Jump to content

Мнение за телевизори,като марка-качество


Recommended Posts

Колеги мисля да си купувам нов телевизор

Ако някой може да  даде някакво мнение коя марка е по надежна 

Един приятел ми каза да се насоча към SAMSUNG и LG

A в Технополис гледам че най скъпия телевизор е SHARP,попаднах на един сайт в който има доста намаления на SHARP и са с по 3 год гаранция

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 170
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравей колега, по-принцип кой каквото иска да ти казва, работил съм в тази сфера, и мога да ти кажа, че всичко е на късмет. Както искаш така го приемай. Купих си НЕО, не можа да изкара и 1 година и се развали. Смениха го гаранционно от Техномаркет, (чаках 2 месеца, за да го сменят с друг и се оказа че няма същата марка, за мой късмет) след като доплатих и си взех LG (еЛГе), от скоро го имам и не мога да кажа нищо за него. Та с две думи, всичко си е на късмет, както споменах, но марковото си е марково. Има и хубави китайски неща, и лоши. НО всичко пак опира до парите. По-добре наблегни на "ЕлГЕ" LG. Не, че не се чупят, но са здрави.

Само кажи до какви пари си готов да дадеш за ТВ, за да могат да помогнат колегите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

И за мен купуването на техника е свързано с късмет.По-голямата част от нещата се правят в Турция и Китай.Ако попаднеш на маркова стока се предполага,че трябва да работи безпроблемно и добре по-дълго време.Вземи си нещо с по-дълъг гаранционен срок,за да не му плащаш ремонта в началото.

Шарп не е лоша техника,но частите и модулите са им скъпи.Като съвет при мълнии,светкавици изключвай от контакта също така и кабела на кабелната,ако си на кабелна телевизия.

Вземи си това което ти хареса и не мисли за дефекти и ремонти.Винаги можеш да бъдеш изненадан,понякога и приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В последните месеци помагах за купуването на 2 LG-та. 42-ки, LB650 и 671.

Добре изглеждат, имат вграден DTS-декодер, DLNA.

Полска сглобка, съдейки по моя стар туч, който пак е оттам-

качеството би трябвало да е добро.

Недостатък-досаден проблем с енкодинга на субтитрите.

При зареждане на филм упорито си включва енкодинга по дефолт.

Всеки път се налага ръчно да се влезе и да се избере кирилица.

Вторият проблем е пак там - не поддържа някоя кодировка.

(Cyrilic 1251 май, или подобна). Налага се субтитрите да ги проверявам

и прекодирам на UTF-8.

Имам и подозрение, че големите релийзи - 1080р май идват тежички.

Но като цяло - мисля, че си струват.

Добре е и да се избере модел с по-голямо опресняване.

Минимум 200, има и 500, 700.

Тошиба и Шарп - малко са ми съмнителни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто информативно питане от моя стана без цел покупка. Попаднах на интересна класация и в тази връзка някой сблъсквал ли се е с марката Loewe?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам тошиба, мнооого кофти интерфейс за смарт менюто, бавно зарежда и цикли.

Имам и досег до самсунг, там е по-добре, върви всичко по-мазно из менютата, но привидно еднакви по технически характеристики ТВ са с 400лв. разлика ( тошиба vs. samsung)

ЛГ също били по-напред с материала и не циклели техните ТВ.

Относно развалянето. Самсунга след 3 (три) часа работа му изгоря модула с входовете заради hdmi (гледаше се филм от РС през hdmi). Гаранцията не го покри и 400 лв за ремонт...

С тошибата вече 8 месеца няма ядове.

