Jump to content

Къде да не ходим!


Recommended Posts

  • Отговори 731
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не знам дали е собственик по документи.Опитвах се да си изясня дали става въпрос за същия комплекс(мивка+сервиз), за който аз си мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във Варна автокозметичен център 100 TIN, на ул. Отец Паисий.

Закарах колата за пастиране. По безмислени пари за пастиране на автомобил не съм давал. Всъщност това са най-безмислените пари които съм давал за поддръжка на мой автомобил. Изключително повърхностна работа, все едно да отбият номера и да вземат парите. Дори мижавите драскотини които се получават от миене с гъба не бяха изкарани на повечето места, а там където не може да влезе главата на машината за полиране не бяха бутнати, все едно нямат ръце. После ми даваха мъгляви обяснения и философстваха, че щом машината не може да мине по добре да не се бутало на ръка?!

Да не говоря за челното стъкло, което според мен изобщо не беше пипнато, нищо, че взеха и за него пари. По колонката стояха следи които пред тях им изкарах на ръка само с 2-3 потърквания! Не ми се занимаваше повече да показвам собственото им неможене. Явно минават отгоре отгоре с машината без да се заглеждат какво са свършили и ако е необходимо да се повтори.

Съжалявам, че не аз си взех колата, никога нямаше да им бъде платено за (не)свършената работа.

Може добре да полират фарове, но май само това могат. Друг приятел беше отчаян от чистенето на кожения си салон. За съжаление го разбрах едва когато му се оплаках :)

 

ПП: Ако някой знае къде във Варна може да бъде свършена добре подобна работа моля да ми пише на ЛС.

Редактирано от Vlado_193
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май-май така излиза. Те не са автомивка, макар, че предлагат безводно измиване. Носят гръмкото име автокозметичен център! :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Не ходете при какъвто и да е проблем при Явор в Дървеница. Некоректен, некадърен, арогантен и лъжлив. Препоръча ми го колега и захарах Ауди А3 1.6 бензин след като го купих да го поогледа и да сменял някакви семеринги в скоростната кутия щото видиш ли на тоя модел много се трошали и си ебавало мамата. Отделно му казах да ми смени свещи, скоростомера не работеше и имаше теч от един фланец  за охладителната течност. При първото оставяне колата отлежа 4 дена и нищо не беше направил. Ядосах се ама нали е препоръчан викам ще я карам пак при него другата седмица като междувременно сам си оправих скоростомера. При следващото ходене смени всичко което се разбрахме пак за 3-4 дена като после като ми показа семерингите или уплътнения се водя бяха като нови което и сам той констатира. Взе ми повече пари отколкото предварително ми беше описал като го питах и не ми даде разбивка какво колко струва. После колата почна да прегрява, звъниме му, смс пише жената той се покрил едвам го намираш. Разбираме се кога да я закараме колата него го няма в сервиза. Уж няква жичка пила разпоена дето не подавала информация за перката кога да се включва за това прегрявала, брат му пък разправя, че е датчик. Хайде пак при него, той уж пак  я оправи тествали я не загрявала. За разстояние от драгалевци до бизнес парка няма и 10 километра колата прегрява. Кара я жена ми пак при него при което я напада как при него не загрявала пък при нея загрява и как аз като съм си оправял сам скоростомера от това колата прегрява!!?!?? Което води до заключението, че е абсолютно некадърен и неразбиращ. Въпросния Явор работи като техник по самолети на летището и през свободното си време тормози народа с жалките си опити да оправи кола. Явно самолета и автомобила са доста различни. Не се лъжете при тоя БОКЛУК не ходете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте! Моля, ако мястото на тази тема не е тук, модераторите да я преместят!
Искам да предупредя всички колеги, които поради градушката ще сменяват стъкло!
Не ходете във фирма "Автостъкла Ком" ООД, намираща се на ул. "Първа българска армия" 14, срещу "Кобра".
Ето какво ми се случи:
Успях да се доредя в Кобра, но ми предложиха само китайско стъкло (става въпрос за челно).
Не ми се искаше да си слагам китайско челно стъкло и разрових в интернет. Намерих гореспоменатата фирма, в която ми гарантираха европейско стъкло с доставка до 2 дни, монтаж и преместване на стикерите, естествено на двойна цена от китайското, но ...разбираемо!
Капарирах го! Ето какво получих:

