Jump to content

Тампони макферсон


MARTI4EK

Recommended Posts

Колеги,всякакви побългарявания са "ден до пладне".КУРО ви каза как стоят нещата-оригинални такива.Аз мога да добавя в допълнение подсилените от Коко.Аз ползвам тези от Коко и съм много доволен.Най-малкото вече карат към две години и не са мръднали.Помислете си колко по 10 или 15 лв. за тампони менте ще дадете,вместо да си вземете качествени да забравите за разни подпори и тампони от лади.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Koeто си е така, така си е!

Аз още чакам с интерес колегата да каже къде се слага шайбата! :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:unsure:

Ами където и да се слага тази шайба,щом инженерите/а съм убеден,че те знаят повече от всички нас на куп/не са сложили фабрично такава,надали има нужда от нея.

Има и една лека подробност,която много от нас пропускат-а именно,че тези автомобили не са правени за долнопробна страна като нашата,с долнопробни "неща",леко наподобяващи пътища и с долнопробни "части",каквито без съмнение се продават в БГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се за късния отговор,но сега се прибирам от бач.значи шайбата се слага между тампона и бомбето,луфта който обира и не позволява да се мандахерца е много явен-хванете новия тампон раздвижете го и ще видите(между другото моите тампони са на една година и не ми се даваха пари за нови-не тропат,не сменям :) )тампона се нарича плаващ,защото не се хваща никъде странично,например на ауди 100 се хваща с три болта за купето.съжалявам че не снимах,но който е от пловдив нека пише ще се видим и ще обяснявам.а до колко е оригинален тампона :) идея си нямам,помня че се оръсих 52лв за чифта и колко ще кара един господ знае :stupid: .това е .лек ден и поздрави :bia:

Редактирано от telsho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се за късния отговор,но сега се прибирам от бач.значи шайбата се слага между тампона и бомбето,луфта който обира и не позволява да се мандахерца е много явен-хванете новия тампон раздвижете го и ще видите(между другото моите тампони са на една година и не ми се даваха пари за нови-не тропат,не сменям :) )тампона се нарича плаващ,защото не се хваща никъде странично,например на ауди 100 се хваща с три болта за купето.съжалявам че не снимах,но който е от пловдив нека пише ще се видим и ще обяснявам.а до колко е оригинален тампона :hilezh: идея си нямам,помня че се оръсих 52лв за чифта и колко ще кара един господ знае :) .това е .лек ден и поздрави :hilezh:

Тампона ляга в бомбето в гнездо, което не му позволява да мърда на никаде и определя точното му позициониране, така че на майстора дето ти казал че тампона е плаващ му кажи да ходи да плава някаде! :hilezh: Луфта за, който говориш (че тампона се мандахерца) си го видял при монтиран тампон, но при свален макферсон. Този луфт е от аксиалното лагерче и е напълно нормален, колкото и ненормален да изглежда за нормалните майстори(юзъри). Когато тежеста на колата легне върху лагерчето, луфт няма, вервай ми.

Пак не ми стана ясно къд се сляга тая шайба и с какъв диаметър е, че да е между тампона и бомбето. Тампона ляга с гумента си част в гнездото на бомбето и някак не си представям къде точно е тази шайба, а и кой луфт обира.

Почвам да си мисля, че тоя майстор е някакъв виртуоз импровизатор! :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега telsho, моля посочи между кои две позиции е сложена шайбата. Аз също не видях смисъл така както го обясни

04-1254557594T.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега telsho, моля посочи между кои две позиции е сложена шайбата. Аз също не видях смисъл така както го обясни

04-1254557594T.gif

между 29 и 30 е допълнителната шайба.благодаря че качи снимката,мислих аз да го правя <_< .и моля ви не ме яжте за този съвет на друг човек.лично аз не съм монтьор и не разбирам от коли както и повечето посетители тук,моя занаят е друг,колко помага точно тази шайба незнам,но със сигурност няма излишен шум и тропане.така ,че колкото и голяма глупост да е(така се изрази един колега) за мен има ефект.моля да ме извините,че споделих впечатленията си от поредния опит(за сега успешен) за отстраняването на досадното тропане.поздрави и хубав ден :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там където сте сложили шайбата,тампона ляга плътно върху шапката на пружината,просто невиждам смисъл от нея.Но щом не ти тропа,радвай се :respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там където сте сложили шайбата,тампона ляга плътно върху шапката на пружината,просто невиждам смисъл от нея.Но щом не ти тропа,радвай се :bia:

радвам се, дано кара дълго така,дано на някой помогне тази идея,струва си да се опита.сега е блаженство да се кара тази кола ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

че колкото и голяма глупост да е(така се изрази един колега) за мен има ефект.моля да ме извините,че споделих впечатленията си от поредния опит(за сега успешен) за отстраняването на досадното тропане.поздрави и хубав ден :respekt:

Чак глупост не е подлагането на тази шайба, но просто е безсмислено и със сигурност не е тя причината за да спре да ти тропа предницата. Сега аз като монтьор (до някъде :) ) ще ти споделя единствения ефект от шайбата подложена на мястото, което посочи (меджу лагерчето и опората на пружината). Със сигурност не вреди подлагането и, но единствено се повдига колата отпред със толкова милимитра, колкото е дебела самата шайба. Нищо повече.

