма, пак е МЕГА внушително!

img_1941.jpg

Това животно едвам-едвам го побрах в един кадър. ОГРОМНО Е! Радва ме, че сегашното Q7 не се различава толкова много по дизайн от него.

img_1948.jpg

На пръв поглед..... нищо интересно... Обаче след малко като се загледате по размера на багажника и видите, че вътре са вкарали виолончело и пак има място........ а изработката вътре ли? Ами слагам ръка на сърцето си и без грам и за момент да се замислям казвам: сегашните Майбах, Ролс Ройс Фантом и всички подобни ако си мислят, че са вложили някакъв вид лукс в техните каляски, то трябва да погледнат Ауди какво са имали като концепт още ГОДИНИ назад!!! Не бих могъл да опиша просто.... Радвам се, че снимките от интериора са станали добре, че като се снима през тея прозорци и като има от всякъде прожектори.... бозата е пълна!

btw обърнахте ли внимание на фаровете на Avantissimo-то? Хихи... Ами светят от долу, пречупват се в едно огледало и чак тогава светлината стига напред! Загледайте се, интересно е!

img_1972.jpg

Не, не е никаква случайност, че тази кола е последната разгледана от мен.... Просто защото като се доближих до нея усещах как дъхът ми свършваше и нямаше да мога да доразгледам останалите ;) Изглежда доста семпла, в интерес на истината. След това обаче се сетих, че това нещо е било проектирано преди *точно* 15 години и е ускорявало до 100 за под 3 секунди..... Има ли нужда от повече инфо?

Отвора за въздух на покрива е един път!

img_1983.jpg

Просто едно доказателство, че Пини Фарина и Ауди нямат бъдеще заедно :D За първи път виждам тази кола и не мисля да се интересувам за нея в бъдеще :D

img_1988.jpg

.... аааа, това ли какво е? :bia: Това са камерките за орбатно виждане на Розенмайер-чето! Диспеите са някъде по таблото ако не се лъжа, но снимката от интериора не излезе въобще....

Колите в началото, които са снимани на нещо като платформи са всъщност подвижни и циркулират от първия етаж до последния и обратно.... Много яко!

Редактирано от Wizi Wiziev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D Опааа, паднах от стола! :wall: Жена ми твърди, че съм искривил съзнанието на детето! :bia: Той сега седи до мен, гледаме снимки и повтаря кола, кола....

Само като види ауди прави така :D:bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам и аз да ги разгледам тия експонати :wall:

Wizi като идваш на тука вземи докарай някой от тях, българче си, ще се справиш :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wizi, страхотна тема :D , много те моля да я допълниш и да сложиш още снимки и коментари и да сложиш темата в Златния Фонд.

Много ме кефи това дето си направил :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aуууу, Ауууууу, *междуметя*, облизах монитора...как можа! Ехххх, взимам Авантисимото защото съм скромен...Хайде отивам да го сънувам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кажи две приказке за оранжевия звяр моляяяяя!!!!!!!

Признавам си, че не проявих особен интерес към оранжевата каляска, но ако трябва ще отида още един път спецялно да ги разгледам...

много те моля да я допълниш и да сложиш още  снимки и  коментари и да сложиш темата в Златния Фонд.

Принципно до всяка кола/експонат има кратко инфо - снимал съм няколко. Пише каква мощност има, двигателят какъв е, с какво е евентуално известна и пр. На тези снимки има минимум 90% от всички коли в музея снимани... да съм пропуснал не повече от 10, които са били примерно ДКВ, Хорх или нещо такова. Тоест много стари и отразяващи главно хронологичната история на Ауди, не нещо спецялно.

Всичко, което споделям е повече от гледна точка на личното ми впечатление, която съответната кола е оставила у мен, от колкото техническите данни. Тях лесно ще се прочетат с малко търсене в Гоогъл. Въпреки това на снимка няма начин да разберете изцяло коя кола каква визия има.... Само на живо става това :|

Защо просто някой не каже кой автомобил е разпознал и може да даде малко информация за него? Аз не съм чак толкова капацитет, че да ги знам всичките.... Съжалявам....

Единствено бих помолил да го направи както аз съм го направил за да запазим някакъв шаблон. Просто снимка и под него инфо.

Нека съберем повечко инфо ако искате и тогава да местим в златиня форум.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

img_1847.jpg

Това е Horch 855 Special Roadster

Бил е най-луксозния и най-скъпия автомобил, който марката е произвеждала. Били са създадени само 7 ексемпляра! Този на снимката е бил доставен на собственика си, Г-н. Руди Клайн, през Юни 1939.

img_1860.jpg

Auto Union TypeD

Била предназначена за състезания където надпреварата е била в изкачването на планински пасажи (hill-climb). Този експонат е върнат в Германия през 1995та и е единственият оцелял Auto Union Silver Arrows.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D:D:wall::D:bia::D;);)

Обикновенно заспивам като пън и сънувам голи мацки, обаче след тези снимки май ще ми трябва преспивателно и 100% няма да сънувам жени ... Гаранция!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е Horch 855 Special Roadster

Скоро кола от снимка не ми е правила такова впечатление. Спря ми дъха това :D Всичките снимки у златния фонд, райт нау! Убеден съм, че си направил още снимки. Дай някакъв линк за всичките :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОООО

ОООО

ОООО

ОООО

ОООО

ОООО

:D:D:wall::D

Ша лалалаляяяя

Андииииии, виждам на някои от снимките че си с онзи ненормалник Крис, поздрави го от мен... и виж там нещо ако си харесат с баща му от музея, дали кабриолета няма да ми го дадат на мен :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате, по-добре не се връщай, че ти имам зъб... Ни моеш си представи как ме подразни :D:bia:

:D:D:wall:

Много хубави снимки си направил. Браво! Може ли да вметна нещо? Онова алуминиево Audi ASF (aluminium space frame) не е просто осмица, а концепцията за алуминиева рама... демек си е чист прототип. Появява се доста преди същинската осмица ;) Поправи ме, ако бъркам.

P.S.: Аааа, забарвих да добавя, че ти май си единственият клубар видял рая и върнал се отново сред простосмъртните :D;)

Редактирано от RSQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този експонат е върнат в Германия през 1995та и е единственият оцелял Auto Union Silver Arrows.

никога не съм знаел че след войната почти всички състезателни коли на германия са дадени на руснаците като репарации :bia::D:wall::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...