1. Доставка след 5 дена!
2. След монтажа виждам на стикерите, че съклото е произведено в Южна Африка!!!
3. Едното рамо на чистачките счупено тотално!
4. Второто рамо пукнато и "маскирано". (изобщо не ми казаха за него, видях го на другия ден)
5. Унищожени тотално стикерите за ГТП и винетка!
6. Разбита втулка на механизма за чистачките. (блъскали са с чук, за да свалят рамената)
7. Надран преден капак в по ръба в областта на чистачките. (ползвали са щанга, която са подпирали директно на капака).

Оправданията им:

1. Ами, аз като го поръчвам, не знам къде е произведено (А иначе гарантират европеско и ти взимат пари като за европейско)!!
2. За стикерите: Ами, те не могат да се свалят! ( Като при капарирането са гарантирали, че ще ги преместят и са взели пари за преместване)
3. За рамената на чистачките! Е, постоянно се случват такива работи, автомобила ти е стар! Ще ти възстановим рамото, в понеделник пристига! (Още пристига това рамо)

Пуснал съм жалба в КЗП и отделно ще заведа съдебен иск срещу тях за възстановяване на щети. Ако има още някой изгорял, може да пише, ще заведем колективен иск!

Ако някой има регистрация в други форуми, нека го разпространи, много хора ще изгорят след тази градушка!
На слука!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Колеги,

 

НИКОГА НИКОГА ама НИКОГА не си и помисляйте да посетите сервиза за автотенекеджийство и бояджийство в НОВИ ИСКЪР на УЛ. ДОДО НАКОВ. Изправяха автомобила от градужка със спотер, което беше добре защото се използваше много малко кит а колата беше зверски крива, и до там. Като отидох да си взема колата за съжаление валеше а тя беше навън и не видях доста от нещата, но мърлявщината и безхаберието немогат да се скрият.

1. Адски много личащ се кит и деруги от шкурката, подозирам че въобще не е имало финно шлайфане преди боята.

2. Елементите не са прави а вълнообразни всичките по които се е работило.

3. Боядисвало се е върху необработени повърхности, като налепи и боклуци върху старата боя

4. Масово са напръскани черните елементи, като вежди и т.н.

5. Огромно количество боя и лак върху гумите на автомобила

6. Прикривани са някъкви грешки от сорта на напръскани вежди и коригирани с черен спрей ама до половината на веждата

7. Елементи от купето които имат пропуски от боядисването (говоря за проспуски от по 5-10 см)

8. Допълнително нанесени щети върху автомобила

9. Цялата боя е налепена с боклуци, които при допир се усещат и драскат, за което обясниха че трябвало да си я полирам с водна шкурка и после с 3 пасти и щяло да стане "кукла", което всъщност мисля че е тяхно задължение.

 

По- големи мърлячи от тези и по- зле цялостно боядисана кола никога не съм виждал. Имам чувството че е правено нарочно. Просто пича се е изморил доста от изправяните и си е казал че за тези пари толкова (а парите са толкова колкото са ми поискали без никакви пазарлъци) и с боята и кита не си е дал капка зор а я е натрупал и нахвърлял набързо защото е СЕЛЯНИН !

Непрекъснато ми се обесняваше как за тия пари и корса нямало да ми направят. А аз за пари не съм си отварял устата, отидох, видяха колата, казаха цената и започнаха да я правят. Много или малко това е тяхната цена е не моята!

 

Съжалявам само, че съм такъв да уважавам човешкия труд и макар и с малко договорки (само допълнително нанесените щети) да си заплащам дължимото. Някой друг ще ги накаже!

 

Надявам се да съм бил полезен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ей в тая "гуманджийница" https://www.google.bg/maps/@42.6819024,23.3755002,3a,75y,85.66h,84.64t/data=!3m4!1e1!3m2!1s94tkaaMwstTE6dpIVxOD1A!2e0?hl=en находяща се на ул Слатинска Река в София. Днес си сменях гумите и установих, че единия секрет го няма. Или не са го завили или така са го "завили" та е изпаднал в движение. И съм карал 2 седници на три болта . Ма кой дявол ме кара да ходя да си правя баланс там :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Колкото и да не искам да го правя, понеже познавам собственика и е уникален майстор, и човек, но служителите му се качват на главата, а са некадърни! Не ходете в сервиза, който е в уличката срещу техномаркет, по пътя за люлинското метро! https://www.google.bg/maps/@42.7433877,23.2322632,3a,75y,23.74h,64.38t/data=!3m4!1e1!3m2!1sAYEL9HD1lossaXdIj-SNdQ!2e0?hl=en първо ми бяха източили маслото от скоростите, вместо това от мотора, сега разбрах, че не са сменили горивния филтър(занесох MANN). Преди няколко седмици колата не палеше, закарах я в друг сервиз и ми сложиха нов горивен филтър(пак MANN, видях го, когато го слагаха). Стария беше някакво менте, не беше този, който бях занесъл.

ПС: Вече не можеш да си закараш колата при познат, защото може да има идиоти, които му помагат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Малко пресно мнение от сервиз Вентура .които може би са много добри в диагностиката на италиански варели но за Ауди са кръгла нула

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=49255

Днес отиваме с един потенциален клиент за една от колите ми в сервиза да погледнат колата тъй като били негови хора ,намира се на края на света.Описан е като сервиз 1200 квадрата иначе халето е не повече от 300 ,ако сметнат и двора може да се получат 1200 :hilezh: Първо вътре ни посреща едно приветливо момче което изглежда е шефа и викам е браво .След малко се чува едно свиркане ,докато вкарвам колата и се задава един дундъо с лап топ купен на промоция и кабелче на 15 долара от китай.Закача се на колата (незнам как успя с тая техника ) натиска копчето скан и гледа грешки .Викам кво става бе нещо интересно ли видя ,и той а тука има много грешки.Викам нормално ,беше паднал акумулатора сега може да ги изчистиш да загасиш колата ,после да я запалиш и да и направиш едно кръгче.Ако има нещо което не работи грешките пак ще се появат или няма да се изтрият.Гледа ме дебелака тъпо и нищо не прави ,след малко измънка че трябвало да се покара няколко дни и тогава щели да се появат.Викам ако искаш плати я и си я покарай неколко дни .След малко видя грешка P0011 която обикновенно се появява от падане на тока ,недобър контакт на буксата на обтегача на горните валове или запушена цедка на обтегача и плюс това написа че е спорадична .От там помисли ,помисли и отиде да гледа колата от лявата страна от към ангренажа около 10 минути без дори да свали пластмасовия декоративен капак на двигателя .Гледа слуша ,гледа слуша -разбира се не го отворих малоумника че обтегача е от другата страна от към скоростите .Все пак не си е платил за уроци ,почеша се после по задника и вика с глупава физиономия на момчето което дойде да гледа колата -снимай си ако искаш грешките да си ги гледаш  и ако няма друго да гледаме давай на подемника .На подемника колегата му беше екстра майстор за разлика от него ,дигна колата ,огледа я хубаво .Каза кое е за смяна кое не ,видя дори че моторчето отзад за ксенона е заяло и вследствие на това рамото на машинката се е счупила 

Чудя се докога ще има хора ,които не са прочели поне малко за дадена марка но взимат на хората по 30 лева да им закачат едно смешно кабелче ,да видят какви грешки има .След това да не могат да дадът никакво обяснение коя грешка за какво е и защо се появява ,но да разрешават да си ги снимаш.Дори по едно време ,докато се чешаше и умуваше тъпо ,тръгнах да видя на лаптопа му грешката и той сърдито каза .Айде само да не ми пипаш лап топа .Защо всички тъпунгери работят в сервизи и се намират хорат които да ги наемат на работа

И между другото ,на приятеля на момчето което дойде да гледа колата му беше светнал акумулатора на таблото на голф 4 .Бяха с варненска регистрация .Просто в мига им обявиха около 170 лева за ремонт на актернатора плюс сваляне и качване още незнам колко пари .Не успях да чуя ,момчето звънна на някакъв негов сервиз във варна .След това попита шефчето на Вентура защо 170 като реле регулатора струва около 50 .Оня го погледна и веднага избяга от ситуацията че той ги носел някъде и там му взимали по 170 за рециклиране на алтернатора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

едно че е много далече, второ че знаят само италианските кенефи... и аз съм на мнение че са се специализирали в един тип коли и тях си знаят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В сервиз Оптела в гр.Пловдив, кв.Тракия бях да ми пастират колата цената беше наистина ниска, но след пастирането малките драскотини, които се получават от автомивките си седяха. Едната капачка за багажник беше ми изчезнала имаше драскотина, която си личеше, че е прясна на дясния калник. Когато казах за тези неща си имаха оправдания:
1. Драскотините - Ами те след пастиране драскотините се забелязвали повече ( е как ще се забелязват нали би трябвало за това я пастирам колата, за да изчезнат)
2. Капачката за багажник - Може да я поръчаме и до 1-2 седмици ще дойдеш да си я вземеш (...)
3. Тази прясната драскотина си я е имало и преди (аз я карам колата от 2-3г. не видях да я имаше тази драскотина преди да отида до сервиза, за да си я взема!)
...и общо взето не бях доволен!

Редактирано от Bilsan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Да споделя и аз за един супер нагъл "майстор" radko_parashkevov/РАДКО_ПАРАШКЕВОВ от Варна.

Тъй като съм пряк свидетел на случката и участвах в разглобяването на двигателя и изпращането на главата до Варна и съм се ангажирал със сглабянето на въпросния автомобил.

Направо ще копирам поста на колегата от VW форума:

Здравейте колеги.Искам да алармирам за измамник предлагащ услуги свързани с ремонт и тунинг на цилиндрови глави в ОЛХ!Въпросният господин е radko_parashkevov/РАДКО_ПАРАШКЕВОВ.

На 16.02.2015г. се свързах с въпросния radko_parashkevov,след разговора по телефона останах с впечатление за кадърен и отговорен човек.Уговорката с него,беше за портване,полиране,напасване на клапани и челен шлайф на 16v VW глава.Като се ангажира услугата да бъде извършена в рамките на 5 дни.След изтичането на 5-те дни се започна всевъзможни извинения и овъртане,и така след 22 дни благоволи да я изпрати с уверението,че всичко е изпълнено перфектно.След разопаковане на пратката с ужас установих,Че по главата НЕ беше пипнато нищо,освен че е измита и има някакъв челен шлайф!Звъннах му по телефона и отношението му беше супер надменно и арогантно.Думите му бяха;
-ти к'во искаш бе?Имам си достатъчно работа,не ми се занимава с твоя евтинджос!!!
Та radko_parashkevov е приел пратката с ясната идея,че няма да свърши нищо по нея и ако съм достатъчно глупав да си платя наложения платеж с цената за услугата!!Бих се радвал ако спестя тези нерви и пари на поне един колега.Който се е занимавал с такива неща,знае с какъв трепет се чакат такива части.Супер некоректно и арогантно отношение...НЕ работете с него!
прилагам линк към обявата в ОЛХ;http://olx.bg/super-tseni-tuning-na-tsilindrovi-glavi-i68076376
 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Силно не препоръчително място за мен е при подвизаващия се във форума тук "майстор" buzzi (Пепи). Имам 2 опита да ползвам услугите му.И двата завършиха с вземане на пари+абсолютно никакъв резултат!Веднага уточнявам,че нямам против да си платя,но да има нещо отсреща свършено!