От друга страна ми се наложи да ходя в сервиз на самсунг във Варна, та там беше FULL с Филипс телевизори, така че ги избягвай, че пускат примамливи оферти понякога

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди две годинни и половина , когато  си купувах моя телевизор, четох тук във форума.Бях се навил на Филипс, но от мненията на колеги се разубедих,Самсунг ги избягвам, като уникални боклуци - имам приятели със Самсунг и писнаха всички, гаранциЙ, разправии, чудесия.Иначе натруфени с лъскави опаковки и т.н. Аз се " натресох" с Шарп - вярно за същите пари можех да взема Самсунг с двойно повече екстри - но след две години и половина, ежедневна употреба по минимум 6-7 часа на ден съм доволен от покупката.За вилата ще си търся и аз телевизор и ще заложа пак на Шарп.Не казвам, че е най-доброто, но измежду ширпотребата бих заложил на него.Следващата марка , която бих гледал е Ел Ге :hilezh:

Редактирано от NITRO1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди година сравнявах точно Samsung и LG. С еднакви характеристики и сходна цена, отидох в Техномаркет, бяха изложени и двата, поисках им дистанционните и ги настроих по еднакъв начин - яркост, контраст, осветление и тогава си пролича предимството на Samsung-a, което се изразяваше в по-добрата светлина. Добре е и да се предава едно и също и то от един източник на двата телевизора, когато правиш това сравнение. Иначе в Метро тогава така ги бяха настроили, че марки от типа на Нео и подобни изглеждаха в пъти по-добре от други с 1/3 до 1/2 по скъпи, разбира се със същите характеристики.

Редактирано от mashsh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто информативно питане от моя стана без цел покупка. Попаднах на интересна класация и в тази връзка някой сблъсквал ли се е с марката Loewe?

 

Тази марка беше нещо като Бентли в техниката преди доста години... вече няма нищо общо... китайците е*ават мамата на всичко...

 

А до автора на темата - правилно ти е казал приятеля ти - Самсунг или ЛГ. Аз лично залагам на първата марка, всичко в среден клас като най-оптимален вариант цена-качество. Освен качествата на картината, най-доброто 3D и пр. неща, изключително удобно е, че като се надушат устройствата и сами се връзват едно за друго... :) функцията All Share върши много добра работа.

 

П.П. Внимавайте откъде вземате техниката! В доста магазини (за ширпотреба, супермаркети) техниката, за да е с 5-10лв по-евтина, е специално поръчвана с ниско качество или дефектни отремонтирани партиди...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А до автора на темата - правилно ти е казал приятеля ти - Самсунг или ЛГ. Аз лично залагам на първата марка, всичко в среден клас като най-оптимален вариант цена-качество. Освен качествата на картината, най-доброто 3D 

Можеш ли да се обосновеш?

 

Автора, не е казал бюджет, размери, лед/лсд/срт/плазма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Телевизорите станаха малко като гсм - ите, каквото и да си купиш, след 6 месеца вече има много - по добри модели, аз преди 1 година набухах 2600 за един панасоник, много добър, ама сега за тези пари има телевизори с с 2 - 3 пъти по - добри параметри. Ако не си маняк, Тошиба или Самсунг за средни пари, пък ако искаш по - добро тв - Панасоник или Сони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да на истина е всички късмет

Мисля да взимам нещо между 40 и 50 инча

Лошото е че не съм добре запознат с функциите който имат телевизорите ,в смисъл какво да гледам да има със сигурност

Ще по обикалям магазините да видя кой какво ще ме залъже

 

За мен няма значение какъв ще е лед/лсд/срт/плазма.

И да искам да има хубаво изобржение,и да издържи повече като време

Редактирано от Kimi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да се обосновеш?

Ето тук има доста интересни неща за четене.

 

С две думи, при телевизори от един клас, тези на Самсунг имат най-добро преобразуване на 2D в 3D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено добра статия, ама малко tl;dr :(

 

Заради PS4, ще се наложи да вземам по - големичък телевизор и след доста отсяване, се спрях на тези двата:

 

http://www.technopolis.bg/b2c/details/13095/P11090104/Televizor-SONY-3D-KDL-50W685

 

 

http://www.technopolis.bg/b2c/details/15257/P11090104/Televizor-LG-50LB650V-3D-LED

 

При тези панели, рядко се намира без 3D, та ще ми се налага да се съобразявам и с по - доброто такова :(

Редактирано от Караконджул
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги сетих се и нещо друго-в моя град вече през кабелната можеш да отваряш и няколко сайта  youtube,vbox, и разни други без значение какъв е телевизора ти ,даже и на старите телевизори 

Та се зачудих за WiFi функцията има ли смисъл да има телевизора,тя вдига цената на телевизора,фактически примерно за едни и същи пари мога да взема по голям телевизор но без WiFI\

 

Има ли някаква логика в това или не 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Основната функция на телевизора е картината . Според мен , като човек продавал телевизори , сьщо така и техник , мога да кажа смело : качествени телевизори от по-достьпните фирми са Панасоник и Сони . Аз лично гледам 50" плазма Панасоник , но ако не искаш плазма Сони е перфектен избор . Осналото като Самсунг и т.н. за мен е в категорията " Пьлни дьрвета" . Като пример LG ги слагаме по заведенията защото са много евтини , за качество изобщо не говорим , абсолютно тото . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз знам само, че Филипс никога повече няма да си взема. Преди 3-4 години си взех смарт-ТВ, с всички екстри, от които почти нито една не ползвам, гледал съм 5 филма на 3д. Много идейно и ефектно е Ambilight.  ...обаче менюто и он-скрийн визуализациите на ТВ са способни да те накарат неистово да търсиш телефона на тоя, който ги е измислил - само заради тях се отказвам завинаги от марката, няма такава рядка малоумщина сътворена някога! Само който е имал Филипс може да ме разбере... Дистанционното също следва замисъла на менюто.

 

Преди месец спечелих на търг в ибей от UK  42`` LCD Hitachi за 50 паунда (!) и платих още толкова за транспорт до БГ и ми стана приоритетен ТВ, пред описания горе Филипс.

 

...както се каза по-горе, май няма смисъл да се набиват много пари в последен модел и екстри, защото твърде бързо излизат нови неща. Отделно дори на бюджетно ТВ като се ръгне андроид на USB и си стават смарт-ТВ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осналото като Самсунг и т.н. за мен е в категорията " Пьлни дьрвета" .

Извинявай, но да наречеш най-големият производител на матрици с най-добрата картина, дърво.... и то човек продавал телевизори..... стига, моля ти се!

 

Аз лично ползвам телевизори Самсунг от много години, като картина и функции наистина е най-доброто, но е факт,че понякога има и дефекти които се появяват.Последният смарт тв който имам на самсунг е вече на 3 години обаче с 0 проблеми за това време.Може и да се вдигнали новото малко, защото преди това едно LCD 2 пъти гаранционно го правих

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 години когато се държеше на някакво качество а не на масов бълвоч работех в техномаркет за 5 години и няма да ми стигне полето ако почна да ви пиша занкакво става въпрос...  хахахах

 

 

едни и същи матрици,но различна електроника която дава огромна разклика

 

някой спомена Loewe....най-доброто което може обикновен...или не много обикновен човек

 

избира се така : :lupe:   :nixweiss:   :verweis:   :stupid:   :wall:   :steinigung:     :hilezh:  :hilezh:  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тошиба не! Личен опит, но всичко си допира и до кинтите. Аз лично бих класирал тв.-тата, така: 
Самсуг
ЛГ
Шарп 
Другото е до късмет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никой нищо не казва  за СОНИ. От 5 години имам такъв,никакви проблеми и съм много доволен.Малко от тези по дебелите тухли е още,но зимата си е като конвекторна печка и помага за отоплението :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ниските класове на голяма част,ако не на всички марки,се прави от други "евтини" производители.Така че неприятни  изненади от ниските класове са възможни.На Шарп ниския клас се прави от твестел Турция.

Не знам има ли марка,която да прави всичките си тв от ниският клас сама,от рязането до софтуер и ел. :nixweiss:

Редактирано от genttogsg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...