Jump to content

Цените на нашите каляски,или реални ли са те?


Recommended Posts

Добър вечер на всички. Пррочетох една тема за новодошлите, тоест за мен, че това не е форум за душевно болни хора,а за хора с бензин в кръвта. Е аз не съм душевно болен, а и аз като вас съм с бензин в кръвта. Наистина това не е форум за теми по литература,но сега това мисля да направя, да пусна една темичка с увод, теза ,изложение и заключение.

Искам да си продам колата, и куп други боклуци които ми пречат в мазата, и решавам че ще забогатея от тези ненужни неща. Влизам във форума на VW да сверя цени, не се получава защото намирам голф 3 за 7000лв., или във Форума на БМВ и какво да видя-3ка 93година, и знаете ли колата е страшна направена с вкус,но мъртвеца струва към 9000лв.Тогава влизам в Ауди,каквато кола и карам и започвам да търся,търся и намирам кола досущ като моята, има малки разлики разбира се, незнам само дали в моя полза или в негова, личен вкус. Аз мислех, на моята каляска да искам 12 500лв. или бартерче,или истината 12 000лв. и сам доволен, но какво да видя същата, мисля даже че в концерна са били една зад друга-струва от сорта на 20 000лв. Разбира се СМЕНЕНИ КОНСУМАТИВИ, СЕРВИЗНИ КНИЖКИ,КАТО НОВА. Кажете ми, колеги имали кола която се продава и не са и сменени консумативите, или са и загубили сер.книжка и да или сте написа ли проблемите на возилото, е аз ще ви кажа-няма такава, може и да се намери,тогава си късметлия. Попадъл съм на куп боклуци които не са нужни на собственика,примере: Волан с аербег от А4 цени от 100лв до 350лв. гледах ги всичките и разлика няма,кой от кой по хубав и по хубав, едно момченце пише:" Колега,волан 100лв. не ми трябва,стои и сабира прах, дай сто лева и ходи да му се радваш,няма да забогатея ако ти взема 200лв. И сега се радвам на воланчето. Но незная каква е реалната цена на волана 2ра ръка. Вече нямам никаква идея каква е цената на моята кола,2 коли поставени една до друга-разлика от 7000-8000лв.

Кажете от къде си сверявате цените, няма как да има пазар като искаме да си вземем парите и за консумативите x2 които вече е дошло време за нова смяна.

Извинявайте, знам че си цените колите,аз моята също. Просто исках да си изкажа мнението, защото съм потресен. Тези каляски ги пазаруват в "чужбината" по 2000 евра, даже понякога с повече екстри. Моята е застрахована за 24 000лв.Толкова ли да и искам? за консумативите да споменавам ли? Сажелявам но искам да съм обективен. За да бъда колегялен с колегата с колата от 20000лв.(ако са турски 20 000 се извинявам), аз няма да пусна моята каляска тук, дано да я продаде някога, който я купи ще случи на кола,поне така трябва, за тези пари а и консумативи няма да сменя. Исках да видя как са цените във форума, но това остава мисия невъзможна. Ако взема цена от тук излиза че карам скъпа каляска, но защо ли,когато изляза и се мяткам в скъпата ми каляска, се оказва,че не е каляска а същия (извинявам се) кенеф като вчера, 6 годишния мъртвец, изхвърлен от някои немец или италянец(той е на 7 години,но нали трябва да пишеме:колата е регистрирана 5 месец 2001 година-това прави 2002нали? като в училище 4,5 си е 5. Е аз нямам очи да поискам тези пари, а иначе ако колегата поиска бартер неговата за моята ще трябва да му поискам пари,защото моята е с повече екстри. Не искам да ви дразня, моите обяви са същите като на всички, всичко сменено и т.н. перфектна и прочие. Просто искам да си изкажа мнението защото съм потресен от такива разлики, Ние сме си направо за комисия за зщита на конкуренцията.

Ако четеш това или си съгласен с мен,или си се нашмъркал и няма какво да правиш затова си стигнал до тук,е благодаря ти за отделеното време, и извинявайте на всички засегна ли се. Винаги съм искал да бъда обективен и като продавам нещо се поставям на място на копувача, няма да забогатея с 20лв. и ако разликата на две еднакви неща е 20лв е добре, но не е, разликата е в пъти. Както казват колеги това тука не е форум за душевно болни затова спирам до тук. Ако някои има какво да каже да зповяда.

Карайте разумно и знайте че дори и да карате кола от 500 000 евра, законите на физиката са за всички. И можеш да пребиеш някой или себе си еднакво качествено и с лада от 500лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък винаги съм си мислел,че хората с бензин в кръвта са малко или много душевно болни. :P

На въпроса-аз лично съм с впечатлението,че форумът ни е един от малкото подобни,където цените са умерени.Веднага давам пример-обслужени и поддържани коли почти на цените на новия внос.