Посещение едно.Потъва ми леко педала на спирачката като го задържа натиснат продължително.В един сервиз ми казаха,че е от спирачна помпа,в друг ми казаха,че се губи вакум някъде по трасето,но и на двете места не бяха много убедени в това което ми казват,защото потъването е слабо уловимо.Аз за себе си бях 10000% сигурен,че не е от въздух в с-мата,защото знам че ми сменяха преди година спир.течност на машина и тогава нямаше потъване на педала.Реших да отида при прехваления специалист по спирачките-buzzi.Отивам и му разказвам какъв е проблема.Пита ме да няма въздух в с-мата?Казах му-няма!Той-сега се качи в колата,ще я вдигна на подемника и като ти кажа-помпай педала на спирачката и задръж.Аз го питам-ще обезвъздушаваш ли? Той-не,друго ще правя...!?! Обезвъздушава няколко минути с нагласата,че аз не знам какво прави и само той на света знае как работят спирачките.После вика-готово,сега е наред всичко,педала ще ти стане малко по-твърд.Дай 20лв,че чака следващата кола и да знаеш,че при тия коли е нормално да потъва малко педала,ти що го държиш натиснат продължително????!

Тук ме изгуби като клиент вече,дадох му 20лв и бързах да се махна от мръсния му, тесен и гнусен сервиз докато не съм се изнервил напълно.

ПОСЕЩЕНИЕ ДВЕ. Скоро сам си сменях предните дискове и накладки,след което единия апарат почна леко да задържа и съответно да грее диска при каране извънградско и без да използвам спирачката.Викам си няма как-ще се прави профилактика на този апарат,ремонтен комплект взимам и готово.Но възникна въпроса при кого да отида? След кратко търсене на информация тук,във форума видях,че той бил майстора за ремонт на спирачен апарат.Двоумях се между него и Ваското1.Викам айде ще пробвам пак при Пепи,може пък да съм уцелил кофти момент при първото си посещение при него...Обаждам му се по телефона и му разказвам какъв е проблема.Разбрахме се за ден и час и съответно отивам.По телефона ме пита каква е колата-казаха му и вика-ОК,имам такъв ремонтен комплект.Отивам аз в кочината му наречена "сервиз" и вика-кое колело задържа?Казах му.Извади някаква машинка за мерене темпертурата на диска и вика-да,десния диск е 20градуса по-топъл от левия.Докато сваляше апарата ме пита ти защо смени дисковете и накладките? Викам защото бяха износени! Том ме гледа с въпросителен поглед сякаш иска да ме пита защо не дойде при мен за смяната а спести пари и си ги смени сам...Както и да е-вече свали спир.апарат и вика-аз не виждам проблем,всичко е наред!Сега ще източа малко спирачна течност,защото явно двата апарата оказват различен натиск на накладките и от там грее.Та за да уеднакви този натиск ще пусне малко спирачна течност от двата предни апарата.Тук вече сериозно се запитах този човек умее ли нещо друго освен да обезвъздушава спирачки????Докато се преместваше от дясното колело на лявото заля малко предната ми броня със спирачна течност от маркуча с който обезвъздушаваше.Предната броня бях боядисал преди около месец.След кратко изтичане на течност вика-готово!Сега ще закараме колата в отсрещния пункт за ГТП да проверим как спират двете колела,стига Инспектора да няма нищо против (инспектора е някакъв кибик пиещ кафе в така наречения сервиз,който явно работи в пункта за ГТП).Инспектора вика-няма проблем да проверим-вкарай колата.Вкарвам колата аз на стенда-пускат стенда,натискам спирачки и хоп-изненада! Колелото пак задържа !! "Майстора" вика нема проблем,това е малко,карай си така,като се поизносят накладките ще се оправи!!!!
Тук вече изпитах онова усещане бързо да се да се омитам от тая банда некадърници и по-бързо да забравя къде се намира тая дупка пълна с "големи майстори" което изпитах при първото му посещение там.Бързо попитах колко дължа докато се ядосвах на себе си,че не отидох пред Ваското1 (един найстина голям МАЙСТОР-какъвто този никога в този му живот няма да бъде).Пак 20 за него и 5 за инспектора? Къв инспектор кви 5 лева? Дадох парите,черпих и инспектор 10 кафета да има с кого да си лафи Пепката докато се учи на занаята и се прибрах.Паркирам се пред нас,излизам от колата и тръгвам да проверя колко са се нагрели двата диска.Докато проверявам десния виждам,че течноста която Пепи услужливо или от невнимание ми разля на предната броня е свалила лака и е попреебала боята!!! Викам си за какво ходих при тоя? За да му дам 25лв без нищо да подобри по колата освен да ми съсипе новобоядисаната брона!!! Обадих му се и му викам-прееба ми бронята? Той-ма как така,аз свалям лака с кореселин,тук е само спирачна течност.....ела да видя,ако е така ще ти платя боядисването... то това е само спирачна течност Текстар ДОТ4 трябва да ти е много некачествена боята...но не бягам от отговорност.

Нито разглоби спирачния апарат,нито смени маншончето на буталцето или каквото и да е било по него!

 

Здраве де,е ще превъзмогна и тази интервенция от подобен "майстор" по моята кола и ще си платя за това.Надявам се поне да бъда полезен за други колеги след мен.Нито аз нито моя кола ще стъпи вече там,дори няма да го търся да ме компенсира за нанесените щети по бронята.Дано моята е първата и последна която ще съсипе от немарливост! Лошото е,че почти няма хора който хем да разбират какво правят,хем да работят съвестни и качествено по чуждите коли.

Последно:ако искате да ви решат проблема по колата с универсалното лекарство-източване на спирачна течност/обезвъздушаване заповядайте при buzzi-това неизбежно ще бъде направено по колата ви,без значение дали има нужда от него :flehan:

Редактирано от tisho_psg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам идея как работи buzzi, но  лаково покритие с добро качество и съответно правилно нанесено не можеш да свалиш със спирачна течност. Сам си прави изводите.

За останалото се разбирайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом не искаш да ти платя боята ако съм виновен , не мога да те насилвам.Жив и здрав да си.

Не бе,не си виновен-нали ти казах-валя киселинен дъжд над Надежда в Събота....а може нещо и Инспектора да е направил...ти не си виновен.само оля с някаква спирачна течност бронята на клиент-това за теб явно е нормално и няма за какво да си виновен.

А като взимаш пари даваш ли фактури или касови бележки,или ти е на ремонт касовия апарат?

 

Тук е написано малко за спирачната течност и за въздействието и върху лак и боя:

http://www.prista-oil.com/bg/pages/the-brake-fluid-do-we-know-enough-about-it-50.html

 

Прочети и запомни! Очевидно за моя сметка,ще научиш много за свойствата на това с което работиш и с нетърпение сипваш в казанчето на което пише DOT4!

Редактирано от tisho_psg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 лаково покритие с добро качество и съответно правилно нанесено не можеш да свалиш със спирачна течност. Сам си прави изводите.

Може да пробваш на твоята кола дали е вярно това,но по-добре недей

Аз не знам,не разбирам нищо.Тук има по-големи разбирачи от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема не е само в едни 20-30лв (въпреки,че ако е коректен до сега трябваше да каже-като не си доволен ти връщам парите) а в това,че той абсолютно съзнателно и умишлено не търси къде е проблема и неговото отстраняване,а гледа да ти източи 30мл спирачна течност и да ти вземе едни лесни 20лв? В случая ми нанесе и щети за повече от 20лв.

 

Такова е мисленето на почти всички в държавата-всеки гледа да ти щипне ако може едни 20лв без да свърши работата и за това ни е такава и държавата.И ще продължава да е така докато го търпим това отношение и си викаме-хайде само 20лв са...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, а защо тия въпроси не ги отнесеш лично към човека, знаеш го къде работи, иди, разберете се, ако не успеете пак елате тук........ Твоята гледна точка стана ясна, къде е смисъла да продължаваш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...