Редактирано от Митака
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги съм се чудел защо някой коли от едната страна са като ограденото с червено на снимката:

2560544o.jpg

Моята и от двете страни е като ограденото със синьо. За какво служи тази гума и оказва ли някакво влияние върху колата?

Снимката е на колегата mashsh

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По мое мнения, тия пластмасови капачки са за да отливат боклуците настрани, не да се стичат под чашката и да задръстят лагерчето на тампона. При мен едното се слага на чашката, другото е завито за бомбето както е показано на снимката ти. Не знам дали има други вариянти иначе. Ако разбира се разсъждавам грешно може някой, който със сигурност знае да ме поправи :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Малко да повдигна темата.

Докато преглеждах братския форум - Audi Club Russia

попаднах на темата Пружинный звук в подвеске 80B4.

Тази тема там е развита на цели 178 страници.

На стр. 125 пост 2500 има интересно предложение

взето на заем от Audi 80 Klub Polska.

Ако на някой му хареса или го е виждал на живо да сподели.

:bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам каква файда има при положение че пасатите след 94 иги трошат по бързо от Бъ4 а голф 4 е доста по лек

Редактирано от shwepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях снимките , но полски не разбирам.....този къдравия тампон от Голф или Поло беше? Каква е там идеята ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен идеята на "къдравия" тампон е да обере страничния луфт в ботуша като влезе по-плътно. Някой колега който разбира езика да напише номерата на частите и от каква кола са и обещавам, че ще се пробва тази галимация на първо време на съседа на колата :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е загубена битка - все едно да пикаеш срещу вятъра!

Отначало ги сменявах 3 пъти годишно - сега ми не прави впечатление...

По наште пътища нищо не помага - добри са си ни колите, ама да се не вматниачаваме... - проверявайте си от време на време търкулата за луфтове, кормилните щанги и биалети там ли са, както и да не е тръгнал някой шарнир - това са по-важните елементи.

Лично мнение!

Аре и весели празници :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

... сега ми не прави впечатление...

...добри са си ни колите, ама да се не вматниачаваме... - проверявайте си от време на време търкулата за луфтове, кормилните щанги и биалети там ли са, както и да не е тръгнал някой шарнир - това са по-важните елементи.

Лично мнение!

Аре и весели празници <img src="http://audibg.com/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/respekt.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":)" border="0" alt="respekt.gif" />

+1 И аз опитвах разни вариации и пермутации с едни полумесеци от ХЛопел, ама си е "бош-лаф". Истината е по-силна музика и по-редовни проверки на основното окачване. Такива неща като биелети и тампони са второстепенна важност. Но има и МаниЯци. Живот и здраве като се стопли времето Андро ще напали едно барбекю при Емо. Кокича ще донесе усилени тампони, а Данчо ще помага да ги сменяме. Така и сбирката ще е сбирка и работата ще свършим. Айде и от мен поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За биалетките съм съгласен, че са от второстепенна важност, но не и тампоните. Щото заради едни тампони като нищо сходимоста си отива на кино, почват да се износват гумите неравномерно и т.н. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Какво е най-дълготрайното решение на проблема и от къде? Много ме дразни това почукване въпреки, че знам, че мога да си я търкалям така още много време. Още откакто ми смениха биалетки, тампони макферсон и шарнири колата си имаше едно тропане. Сега съм взел и кормилни накрайници да сменя заедно с тампоните. Счупих сума пари по реглаж на пустата предница да не яде гумите а тя все си тропа и все нещо трябва да и се прави. Да не излезе накрая рейката само...

здр колеги ас са6то имах проблем с тампоните на макферсона биаха много зле има6е едно страно пукане като завич на лаво и по трудно варте6е волана вийте как изглейдаха на снимката а новите са марка оптима иса по далбоки от стандартните и по тварди дано да ниамам проблем с тиах

post-62025-0-84254500-1317494044_thumb.j

post-62025-0-24033600-1317494063_thumb.j

post-62025-0-68136000-1317494081_thumb.j

Редактирано от isoo80
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...