Болшинството случаи на нереално високи цени са от приходящи,които си мислят,че фен и балък са синоними и пробват тук да "избият рибата","ударят кьоравото" и т.н.т..Хубавото е,че лесно можеш да провериш кой какво го е довело/като му разгледаш профила/ и да си направиш сметка.

Форумът има и друга особеност-почти веднага високите цени предизвикват съответни коментари,едва ли ще имаш време да се излъжеш.

Иначе,и на мен ми се иска да се научим,че хубавите неща си имат своята цена и че давайки малко повече пари сега,почти винаги спестяваме много повече в бъдеще време.

Такива ми ти работи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реалната цена е тази на която стане сделката. Всичко останало са празни приказки. Иначе всеки е в правото си да се пробва да вземе повече пари за стоката си и ако успее в това няма нищо лошо. Наистина има и брутални обяви , но едва ли някой им обръща внимание. Аз съм пуснал обява на моята С4 в интернет и ако реша да я пусна във форума цената ще бъде с 1000лв. надолу, като и ще дам подробна информация за колата на бъдещия притежател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също си мислех че в форума сме се събрали за да си помагаме, не за да изкараме 20лв. отгоре от колегата, който е дошъл тук за да му бъде помогнато. И аз пускам обявите за по малко пари от колкото на друго място, наистина този форум е умерен сравнение с другите. Не давам много мнения, защото не разбирам, а искам да мога да помогна, пиша само за неща които съм абсолютно сигурен. Продавам неща за които знам че човека ще е доволен, ако има забележка, винаги я казвам, за да знае колегата какво го чака. Поставям се на мястото на колегата срещу мен.

Темата е пусната след поредната гавра за 50лв. Яд ме е че има хора които изкарват пари за сметка на такива овци като мен.

Знам че немога да кажа на колегата, колко пари да си продава колата,мога да му кажа колко бих му дал. Но това е въпрос на личен избор. Така помагаме на неграмотните хора които се водят вносители на каляски, след като съм видял обява за кола:20000лв. и на борсата на някой тежкар тя струва 15000лв.-значи е на далавера и я вземам защото е "със сменени консумативи" нови криви гуми които за нищо не стават, но за проба (леко изпуснати) хващат окото. И започва приключението. А в същото време някой колега продава такава каляска подържана, опъната, на реални пари и какво излиза-преебан.

Може и да бъркам.

Лека вечер. Благодаря за вниманието.

П.С. Сега като си чета постата, наистина приличам на душевно болен.

Лека вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааааа.... почнах от лада 1500 , рено 9 , рено 11 , сеат толедо и от две годин карам ауди а6 1999г . На-скоро си купих АЗЛК преработен на пикап , като се " качих " на него ми се стори , че пак трябва да "карам" курсовете за шофьорска книжка . НЕ бъркайте МПС-тата с автомобилите , когато познавате законите на физиката и траекторията на пътя : скоростта е уравнение , НО ВРЕМЕТО е непредвидимо - това за което говори TU - 124 .Определено съм " изучил " всички закони на физиката в Т.У. София , определено познавам всяка " дупка " по пътя Е79 - по който съм изминал около 100 000 км само през последните чертири години , но при СРЕДНА скорост от 98 км/час (225 максимална), която видях днес на борд компютъра се замислих... и си помислих , че има още много п**ки за Е**не , а аз може и да ги пропусна. За това се замислете и Вие за скоростта с която карате .

Редактирано от s.grigorov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако автомобила е нов внос е по лесно http://www.autoprontaconsegna.com/listinousato/case.asp , това са минимални и максимални цени в Италия прибавям около 800 лв. транспорт , 200лв. общи разходи , за среден клас автомобил 2500 лв. горница и забочвам пазарлък за сваляне на част от горницата . За каран автомобил в България е малко по трудно , но за 15 год. а дори повече се искат прекалено големи суми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, в БГ всички коли са напълно обслужени, на макс. 136000 км., тип "качваш се и караш" :hilezh:

Относно километрите и моята е на толкова :stupid:, ама какво да се прави пустите италянци не ги карат :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моята е на 137000км

обслужена, качваш се и караш :bia:

истината звучи банално :hilezh:

моята беше на 97 000км(да бе да) като я взех

сега е на 116 000км, :bia:

То в мобилето като гледам:

кола на 5 години - 120 000км (реални)

кола на 10 години - 115 000км (много реални)

на 15 години - 140 000км (супер дупер реални)

на 20 години - 110 000км (яко мега реални)

Относно обслужванията.

тези обслужвания не спасяват колата,

повечето агрегати на колата: лагери накладки помпи дискове свещи и др. съенинители помпи цилиндри хидравлики климатици рейки двигатели скорости термостати гумени съединения маркучи се износват от каране и от годините.

Иначе на долната кола сменяте маслото и ремъците и все едно е НОВА от магазин за левче :idea:

329.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, според мен цените на българските коли са реални и се ръководят както навсякъде по Superschwake. Винаги ще има хора които искат 2х по висока цена за автомобила от реалната пазарна. За всеки влак си има пътници но както каза един колега по горе, "Реалната цена на автомобил е тази на която се продаде." и съответно се определя от пазара.

Колите които се продават в БГ са докарани с цел "печалба". Цените на колите в Германия са същите но проблема идва когато нашите "герой" отиват там и купуват блъснати коли или кола на страшно много КМ...... говорим за 500000-800000км. Тези коли ги лъскат, пълнят с добавки, позачукват и избиват 2000лв ако имат много късмет. Те посто не могат да избият пари по друг начин освен да купят боклук.

Вижте в мобиле.де . Задайте търсачката да ви показва блъснати коли и може да ги намерите същите в нашето мобиле след седмица-две "перфектни", карани от баба на по 136000 СУПЕР РЕАЛНИ км :) , и с крем цвят на Германско такси. :hilezh:

Застрахователите може да оценят кола която струва 10 000лв на 50 000 и да я застраховат на 50 000, но в крайна сметка ще я платят по каквото пише в Супершвакето = 10 000лв.

Истината е че в БГ сме изкупили най евтините коли от Европа и ги продаваме на цените на най скъпите. :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле вашите коли много са карани моята я взех на 108000 , тъкмо разработена :hilezh: вече е на 113000.

Баси ква нова колица съм уцелил ;) . А като си търсех имаше една А4 99г. на 98000км. :wall::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

само да ви покажа едно БМВ 320 д за 3800 ХЕВРО

на 284 000 км очевидно е превъртан поне от 384 000км

та като я вземат тази каляска тука ще я врътнат на 105 000км и казват бабето я купила и загубила ключа от гаража ...

италианците редовно ги въртят техните километражи, и нашите като врътнат и става на минус направо :steinigung:

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=156436766

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aбе те търговците добре изкупиха всички дръгели от Италия и Германия,ама като гледам как всеки си се ориентира да си ходи сам да си купува или да му я докара познат,незнам тези десетки хиляди каляски какво ще ги правят!Така ще си угърмат по автокъщите повечето,освен ако не ги дадат на супер загуба!Очаквам повечето да почнат да връщат км обратно,като видят че никой не им вярвя! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

......

То в мобилето като гледам:

кола на 5 години - 120 000км (реални)

кола на 10 години - 115 000км (много реални)

на 15 години - 140 000км (супер дупер реални)

на 20 години - 110 000км (яко мега реални)

....

Реални са всичките. Просто там хората карат 5 години напред и 5 назад. Съответно назад са по-малко километрите, че е по неудобно.

.......Очаквам повечето да почнат да връщат км обратно,като видят че никой не им вярвя! :bia:

Да бе..... е от де да знаят как да ги бутнат на пред :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реални са всичките. Просто там хората карат 5 години напред и 5 назад. Съответно назад са по-малко километрите, че е по неудобно.

Да бе..... е от де да знаят как да ги бутнат на пред :flipoff:

карам 22 годишно В3 ,до момента ми скочи с екстрите на цената на А4-луд ли съм?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цените са реални, ама според продавача.

Никога на коментирам цени, ама от време на време ме засърбяват ръцете като видя някоя обява за някой абсолютен таралясник на почти двойна цена, щото видиш ли, бил я обслужил преди 3-4години или 30хил. км. Сменил половината чаркове, купувал гуми, акумулатори и ......., доливал масло, вода за чистачки и бил плащал застраховки и винетки за изминалите години(т.е. "набил в автомобила още толкова пари") и всичко това калкулирано в цената.

Просто ми идва да подсетя продавача да си калкулира и горивото за да не се мине. И на всичко отгоре си вярва, че цената е супер реална!

Накъде май бях писал, че автомобилът е консуматив, ама болшинството ще го проумеем след години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Високата цена на стар автомобил ,от лице не от авто къща,може И да си заслужава.Въпрос на преценка от купувача.След година търсене я намерих но по-скъпа.Като се замисля обаче:30 000КМ. след ослужване,без липси и всичко работи,4 нови зимни гуми 4бр. по 136лв.,каско за 11мес.,застраховка за 11мес.,лята джанта,CD в гаранция и 2 предни амортисьора пак в гаранция,АЛАРМЕНА ИНСТАЛАЦИЯ.Как да не е реална цената като той знае какво продава,дори пари за нов номер не дадох.За капак оня ми се обади след десетина дни да ми подари винетка,защото новата му кола имала,а тая била приготвена за старото АУДИ.Но като цяло завишяването на цените пак идва от прекупвачите,колкото са повече те .......... :f_ck_you:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На една кола лесно може да се познае гледана ли е или не ако е оттук.Тия новия внос са малко смътни.Аз предпочитам да си я докарам от собственик от Германия.Б3-та ми и А4-та са непродаваеми и ше се карат,докато се сгънат и после кой колко даде да ги зима

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...