Denisx Posted August 9, 2023 Report Share Posted August 9, 2023 (edited) 3.0 дизел 272. Когато колата е под наклон (с предницата нагоре) ми изчезва антифриз. Преди два дена паля и ми светва лампата, дигам капака и няма антифриз. Купих, долях и не я карах 24 часа нарочно. Следващия ден дигнах капака и имаше в казанчето, но беше доста под минимума. Вчера долях отново и минах 200~ км и в движение не го е пипнала. Някакви идеи? Edited August 9, 2023 by Denisx Link to comment Share on other sites More sharing options...
sers Posted August 9, 2023 Report Share Posted August 9, 2023 Да , като загреее и няма теч, понеже уплътнява. Доста често теча е във V-то и се разбира само след разглобяване. Сменят се доста неща ако искаш да стане от Един път ! Отделно всичко отпред е толкова тясно, че се налага да се свали предната маска при смяна на клапаните между двете глави, термостат и водна помпа. Отделно за другите елементи по подмяната се сваля смукателен колектор и всичко се чисти подменят се уплътнения. Някои неща се чакат от германия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
150hp Posted August 16, 2023 Report Share Posted August 16, 2023 3.0 TDI, 245, S-tronic. Понякога при първо тръгване сутрин или при недостатъчно загряла кола на градско, кутията превключва и държи нетипично ниски обороти - примерно на прав участък изрежда 1,2,3 и слага 4-та с 30 км/ч и трепери на 900-1000 оборота. Това не е типичното нейно поведение. Щом дам малко повече газ, или теренът стане по-стръмен, започва да си държи нормални обороти. Това не се случва всеки път, но напоследък по-често и сравнително кратко. Нормално ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gafcata2 Posted August 16, 2023 Report Share Posted August 16, 2023 Някой наясно ли е дали си заслужава и дали е трудно подмяната на Лед фар с Матрикс фар? Тоест от горната картинка да стане като на долната Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko2000 Posted August 18, 2023 Report Share Posted August 18, 2023 Здравейте! Може ли някой да помогне за проверка на VIN на една А 6-ца. Готов съм да платя каквото трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reborn Posted August 18, 2023 Report Share Posted August 18, 2023 (edited) Evgeni K., рядко влиза тук, затова му пиши на мейла vag_vin@mail.bg, може да ти провери срещу 18лв. Edited September 4, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaBoss Posted September 26, 2023 Report Share Posted September 26, 2023 Здравейте колеги, крадът ли се дистрониците на тези коли още? Пред дилема съм дали да си ги сваля сам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schnura Posted September 27, 2023 Report Share Posted September 27, 2023 Знае ли някой може ли да се спре ЕГР-а софтуерно и да се запуши съответно, без да се пипа ДПФ филтъра? Става въпрос за Битурбо мотор. 320 кс. Питах в Радефф гараж, но ми каза, че за да се спре ЕГР-а, трябва да се премахне и ДПФ филтъра софтуерно и физически. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted September 27, 2023 Report Share Posted September 27, 2023 Ще утрепеш ДПФ, ако спреш само ЕГР-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted September 27, 2023 Report Share Posted September 27, 2023 @ma3xa: на 3.0 дизел 6 години и 95к карам със спрян EGR и с DPF и си регенерира супер рядко, лампата на таблото не съм я виждал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted September 28, 2023 Report Share Posted September 28, 2023 По принцип спрян ЕГР води до по-висока температура в изгорелите газове. От тази гледна точка може да го стопи, а може и да му помага да се изчиства по-добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
zhelyazA6 Posted October 2, 2023 Author Report Share Posted October 2, 2023 Спрян егр означава по-ефикасно изгаряне и по малко сажди... Всеки сам може да продължи мисълта в тая посока..... И ако на някой и това не му изяснява картинката, да хукне да бяга и да диша в найлонова торба. Тогава бързо ще му стане ясно Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted October 4, 2023 Report Share Posted October 4, 2023 По-малко сажди, повече NOx. Всеки сам си преДценя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Марин Posted October 4, 2023 Report Share Posted October 4, 2023 В София кой може да оправи грешка, доколкото съм чел настройка даже на дръжките за отваряне на вратите е необходима. От известно време не работи круиз контролът, от там не подържа и разстояние от предния автомобил. Тази грешка се появи преди година-две, след това сама изчезна и от няколко месеца е постоянна като грешка. То аз не съм писал откакто я купих тази кола преди 7 години Sent from my 2201116TG using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denisx Posted October 13, 2023 Report Share Posted October 13, 2023 Ъпдейт на навигация в София при кой? Без Порше и ShadowM. Мишо доколкото разбрах е спрял работа в БГ.Sent from my SM-F946W using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
МИТАКА1654 Posted October 13, 2023 Report Share Posted October 13, 2023 @Denisx А защо не ShadowM?Питам от интерес,защото мисля да го посещавам за нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reborn Posted October 13, 2023 Report Share Posted October 13, 2023 @Denisx чуй се с Ники/ Congo/ това му е страницата https://www.audi-mib.bg/ Преди беше много активен тук във форума, сега само по чуждите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaBoss Posted December 8, 2023 Report Share Posted December 8, 2023 Здравейте, препоръчайте сервиз където да ми проверят дюзите. Появи се едно странно придърпване при 1500 об/мин и ме съмнява че е пикаеща дюза. Колата е 3.0 TDI би-турбо на 190к. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donov Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 Колеги, според вас това счупено ли е или е замръзнало в това положение. Няма удар и тази сутрин го намирам отворено а и двете пръскалки на фаровете бяха затворени. каква може да е причината? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donov Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 (edited) Преди 6 часа, Donov написа: П.П. орпави се само (прибра се ) Изглежда е от студа. Edited December 18, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
BECKO Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 Влиза влага там и се случва да замръзнат ... като се позатопли малко и се прибират Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donov Posted December 18, 2023 Report Share Posted December 18, 2023 (edited) Преди 3 часа, BECKO написа: Така изглежда. Просто ми беше странно, че беше прибрано а сутринта отворено. Викам някой ме е подпрял Сутринта ми излезе и грешка за въздушното въпреки, че колата не беше клекнала от не-каране през уикенда. След кратък престой на слънце и това се оправи.@BECKO благодаря за отоговора. Edited December 18, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ma3xa Posted December 21, 2023 Report Share Posted December 21, 2023 Наливай хубава течност за чистачки и с добра концентрация заради температурите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolay Tanchev Posted December 21, 2023 Report Share Posted December 21, 2023 (edited) Преди 21 часа, ma3xa написа: Подкрепям напълно. Моите така излизаха миналата зима. Спрях да разреждам концентрата за -60 и всичко се оправи. Туба на която пише -20 е за 0 градуса макс. Edited December 22, 2023 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattro_tech Posted February 14 Report Share Posted February 14 Здравейте, някой има ли впечатления от масло Liqui Moly Molygen? Досега карам само с Ravenol VMP на 3.0 204 к.с. CLAB с DPF, но идентичен двигател с лики моли-то звучеше осезаемо по-тихо от моя. Не съм сигурен обаче дали не е слагана и добавка Cera Tec на лики моли освен Molygen маслото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts