ss6 Публикувано 13 Май 2008 Доклад Share Публикувано 13 Май 2008 Сложил сьм един от тях и го тествам.Ако някои е монтирал на ТДИ да споделя Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 19 Май 2008 Доклад Share Публикувано 19 Май 2008 Това някоя нова версия на перпетуум-мобиле ли ще дойде? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss6 Публикувано 20 Май 2008 Автор Доклад Share Публикувано 20 Май 2008 водороден генератор виж в ю туб Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 20 Май 2008 Доклад Share Публикувано 20 Май 2008 Някое линкче ако може. Че не му разбирам пък светът е пълен с водородни генератори вече.Е и съседа си сложил. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss6 Публикувано 23 Май 2008 Автор Доклад Share Публикувано 23 Май 2008 www.fuelfromh2o.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 23 Май 2008 Доклад Share Публикувано 23 Май 2008 Поредното "Перпетуум-мобиле".Best of all, you started with water, split the water into 2 gases, burnt the 2 gases with the petrol and ended up as result with water at the tail pipe right back where you started from in the beginning. And what did you get out of all of this, anywhere from 5 - 40% less L/100km from the inefficient stand alone petrol that you started out with as well as a few dollars more in your pocket at the fuel pump. Колко се набута за тази шашма? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUDI Публикувано 23 Май 2008 Доклад Share Публикувано 23 Май 2008 (Редактирано) split the water into 2 gases, burnt the 2 gases with the petrol and ended up as result with waterВпечатляващо, ако имаше наистина начин това да се получи така лесно, Земята нямаше да има енергийни проблеми. Редактирано 23 Май 2008 от AUDI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss6 Публикувано 27 Май 2008 Автор Доклад Share Публикувано 27 Май 2008 Разбирам сарказмьт на някой, но врьткам по няколко хил седмично и е много важно за мен.Преди 5 години така си сложих сльнчеви колектори у нас и сьседа се смя,а сега аз. Имам няколко дизелови буса и искам да знам за резултати при дизел.А аудито ми е с дебитомер и незнам кьде да го вкл. преди или след него. Пробвам на него защото го карам аз и е идиотоустоичиво Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 27 Май 2008 Доклад Share Публикувано 27 Май 2008 Този проект ако го направиш с парите от НОБЕЛОВАТА НАГРАДА няма да се интересуваш повече от цените на каквото и да е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi V6 Публикувано 28 Май 2008 Доклад Share Публикувано 28 Май 2008 Абе не се ебавайте с човека ве. Аз на един камион го сложих и има ефект, ама първо го сложих непосредствено след дебитомера и имах ядове с турбината (много грее) ама като го преместих сичко е шес. А и гърнето една дупка му пробих, че събираше вода. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss6 Публикувано 28 Май 2008 Автор Доклад Share Публикувано 28 Май 2008 Този проект ако го направиш с парите от НОБЕЛОВАТА НАГРАДА няма да се интересуваш повече от цените на каквото и да е.Това не го разбрах,ако знаеш нещо коментирай,че ми звучиш като баба ми Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 28 Май 2008 Доклад Share Публикувано 28 Май 2008 Знам от баба ти че НЯМА НАЧИН ДА СТАНЕ.Или просто казано - Това го знае ВСЯКО ХЛАПЕ.Но ако случайно успееш ще получиш НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА + 10 000 000 (10 милиона долара ) КЕШ + ПРАВА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 10 години да го продаваш. (Около 40 милиарда от авторски права).Да го обясня по друг начин:1. Колега, явно бурното ежеденвие Ви е натиснало да търсите алтернативи в горивата.2. Абе, ПИЧ - това ако бачкаше щеше да не купуваме повече бензин / дизел. За толкова тъпи ли ни взимаш? 3. НЯМА НАЧИН ТОВА ДА СТАНЕ. Произвеждал съм ВОДОРОД като бях на 15 години. Бутилка от 1 литър се пълни за 18 часа.4. .................. Срам ме е да публикувам тази версия. Само това стига. Колега (така пиша защото не ти знам името). Ти Физика ЧЕЛ ли си?Не се сдържах просто. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valery Публикувано 30 Май 2008 Доклад Share Публикувано 30 Май 2008 (Редактирано) ............Изкам да ти кажа леко и без да се обиждаш ама си пълен тапунгер , вземи прочети какво е кинетична и потенциална енергия. Ква нобелова награда бе, нали като го направиш и почнеш да парадираш и веднага ше изчезнеш безследно.ЕЕййй прости хора, затова балъци като тебе ше си плащат по 5 кинта литъра, и ще се маниполират. В един литър вода се съдържа толкова водород че да ти откъсне тиквата безпроблемно , въпроса е дали можеш да я извлечеш. Редактирано 2 Юни 2008 от vladi_di Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 30 Май 2008 Доклад Share Публикувано 30 Май 2008 (Редактирано) Отивам. Ма първо за пУтенциалната или за другата (забравих и името).Изкам да ти кажа леко и без да се обиждаш ама си пълен тапунгер , вземи прочети какво е кинетична и потенциална енергия. Ква нобелова награда бе, нали като го направиш и почнеш да парадираш и веднага ше изчезнеш безследно.ЕЕййй прости хора, затова балъци като тебе ше си плащат по 5 кинта литъра, и ще се маниполират. В един литър вода се съдържа толкова водород че да ти откъсне тиквата безпроблемно , въпроса е дали можеш да я извлечеш.Баце, знам че ти си гяволето дето е открило далаверата, трайка си и сега кара на аванта с чушмяна вода. Блазя ти.А ние балъчетата се чанчиме да праиме кинти и да пълним гушите на петролните шейхове.Или още не си го донаправил? Маалко ти остава? Още харчи повече от колкото без системата HHO ?Няма страшно. Молибденовата пръчка ти се е деполяризирала. Ама си трай че ще ме пушнат. Рано ми е да изчезвам още. Редактирано 30 Май 2008 от grizzly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 30 Май 2008 Доклад Share Публикувано 30 Май 2008 Четох до сега за ПУТЕнцията и ме заболя главата.Всичко ми е ясно.Имам нова, по-добра идея. Това с водата е демоде. Ще горим въздух. САМО.Гений съм. Нали? Та значи въздуха е 78% азот и 21% кислород. Ще изгориме азота.Отпадъка ще е азотен окис, оксид, и т.н. (NO, NO2, NO3, NOx).Получените окиси ще кондензираме с водните пари (щото ша мирише кофти). И какво получихмеее?Това го знае всяко хлапе - H2NO3. АЗОТНА КИСЕЛИНА.Получената киселина ще се бутилира и продава като готов продукт за технически цели. Напълно безотпадна технология.И ще ми носи кинти докато карам.КАК НЕ СЪМ СЕ СЕТИЛ ДО СЕГА. Отивам да сънувам купчини с пари. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss6 Публикувано 1 Юни 2008 Автор Доклад Share Публикувано 1 Юни 2008 пак да попитам дали някой има нещо подобно и дали има резултати Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
A4 1.9TDi 110hp Публикувано 4 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 4 Юни 2008 Има и при дизел и бензин става, гледай в youtube.com , даже един си беше направил бъгито изцяло на вода да върви....а доколкото безопасност на двигатела, не съм сигурен,получава се много конденз, вси4ко по двигател и аспух хваща ръжда....Така се говори по чуждите форуми, лично аз искам да си намаля разхода който сега е 5,5л/100км смесено...но по добре по другия начин с изгорелите газове, от които една малка част се връщат обратно и се пускат в контейнер с вода и гориво(може и суров петрол) , от там минават обратно на идващите изгорели газове в камера и се пускат за горене отново.Има такъв работещ мотор на американски изследовател....намаля разхода по4ти 3 пъти, и вредните емисии с над 80%...работил е много часове и са го разглобявали многократно да видят как е състоянието.......перфектно.Има филм за енергията от нулева то4ка в zamunda.net казва се the race to zero point energy , там го има този двигател и как работи....филма няма субтитли, но аз му направих ако си го свалите пишете на dalkaran@yahoo.com да ви ги пратя.Да живее природата и всичко останало в нея!че за какво ти да пълниш бутилка ве, пускай го направо след въздушния филтър и карай с намален разход.Слагаш си клетаката, колкото по голяма толкова по добре и караш...то водорода си става и отива на място!!!!!!!!!!!!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
monz Публикувано 4 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 4 Юни 2008 (Редактирано) нали като го направиш и почнеш да парадираш и веднага ше изчезнеш безследно. Ма и ти голема конспирация ше доеш. Къде намери да се криеш. Са ше те изкажа на ОПЕК , а те в замяна ще ми подарят кладенец (петролен ефстестфено ). Не че ми трябва... аз мойта косачка съм я направил с окосена трева да върви: коси - пасе - коси, не мож я спре. Редактирано 4 Юни 2008 от monz Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozaluka Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 Да ви се похваля подкарах скутер на водород набих маркуча от който изилиза водорода директно към карборатора и двигателя запали за съжеление захранването ми е скапано и отделя бавно електродите и те не са оптимизирани за 20 мин мисля че отделя някъде към 400мл газ с тях моторчето работи 15-20 секунди на тихи обороти като му дам газ го издухва за 2-3 секунди в документа на скутера пише че е 2KW тва ако са 2 кв ток от мрежата излиза към 40 стотинки някуде аз за 2.30лв колко водрот мога да отделя xxxxxxxxxxx .Чувал съм обаче че проблема е със съхранението трябвало да бъде в течно състояние и в дебели и тежки ботилки та за това съм измислил и друго с акоумолатор за кола ако може да разгражда на момента водата на водорот и кислорот и бои към карборатора ако някои знае оптимален на4ин за протичане на електролиза нека сподели Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 Ооо, още един "откривател". Вече си близо до установяване на неизползваемостта на концепцията.Трябва да имаш АЕЦ и система за съхранение на водород. Няма начин да синтезираш водород на самото МПС защото теглото на системата и разхода на енергията надвишават получената."Ама я му думам а оно рупа ли рупа." Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozaluka Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 (Редактирано) Да ви се похваля подкарах скутер на водород набих маркуча от който изилиза водорода директно към карборатора и двигателя запали някои мои си каже сега тоя пък останало му бензин в карборатора и ми се кефи не е така преди да пусна водорода до карборатора съм изгорил сичкия бензин останал в карборатора и след тва колкото и да въртя стартера мотора не пали кат му набия маркуча от дет излиза водорода пак не пали чак кат се посабере водорот от елекролизата пали за съжеление захранването ми е скапано и отделя бавно електродите и те не са оптимизирани за 20 мин мисля че отделя някъде към 400мл газ с тях моторчето работи 15-20 секунди на тихи обороти като му дам газ го издухва за 2-3 секунди в документа на скутера пише че е 2KW тва ако са 2 кв ток от мрежата излиза към 40 стотинки някуде аз за 2.30лв колко водрот мога да отделя xxxxxxxxxxx .Чувал съм обаче че проблема е със съхранението трябвало да бъде в течно състояние и в дебели и тежки ботилки та за това съм измислил и друго с акоумолатор за кола ако може да разгражда на момента водата на водорот и кислорот и бои към карборатора ако някои знае оптимален на4ин за протичане на електролиза нека сподели Редактирано 6 Юни 2008 от bozaluka Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 (Редактирано) Пише се ВОДОРОД & КИСЛОРОД.И внимавай да не избухне. ---------Забравих да ти кажа че КПД на ДВГ с вътрешно горене е 25%. Бая водород ще трябва. И скутера дава 2 Киловата. За целта трябва да изгори 8 Киловата.Приятен размисъл.Абе, не хвърляй кислорода. Смеси ги. Ще вдигнеш КПДто.Леле как ще гръмне някоооой. Редактирано 6 Юни 2008 от grizzly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozaluka Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 абе блазни ме идеята добре оползотворена енергия от акоумолатор за трактор 24 волта над 100 ампера тва са си над 2.4 кв ако се използва тая енергия както трябва пре спокойно мои рани скутера верно ако се движи с електро вдигател би трябвало да им по голямо кпд ма немам такъф и ми се вижда по лесно тая идеякъм 37% бензинов и малко над тва при дизел Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 Тая идея блазни хората от преди 50 години. Много хиляди са се пробвали. Дори и Мерцедес имат такава кола.НО НЕ СТАВА.Прочети какво писах отгоре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozaluka Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 а глупостите от тоя клип спорет теб има ли нещо верноhttp://youtube.com/watch?v=G6YYUOx6fBU? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 6 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2008 (Редактирано) Виж. На всекиму е ясно че водород може да гори.Абсолютно е възможно да се движи МПС с водород.НО!За разлагането на водата трябва енергия. Много енергия. Която в самоходна машина няма от къде да дойде. В твоя клип ползват Н2 + О2 за да правят заварки. Няма проблем.Но това е СТАЦИОНАРНА машина която се захранва от контакта.За да се направи водороден автомобил трябва някой да произведе водорода извън автомобила. Просто защото съоръженията ще бъдат толкова тежки че колата няма да се движи.В твоя случай сложи 120 Ампера акумулатор на скутера да видим дали ще тръгне. Дори и да тръгне ще върви 3 минути. Просто няма смисъл.Онези диванета от клиповете с ННО показват как работи колата на празен ход. С 200 Вата енергия? Буаайахахаххаххахах....Вече си се убедил какви енергии трябват за разлагане на водата.Водата е нещо което се разлага ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО.Зарежи водорода и мисли по осъществими проекти. ----------Между другото...Ако на твоя скутер му сложиш 100 А акумулатор и подходящ ел. двигател (около 1 Киловат поне) ще може да се движиш поне 1-2 часа без да правиш фантасмагории. Ето това е реален проект.-----------За тези които им се играе все още с ННО газ.Разделяйте водорода от кислорода и го подавайте като два отделни газа там където ще горят. Както е при оксижена.Водородокислородната смес е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕСТАБИЛНА и ИЗБУХЛИВА!Пробвано е. Редактирано 6 Юни 2008 от grizzly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozaluka Публикувано 7 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2008 не бе интересно ми беше тия свойства на горелката дали са верни че дигала толкова висока температура Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
