Jump to content

Покупка на Audi А8(S8)


Recommended Posts

Имат - Ланча Тезис. За фиатите не знам. Колебая се имено м/у 2те коли - цените са почти еднакви, само дето Тезиса е към 2 години по-нов за даден ценови диапазон и с повече екстри. За съжаление тук никой с А8 не написа какви са му впечатленията от колата, какво е ремонтирал, какви проблеми да очаквам и за какви пари и време за отстраняване става дума. Забелязал съм че еднаквите модели коли почти винаги имат подобни близки проблеми, т.е мога да си направя относителна сметка предварително. По горе писах в скоби С8, защото не знам какви са разликите м/у А8 и С8.

Мисля си, че щом си успял да стигнеш до дилема А8 или Тезис бих ти препоръчал нещо ново от магазина за тез пари ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината скоро взехме една шкода сюпърб, но преди това се загледах по А8 и на около 15К евро наистина може да се вземе не лоша и със всякакъв мотор !!аз гледах специално 2.5 тди със 180 коня,защото съм чувал че е така най изчистен от проблеми /по електрониката и др/ та за подръжка остава едно оокачване и една автоматична скоростна кутия , така че това което ме спря е че А8 е доста голяма кола а ще бъде карана от жена, а и това че нямаше читав екземпляр под ръка!!!

Така че ако си решил се метай на едно, и ако е нафтово парите са си в него и да не ти хареса ще го дадеш бързо!!!

Редактирано от kolio kioravoto prase
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още малко да те объркам. Днес мой приятел си взе 2 годишно Volvo S60 от Мотопфое за кръглата сума 32 000 лева :dance: . Той милия не се интересува от коли и искаше да е престижно и голямо (С-класа му било малко :) , па А6-ца за тез пари му било старо) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Волвото е много добре :dance:

А колкото до А8 - щом се чудиш значи не знаеш каква феноменална кола е!!

Редактирано от SpeedyMan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами Волвото е много добре :hilezh:

А колкото до А8 - щом се чудиш значи не знаеш каква феноменална кола е!!

Доколкото виждам никой с А8 или С8 не сподели мнение по въпроса. Само съвети, които не са в контекста. Жалко е че за Тезиса всичко разбрах, дори цените на повечето части и какво точно мога да очаквам да му се счупи(пичти нищо), а за Ауди А8 още нищо не знам. Предложиха ми дори да покарам Тезис и съм доста доволен от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във личния ми топ 5 за грозни коли,Тезиса е на 2-ро място(за първото в момента не се сещам)...

Ужасно тъжен автомобил,отмъщението на дизайнера...

Въпрос на вкус...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във личния ми топ 5 за грозни коли,Тезиса е на 2-ро място(за първото в момента не се сещам)...

Ужасно тъжен автомобил,отмъщението на дизайнера...

Въпрос на вкус...

При мен е на първо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, неможе да прави сравнение между въпросните автомобили. Та те са различен клас, излъчването им е различно (все едно да сравняваш дървен сал с ферибот).Неможеш да получиш точен отговор на неточно зададен въпрос. Това, както казаха колегите е въпрос на вкус.

П. П: Лично мен ако биташ неможе да става сравнение между немското и италианското качество. Особенно,когато засегнем техническата част (мотор, ходова част и т.н.). А ако някой познат ме види с кола приличащата на въпросната Ланчия Англичаните са казали:Не съм толква богат, за да си купувам евтини неща. Ако имаш възможност да заделиш пари за А8, значи няма да бъде пробрем за теб да го подържаш.

Към колегата Kapoman: Аз лично имам регистрации в много други автофоруми(в тези на Рено, Мазда, Форд, Фиат и Тунинг.бг, а останалите ги преглеждам редовно) и моето мнение е, че тук хората са готови да си помогнат винаги (едни ремонтират колите си заедно, други предлагат услугите си в зависимост от това, с какво се занимават) и са крайно отзивчиви, сериозни и точни. Неможеш да си вадиш изводи за хора,които не познаваш и чийто мнения четеш само в темата, която си пуснал(и в случая е крайно неясна). :hilezh:

Нищо лично.

Редактирано от Dimas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колека ето ти споделяне от S8 2000г -219 000 км

Бензинова помпа 1500лв

дискове-600лв

накладки 720лв

смяна носачи 2000лв

смяна ангренаж 1800лв

амортесьор заден -380лв

амортесьор преден 240лв

това знам със сигурност

разход извънградско кормуване 10,5л

разход градско 14,5-18,5

смяна съединител - май към 1000 и кусур лева , щото тая е с ръчни скорости

колата друса по нашите пътища , та се не трае

окачването изхлопва за 2 месеца

ресурса на мотора е голям , но на 450 000 иска смяна на сегменти поне

проблемна електроника -има не е като да няма

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви по-точно и лесно ли са отстраними. Че и аз се ослушвам за една такава.

И да ни повозиш после ей дългуч такъв :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здр колега да напиша нещо и аз скоро пътувах с такава S8 ца от бургас до сунгурларе двигател 4.2 окачването наистина е по твърдо но все пак говорим за спортен модел но по нашите пътища е доста неприятно за вървене няма спор 220 не са никакъв проблем просто нямаше път за повече но най голямо впечатление ми направи разхода на гориво на моменти достигаше 50 на 100 вярно оборотомера рядко падаше под 4000 об .в крайна сметка за около 120 км изгорихме към 40 л бензин за поддръжката не мога да ти кажа защото е служебна но май наскоро имаше проблем със скоростната кутия еми толкова успех и само АУДИ това ланча какво беше......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Честно тоя форум е много зле. Досега съм писал във форума на Ланча и Фиат и мога да ви кажа, че разликата е огромна. Хората там си помагат много, даже повече от очакваното. Явно хората които си купуват ауди не са толкова отзивчиви...

Е как нема даси помагат като имат толкова много проблеми, те са си направо жи ви за ожалване :blackey::hilezh::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега,

аз карам ауди 100/С4-2.0Е/16V,136 к.с.

Преди няколко месеца ,бях решил да ъпгреидвам към дизел,насочих се към

А6/С4-2,5 tdi/V6 -прехваленият във форума. Пообиколих пазара на автомобили втора употреба-конкретно Дупница и Благоевград,понеже оттам минавах, а пък и цените на колите там от няколко години са най-евтини в България.Лошото е, че 100 % от колите там са внесени от Италия, а за италианските мнението не е много добро...

В последствие се отказах от този ъпгреид.

Разгледах доста аудита А6/2,5 tdi , цените са паднали в сравнение с миналата година, и сега оттам може да се намери такава машина за около 8000-9000 лв,произведена 1996-7 год.

Друг е въпроса колко са читави.Инак на външен вид повечето са без забележки.

В сравнение през 2006 цените им бяха около 12-13 000 лв.

Впечатление ми направи,че имаше и А8-ци , същата възраст, същият мотор, за около 15 000 лв.

Не знам колко му е силата на този мотор да дърпа това купе така, че да ти хареса на теб,но все пак е дизел, има голям въртящ момент, а и купето твърдят, че е алуминиево и леко.

Според мен (лично мое мнение)ако човек е решил да пробва А8, по добре да е такова, дет се казва ако остане разочарован, да се отървава от него с минимална загуба,и толкоз.

А тези А8-ци, които са по 30-40 000 лв, вярно че са по нови и на по-малко километри, но при тях

поддръжката е доста по-скъпа, а и цената за една година ще паднала поне с 5000 лв.

Не знам с колко средства разполагаш, но инвестиция в България за личен автомобил над 10-15 000 лв си е абсолютно нерентабилна, имаики в предвид трагичното състояние на пътищата из страната, горивата и консумативите.Може би след 5-10 години ще е по-добро положението, но малко ме съмнява...

дано не съм те отегчил с мнението си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек като си купува кола като А8 или S8, не пита колко му е поддръжката. То е ясно! земи една B4 и не се притеснявай.

Аре със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, не мога да се съглася, че човек "като си купува кола като А8 или S8, не пита колко му е поддръжката" все едно да кажете, че като има пари за такава кола, може да си позволи безкрайно много разходи. Никой разумен човек не би го направил, а неразумния не би питал.

Щом колегата го интересува, значи го интересува и точка. Не е наша работа да му сме съдници на парите. Вероятно повечето от нас могат да се изтърсят 20-30хил.лв. за А8 или S8. Защото в гер. мобиле-то са толкова и разликата не е голяма като цена на придобиване. А това означава, че вероятно цената на притежаване е различна. За това става въпрос до колкото аз схванах въпроса.

И така, ако някой има наблюдения колко струва при нашите условия поддръжката на тези коли, моля да сподели.

Колегата е потенциален съфорумец, защо да го нападаме само защото се опитва да си планира разходите.

Респект!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм си мислил, че човек изкарал със собствен труд, пари с които да има възможност за кола от висок клас, знае какво иска, или поне има представа от това което желае да получи и най-малкото има елементарни логични познания.

Колега Капоман, ако цените на частите бяха убийствено скъпи, а А8 некачествен автомобил, дали щеше да се купува толкова?

Високото качество на материалите, достатъчно мощният двигател, дизайна, ергономията, са важни неща, но и имиджа на автомобил при това от този клас също е от особено значение.

Какво получаваш в Ланча Тезис:

На първо място е ниската цена.

Екстрите и един различен автомобил

Какво получаваш от Ауди:

На първо място е имиджа, на човек успял в живота, на човек който знае какво иска и го получава

Автомобил без компромиси в качеството на материалите и пътното поведение

Като игнорираме качествата на самите автомобили Ауди има нещо много повече от Ланчата, ако си ме разбрал ще се радвам да станеш част от нашият клуб, а ако не си ще станеш част от клуб, от хора които тъй услужливо искат да ти дадат колата си.

В крайна сметка, не е важно колко харчиш, а колко изкарваш, а имиджа е нещо безценно когато става дума за пари.

Редактирано от AUDI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Момчета,ето върху какво да помислите.Прецака ми се бензинова помпа /по думите на майстора разбира се/ и след Порше БГ - 1763лв. я намерих за 200 лв.... Т.е. подръжката е скъпа, но не е задължително...А електрониката е най-слабото място на тези автомобили.

Колеги, не мога да се съглася, че човек "като си купува кола като А8 или S8, не пита колко му е поддръжката" все едно да кажете, че като има пари за такава кола, може да си позволи безкрайно много разходи. Никой разумен човек не би го направил, а неразумния не би питал.Щом колегата го интересува, значи го интересува и точка. Не е наша работа да му сме съдници на парите. Вероятно повечето от нас могат да се изтърсят 20-30хил.лв. за А8 или S8. Защото в гер. мобиле-то са толкова и разликата не е голяма като цена на придобиване. А това означава, че вероятно цената на притежаване е различна. За това става въпрос до колкото аз схванах въпроса.И така, ако някой има наблюдения колко струва при нашите условия поддръжката на тези коли, моля да сподели.Колегата е потенциален съфорумец, защо да го нападаме само защото се опитва да си планира разходите.Респект!
Колегата... 20-30хил. лв. за А8.... ама като влезе в БГ я му сметни акциза на 4.2 животното...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...