Jump to content

къде най-малко ни лъжат с газта?


Recommended Posts

Дойде време и аз да се разпиша в тази тема.

Газостанцията на Топливо на ж.п. прелеза на Резбарска.

Та имайте си едно наум за там.

Добре че ми каза мислех да зареждам там : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В петък зареждам на ОМВ за 15 лв бензин

Това с тубата можеш и да го правиш , за лично успокоение. Последната седмица съм пълнил бензин и дизел в 11 литровите бутилки за минерална вода и не са ми правили забележка. Това го правих на Лукойл и литрите бяха абсолютно точни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всяка бензиностанция има съд който събира точно 10литра и се заверява по БДС. Само трябва да се предяват претенции, и са длъжни да ти покажат! За газта обаче не знам как седи въпроса :stupid:

ПП - Иначе а кажете вие какво сипват ако не въздух :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво сипват ако не въздух :hilezh:

Може би сипват много бутан,тъй като доколкото съм запознат е без акциз.По принцип съотношението май трябва да е 40:60 пропан-бутан, а те може да са го направили 30:70 пропан-бутан и се чудим защо е толкова висок разхода,ами нали натискаме повече педала на газта.Аз като обърна на бензин,като натискам педала на газта , както като карам на газ,все едно се състезавам,трябва да го докосвам за да се движи нормално колата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес заредих на LUKолио и при вървеж не можах да направя голяма разлика от OMW, но изненадата дойде при работата на място /на свободна/ държи оборотите, но има по-силни вибрации. Някак си не работи същото...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко месеца много съм се заканил на бензиностанциите,казвам им ,пълнете бутилката догоре,но налеете ли повече от 44 литра няма да ги платя,служителите гледат притеснено,но досега рекорда на празна бутилка е 44,44 литра.Чакам момента, на колонката да изпише 49-50 литра и тогава ще изпусна аз малко газззззззззз пара :box:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя и моите наблюдения.От бензиностанцията ЕКО на четвърти километър в София.Казвам на момчето до горе пълначката изтрака но след това бавно продължи да върти брояча викам какво става а той ми разправя ами техника така настроил колонката защо не го настрои да сипеш 20литра газ а да платиш 15.Разбира се дигнах скандал защото заради такива чикиджии ми писна да сменям неща по колата и да правя настройки.Обаждах се в централата на ЕКО там най любезно ми отговориха че ще направят проверка и ще се обадят да ми кажат какъв е проблема.Вече година и половина чакам пълни нещастници.Сега сипвам от РОМПЕТРОЛ пък ще видим до кога.И НАКРАЯ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА НАЛЯГАНЕТО НА КОЛОНКАТА НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОД 8 АТМОСФЕРИ И ДРУГО НЕЩО АКО БУТИЛКАТА СЕ ПЪЛНИ БАВНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВИ ЛЪЖАТ НО ТОВА СТАВА ИОТ НИСКО НАЛЯГАНЕ НА КОЛОНКАТА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Ето какво ми се случи днес. Монтирах си преди две седмици ГИ на двигател 2.6 и сега правя настройки и засичам разхода, най-често около 16, може би малко повече. Понякога и по-малко. От Шел като заредих бяха най-зле, към 20/100, от Еко по-добре, най-добре от ОМВ, а допреди няколко дни и на една малка газстанция в Надежда на ул Хан Кубрат. Та преди 3-4 дни сложих от там 8 л газ и си правя сметката за 50 км да стигнат. Да, ама не. Към 30-33 почна да заглъхва и дотам, отидох и сипах пак оттам но за 5 лв. само, около 4 л за проба. Направих и нова автоматична настройка. И пак, като дам газ рязко на 3000 и отгоре оборота в движение на втора или трета предавка придърпва. Реших, че е от настройките, та щях пак да правя, но се наложи да навъртя 10 км км в квартала и почва пак да свършва газта. отивам до близкото ОМВ, сипах за 5 лв., натиснах яко и до 5000 оборота на 2-а, трета - няма никакво придърпване. Значи ясно, от газта е. И отидох до газстанцията със скапаната газ и му казах на оня дето сипва, познавам го от доста време, та той ми обясни, че газта им я карали от Газтрейд, те пък я докарвали с ЖП цистерни от някъде, отделно пропана и бутана и ги мешали не както е стандарта, а както си искат, за да им излеза по-евтино. И нищо не можело да се направи. Засега не съм пробвал Лукойл, Петрол и Ромпетрол

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забиването при налична газ се получава от ниско налягане в бутилката. При постоянно изменение на настройките има голям шанс да се подведеш, и да си извадиш грешни заключения. Настрой си колата покарай...след време сипи 3 бутилки тук, 3 там, и ще видиш къде каква е газта? На цялата ни БГ оправия е най-лесно да плюваме някой, нека поне наистина има защо?

ПП - Аз лично за да си разбера средния разход на колата я засичам на поне 5000км. При такива количества и суми възможността за грешка е минимална :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забиването стана след като току-що бях заредил 4 л от скапаната газ, която освен това и свърши за около 13 км. След като заредих от ОМВ пак 4 л я изрязах до 5000 оборота в движение и нямаше никакво забиване. Настройката, която направих беше именно със скапаната газ, та с нея хем забива във високите обороти, хем харчи повече. То и самия газаджия го потвърди че е скапана газта. Ако имаш впечатления от Газтрейд, ако ще и положителни, пиши, аз споделям информацията, която имам.

Аз и досега съм карал на газ доста години, само че не ГИ, а на карбулатор и моно. Впечатленията ми са че често след зареждане от друго място, се налага регулиране на празния ход, произволно се менят обороти, ускорение и разход на гориво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забиването стана след като току-що бях заредил 4 л от скапаната газ, която освен това и свърши за около 13 км.

Те са ти наляли газ,колкото за една запалка,а е отчело двойно повече гориво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От скоро и на мен ми се случиха случки с газта.....Зареждам на Лукойл в Карнобат празна бутилка 50 л....която реално винаги изключва на 44-45 л.....тогава събра малко над 47 л. :2gunsfiring_v1: Пътувам до София него ден (през обиколните села, заради Петолъчката) и съм карал средно с около 100 км. в час на извънградско. В София да съм минал 45-50 км. градско....Отивам на Лукойл-а на бул. Царица Йоана в Люлин 7 и викам "зареждай до горе"....пистолета изключи на около 30 литра :blink: Километража ми отчиташе изминати 425 км. Излезе фантастичния разход от 7,4 близо....викам сигурно поплавъка ми е блокирал...И си смятам, че с тези 30 л. и в предвид зареденото преди това и километрите, би трябвало да имам още около 4-5 л. газ, ако разхода ми е 10 на 100.....или да кажем тръгвам си от София с близо 34 л. газ. В предвид, че минах предния ден и газ анализатор и не би трябвало да надхвърлям 9 на 100 разход, трябва да си отида до Карнобат без да зареждам.....и ето го куркапана.....бях изминал 310 км. на връщане и ми свърши газта :2gunsfiring_v1: Карал съм пак с около 100-110 км.....добре, че имам винаги бензин и така заредих още за 15 кинта на Ямболския Шел и се прибрах.....Тия дни пак ще пътувам извънградско и ще засичам. Почвам да си мисля, че изпаритела нещо ме ебава :hilezh: или бензиностанциите много взеха да лъжат :2gunsfiring_v1: Дали са ми набутали в Люлин въздух при зареждането :gruebel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Никой ли не зарежда на Ромпетрол,аз напоследък само там зареждам.Иначе на Лукойл. :zustimm:

Вчера заредих на два ромпетрола догоре ..уж пълна пък индикацията показа ,че не е пълна бутилката.Километрите дето минах са никакви ,разхода зверски .Заредих на ОМВ Хемус 57 км и нещата си дойдоха на мястото..

Редактирано от grezdei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От мен +1 глас за ОМВ. Поне за сега ми се струва най-читава работата. На няколко пъти заредих от Лукойл, но минавам значително по-малко километри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

В Люлин има една газстанция РАФА зад МотоПфое. Там газта винаги е около 5-6 стотинки по-малко от останалите бензиностанции. Един приятел зарежда само там и ми я хвали. Някой дали зарежда там и да има отзиви за газта? :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потвърждавам за сипване в по-големи количества на Еко и на ЛукОйл. Нямам оплаквания от малката газостанция на Каблешков(Sun-Shine спомена за нея). Газта е с хубаво качество и не лъжат в количеството. Бонус е и по-ниската цена с поне 5ст./л. :zustimm:

P.S.Днес в сервиза дойде един клиент, сипал гориво(дизел) на OMV и едвам се беше довлякъл до при нас. Като отвориха момчетата горивния филтър миризмата беше като на ацетон(АМБ), а не на нафта. Филтърния елемент беше се запечатал от нещо като парафин. :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. и при нас в петък пристигна едни купе на репатрак, заредена до горе с бензин на ОМВ-то. Само че си беше беше чиста вода с мирис и лек бледо жълтеникав цвят на бензин. Само сапуна не бяха го сложили вътре. :steinigung:

А иначе по темата, за сега съм най-доволен от Шел-а като километраж и динамика. Иначе зареждам на няколко ЕКО-та, горе долу 0,5..1л на 100км по-висок разход на градско и няма никаква еластичност в двигателя. ОМВ-то на входа на София на Ботевградското също не е цвет, горе долу като ЕКО-то, та и малко по-зле. Петрол и малки неизвестни газ-станции не съм зареждал и нямам впечатление. Единично съм зареждал газ в Ромпетрол, Лукойл така че нямам конкретни наблюдения за тях още. :rolleyes:

Редактирано от drob4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам някаква теория по въпроса и дано никой не ме оплюе. Зареждам само лукоил вече 5 години и имам чуството че колата се приспособява към точно това гориво. Заредя ли на която и да е друга газстанция разхода скача с поне два литра. За това може би едни са доволни само от омв,други от ромпетрол и т.н.

Поне такива мисля аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Последната половин година зареждам само на Петрол и съм доволен. Избирам само големи обекти в градовете, защото франчазьорите са фокусници. Мисля, че колата се държи прилично. Преди това зареждах само на Еко и се налагаше често (на 3,000 км) да сменям филтъра на газовия клапан.

Става дума за Allroad 2.7 biturbo - важно е да бъде отбелязано :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След нЕкви къси км мога да кажа само едно...смърт за гърците а.к.а еко...качество пълен шит и количествтото е на същото ниво!За една и съща сума заредена газ от нечувана газстанция в сравнение с еко минах 100км повече при абсолютно еднакво каране!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 пъти съм сипвал там по-миналата година и веднъж тази, януари месец. Ефекта е винаги един и същ - ГИ то отказва да обръща на газ. :steinigung:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...