monz Публикувано 7 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2008 Жоро, бате, при подходящи условия не е трудно да разградиш вода (чрез електролиза), но в кислородна среда водородът е взривоопасен. И то яко. Всъщност има начин кола да върви с вода и това се знае. Въобще не се ебавам. Лошото е, че нито един от нас няма да го постигне в гаража си. Нито ще доживее подобна реалност. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss6 Публикувано 10 Юни 2008 Автор Доклад Share Публикувано 10 Юни 2008 Защо всички искате да карате само на вода? С нно в добавка има повече смисъл, според мен .Икономията на гориво и разликата в мощ. е различна при бензин и дизел и вида на мотора.Тази тема съм я пуснал аз и съм пробвал за разлика от някой,които само ръсят (мозък.)Икономията си заслужава ,ако караш,но не само до офисаЗащо всички искате да карате само на вода? С нно в добавка има повече смисъл, според мен .Икономията на гориво и разликата в мощ. е различна при бензин и дизел и вида на мотора.Тази тема съм я пуснал аз и съм пробвал за разлика от някой,които само ръсят (мозък.)Икономията си заслужава ,ако караш,но не само до офиса Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUDIST Публикувано 11 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 11 Юни 2008 Радвам се за теб, щом работи... карай смело и да не ти дреме кой какво говори. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danvan Публикувано 11 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 11 Юни 2008 Защо всички искате да карате само на вода? С нно в добавка има повече смисъл, според мен .Икономията на гориво и разликата в мощ. е различна при бензин и дизел и вида на мотора.Тази тема съм я пуснал аз и съм пробвал за разлика от някой,които само ръсят (мозък.)Икономията си заслужава ,ако караш,но не само до офисаНе забравяй какво ти написа Мечо за Нобеловката Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bozaluka Публикувано 14 Юни 2008 Доклад Share Публикувано 14 Юни 2008 и спорет мен да ползваме hho като добавка има смисал и дига кпд-то я помислете колко много енергия се губи от автомобила пот формата на топлинаи колко енергия има в литър бензим аз лично не мисля че сегашните коли пък било те и с инжекции му ползват цялата енергия плюс това е безопасно защото го прави на момента и не може да направи толкова много газ че да дигне автомобила ви във въздоха ползвах литър гориво hho което не беше под налягане и си подкарах скутера на високи обороти отзат хвърляше струя водни пари мирише много по хубаво от скапания бензин а не си и помисляйте да скаладирате hho тва гърми яко само една искра му трябва ако е само чист водород може не мисля че с тази добавка на hho се нарушава основния физичен закон Закона за запазване на енергията по скоро се оползотворява по добре енергията на бензина Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kamus11 Публикувано 16 Юли 2008 Доклад Share Публикувано 16 Юли 2008 от две седмици и аз съм с такова устройство. ефекта при мен е 10% снижаване на разхода и по лека работа на двигателя. само се чудя през зимата какво да правя с тая вода . тя ще замръзва ,а не ми се точи всяка вечер системата щото при мен е малко по сложно - водата циркулира през специално радиаторче за да се охлажда и системата си има собствена помпа и за да източа водата трябва да махам някои от маркучите. и без това тази операция я правя всяка седмица за да сменя разтвора и ставам целя на нищо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 16 Юли 2008 Доклад Share Публикувано 16 Юли 2008 Ооо, любимата ми тема се е ъпнала.от две седмици и аз съм с такова устройство. ефекта при мен е 10% снижаване на разхода ...И на мен последния месец разхода ми падна на 8.2/100 на Реното. Отдавам го на намаления трафик в София и по-бързото загряване на двигателя (по малко време карам на смукач). Всъщност моята икономия е по-добра от твоята защото разхода ми падна с 18%. От 10/100 на 8.2/100.Съвет:Махни HHOто за да си оправиш разхода. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kamus11 Публикувано 17 Юли 2008 Доклад Share Публикувано 17 Юли 2008 Ооо, любимата ми тема се е ъпнала.И на мен последния месец разхода ми падна на 8.2/100 на Реното. Отдавам го на намаления трафик в София и по-бързото загряване на двигателя (по малко време карам на смукач). Всъщност моята икономия е по-добра от твоята защото разхода ми падна с 18%. От 10/100 на 8.2/100.Съвет:Махни HHOто за да си оправиш разхода. ако караш в покраинините на софия може и да ти даде разход като на извън градско . няма да споря с теб щото е безмислено . знам как ми харчише колата знам как харчи и сега ......въпроса ми беше друг . а именно какво да правя през зимата за да използвам този генератор без да замръзва водата в него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danvan Публикувано 17 Юли 2008 Доклад Share Публикувано 17 Юли 2008 ако караш в покраинините на софия може и да ти даде разход като на извън градско . няма да споря с теб щото е безмислено . знам как ми харчише колата знам как харчи и сега ......въпроса ми беше друг . а именно какво да правя през зимата за да използвам този генератор без да замръзва водата в него.Не кара в покрайнините. Всеки ден си кара от дружба до идеалния център. Но това е офтопикПо темата: А какво да правиш ти каза човека - замени водата с въздух П.С. Сериозността на втората част на отговора ми отговоря на сериозността на темата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kamus11 Публикувано 17 Юли 2008 Доклад Share Публикувано 17 Юли 2008 (Редактирано) Не кара в покрайнините. Всеки ден си кара от дружба до идеалния център. Но това е офтопикПо темата: А какво да правиш ти каза човека - замени водата с въздух П.С. Сериозността на втората част на отговора ми отговоря на сериозността на темата.и аз като ходя до крайните квартали ми дава разход като за извън градско но проблема е ,че живея в идеалния център и въртя по 60км на ден в широкия център но както казваш това е офтопик и в случая няма значение . въпроса е към тези които имат такъв генератор и знаят за какво става въпрос Редактирано 17 Юли 2008 от kamus11 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 17 Август 2008 Доклад Share Публикувано 17 Август 2008 ...а именно какво да правя през зимата за да използвам този генератор без да замръзва водата в него.Сипи и сол. Така ще подобриш и добива на газ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 4 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 4 Септември 2008 Загубиха се производителите на горливи газове.Ето един много избаран сайт за hho - VADAENERGYДори данни дават - Production level is at 1.0 to 1.8 liters per min. at 15 amps it produces 1.2 lpm. and can run continuously.Ехаа, само 15 Ампера (200 Вата) и правих 1.2 литра горлив газ в минута. Може би ще стигне за празен ход?---------------Друго инфо по въпроса - BROWNS GAS INFORMATION Brown's Gas and Energy by Tom Napier So-called Brown's Gas is a mixture of hydrogen and oxygen gas prepared by electrolyzing water. Generators which prepare Brown's Gas are sold for welding. Brown's Gas has also been proposed as a fuel for internal combustion engines and as an input gas for fuel cells. Here I propose to examine the energetics of Brown's Gas and the practicality of these latter applications. All calculations are made in metric units with occasional translations. I shall also refer mainly to the mass of the gas since using volumes requires specifying the temperature and pressure. For illustration some masses will be translated into volumes at one atmosphere pressure and room temperature (75 F). In electrolysis the output rate is a function of the molecular weight of the product, its valency and the total current passing through the electrolytic cell. One Faraday is that amount of current which will produce one gram.mole of a product with a valency of one. To split water, H2O, into H2 and O2 takes two Faradays per mole, that is two Faradays will convert 18 grams (about 0.635 oz) of water into Brown's Gas. Two Faradays is equivalent to 193038 Coulombs. This equals the product of the current through the cell in amps and the time in seconds for which it passes. For example, if 5 amps pass through the cell it will take 193038/5 seconds or 10.72 hours to electrolyze 18 grams of water. Thus the output of a Brown's Gas generator operating at 5 amps would be 1.678 grams of gas per hour. At 500 amps the output would be 167.8 grams per hour and so on. A cell running at 500 amps would produce 364 liters of Brown's Gas at atmospheric pressure every hour. (A liter of gas is about as much as a quart milk carton will hold.) My guess is that a welding torch uses some tens of liters of gas a minute. A practical Brown's Gas welder thus either has to operate at currents higher than 500 amps or must be operated in bursts. Normally the current passing through the cell comes from a step-down transformer. At DC it takes some 1.7 volts to cause an electrolytic cell to operate. That is, our 500 amp cell is operating with a continuous power input of 850 watts. The AC input will be somewhat higher than this, depending on the details of the construction of the generator. Let's assume 1000 watts. That is, to generate 168 grams of gas requires one kilowatt.hour of electrical input or about 10 cents worth of electricity. Suppose we wanted to run an internal combustion engine on this gas. How much energy would we get out? If we burn Brown's Gas we get pure water vapor. Burning 18 grams releases 242000 Joules of heat energy or 229.5 btu. (Allowing the vapor to condense would yield an additional 44500 joules, 42.4 btu, but in any conventional engine this output would only appear as waste heat and will be ignored.) Thus if we drove an engine with 168 grams of gas per hour we would be putting 2.26 million joules per hour of heat energy into it. Operating at a plausible combustion temperature the thermal efficiency might be as high as 50% so we would get out 1.13 million joules per hour or 314 joules per second, that is 314 watts. The bottom line is that we have put in about a kilowatt of electrical energy to get out under a third as much in mechanical energy. Considering that the efficiency of an electric motor would be over 85% there is no justification at all for using a Brown's Gas generator and an internal combustion engine. An electric motor would do better at less cost and with far greater reliability. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tyger777 Публикувано 17 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 17 Септември 2008 grizzly какво толкова си се заял с тея хора? Ти като неможеш (не искаш) да откриеш или да конструираш нещо па макар и малко, с което може примерно да си намалиш разхода на колата то тогава си мълчи. Аааа или те е яд на умните хорица които все нещо откриват а ти неможеш. Другият вариант е да си си направил такъв генератор (примерно) и да претендираш че това не е възможно да стане защото искаш само ти да се облагодетелстваш от него. За друг вариант не се сещам освен ??? че си прост. ти си избери един от трите. Макар че не искам изобщо да те обиждам но това са вариантите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
monz Публикувано 17 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 17 Септември 2008 И к'во? Регна се само за да кажеш на един от мозъците на форума, че е прост ли?Лошото е, че при тебе няма варианти. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tyger777 Публикувано 18 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 18 Септември 2008 И к'во? Регна се само за да кажеш на един от мозъците на форума, че е прост ли?Лошото е, че при тебе няма варианти.както казах преди не искам да обиждам никой но той изобщо не се обосновава с никакви факти или поне не иска да ги чуе и да ги приеме за възможни. не е ли така отречи го ако можеш. Пък инъче нека да се изказва така ама то говори много лошо за него и неговото възпитание примерно. а пък не съм казал че е прост. Щом ти му избираш този вариант аз ще замълча. бих си изказал и моите неща които съм правил по отношение на този генератор но виждам че в този форум няма смисъл. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUDIST Публикувано 23 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2008 (Редактирано) Може много да си говорим... но всъщност не разбираме водата... така или иначе самото и съществуване е малко абсурдно. С плочи за разлагане на водата с прав ток до ННО... отдавна е изследвано и му е намерено КПДто...не става. И е опасно за съхранение.Обаче ако се замислим малко преди 30 години микровълновата печка не беше от най-известните устройства, а тя е част от откритията по отношение на водата.Ако нещата бяха лесни за обяснение... обяснете катализационните процеси например, или коанда ефекта,кавитацията, или някой друг абсурд .. който ни води в посока различна от текущо познатата НИ физика. Никой не знае дали при друга честота, друг волтаж и друг принцип на предаване на енергията по отношение на водните молекули, няма да се случи нещо друго с водата... като му дойде времето ще разберем. А до тогава - не спирайте хората които си мечтаят... дори и опитите им да са обречени на провал. М.Фарадей е направил много открития.. и знаете ли защо??..- защото за целия си живот е направил над 16000 опита с електричество. Може би ако беше достигнал до опит номер 999999999 можеше да знаем много повече и за тока и за водата и за други неща. Важното е да мечтаем и да не спираме...... Редактирано 23 Септември 2008 от AUDIST Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 23 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2008 Аз пък не разбирам защото сте се хванали за водата. Тя е най-неблагонадеждния енергиен източник. Никой не я е виждал да гори. А ако някак си гореше досега планетата да е избухнала.С няколко милиона светкавици дневно + цялата налична менделеева таблица за катализатор... НЯКОЙ ДА Е ВИЖДАЛ ГОРЯЩ ИЗВОР?Обаче планетата е съставена от мечтатели които се надяват... А не се сещат че всъщност петрола е БЕЗПЛАТНО полезно изкопаемо което се продава на измислена цена. Не пречи да се въведе акциз върху водата за горене в бъдеще което ще опорочи идеята. -----------Водата за мен е безперспективна. Виж, има десетки други много по-реални проекти за които никой не говори:1. Производство на етилов/метилов алкохол от биомаса. На български се казва "ракия".Производството на спирт отдавна е усъвършенствано в домашни условия, 100% екологично е, изисква лесно достъпни природни ВЪЗООБНОВИМИ източници (плодове и/или зеленчуци). Няма внос, заговори, петролни магнати и т.н.Бразилия масово употребява ГАЗОХОЛ за транспорт. И всеки бензинов двигател (за дизел не знам) може лесно да се направи да работи със спирт. Който е и високооктанов и съдържа допълнителен кислород в молекулата си.2. Производство на петрол/дизел в домашни условия. LINK.Разбира се чудесо би било това да бъде държавна политика свързана с развитието на селското стопанство.За съжаление от това развитие няма чиста далавера (комисионни) и съответно интереса е нулев. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danvan Публикувано 24 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2008 (Редактирано) той изобщо не се обосновава с никакви фактине се обосновава, защо за всеки средно технически грамотен човек, които не е спал или е..л в часовете по физика в средното училище е ясно че има фундаментални физически закони, които правят невъзможно да се ползва този процес, без влагане на повече енергия отколкото се получава.Това е все едно да изкаш обосновка защо човек не може да лети с крила.Както ти каза колега, заминавай да сереш другаде. Препоръчвам ти тийн форум или бгмама Редактирано 24 Септември 2008 от danvan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUDIST Публикувано 24 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2008 (Редактирано) Имаше в един филм ... "Мъже в черно" една много добра реплика.... - Преди 4000 години всички са знаели, че земята е плоска (и се носи от 3 слона примерно)- Преди 400 години всички са знаели, че слънцето обикаля земята- Сега всички знаят че водата не гори... и че няма извънземни..просто всички знаят.Всъщност не знам защо се палите толкова... ако не гори - добре това вече го знаем. Ако човека я запали.. пак добре. (Не ви предложи да си купите най новата установка за ННО САМО за 400лв с възможност да я върнете веднага, просто споделя идеите си или нещо което е прочел) По отношение на фундаменталните закони....единия от тях май ще си замине като включат в действие новия ускорител в ЦЕРН. Тогава пак ще можем да си поговорим. По отношение на физиката за 7ми клас.... това е просто физика за 7ми клас. После има още доста физика, ама наистина още мнооогоооо физика. Редактирано 24 Септември 2008 от AUDIST Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 24 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2008 ...просто споделя идеите си или нещо което е прочел...Само ако ми покажеш някой тук (освен мен) да е споделил някаква ИДЕЯ?Нивото е "говори се че един познавал друг който чул че един карал с вода и имало ГОЛЯМА полза".Ако имаше нещо което да работи на вода отдавна щеше да се ползва от армията. Поне на една държава. Или мислите че там са идиоти и им се стопанисват милиони тонове горива?Вярвам че може да се направи hho генератор с който да бъде запален някакъв бензинов двигател. На празен ход.Сигурен съм че няма начин да се направи такъв генератор че да се движи кола (1 тон) с него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUDIST Публикувано 24 Септември 2008 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2008 И аз имам идеи, ама как да ги споделя като всичко реве че така не ставало. Пък и Рудолф Дизел е казал ... докато не си готов с нещо.. не го показвай на никого. По отношение на водата...може и да има начин да става.. просто това да не е посоката.Идеята ти за засаждането на захарна тръстика за етанол.... смятах цял час и се оказа, че само с това не става. Земята е със 37% използвана територия а от тях само 20% стават за такива култури.За да захраниш земята с това гориво ти трябват минимум 5% от цялата използваема територия само с тръстика...т.е ще останем гладни ако насадим всичко с тръстика. Т.е това не е изхода.Истинския изход е някъде около ядрените реакции и слънчевата енергия... ама това няма да е скоро. Те са под такъв контрол, че дори и да има начин няма да го видиш скоро. Миналата година американци измислиха покритие (нещо като боя) на 1/10 от цената на силициевите колектори със 70% от ефективността им.... но нещо зачезна откритието. Германци направиха 10 пъти по добра батерия.. пак литиево йонна ама малко по-друга. Преди 20 години е измислена свръхпроводимост при само минус 163..т.е постига се с не толкова сложни системи като за минус 271.Всичко това няма да го видим скоро... цената на петрола просто ще си расте и ние ще си плащаме... такава е СИСТЕМАТА. Гледал съм много филмчета за свободна (безплатна енергия) и 90% от тях са си чиста шарлатанска история. Обаче в някои има интересни необяснени неща.За момента не вярвам че някой е постигнал нещо приложимо в практиката. Стационарен мотор от 125 кубика на празен ход не доказва нищо по отношение на енергията при условие че си проложил 15А ток.. това не е малко ток. Никъде не виждам калкулации, ама защо да не опиташ да направиш нещо такова, може да ти дойде някаква идея , някякво подобрение.. "ключа от палатката" да кажем. Когато видя, че нещо е с комерсиална цел... значи не е това посоката. Ако откриеш нещо такова имаш само един шанс... да го дадеш безплано на всички за да не бъдеш унищожен. И не става със селски номера.... Т.е "аз ще си джиткам евтинийката и комшията нищо нема да знае".... това мислене го има само при доста изстрадали душички.Когато искаш пари, значи се подчиняваш на идеологията на реда и обществото в този свят. А тази идеология е създадена за да те контролира. Аз съм решил да проверя някои неща.. дори и нищо да не стане... идеята ми е далеч от това да си правя колата на вода. Просто не струва за инвестициите които трябва да се вложат в опитни постановки. А пък парите ще се наложи да си ги изкарваме по стандартния начин..т.е да бачкаме. И ще трябва да си плащаме тока и бензина... просто така трябва!!! Нещата никога не се случват без познанията да са преминали точката за качествен скок... но за да стигнем до там просто не трябва да спираме.Изказванията, че това всяко дете го знае... ами това значи че просто никога нищо няма да стане.. нямаш посока.. няма как да стигнеш ,като не знаеш къде искаш да отидеш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 (Редактирано) Къде се загубиха спецовете по водородни захранвания?Айде че и на мен ми се кара без пари. .....Гледал съм много филмчета за свободна (безплатна енергия) и 90% от тях са си чиста шарлатанска история. Обаче в някои има интересни необяснени неща.За момента не вярвам че някой е постигнал нещо приложимо в практиката. Стационарен мотор от 125 кубика на празен ход не доказва нищо по отношение на енергията при условие че си проложил 15А ток.. това не е малко ток. Никъде не виждам калкулации, ама защо да не опиташ да направиш нещо такова, може да ти дойде някаква идея , някякво подобрение.. "ключа от палатката" да кажем.Тия филмчета са 100% ментърджийски. Дай едно в което да казват нещо смислено. Всичко е ефекти и шмекерии за балъци. Светът е пълен с майтапчии. А 15 Ампера е нищо на 1 Волт примерно. По-скоро въпросът е в отношението на вложена към получена енергия. Ако може да надмине 100%... Ееехххх, мечтиии. ....Идеята ти за засаждането на захарна тръстика за етанол.... смятах цял час и се оказа, че само с това не става. Земята е със 37% използвана територия а от тях само 20% стават за такива култури.За да захраниш земята с това гориво ти трябват минимум 5% от цялата използваема територия само с тръстика...т.е ще останем гладни ако насадим всичко с тръстика. Т.е това не е изхода.А не може ли да използваме отпадната листна маса от други производства. Слама примерно. От ориз, пшеница, слънчоглед и други технически култури.Някъде тук беше темата за домашно производство на нафта в САЩ. Работи. Редактирано 11 Май 2009 от grizzly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RaDi_b4 Публикувано 11 Май 2009 Доклад Share Публикувано 11 Май 2009 (Редактирано) Къде се загубиха спецовете по водородни захранвания?Айде че и на мен ми се кара без пари. Водородът е неустойчив при определени обстоятелства и става избухлив, така че се опасявам да не би да не получиш вест от тях никога вече... Редактирано 11 Май 2009 от RaDi_b4 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss6 Публикувано 26 Януари 2010 Автор Доклад Share Публикувано 26 Януари 2010 Нещо ново някой няма ли да сподели Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
=Alex= Публикувано 7 Април 2010 Доклад Share Публикувано 7 Април 2010 Мечо, you made my day! Безсорно една от най-силните теми във форума. Нечовешки се посмях Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
batiaro Публикувано 10 Април 2010 Доклад Share Публикувано 10 Април 2010 БМВ,преди няколко години показаха кола задвижвана от водород,ама на последната,като и падна тавана на алианц арена пак си минаха на добрия стар петрол. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todor_dj Публикувано 4 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2011 Не знам само защо се смеете на темата? HHO генераторите са изключително ефективно решение, когато трябва да се пести гориво. Има експериментатори, които сами си правят такива генератори, но е трудно да се произведат 20 литра Браунов газ в минута. Това си е цяла технология и си има фирми които ги произваждат и продават по цял свят. Икономията се получава от по-доброто и пълно изгаряне на горивото и може да достигне до 30-40% при по-стари дизелови двигатели! Много е ефективно и при бензинови с по-голяма кубатура. Тези системи са фабрично производство и се продават отдавна. Ето линкове:http://www.hho-plus.com/ - чужбинаhttp://hho-hydrogensystems.com/ - в българия Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Митака Публикувано 4 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2011 Ай стига бе! Вярно ли има кирия в тея устройства!??? Как не сме се светнали до сега!?На втория линк четвъртата джаджа ме порази направо!Система ECOMAX Система, която отстранява детонацията при работа на двигателя с нискокачествени горива. Може да се използва за тунинг - увеличаване на степентта на сгъстяване и увеличаване на налягането от турбокомпресора Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todor_dj Публикувано 4 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2011 Много по-интересни са генераторите на Браунов газ.Какво ти е толкова чудно? Устройството, доколкото разбирам поддтиска детонацията и следователно може да увеличиш степентта на сгъстяване или налягането от турбото, без това да предизвика детонация. Какво те порази? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Митака Публикувано 4 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2011 Tи имаш ли няк`ва бегла представа какво е това СТЕПЕН НА СГЪСТЯВАНЕ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todor_dj Публикувано 4 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2011 Да, детонация също. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Митака Публикувано 4 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2011 Айде обясни тогава на всички що е то степен на сгъстяване и какви са начините за промяната й!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 4 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 4 Януари 2011 Що така заяждаш шефчето на сайта за готини играчки? Я виж какви са модерни.Има и PWM дори. Може да модулира молекулата на водорода до колко да се сгъсти. Е това е степен на сгъстяване. Задава се с потенциометър. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 5 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2011 Айде обясни тогава на всички що е то степен на сгъстяване и какви са начините за промяната й!?Вие се подигравате, но самолетни прозиводители от Сааб не спят. Преди доста години изкараха двигател с променлива степен на сгъстяване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 5 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2011 Какво общо има правенето на пари от вода със СААБ и променливата степен на двигател който не сме виждали? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todor_dj Публикувано 5 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2011 Айде обясни тогава на всички що е то степен на сгъстяване и какви са начините за промяната й!?Защо в темата за hho (Браунов газ), да обяснявам за степен на сгъстяване? Ако толкова държиш, пусни нова тема, ще ти разясня нещата А, защо пък на всички?Но все пак, там пише: Може да се използва за тунинг... Т.е. ако ще правиш тунинг на двигателя, като увеличиш степента на сгъстяване (по някой от всеизвестните начини) или увеличиш налагането получено от турбината (има няколко начина), налягането в края на такта сгъстяване и в двата случая ще се повиши. Това рязко ще повиши склонността на на двигателя към детонация. За да я избегнеш, ще трябва да използваш гориво с по-високо октаново число, което може въобще да не се продава в бензиностанциите или в най-добрия случай е по-скъпо. Та ако намалиш склонността на двигателя към детонация по друг метод (например със системата EcoMax), може да си използваш обикновен бензин.Като ти чета постовете, оставам с убеждението, че си мислиш, че ЕкоМакс увеличава степента на сгъстяване?! Е, браво! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 5 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2011 Не знам само защо се смеете на темата? HHO генераторите са изключително ефективно решение, когато трябва да се пести гориво. Има експериментатори, които сами си правят такива генератори, но е трудно да се произведат 20 литра Браунов газ в минута.Дори е направо невъзможно. Защото енергията се взима от основното гориво на колата. И разхода нараства до неузнаваемост. По-просто казано - НЯМА начин с 50-100 Вата ток да се произведе смислено количество газ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todor_dj Публикувано 7 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2011 Енергията, която е необходима за разлагане на водата, е за сметка на алтернатора. Разбира се, алтернатора се задвижва от двигателя и няма начин да при изгаряне на получения газ от водата, да получиш повече енергия, отколкото си вложил при нейното разграждане (закон за запазване на енергията). В този смисъл, не може да се задвижва колата само от вода. Но, получения при разграждането газ HHO, действа като катализатор на процеса на горене в горивната камера. В бензиновите двигатели се използва гориво-въздушна смес с определено съотношение въздух/гориво. При увеличаване на това съотношение (повече въздух), сместта изгаря много бавно, дори част от нея излиза през изпускателния колектор, не напълно изгоряла. При дизеловите двигатели, проблема е с тежките фракции на горивото, те изгарят бавно и частично. С помощта на този катализатор на процеса, се получава по-добро и пълно изгаряне, по-висок КПД на двигателя и следователно по-малък разход на гориво. Още по темата има тук: Принцип на HHOКолко е "смисленото" количество газ? За 30-40% икономия е необходимо 2-3 литра в минута, разбира се, зависи от мощността на двигателя. За обедняване на сместта, в зависимост от работния режим, се използва Оптимизатор на сместта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Митака Публикувано 7 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2011 Вие се подигравате, но самолетни прозиводители от Сааб не спят. Преди доста години изкараха двигател с променлива степен на сгъстяване.Виждал съм двигателчета с променлива степен на сгъстяване, които се използват за модели на самолетчета. За гориво използват етер. От горе на цилидърчето имат контрабутало, което се премества с един винт. Като ти чета постовете, оставам с убеждението, че си мислиш, че ЕкоМакс увеличава степента на сгъстяване?! Е, браво!Е, явно аз не съм достатъчно умен, но така написано в описанието на джаджата, за мен означава това! Система ECOMAX Система, която отстранява детонацията при работа на двигателя с нискокачествени горива. Може да се използва за тунинг - увеличаване на степентта на сгъстяване и увеличаване на налягането от турбокомпресора. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 7 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 7 Януари 2011 ...В бензиновите двигатели се използва гориво-въздушна смес с определено съотношение въздух/гориво. При увеличаване на това съотношение (повече въздух), сместта изгаря много бавно, дори част от нея излиза през изпускателния колектор, не напълно изгоряла...Дали? Я пак опитай м-р Браун. Всъщност бедните смеси изгарят по-бързо от богатите. Дори детонационно. Този сайт който цитираш непрекъснато (вероятно твой) е пълен с грешки и подвеждания. Ама важното е да се продава. Само цени не виждам. Вероятно ги е срам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Chapai Публикувано 8 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2011 (Редактирано) В бензиновите двигатели се използва гориво-въздушна смес с определено съотношение въздух/гориво. При увеличаване на това съотношение (повече въздух), сместта изгаря много бавно, дори част от нея излиза през изпускателния колектор, не напълно изгоряла.Момче, не е проблем, че имаш свои теории а, че зарибяваш и околните. Под въздух предполагам разбираш съставката му кислород. Та повече кислород - по-бавно горене и не пълно изгаряне??? Освен това горенето всъщност е окисляване, а при излишък на кислород - окисляване (горене) на части от двигателя... Редактирано 8 Януари 2011 от Chapai Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todor_dj Публикувано 8 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2011 М-р Браун много ми харесва, но се боя че съм недостоен)Към @grizzly и @Chapai имам един въпрос. Защо в бензиновите двигатели има дроселова клапа според вас? Ако ще отговорите, че така се регулира мощността на двигателя, кажете защо не е достатъчно да намалим количеството на впръсканото гориво, а трябва и да намаляваме количеството на въздуха? @Chapai под въздух, разбирам въздух, а не кислород! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Marcus Aurelius Публикувано 8 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2011 Още по темата има тук: [url="http://hho-hydrensystems.com/Ако не се лъжа, колега беше пуснал темата за това дали някой е слагал такъв генератор (заглавие: Водороден генератор Ако някои е монтирал на ТДИ да сподели). Мнение ли искаш или искаш да правиш реклама и продаваш? Ако е първото - супер, продъжавай тук.Ако е второто - супер, продължавай в Продава/Купува. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 8 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 8 Януари 2011 Защо в бензиновите двигатели има дроселова клапа според вас? Ако ще отговорите, че така се регулира мощността на двигателя, кажете защо не е достатъчно да намалим количеството на впръсканото гориво, а трябва и да намаляваме количеството на въздуха? Защото има определен диапазон на смеси които могат да бъдат запалени. Свръхбедните и свръхбогатите смеси не горят. Изобщо. За да се изгори 100% от горивото е нужна оптимална смес. За съвременните бензинови двигатели е приета 14.7 въздух:1 бензин. За да е икономично се прави 16:1. Обаче икономичното е отровно и неекологично. Те така. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikieva Публикувано 9 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 9 Януари 2011 Много луди,ама много,един мой приятел на БМВ ТДС беше правил някаква джаджа за разпадане на водата и ефекта е 0,няма как да стане,забравете за подобни начинания,изпита беше повече от 3 месеца Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todor_dj Публикувано 9 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 9 Януари 2011 Защото има определен диапазон на смеси които могат да бъдат запалени. Свръхбедните и свръхбогатите смеси не горят. Изобщо. За да се изгори 100% от горивото е нужна оптимална смес. За съвременните бензинови двигатели е приета 14.7 въздух:1 бензин. За да е икономично се прави 16:1. Обаче икономичното е отровно и неекологично. Те така.Точно така. Скоростта на горене, теоретично е най-висока при съотношение 14.7:1, обаче поради не идеалното смесообразуване (т. е. не всички молекули гориво са заобиколени от молекули въздух, горивото не е идеално разпрашено), най-бързо горене се получава при леко обогатена смес. Затова и най висока мощност се получава при леко обогатена смес.Ще цитирам част от труд на Русенския университет: "Горивният процес протича за определен интервал отвреме, при което обема се увеличава за разлика от идеалнияцикъл с внасяне на топлина при постоянен обем. При работа схомогенни горивни смеси увеличението на въздушнотоотношение ? над 1,15 води до намаляване на мощността иефективността поради значително намаляване на скоростта нагорене и непълно горене."Ето и линк към целия документ: ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПОВИШАВАНЕ ЕФЕКТИВНОСТТА НА ДВИГАТЕЛИТЕС ПРИНУДИТЕЛНО ВЪЗПЛАМЕНЯВАНЕ. Има и графика на скоростта на горене при различно съотношение въздух/бензин.Та както обсъждахме на предната страница, добавянето на HHO газ в горивния процес, го играе катализатор. Това позволява да се обеднят доста смесите и те пак да изгарят достатъчно бързо, без да се намалява КПД или да се получават други вредни ефекти. На този принцип се получава икономия 30-40% при 2 литра Браунов газ в минута, при автомобил около 100 к.с. Да получиш тези 2 л/м газ, не е много лесно в домашни условия (т.е. ако сам си си правил електролизера). Проблема е предимно в катализатора на процеса на получаване на газ. Ако се използва сода каустик, част от нея попада в двигателя и го поврежда. При фабричните генератори на Браунов газ, това е най-строго пазената тайна. Този катализатор при фабричните, никога не свършва. Т.е. в електролизера се добавя само вода. Обвинявате ме, че сайта за фабрични електролизери е мой и затова давам линкове към него. Не е така. Дадох линкове към фабрични електолизери (на предната страница), защото общо взето се присмивате на темата за HHO, сякаш е безнадеждна технология. Не е безнадеждна, даже има фирми които ги произвеждат вече в заводи. А защо съм дал линк към точно този сайт - за сега няма друг, който да продава фабрични генератори на Браунов газ в България. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 9 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 9 Януари 2011 Кое и е надеждно на технологията базирана на "перпетуум-мобиле"?Разлагаме вода с ток за да получим още ток за да разложим още вода. Басирам се че НЯМА система в Света която да произведе смислено количество водород на подвижна платформа (автомобил). Или ако има такава ефективността на цялата система е под нулата защото иска прекалено много енергия.Знаеш ли защо не се работи с "бедни" смеси в ДВГ? Защото изгарят прекалено бързо (детонационно), защото вдигат висока температура която прегаря части на двигателите и същата висока температура произвежда добре отровните азотни окиси. Ти това ли искаш?Евтино и отровно но в замяна на това ненадеждно? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 12 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 12 Януари 2011 Знаеш ли защо не се работи с "бедни" смеси в ДВГ? Защото изгарят прекалено бързо (детонационно), защото вдигат висока температура която прегаря части на двигателите и същата висока температура произвежда добре отровните азотни окиси. Аз не разбирам толкова, за да напиша обяснение от-до, но ако се ограничим само до изброяване на прости и неоспорими факти, може би (теоретично) ще стане ясно има ли смисъл от такъв газ.Детонационното горене няма връзка със скоростта на горене. При еднакви други условия (вид и центровка на ДВГ, температура...) детонациите зависят от октановото число, което може да се променя (нагоре/надолу)от всяка добавка към бензина. Високоокатновия бензин гори по-бавно и равномерно и не е задължително да вдигне мощността на двигателя.Бедните смеси не горят по-бързо и не вдигат по-висока температура от леко по-богатите смеси.Детонациионното горене е това, което вдига температура и натоварва термично и механично бутала и клапани.Ако наистина hho увеличава скоростта на горене (но не детонационно), то това трябва да се съпроводено и с нова центровка на двигателя, с намален ъгъл на запалване. Това ще повиши КПД на двигателя и ще отговори откъде ще се вземе енергия за производството му.По-просто казано - не може да говорим за "перпетуум-мобиле", когато имаме двигател с изцяло нова центровка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Inkozi Публикувано 25 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 25 Януари 2011 (Редактирано) целия постКолега .. написал си купчина безмислени неща .. Защо ? Редактирано 25 Януари 2011 от Inkozi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 26 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2011 Изложил съм прости факти, които са се коментирали по-нагоре в темата.Кое точно не ти е ясно, за да го напиша по-подробно? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amorphiss Публикувано 26 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2011 От 8 месеца съм сложил водороден генератор на един мой бус Спринтер 312 разлика в разхода 2.5л. на 100км. по голяма мощност в ниските обороти.Хвърлих едно око на постовете малко по на горе и все още не мога да се начудя как може да има толкова назадничев народ!? И другото нещо характерно за българите е че когато ни го вкарат не мислим как да го изкараме а как да се нагласим че по малко да ни боли Но това нещо ще го разберат хората които си вадят хляба чрез въртене на километри а не този който си бърка в носа пред компа чакайки да свърши работния ден.Филма с анатемосването на ново гориво не го ли гледахме едно време с газовите уредби господа всезнаещи? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 Не знаех че hho е нов вид "гориво".Дали може нещо по-подробно за нещото което пести 2.5 литра. От 4.5 пести 2.5 или от 200 пести 2.5?Вярваме ние, във всичко вярваме. Едно време едно момче по водата ходело, мъртви съживявало защо да не вярваме ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amorphiss Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 Съжалявам че не се уточних за разхода преди и след. Преди разход 8.5 след 6.0-6.5 това е при 2.9л. турбо дизел (ако модела не говори нищо). А сега може ли да ми дадете един конкретен пример на машна която НЕ показва икономия с такова устроиство , или ще продължаваме да си говорим на седянката. Моля който няма някъкво виждане или опит с такава система поне да не опорочава разговора защото доколкото прочетох до тук това бехе мехленски спор между 10-12 годихни дечица на кой колко му е ...........! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 Спор няма.До сега никой не е казал - Е това ползвам, харчи толкова ток, сложи ми го еди кой си (аз ги слагам и за това толкова им вярвам) ей такива простички неща.Докато няма данни от измерване на конкретен екземпляр при контролирани условия продължавам да твърдя че подобно устройство има точно толкова ефект колкото магнитите на д-р Ливайн.Обзалагам се че такива данни няма и да има. Познавам 5-6 човека които се "намагнитиха" добре и в началото отчетоха небивали икономии. После се оказа че изобщо няма такова нещо. Един познат си купи 40 неодимови магнити за да стане "яката работа". Ефекта беше нулев. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 Е то в контролирани условия работят водородните клетки, ама са скъпи и то страшно много, ама не са достатъчно усъвършенствани за серийно и доре масово производство! Ама докато има наивни хора дето да си купуват подобни джаджи, ще има и кой да ги лъже и да измисля и нови такива за шаранчетата! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 Аз пак да напомня, че в БМВ форумът има описан проект.Наистина авторът е изгонен (както гризли е проверил), но правилата във форум БМВ за доста по-канонични от тук. Ще спомена, че там вместо раздел АГУ имат раздел "Майсторско шофиране" Когато последно съм виждал колата, беше доста по-развита, от датата на замиране на темата.Живот и здраве, налято ако ми остане време (и имам подходяща кола) ще пробвам "горивото на бъдещето". Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Митака Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 Автомобилни ДВГ има предвид. Ето такива:Tова е друга бира! Не знаех че има такива двигатели, но щом не са масови явно минусите им са повече от плюсовете. На мен мисълта ми беше че няма как някакво устройство да промени степента на сгъстяване на обикновен ДВГ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 Живот и здраве, налято ако ми остане време (и имам подходяща кола) ще пробвам "горивото на бъдещето".Пожелавам ти успех. Ето ТУК гъмжи от ентусиасти като теб. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
robobug Публикувано 27 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2011 А, не. Като стане време, тогава ще подходя по-сериозно, засега само си кибича в тези теми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amorphiss Публикувано 28 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2011 Съжалявам колекга но за сега нямам лаборатория а и няма смисъл защото едно са резултатите показани в контролирана среда друго в реални условия. Теоретичните параметри не ме интересуват а само реалния резултат. Така омаме обема на двигателя имаме стария разход и след това икономията тока който консумира е около 20А тези цифри са на конкретно РАБОТЕЩО устройство което не е от типа направи си сам а съм си го поръчал от Кореа и си го монтирах сам. Кажете ако ви трябват някой по конкретни данни. За колегата поръчахме от китай (по евтинко е ) там найстина имаше доста дертове и се наложи да го доработваме бая но в крайна сметка го подкарахме и него. И от цялата хава установихме че тези устройства работят доста по добре при дизелите отколкото при бензиновите мотори. Китайския генератор е със същия капацитет като моя (120л/ч.) и на Астра 1.6 моно от 8/100 нормален разход свали на около 6.2-6.4/100. Сега предстои една допълнителна доработка на генераторчето и ще видим дали ще успеем да бутнем още малко разхода.А относно "намагнитването" , сигурно се има предвид онова нещо че слагаш неудимови магнити на горивопровода и накъсва тежките въглеводороди и се получава по добро изгаряне и икономия на гориво . Това наистина е пълна глупост пробвах го това нещо преди 2 години но ефекта беше пълна нула. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 28 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2011 И вероятно си разбутал всички настройки на двигателя за да монтираш това нещо?Искам да те питам нещо ама да ми отговориш честно:Това устройство нали има ключе за изключване?Сега, както е настроено всичко ако изключиш устройството нещо ще се промени ли изобщо (освен примерно празния ход)?Или разхода ще си остане същия със/без устройството. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amorphiss Публикувано 28 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2011 По на строиките на мотора или на ГНП-то нищо не е пипано , да наистина има копче за вкл. изкл. при спиране на генератора на празен ход малко се увеличава шума на мотора , за оборотите не съм гледал но мисля че се запазват , може и да се променят но ще е с много малко. А ако упасението е че се правят някакви големи реформи по мотора , няма такова нещо , примерно този генератор обиколи 3 коли за по една седмица буса си работеше без никакви проблеми без него по начина по който работеше и преди това. на другите коли също не им се отрази по абсолютно никакъв начин единствено че си изчистиха горивните камери от нагар Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 28 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2011 (Редактирано) ...на другите коли също не им се отрази по абсолютно никакъв начин единствено че си изчистиха горивните камери от нагар В смисъл нямаше файда никаква както си е редно?===================Едно обстойно изследване по темата за електролизата.Aquafuel engine run testVoltage Current Power input Gas output Mixture output (1:5) Test result35 V 40 A 1400 W 1.5 L/min 9 L/min Engine fails to start34 V 60 A 2040 W 2.3 L/min 14 L/min Engine runs but rough idle32 V 80 A 2560 W 3.1 L/min 18.6 L/min Engine runs at 1000rpm30 V 120 A 3600 W 4.0 L/min 24 L/min Engine runs at 2000rpm30 V 180 A 5400 W 6.5 L/min 40 L/min Engine runs at 3600rpmЗабелязваме че при изразходван ток от 5400 Вата за газ на входа двигателят произвежда 2 коня (1400 Вата). Доста перспективно. Редактирано 28 Януари 2011 от grizzly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване