Overkill Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 А бе човек, от толкова писане от другите колеги не разбрали че ти така ползваш спирачките че сам си ги приебаваш.И между другото при нас само един клиент с Q5 се оплака че му скърцат накладките.По принцип при закупуване на автомобил, има ли книжка с инструкции как трябва да се ползват спирачките, за да не се получава гореописаният проблем?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hristo mat Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 По принцип при закупуване на автомобил, има ли книжка с инструкции как трябва да се ползват спирачките, за да не се получава гореописаният проблем?!Не няма такава книжка.Като се сменят накладки с дискове от AUDI има точно написано как трябва да се напасват,ако те интересува утре като отида на работа ще го видя как беше точно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasplu Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Не няма такава книжка.Като се сменят накладки с дискове от AUDI има точно написано как трябва да се напасват,ако те интересува утре като отида на работа ще го видя как беше точно.бе това аз бих искал да го виедя, че предни ляви накладки така ми свирят, та и 100 ватова музика ми е малка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cocteau Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Не няма такава книжка.Като се сменят накладки с дискове от AUDI има точно написано как трябва да се напасват,ако те интересува утре като отида на работа ще го видя как беше точно.Точното указание беше, че следващите няколко километра педалът ще е малко по-мек, но колата ще си спира. При първата ми смяна на накладки, 60 000 км., няма какво толкова да се напасва. Всъщност, и при следваща не би трябвало да има, поне според мен.Имал съм леко проскърцване отпред, но то си изчезваше, а и не беше много силно - чуваше се при смъкнат прозорец.Можеби трябва да спомена, че ползвам спирачките само за спиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuKuTy^KeP4eB Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Аз проблем със скърцане имах само веднъж на Q7-цата, но бяха за смяна накладките. По принцип повече извън БГ карам и то със скорости около 200км/ч. Накладки и дискове сменям само в Германия или Виена Австрия. Може да е кофти партида която се е паднала в Порше, защото те зареждат предполагам един бус, а не 2 3 комплекта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Petrov Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 (edited) Можеби трябва да спомена, че ползвам спирачките само за спиране.Аз пък ги ползвам като набирам скорост дават малко ТРЪЦ И най големит кеф е като ги пусна вече съм примерно към 120 и направо излитааааааам Edited April 15, 2011 by Michael Petrov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cocteau Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Разбра ме какво имах предвид. Примерно, има много шофьори, които при спускане си държат крака на спирачката, вместо да се спускат на скорост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobsen Posted April 15, 2011 Report Share Posted April 15, 2011 Често карам из София и ми се е случвало не веднъж да чуя Кю7 да скърца много странно като спира.Карай си колата с кеф и само това да ти бъдат проблемите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Petrov Posted April 16, 2011 Report Share Posted April 16, 2011 (edited) Разбра ме какво имах предвид. Примерно, има много шофьори, които при спускане си държат крака на спирачката, вместо да се спускат на скорост.Просто се шегувам колега. Пък това че има много пишман шофьори-в пълният смисъл на това словосъчетание- си е истина на 101 %. Не всички могат да усетят автомобила като част от себе си, и да го управляват както могат да си движат например пръстите на ръцете. Пък да не казвам за тия дето МИГАЧИТЕ са им вързани към електромера в къщи и за да не навъртат сметка просто не ги пипат и трябва да хвърляш боб постоянно и за всеки за да видиш кой какви намерения за маневри има пред теб, зад теб и покрай теб Edited April 16, 2011 by Michael Petrov Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimbi Posted April 16, 2011 Author Report Share Posted April 16, 2011 (edited) За тези от Вас които си мислят че звука е от типа - "абе карай си колата... това да и е проблема"Бях обещал да постна видео... Ето го Въпрос: Кое се чува по-силно двигателя или скърцането???... и не смятам че автомобил за 100 бона трябва да "СВИРИ" така, щото май то не е скърцане а "СВИРЕНЕ" Edited April 16, 2011 by kimbi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimbi Posted April 16, 2011 Author Report Share Posted April 16, 2011 Аз проблем със скърцане имах само веднъж на Q7-цата, но бяха за смяна накладките. По принцип повече извън БГ карам и то със скорости около 200км/ч. Накладки и дискове сменям само в Германия или Виена Австрия. Може да е кофти партида която се е паднала в Порше, защото те зареждат предполагам един бус, а не 2 3 комплектаМай си прав... по друг начин не мога да си го обясня. Смяна на накладки после смяна на дискове и накладки и то през около 400 км. пробег И ПАК същия гаден звук Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlitobrigante Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Случая е следния: колата е по-тежка от А3 и Пежо 307 и има по-големи спирачки и от двете. Ако се кара повече градско, дисковете и накладките не могат да се охладят от въздушната струя и има голяма вероятност да са препечени. Дай на някой майстор да ги свали и погледнете слоя, който се трие в диска. Лесно се познава дали има проблем. Варианта с дефектна партида също го има, но го изключвам след направените 2 смени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimbi Posted April 17, 2011 Author Report Share Posted April 17, 2011 Няма значение на колко автомобила си късал найлоните то човек като не може да ползва спирачки и 100 да му дадат пак тая.И за този клиент със скърцащите накладки му показах как да ги ползва,и човека повече не се е оплакал.И да беше си събрал повече пари да си купиш един истински джип.Ако на сервиза в които работя викаш селски то ти караш две селски коли.Ако можеш вместо да покажеш - да кажеш как се ползват спирачките моля тук е мястото да го направиш... че и аз като твоя клиент да спра да се оплаквам. Относно парите... Нямам коментар... Ти ги разбираш повече от мен... И сега за сервиза... Какво ще направи твоя сервиз от недоволен клиент като мен в тази гаранционна ситуация??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todir Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Гони ги до край тия от порше да намерят проблема. Скърцането наистина е ужасно. Не ми се вярва тая кола така да пече накладки независимо как се кара. На колите които съм карал до сега почти винаги са се слагали средно качество накладки, никога не съм ги разработвал и никога не са скърцали. Ако проблема наистина е в разработването на накладките нека един специалист от порше да се качи да ги разработи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daks Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 (edited) И да беше си събрал повече пари да си купиш един истински джип.А допускаш ли, че може да не му е трябвал "истински" джип? Или твоите представи трябва да се отнасят за всички? А ако нуждите му са точно от един градски лек автомобил с джипови качества? Или му държиш сметка на парите ли, що ли? А ти събрал ли си толкова пари за кола, колкото той за неговата?Само питам. Edited April 17, 2011 by daks Link to comment Share on other sites More sharing options...
piaplovdiv Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Хах, от казаното до тук,Колега, става ясно едно, че голяма част от клиентите сте такива, че си купувате нова кола, карате я като невидели: газ-спирачка, не си правите труда да се запознаете с бордовата литература и предписанията на производителя, като си мислите, че всичко знаете! Ако искаш и за 500хил. си купи кола, не забравяй, че е направена от човек и винаги ще има недостатъци!!! Шофирането на един автомобил е изкуство, което явно още не си усвоил, но ще се научиш постепенно. Така че, не си губи времето с писане по разни форуми, а се радвай на колата докато е в гаранция. Уважавай хората които ти я потдържат и не търси съвет от такива които са виждали Q5 на снимка в списание AUTOBILT. И за последно ще ти кажа: Ползвай + и - на скоростния лост или на волана по предназначение, те не са сложени за красота, а за да използваш по-ефективно възможностите на S-tronic кутията! Лека вечер и се надявам да разбереш казаното до тук! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOKO 100 C4 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 ===Колега, нека все пак тонът да не бъде толкова менторски.Следя темата с интерес и накладките на моят голям приятел kokonai съм ги взимал последните аз.Според мен са прави от ПоршеБГ, че проблемът е конструктивен и най-вероятно в спирачните апарати.Не може афтърмаркет да пищи по-малко от оригинални освен лоша партида.Задните Ferodo FQT ги смени преди по-малко от месец и този модел накладки не пищят никак даже при долнопробни бангии и щом при Q7 леко свирят значи има конструктивен проблем в апаратите.Дано не греша! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toledo Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Уважавай хората които ти я поддържат и не търси съвет от такива които са виждали Q5 на снимка в списание AUTOBILD. е за кво да ги уважава - за това, че му се карат и му обясняват, че не знае как се натиска спирачка ли вместо да се засрамят кротко в ъгъла и да му се извинят, че за толко пари са му дали неква полифонична недомислица аз на негово място ше ги удрям по челата с рекламните им брошурки докато не си сменят доставчика, що не свирят накладките на много по-евтини модели, те от извънземни материали ли са направени или купувачите им държат изпит преди това с колко килонютона да се натиска педала ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlitobrigante Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Дано не греша! Q7-цата е с Брембо отпред и отзад. Тези апарати се използват в доста коли без проблеми. Скърцането е от високото тегло на автомобила и се получава при повече каране градско. Просто се загряват накладките и не могат да се охладят достатъчно. Същото важи и за Кайена.Ако мислиш, че апаратите имат конструктивен дефект - грешиш. При по-леки коли скърцане няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimbi Posted April 22, 2011 Author Report Share Posted April 22, 2011 Благодаря на всички за мненията. Ще покарам така автомобила със скърцащи спирачки... но смятам отново да посетя сервиза до 6-тия месец, защото от там ми казаха че гаранцията за спирачките е 6 месеца от закупуването. Не мога да се съглася с някой от Вас които споделят че вината е в мен - много съм бил натискал спирачките, изпекъл съм ги и т.н. Пак повтарям - след последната смяна на дисковете и накладките автомобила е каран само градско, на къси разтояния - от светофар до светофар със скорост от 30-40 км/ч. и то по 2-3 км. на ден.??? Сега си спомням че при първата смяна на (само)накладките ми казаха че това бил познат проблем на Q5, че се срещало в първите серии на Q5 и че и други са се оплаквали от същия проблем, но като се сменят накладките всичко ще се оправи... Е НЕ СЕ ОПРАВИ !!!Според мен АУДИ продават в БГ автомобили с различно качество от други страни. При първата смяна на накладките (автомобил на 1 мес.) исках и ми смениха и предните чистачки, защото дясната "мажеше" дъга от 10 см. от края на чистачката... Вярвайте не можах да повярвам... Е някой ще кажат тия си купили едно джипче и вече за всяко нещо в сервиза... НЕ за справка погледнете видеото което пуснах за скърцането.В този ред на мисли... на другата ми кола А3 малко след като и изтече гаранцията ( 2 год. и 4 мес.) на 10 000 км.!!!!(пробег) някакъв клапан на климатроника взе че изпусна и айде клапан и фреон... за моя сметка естественно.Ха сега се сетих и още едно засега малко проблемче с новата ми Q5. Преди няколко дена спря на два пъти да ми свети цветното екранче на борд компютъра т.е светеше в сиво. Гасих двигателя, вадех клюяа, пак палех и пак сиво.. след 2-3 пъти така се оправи... Ще продължа да споделям с Вас развитието на проблемите на новата ми Q5.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOKO 100 C4 Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 Въобще не търси вината в себе си!Пак са се издънили и то яко конструкторите на Ауди. Какви 6 месеца гаранция при положение, че си броил торба с пари??? Просто монтират неправилните спирачни апарати за този автомобил и Брембо от скоро са в бизнеса със спирачни системи.Има много да "папат" докато настигнат ATE, Bendix, Lucas, Kelsey Hayes и други "динозаври" в този бранш.carlitobrigante е прав, че нямат конструктивен недостатък, но просто не са подходящи за такъв тип автомобили. Въпросът за различното качество е повдиган многократно във форума и преобладават мненията, че това е вярно особено за марката VW. Знам го от съпруга на моя братовчедка, който продаваше преди години нови VW като топъл хляб защото имаше страхотен контингент от потенциални клиенти.И на теб весело посрещане на Великден! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trent Posted April 22, 2011 Report Share Posted April 22, 2011 kimbi, за съжаление този проблем съм го срещал и зад океана, ако почетеш малко западни форуми или Американси форуми, ще видиш доста хора които се оплакват от същото, и пак така не могат да отстранят проблема след няколко смени на наклатки, дискове, и какво ли не. Знам че от това няма да ти стане по-добре, явко Ауди бъркат някъде.Голям фен съм на марката от много години, и съм имал и карал какви ли не модели, но моите лични наблюдения са, че свалиха значително качество за сметка на количеството продадени автомобили. Тук на Американскиа пазар, продажбите им скочиха почти двойно за последните една и половина година, хората чакат по 3, 4 та и 6 месеца да им пристигнат поръчаните та дори и платени автомобили, и какво в крайна сметка получават главоболия след това, всичко това уронва значително престижа на компанията.Така че, колкото по-нови и по-севременни са автомобилите днес, с толкова повече проблеми се сблъскваме, а Ауди дори не ди прават и труда да си признаят много от тях, пример колосалния проблем на новите ФСЙ двигатели с отлагане на карбон (carbon buildup) не сем сигурен, че го преведох много точно, но е просто позорно да си купиш да речем С4 и след 20к мили да трябва да си чистиш двигателя от тая гняз...та така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimbi Posted May 11, 2011 Author Report Share Posted May 11, 2011 Пак съм аз... Q5 не ми е скърцала от известно време но един голям майстор ми даде едно логично обяснение: В самия спирачен апарат има много малък луфт между накладката и леглото и.... и когато караме с малка скорост и натискаме леко педала накладката започва да трепти между леглото си и спирачния диск.. Е звучи логично... Това се оправяло като се уплътни по най-различни начини този луфт (на накладката в леглото и в спирачния апарат). Това се случвало доста често на Ауди серия Q. Също така при мен вероятно ще спре да се чува когато се натрупа мръсотия на мястото на този луфт... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerardiro Posted May 11, 2011 Report Share Posted May 11, 2011 е какво, аз като си купих нови дискове и накладки, и като минах 600 км извънградско без да ги мъча, като ги карах супер предпазливо, а те пак се разкскърцаха.... пък то може да се минат и 1000 км извънградско без да се натисне нито веднъж спирачката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokonai Posted May 12, 2011 Report Share Posted May 12, 2011 За луфта, не разчитай от самосебе си да се запълни. Нали след 30 хил ще сменяш накладки. Моите ги сменям 3 пъти и пак си скърцат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts